Preparation for Toughest

 
 
Vi åkte ut till Borås Hinderbana i förmiddags för att köra ett par varv tillsammans som uppladdning inför Toughest om 13 dagar. Lite blåmärken här och var har man införskaffat sig under utflykten, men det är bra med lite team-building innan man ger sig in i en tävling. Tacksamt att vi känner varandra väldigt väl och har tränat tillsammans sedan Februari så som lag kommer vi vara grymma. Det är världens härligaste brudar så detta kan bara bli lyckat!
 

Tagga Toughest 2013

 
Okej, så Godmorgon söndag!
Efter 10 h sömn hoppas jag ha lite mer energi idag än igår. Gud vad jag var trött när jag väl kom hem efter jobbet. Men man behöver sådana dagar med.
 
Idag är det söndag och två timmar blir jag upphämtad av Liz och sedan åker vi för att hämta upp Christina *2 och så ska vi förflytta oss till Borås. Där ska vi traggla hinderbana. Beskrivning av alla hinder inför Toughest 2013 släpptes igår och jag som förträngt hela loppet fick en rejäl klump i magen. Fyfan säger jag bara. Jag förstår namnbeskrivningen "Toughest" nu. Det kommer inte vara lätt. Bara av att läsa beskrivningen så insåg vi att där är ett par hinder det inte finns en chans att vi klarar. Sen är där ett par hinder som innebär att vi måste ut och härja i vattnet (den 12 oktober... det kommer vara snorkallt) och sedan ungefär 100 (okej inte hundra.. men 50) andra jävligt tuffa hindrer. Kul... eller inte. Eller jo... lite kul med. Men det lät jävligt komplicerat asså.
Så idag ska vi ut och öva tillsammans. Vi är ju två lag från Crossfit Fysiken som ska springa tillsammans. Ett dam och ett herr lag - så kul kommer vi iallafall ha tillsammans.
 
 

Lördag.

Tumblr_mcz80g8hgf1qmk3n9o1_500_large
 
 
Godmorgon!
Tidig lördagsmorgon, innan världen riktigt vaknat till liv. Lite samma känsla hos mig. Jag hade gärna legat kvar i sängen och sovit någon timme till. Men jag ska bege mig bort till Gibraltargatan för lite jobb. Jag startar upp med några koppar kaffe och senare en god frukost innan jag packar ihop mina saker och beger mig ut i kylan. Hösten har verkligen kommit nu.
 
Igår efter jobb mötte jag upp vännerna och så lagades det mat här hemma. Gnocci med parmesanfylld lövbiff i tomatsås. Efter det halvdog vi i soffan framför en mindre bra film. En ganska bra fredagskväll med andra ord!
Vad gör ni idag?

Crossfit Göta

 

Fredag.

 

 

... Dricka dagens första koppar kaffe.
... Städa lägenheten.
... En tur till Göta på Lunchen. Att köra med grabbarna klockan 7 i morse som planerat gick inte riktigt enligt planen. Eller rättelse, det gick inte alls. För jag kom inte upp ur sängen. Men tanken var god.
... Jobba i repan på Fysiken Gibraltargatan. Öppet hus för studenter. Ta med studentleg och titta förbi.
... Middag och filmkväll med vännerna.

 

 

Helt okej fredag!


Crossfit Fysiken

 
Vad som känns som längsta dagen ever...
Nu tackar jag för idag och laddar om för imorgon.

Crossfit Fysiken

 

Olympic Lifting

Bandade Deadlift, HSPU och två korta AMRAP på #crossfitgöta kan bockas av och nu laddar vi om för; Squats, Pressar och Bear Complex på #fysiken tillsamman med @erikssonc & @christina_hamberg 👍
 
Det var inte igår jag var på en Olympic Lifting Class. Det är en sak som är säker. Därför kändes det ganska bra när mitt paket kom under förmiddagen, så att om jag la in en rasande fart skulle jag hinna upp till Gibraltargatan innan 12-klassen startade med coach Martin. En liten class, endast 4 personer vilket är helt perfekt - då får man verkligen grym coaching.
 
Vi startade med Snatch. Arbetade upp vikterna och sedan ner för att få till Full Snatch. Den är inte lätt alltså. Men mycket handlar om att våga. Power Snatch visade sig inte vara något problem alls, men när jag ska landa i en Over Head Squat-position tar det stopp mentalt. Jag tror att det är för att jag känner mig så fruktansvärt osäker på just Over Head Squats. Efter ett väldigt nötande och coachande började det iallafall sitta. Det blir skärpning med att gå på dessa passen nu!
 
Sedan gick vi äver till Drag Ryck. Alltså de första stegen i en Snatch. Man hämtar stången från golvet (samma startposition som i en Snatch) drar sakta längs med benen och sedan exploderar, men man går aldrig under stången och får således aldrig stången över huvudet. Istället drar man bara upp den i brösthöjd. Detta gick riktigt bra. Satte treor på 45 kg med god teknik. Går nog att öka bra mycket mer där.
 
Avslutningsvis blev det Back Squats. Där fokuserade vi på att stanna i bottenläget. Landade på ettor med 65 kg. Nytt PB. Kändes riktigt bra.
 
Man hinner mycket på 60 minuter med en liten klass och god coaching.

Crossfit Fysiken

 
 
Bara olides idag!
Bästa tisdagskvällen helt klart

7 km

Ett Crossfitpass bestående av Back Squats, Push Pressar och KB svingar och efter det 7 km löpning anser jag vara en ganska bra start på tisdagen!
 
 
Inledde tisdagen med 7 km löpning. Kändes sådär oförskämt bra - som om jag skulle kunan fortsätta i all oändlighet. Men någon måtta får det vara, skynda långsamt. Sprang även i annorlunda skor vilket efter 5 km började kännas i benen. Bättre att sluta i tid innan man gör något dumt. Älskar känslan av att vara full av energi!

Pose-running

Igår satte jag klockan på 05.10, taggad för ett pass på Göta innan jobb. Jag älskar ju egentligen morgonpassen, men om jag jobbar kväll så är det inte riktigt värt att gå upp klockan fem för att hinna till passet. Dagen blir väldigt lång då. Efter att ha legat och vridigt mig i en hel evighet igårkväll och sedan varit vaken i flertalet omgångar hela natten så var kroppen respond när klockan ringde ungefär "är du dum i huvudet". Istället för att gå upp snoozade jag 1,5h till innan jag gick upp och kokade kaffe, fixade frukost och tog morgonen liiite mer med ro. Lika trött fortfarande dock, men ska man jobba så ska man. Idag blir det en heldag på Liseberg och så får jag se om det blir någon träning ikväll eller om annat kommer ivägen.
 
Igår däremot fick jag och Christina en genomgång i löpteknik, närmare bestämt Pose-running. Regnet gjorde sig påminnt och det var inte vidare varmt ute, men det gjorde inte speciellt mycket. Vi mötte upp Coach R och begav oss ut i skogen där vi fick göra diverse hopp/rörelser för att få in tekniken. I principen är det inte så svårt, men att sedan försöka utföra det krävdes lite mer tankeverksamhet. Det var iallafall riktigt lärorikt och något jag kommer fortsätta försöka arbeta med.
 
Pose-running bygger iallafall på att effektivisera löpningen och rörelsemönstret genom att få bättre löpeknonomi och använda tyngdlagen och minska risken för skador.
quotes

.

Kaboom👊💪👍

Fredagsträningen och middag

Pass 1 - check 💪
Inledde med: Power snach + Overhead Squats. 
Följt av: 
Shoulder to overhead och knee to elbow 💪👍
 
 
Godmorgon!
Fredagens kvällpass med Christina och Christina blev inte riktigt som planerat. Det var mycket folk i gymmet, även ute på de fria ytorna på golvet och vi kände oss alla tre ganska trötta och sega i kroppen. Därför bestämde vi oss för att nöta teknik på 5:or på Back Squat. Efteråt gick vi vidare till att nöta explosivitet på Cleans och avslutningenvis körde vi pressteknik i strickta pressar. Eftersom det inte riktigt gick att genomföra Bear Complex som vi planerat så körde Christina och jag en runda var av hela komplexet och sedan byttes vi om i ett par runder. Man kände sig ändå sådär härligt skönt mör i kroppen när man var klar! Men det märks på stelheten att man (jag) inte varit speciellt noga med Yoga denna vecka. Inget alls rättare sagt. Och varit riktigt usel på att stretcha!
 
Efteråt blev det Tacomiddag hemma hos Lucie som avslutades med Banankaka och té. En fin dag och kväll helt klart ♥
 
 

Just do it.

 
Fredag och Ledig! Whiiio. Ser ut som om jag är ledig hela helgen med.
Jag ska möta upp Christina*2 på Fysiken om någon timme och köra teknikträning på Squats, lite Pressar och sedan är tanken att vi ska riva av 15 min AMRAP av Bear Complex. Bear Complex är en övning som består av;
1 Power Clean + 1 Front Squat + 1 Push Press + 1 Back Squat + 1 Push Press. Alla dessa övningar är ett varv och ska göras i följd innan man får droppa baren. Var tredje minut kör vi 250 m rodd med också. Bra avslut på fredagen och inledning på helgen.
 
Kvällen kommer sedan bestå av Tacomiddag och mys med fina vänner. En bra fredag det!

Kokospannkakor

 
Ikväll blev jag bjuden på Banan- och Kokospannkakor av Emma. Serverades med sylt, bär och Kokosgrädde. Katching! En riktigt hitt!

Row Row Row... Squat. Squat. Squat.

Var detta ett skämt eller?! Haha… Mina ben lider. #crossfit #crossfitfysiken #fysiken
 
Jag avbokade dagens Göta-pass när jag såg vad det innehöll. 5 Rundor av 400 m löpning + 21 burpees. Kände mig inte alls taggad för det idag. Istället begav jag mig till Fysiken, utan att veta vad som väntade där. Hoppade på Crossfiten och vad möts jag av där? En WOD bestående av 1 km löpning, 1 km rodd och 100 air squats. Jag vet inte vad som var värst. Götas eller Fysikens? För mig blev det dock 2000 m rodd istället, för att inte ta några risker.
Tiden blev 11.56 - inte jättenöjd med det eftersom jag kände att benen var riktigt trötta på rodden och jag inte kom ner i hastighet tillräkligt mycket. Men men... Hittade en bra Pace på Air Squatsen och kunde mata igenom dom i en väldig fart.
 
Innan dess körde vi Snatch Deadlift 3x6 (tiden rann ut) och efter det Strikta Pressar 5x5. Nu känns det ruskigt bra i kroppen. Jag har slängt ihop massa god mat och slängt in alla träningskläder i tvätten. När det
är klart berger jag mig mot Gibraltargatan för att möta Emma och ikväll är det Pannkakskväll. Kokospannkakor står på menyn. Helt enkelt en bra dag!
 
Blir det någon träning för er idag?

Crossfit Fysiken

 
1. Mitt uppe i dagens WOD. Tabata-rodd.
2. Gymmet var knökat innan passet. Riktigt peppande att se dom kötta på innan man själv ska dra igång. Det finns en hel del riktigt grymma människor där.
 
 
Tisdag är Crossfit Fysikendag. Ett sent pass som inte drar igång förren 19.30, men som är så värt det. På programmet ikväll stod Back Squats 3x5+1+1+1 (jobbade mycket på tekniken och att få rött aktivering av musklerna i rumpan och lår och stannde därför på 45 KG. Trots allt 8 reps åt gången). Efteråt var det 5x5 Strikta Pressar på schemat. Där slog jag PB med att avsluta femte setet med 5 fina reps på 30 KG. Boom. Kaboom. Kändes bra! Christina tog över kommandot där och bestämde att jag skulle lägga på, trots att jag tyckte jag var klar på 27,5 kg. Ibland behöver man helt enkelt ge över det anvaret till någon annan (eller som i mitt fall, hitta en träningspartner som inte är rädd för att säga till och som peppar på precis rätt sätt!). Speciellt när man har en förmåga att underskatta sig själv.
Slutligen blev det Tabata Rodd. 8 Rundor. 20 min arbete, 10 sek av. Slutresultatet blev 880 m. Ska bli kul att se hur det kan förbättras.
 
Mitt Fysiken-gäng är helt klart bäst!

Götagäng. Götahäng.

 
#Crossfit #Göta
 
 
Matade teknik idag. Over Head Squats är inte my cup of tee. Att det ska vara så svårt.
Power Snach och Over Head Squats blev därför fokuset idag. Inga direkta vikter utan bara teknik. teknik. teknik.
Coach Chrille verkade iallafall nöjd med förbättringen. Tacksam för det.
 
Sedan blev det 8 min AMRAP
Stege 3-6-9-12... av:
Shoulder to Overhead
Knee 2 elbow.
Jag landade på; 12+13
Avslutningsvis 3x10 Back extentions.
Ingen pass jag körde slut mig på utan det vat bara teknik som var i fokus, vilket kanske är bra. För det är Tisdag och det betyder Crossfit Fysiken...

Paleo

Detta inlägget kommer lite (mycket) sent, men jag har inte haft tid att verkligen färdigställa det eller riktigt tänka efter sedan augusti tog slut. 

Under augusti månad körde jag och några Crossfitvänner ett litet test, en såkallad Paleo-månad. Det innebär helt enkelt att vi uteslöt Gluten, spanmål, tillsatser och mjölkprodukter. En intressant månad minst sagt. Första veckan var tuff, de två mellersta gick väldigt enkelt och sista veckan var kraftigt skiftande. Vad som kan ha att göra med att det varit extra jobbigt är att jag i samband med allt detta även slutade med mina energidrycker och jag som drack väldigt mycket fun light la även av med detta helt. Det enda som jag väl fortsatt med är Cola light, men i betydligt (!) mindre mängder än förr. Ett väldigt bra framsteg helt enkelt.

Nu har en månad passerat (och dessutom lite mer eftersom detta inlägg kommer så sent) och jag kan stolt säga att jag genomförde den enligt planen. Det känns riktigt bra att ha klarat detta och jag kommer ta med mig mycket härifrån. Vad jag dock har gjort efter avslutandet är att lägga till mer kolhydrater iform av tex. havregryn. Jag behöbver nog lite mer kolhydrater än vad jag fick under början av paleo-perioden, iallafall när jag tränar. Jag märkte dessutom hur mycket bättre min mage mår utan gluten/vete och stora mängde mjölkprodukter. Jag har ju under de senaste åren haft mycket problem med min mage och det ligger mycket i min släkt med, så denna omställningen var nog bra. Istället har jag använt mig av kokosmjöl, mandelmjöl, hasselnötsmjölk eller mandelmjölk - lite dyrare, men magen mår bättre och det fungerar riktigt bra.


Med andra ord;
... en lärorik månad
.... en gladare mage
.... Lite klokare.


Godmorgon måndag och huvudvärk

 
 
God(?)morgon!
Idag fick jag äran att vaknar upp med;
Värdens huvudvärk....
Byggarna borrar sedan tidig morgon i huset brevid, vilket låter som om dom försöker riva hela skiten...
Regnet smattrar på rutan, vilket resulterar i att det låter som om någon ska slå sig in...
Efter frukost och ett tappert försök att få i mig lite kaffe för att vakna till liv ger jag upp och bereg mig till jobb. Heldag på Fysiken Kaserntorget idag och jag hoppas, hoppas, hoppas att huvudvärken ska gå över innan lunch-rushen börjar! Satsar på en bra dag trots allt.
 

Squat. Squat. Squat and Clean.

Segaste söndagen… Därför blev det en tur till #fysiken. 
Front Squats, Clean and Jerk, Power Cleans och Push Jerks stod på schemat👊 Avrundade med 60 minuters BodyBalance.
 
 
Regn. Tråkigaste och segaste Söndagen ever. När man är van vid att jobba precis varje dag (även om det inte är mer än ett par timmar om dagen) så blir jag lätt rastlös när jag inte har något på schemat. Därför åkte jag under eftermiddagen in till Fysiken Kaserntorget och körde lite styrka. Jag måste jobba på mina Squats, framförallt Front Squats och för att bli bättre måste man kött på. 
Körde 1000 m rodd som uppvärmning och efter det rörelseträning för att få igång kroppen.
Körde ett par uppvärmningsset med bara stången och sedan drog jag igång med;
(Set x reps)
6x5 Front Squat
4x5 Clean and Jerk
5x5 Cleans
2x7 Push Jerks
Efter det en timmes BodyBalance för att sträcka ut kroppen. Jag märker hur mycket lättare jag har att komma ner i Squatsen när jag är noga med rörelseträningen. Det är bara att fortsätta nöta på i kombination med mycket rörlighetsträning - då kommer detta bli bra (bättre).
 
Blev det någon träning för er idag?

Lördag i full fart

 
 
Gårdagen gick verkligen i ett från tidig morgon till sen natt.
Eftermiddagen avslutades med ett styrkepass på gymmet med Christina och Richard. Front Squats och Deadlift var vad vi fick in. Fokus just nu ligger på att nöta Squats. Jag hatar den övningen och är så mycket "svagare" i benen än vad jag borde vara. Dessutom ger mitt huvud upp - långt innan resten av kroppen. Därför är det bara att Nöta. Nöta. Nöta teknik just nu. Sedan handlade jag och Christina mat, lagade middag, promenerade i Slottsskogen med hundarna och spontanåkte sedan på Bio med Emma, Gino och hans bror. Pain and Gain föll valet på. Troligen den sämsta filmen jag sett och jag halvsov mig igenom 2/3-delar av filmen. Så inte värt det. Men trots allt en riktigt bra lördag!

YOGA

 
 
 
Coach Michael är ganska bra på att påpeka min stelhet. Sedan jag slutade dansa för sisådär 9 år sedan, så har jag varit fruktansvärt dålig på att stretcha överhuvudtaget. Innom dansen är vighet väldigt viktigt och vi drillades hgårt av våra lärare, men sedan  dess så har det har inte känts så viktigt. Det tar tid och det är "tråkigt" så det prioriterades helt enkelt bort. Detta styns ganska tydligt i Crossfiten då jag har svårt att hitta djupet i Squats. Sedan en tid tillbaka jobbar jag med att mjuka upp och stretcha ut höften, höftbörjaren och bakisan på låren innan varje pass och se till att jag har djupet innan jag börjar lyfta. Det märks tydligt när jag har slavat med stretchingen och idag är en sådan dag. Jag är stelare än stelast (och jag är ganska stel i vanliga fall). Så därför tänkte jag att jag skulle stå mitt kast och bege mig till en Yoga-klass såhär på morgonkvisten för att mjuka upp kroppen lite. Gör man inte arbetet under veckorna, så får man ta det straffet. 75 minuters Yoga står därför på schemat som start på Lördagen!
 

Splitt Jerks

 
 
Lunchpass på GÖTA. Teknik och styrka var ettor på Clean and Jerk. Fokus på Splitt Jerk då. Inget PB-fokus utan nöta teknik, teknik, teknik. Detta är en övning jag verkligen har försökt undvika så länge som möjligt. Ofta har vi möjligthet att välja om vi vill köra Push Jerk eller Splitt Jerk och då faller alltid lotten på det förstnämda eftersom jag vet att takniken sitter, jag kan lägga på vikt och ändå göra lyften snyggt. 
 
Men idag fanns det inget val. Det var Splitt Jerk som gällde. Vilket nog är bra. För då måste jag köra på. Tycker det är ett obehagligt lyft. Jag känner mig instabil och osäker. Men Coach Fredrik gick grundläggande igenom hela lyftet och sedan körde vi på i omkring 15 minuter med ettor. Jag landade på 30 kg idag - jag kan mycket mycket mer, man har nämligen riktigt kraft i benen när all teknik sitter, men jag vågade inte riktigt gå uppåt mer - det var trots allt första gången jag körde. Istället matade jag teknik och snabbhet. Att komma under stången snabbt och använda benens kraft och inte bara pressa upp stången i luften med armkraft (som jag väldigt gärna annars gör).
 
Dagens Metcon - Freddy Kreuger.
21-15-9
Power Cleans (körde på 30 kg)
Burpees
 
Sluttiden blev 7:29, vilket kändes helt ok. Ingen jätteprestation, men jag försökte hålla så jämn takt som möjligt för att hitta en pace som gjorde att jag kunde köra på hela tiden och inte behövde ta långa breaks för att hämta andan. Träningsvärken sedan tisdagens pass sitter fortfarande i både ben och axlar. Är detta ett skämt eller? Det verkade ju inte ens vara ett jobbigt pass när jag läste det på tavlan.
 
 
 
Sist men inte minst tar vi en liten påminnelse till alla såhär på fredagseftermiddagen.
Man behöver inte alltid lyckas. Man behöver inte alltid vara starkas, snabbast och bäst.
Sålänge man gör sitt bästa.
Sålänge man försöker.
 
 

#Breakfast

 
// Lyx-Iskaffe // Obligatoriska Kaffekoppen // Kokos och havregröt med kakao // Proteinfluff // Hallon //
 

Wake up and smell the Coffee

 
 
... att vakna av sig själv (7.30 vilket är alldeles för tidigt dock)
... Slänga in en maskin tvätt.
... Första koppen kaffe.
... Planera dagen.
 
Le. Glädjas. Njuta.
En lugn morgonstund för mig själv efter flera hektiska och långa arbetsdagar. En vecka som inte riktigt sett ut som planerat men jag tror mig kunna urskilja att jag faktiskt ska ha en helt ledig helg fredag-söndag, det här inte till vanligheterna.
 

Crossfit Fysiken

 
Såååå... Heldag på Fysiken. Först Repan-jobb och sedan var det äntligen dags för Crossfit. De obligatoriska tisdags-passen. Veckans bästa!
 
Styrka: Snatch Deadlift och Pull Ups
Precis som förra veckan var det idag dags för Snatch Deadlift, en övning jag inte lyckades med speciellt bra då. Idag fick vi dock lite mer grundläggande genomgång och Coach verkade mycket nöjd över utvecklingen. Jag tappar bröstet när jag blir trött, men med en påminndelse var jag tillbaka på banan igen. Kände att jag fick mycket mer kontroll på lyftet idag. Jag har mycket att öva på fortfarande, men fokus idag låg på tekniken vilket gjorde att vi körde med lätta vikter. 8 rep * 4 set på 40 kg.
 
Metconen idag var OTM 10 (On the minut 10)
Hand Release Push ups
KBS Ground to overhead (Varierade mellan 16 samt 14 kg...)
Bulgarian Deadift (med KBS)
 
Antalet repetioner började på 5 och sedan la coachen på fler om man fick för mycket vila eller om det såg för lätt ut. Jag körde första på 5, 2-4 på 6 och de sista på 7 reps. Kort och intensivt. Grymt pass, precis som vanligt!

Jobbish

 
 
Min väldigt lediga och fullt planerade tisdag blev helt plötsligt uppbokad med jobb hela dagen lång. Det är sällan saker och ting blir som man planerat. Det borde jag har lärt mig vid detta laget. laddar upp med frukost och kaffe, slänger ihop en matlåda illa kvikt och åker till gymmet för en heldag i repan. Trevlig tisdag!

Burpee Fun

Någon (!!) på #crossfitgöta gillar visst burpees (och bestämde sig för att plåga resten med dom också)

Cash in: 24 burpees
3 varv
12 deadlift 50/30
9 hang cleans 50/30
6 shoulder to overhead 50/30
Cash out: 24 burpees
 
 
Idag var det dags för Göta's lunchpass igen. Underbart bemötande, precis som alltid av Headcoach Mackan och sedan ett grymt pass för Ellinore. Teknik och Syrka idag blev 3 st Cleans (hang clean, squat clean) OTM 10 (on the minute, 10 minuter)
Sedan var det dags för dagens metcon.
 
Cash in: 24 Burpees
3 varv av
12 Deadlift 50/30 kg
9 Hang Clean 50/30 kg
6 Shoulder to overhead 50/30 kg
Cash Out: 24 burpees
 
Tid: 9.27
 
Konstigt nog var det Hang Clean som var absolut jobbigast. Hade jag inte räknat med eftersom 30 kg inte är speciellt tungt. men efter 30 Cleans i styrkan och sedan 24 burpees så kände man av det. Ett grymt och riktigt roligt pass dock.
 
Efter passet blev jag inringd på Fysiken för att jobba, hela dagen istortsätt. Dock har jag haft sällskap av en massa fina vänner hela dagen, så dagen har verkligen rullat på riktigt bra!

Nordic Showdown och Fysikenfest

 
 
Godmorgon söndag!
Igår var en lång lång dag som började alldeles för tidigt. På eftermiddagen mötte jag upp Sofia på GÖTA och körde Kvalwoden (13.1) till Nordic Showdown. Min kropp visade sig inte riktigt vara med utan den var riktigt trött, så jag kunde nog presterar bra mycket bättre (jag ska kanske ge woden en ny chans i veckan), men jag är ändå förvånad över resultatet.
 
Coach drog med oss ut på lite jogging innan 500m *2 + rörelseträning, sen var det dags att köra.
AMRAP 16
(as many rounds as possible)
6 Toes to bar
8 Buprees
10 Wall balls 9/6 kg
12 KBS Hybrid 24/16 kg
 
Det blev väl mer Knees to Elbow istället på Toes to bar, jag behärska inte riktgt dom ännu (okej, ger jag mig fan på det så bär det gå, hur svårt kan det vara egentligen?) och greppet har fått sig en riktig smäll denna vecka efter alla pull ups, så händerna var inte riktigt med på banan (som ni märker var det mycket som inte riktigt gick vägen igår.... dålig sömn, trött kropp, lång dag - det var mycket som satte sina spår), men förutom där så körde jag på RX-vikterna. Jag har lite som regel; att om jag behärskar RX-vikterna, så ska jag köra med dom, även när jag är mentalt trött. Behärskar jag inte vikten utan det resulterar i att jag börjar faila på tekniken, så är det självklart okej att gå ner, men sålänge det är övningar där jag vet att RX-viketrna inte är/borde vara ett problem, så ska jag köra på dom. Punk. Slut.
 
Åkte sedan hem en liten stund och på kvällen nalkades 80-talsfest med Fysiken. Vi hade abonnerat undervåningen på Brygghuset hela kvällen - dock var jag inte riktigt på topp igår och känslan när hela Fysiken ska försöka tryckas in nere på undervåningen var lätt kalstrofobisk. Det var så varmt och kvavt att det inte riktigt gick att röra sig, men det var ändå en trevlig sammankomst, det var kul att träffa alla som man inte hunnit se under sommaren eller som man i allmänhet inte träffar speciellt ofta. Det blev en tidig kväll för mig och när jag kom hem avslutade jag med choklad och te framför tv:n. Bra avslut på dagen.

Liseberg ännu en Fredag

 
 
Mötte upp Emma, Christina och Lucie under eftermiddagen för ännu en tur på Liseberg. Köerna var minimala vilket resulterade att vi kunde åka ihjäl oss. Bergbanan, Balder, Lisbergshjulet, Atmosafear, Virvelvinden.... vi köttade på som bara den tills vi kände att vi fått nog och då bar det av hem för en riktigt slappkväll. Bra fredag!
 

Dagens Påminnelse


Gammal Crossfit Open WOD

 
Efter en hel del velande i förmiddags blev det tillslut Crossfit Göta jag begav mig till i sista minuten vilket jag nu inte ångrar en sekund! Idag var det HeadCoach Marcus som höll passet och vi var en liten grupp på sex personer. Helt perfekt med andra ord! Torsdagslyx! Mackan är grym och idag körde vi teknikträning på Clean and Jerk. Både Splitt Jerk och Push Jerk. Just Splitt Jerk är väldigt nytt för mig då jag helt enkelt inte känt mig bekväm med det tidigare. Men nu är det bara att börja nöta på. Push jerk gick mycket bättre och jag fick väldigt mycket positiv feedback där - så coach verkade nöjd. Nöjd coach = ännu nöjdare Rebecca!
Dagens Metcon var en 15 min AMRAP. En gammal Crossfit Open workout inför Games.
 
5 Shoulder to Overhead
10 Deadlift
15 Box Jump/step ups

Jag körde på RX-vikterna och fick ihop 280 reps under dessa 15 minuter. Dessutom en massa go pepp från coachen. Jag är mer än nöjd!

Kokosgröt och Hallonfluff

 
 
 
Frukoststund...
Kokosgröt, hallonfluff och kaffe. Bra start på tosrdagen. Benen har berikats med träningsvärk från helvetet. Tror det är "Jackie" i tisdags som fortfarande sitter i. Dessa Thrusters asså. Dom känns! 
 

Filthy Fifty och Burgare

 
Efter gårdagens “Jackie” och @jim_berg ‘s spinningklass denna förmiddag så är det lite ångestframkallande att veta att det är Filthy Fifty som väntar på #Crossfitgöta under eftermiddagen 😝👊💪
 
 
Vilken dag... Gårdagens "Jackie" satte sina spår i benen. Att köra Front squat och sen gå på rodd och thrusters känns - precis som det ska göra. Kring lunch blev det ett litet spinningpass på Fysiken och sedan en timme med Foam Roller och stretch för att mjuka upp benen. Efter lunch och ett par timmar hemma begav jag mig bort till Göta för dagens riktiga träning. Där väntade en Team-variant av Filthy Fifty. Jag har gjort den en gång förut, dock själv och den är tuff, så jag kan ju erkänna att jag var lite rädd påvägen dit. Inte blev det bättre efter uppvärmningen då benen kändes riktigt stumma. Satte dock PB i bänkpress (katching!) en övning jag inte gör speciellt ofta och har väldigt stor respekt för, så det kändes riktigt bra!
 
Till dagens Metcon då. Filthy Fifty. Ni ser den ovanför↑. Eftersom det var team skulle den spittas rakt av och alla körde 25 reps var på varje övning. Vi körde RX:vikterna vilket var 50 cm box, 16 KG kettlebells, 20 KG stång och 6 kg på wall balls, det enda vi körde annerlunda på var DU, då dom ännu inte sitter. Så istället för 25 DU fick vi göra 75 SU var.
 
TID: 18.20... det kändes riktigt riktigt gött!
 
Efteråt mötte jag upp Christina och Christina för middag. Vi satte oss på Linneterassen och avnjöt var en god burgare med en härlig utsikt över Linnegatan. En riktigt härlig sommarkväll även om kylan kom i samband med mörkret. Nu har vi firat av att vi tog oss igenom Paleomånaden. Jag har fina vänner jag!

FoamRoller

 
Igår kring lunch la jag en beställning hos Sportamore. Idag vid lunch fick jag ett sms om att paketet fanns att hämta ut. DET kallar jag snabb leverans!
 
Mina nya leksaker. Här ska ömma muskler masseras och mjukas upp.

PB i Front Squat och Jackie

 
Tisdagskväll vilket betyder Crossfit på Fysiken.
Men innan dess blev det ett par timmars jobb i receptionen, inte speciellt ansträngande om jag får säga det själv. När klockan väl slog 19.30 var det dags att köra. Uppvärmning och sen en väldig massa Front Squat vilket också resulterade i ett nytt PB. Woop. Kändes bra. Ett par försök på Snatch Deadlift men jag fick inte riktigt in rätt teknik, blev sur och så var tiden ute. Så kan det gå, men nu vet jag iallafall vad jag verkligen måste öva extra mycket på.
Dagens WOD var en Benchmark. Nämligen JACKIE. Den består av 1000 m rodd, 50 Thrusters (20 kg) och 20 Pull Ups. Jag har gjort den en gång förut, någon gång i början av juni och då landade jag på 13 minuter blankt. Idag stannade klockan på 10.30. Progress. Två nya PB:n denna kvällen helt enkelt. Katching på den!

1 september och Paleomånaden är över

 
 
Sååå, första September  är här vilket betyder att min (vår) Paleo-månad officiellt är över. Jag har inte skrivit så mycket om det tidigare, men det kommer ett inlägg senare idag - alternativt i början i veckan där jag berättar mer ingående om vad det är vi gjort. Slutsatsen är dock att jag har lärt mig mycket och kommer ta med mig mycket från dessa dagar men inte kommer köra alls lika hårt/strikt. Jag firade helt enkelt septembers start med Grötfrukost toppad med proteinfluff och blåbärssyrup och ett par koppar kaffe till det. Resten av dagen är det jobb på Gibraltargatan som väntar.
 
Sista dagen med Öppet Hus på Fysiken idag, så titta förbi!

RSS 2.0