Heldag på gymmet

Att gå upp 4.30 är inte ur någon synvinket att föredra. Det var inte så farligt som jag hade trott (detta får jag äta upp imorgonbitti - det lovar jag) men att säga att man är pigg är överskattat. När jag sedan kom till jobbet så var kaffemaskinen avstängd och det tog en hel evighet att få igång den - inte optimal start. Jag kände paniken komma kan jag lova . . . 
 
Fördelen med att börja jobba klockan 6 var dock att jag fick gå hem redan 13.30 och då hade jag hunnit ha fullt ös på gymmet hela förmiddagen och bl.a. fått besök av svenska damlandslaget i fotboll. Inte illa.
Hem en sväng, fixa matlåda till imorgon och sedan mer eller mindre dö trötthetdöden innan jag fick panikladda inför kvällen. Crossfit på Gibraltargatan stod på schemat och efter väldigt engagerad peppning från Christina kom jag iväg och ett riktigt härligt pass blev det.
 
Styrkan var:
Back Squat; 3x(3+2+1)
Press; 3x8
Jag matade på med lätta vikter på Back Squat för att få in tekniken att använda båda benen. Fick lite tips vilket slutade med att jag körde stopp i bottenläget för att få in aktiveringen av rumpan och sedan använda mig av båda benen när jag ställer mig upp. Vilken skillnad det blir. De få gånger jag lyckas få in rätt aktivering flyger vikterna upp. Det är en sinnessjukt härlig känsla. Nu ska en känslan bara komma varje gång.
 
Pressarna gick okej, 8 reps är mycket och det känns. Dessutom var kroppen seg efter dagen, vilket kanske inte var så konstigt egentligen.
Metconen var en liten skräck innan vi startade.
Death by OHS (Over head squat)
vilket innebär att man ökar med 1 reps varje minut tills man inte längre hinner klart. Vi startade på 5 reps för att sedan öka till 6 minut 2 och 7 minut 3 osv.
OHS är en liten hatövning. Vi har inte kört den sådär värst mycket och det kräven en väldig styrka och stabilitet i precis hela kroppen. Men det gick. Jag fick känna mig besegrad vid 13 reps, men det kändes ändå väldigt bra.
 
Vi hade en liten slutWod med.
10 min AMRAP - team of 2
5 burpee over box med Kettlebells (12 kg)
5 (per arm) Push Pressar
5 Squats (med kettlebellsen i rack-position)
Släppte man ner kettlebellsen under rundan fick man göra 1 extra squat.
Riktigt rolig avslutning - inspiration frpn Crossfit-tävlingen i helgen. Nu inser man hur tungt dom faktiskt hade det. Avslutningen var riktigt rolig. Utmanande - peppande - kul. En riktigt härlig klass helt enkelt, som bidroig till flås och härligt slutkörd kropp.
 
Imorgon väntar ännu en heldag på Gibraltargatan. 6-17 närmre bestämt. Så jag tror sängen kallar mitt namn nu.
 
Ett av de roligare passen på länge! 
#crossfitfysiken #fysiken #gibraltargatan #partnerincrime @erikssonc 👊💪

Kokos- och mandelbullar

 
Godmorgon!
Igår skulle det vara storm - vad som hände där vet jag inte, för så väldigt mycket blåste det inte här. Istället för att åka in och Yoga på kvällen ställde jag mig och bakade mandel-och kokosbullar. Riktigt lyckade faktiskt! Det blev en fin kväll det med nybakat bröd, te och serier. Inte precis så mina kvällar brukar spenderas.
Idag är det vilodag delux och jag möta upp Henrietta för en höstpromenad. Ikväll är det jobb på Fysiken som gäller.

Don't let anyone tell you how to live your life

 
 
 
7.20 drog måndagen igång på Andra Lång. Seg kropp med väldigt märkbar träningsvärk från gårdagen gjorde inte förutsättningarna optimala. Men morgonpass är inte precis ett pass som är optimalt att avboka - speciellt inte när man som idag enbat är tre stycken bokade. Istället får man anpassa vikterna efter dagsformen. I kombination med mitt fruktanvärda morgonhumör blev väl slutresultatet ännu värre - tur att dom är medvetna om det faktum.
 
Anyway... mobiliteten i början gick inget vidare. Det gjorde ont. Sedan drog vi igång med Snatch Deadlift. 8or skulle vi göra - alltså en jävla massa reps. Det gick inte alls idag. Jag fick hålla det på låga vikter och istället se till att få tekniken perfekt. Efteråt var det pull ups - ännu en övning som går finfint, eller kanske inte. Men vi jobbade på och assisterade varandra innan vi jobbade lite extra mycket med att hoppa upp och hålla imot under nerfasen. Det måste ju gå förr eller senare tycker man.
 
Dagens metcon var däremot riktigt rolig!
21-15-9 av deadlift och Pendlay Row och mellan varje varv skulle man göra 20 dubble Under alt. 40 single unders.
Rx vikterna låg på 70 kg i deadlift vs. 40 i row. Men med tanke på hur bra dagen hade startat så skalade jag till 55 kg i deadlift och 30 kg i Row. Sluttiden blev 9.38. Det är helt enkelt bara att acceptera att det är en sådan dag idag. Jag är sjukt nöjd med min förra vecka och imorgon är det vilodag - all in.
 
Nu är jag iallafall tacksam för denna starten.

Misslyckad Vilodag

Planen om vilodag höll sig till 14.15 då jag mötte upp fröken @erikssonc med broder i gymmet. Detta resulterade i marklyft, bänkpress, pressar och sedan en nästan 20 minuters fruktansvärt smärtsam WOD. Men jag har hört att “det är tanken som räknas”. Detta pass lär jag dock få ångra imorgonbitti.
 
 
Min planerade vilodag höll i sig fram till 14.15 då jag skulle möta upp Christina i gymmet för rehab och stretch. Istället dök även Richard upp och vi körde teknik i marklyft, sedan bänk och pressar. Avslutningsvis drog han till med en jävulsk metcon i form av Toes to bar (Knee to elbow) och lunges. Tänkte jag skulle köra på bara skivstången, men den planen gick ju åt skogen och istället lassades 30 kg på som skulle vara i rack-position under utfallsstegen.
10 T2B-10 Lunges.
9 T2B-10 Lunges.
8 T2B-10 Lunges
... osv. ner till 1 T2B och 10 Lunges. 
Jodå, det kändes. Ren smärta med trötta ben. Det positiva var att jag slapp göra rehaben sen eftersom utfallsstegen var bra nog. Katching! Nu är jag trött och tänker därför ha en kväll framför tv:n med god mat. Välförtjänt!
 
Blev det någon träning för er denna söndag?
 

Crossfit Invitational 2013

 
 
Så, igår var det dags för Crossfit Invitational 2013. Team USA (bestående av Rich Froning, Jason Khalipa, Ben Smith, Lindsey Valenzuela, Val Voboril och Talayna Fortunato) mötte Team World (bestående av Sam Briggs, Kara Webb, Camille-Leblanc Bazinet, Chad Mackay, Albert-Dominic Larouche och Frederik Aegidius) i Berlin.
 
Ett gäng från boxen möttes upp hemma hos Nils, beställde hem Thai-käk och såg den 75 minuter långa tävligen live. Sinnessjukt jämt mellan båda lagen. Team USA hade lätt starkas herr-lag med team World hade starkare dam-lag. Vid sista eventet (utav 5 stycken) ledde USA med 1 poängen - vilket gjorde att allt kom att hänga på final-eventet.
 
Det var jämt hela vägen genom sista woden men i slutet var det Team World som tog hem segern med 24 poäng vs. team USAs 19. Riktigt spännande tävling och kul att se världens bästa tävla tillsammans i lag.

Olympic Lifting

 
Lördagsmorgonen spenderades på Andra Lång tillsammans med ett härligt gäng morgonpigga människor. Olympiska Lyft stod på schemat. Tyvärr var det Front Squat som var först och det tror jag ingen var sådär jättepeppade på då det har varit väldigt mycket Squat denna veckan. Tror hela gänget var ganska möra i benen. Jag gick upp till 50 kg och matade på ettor där - la allt fokus på att använda båda benen och inte försöka avbelasta högerbenet. Gick sådär men fick ihop 2-3 riktigt bra ettor med kraft i båda benen och då flög vikten upp. Måste få det att bli en vana.
 
Sedan gick vi över på Over Head Squat. Oh ja. Squat igen. Jippie. Eller inte. Mycket arbetande på att hitta stabiliteten i hela rörelsen. Slutklämmen var Clean and Jerk. Äntligen något kul. Nytt PB sattes på 40 kg och det bör gå att öka bra mycket mer. Men med en trött kropp och mycket lyft i kroppen fick det bli avslutningen. Kändes ändå väldigt bra.
 
Avslutningsvis Rehabträning!
 

Team USA vs. Team World

 
 
Ikväll 19.00 är det alltså dags. Team USA vs. Team World. Är man intresserad så kommer den 75 minuter långa tävlingen som i år går av staplen i Berlin sändas på Eurosport där de bästa i världen kommer tävla mot varandra.

Strengh Class

 
Fredagskväll = Strengh Class på Andra Lång med Q&A. Idag var målet tunga tvåor i Back Squat. Bänkpress och Deadlift. Gick lite sådär. Avlastar högerbenet i Squats väldigt mycket vilket skapar instabilitet och gör att jag i stora drag bara använder vänster ben = mycket mindre kraft. Men jag matade på med vikter på 55 och 60 kg. Fokuserade på att använda båda benen i hela rörelsen. Bänken gick bättre efter lite småfix. Deadlift däremot. Gick upp mot 2or på 85 kg och sedan ner igen för att mata teknik-teknik-teknik. Fick lite nya direktiv på hur vi skulle göra så det blev många 2or på 65 kg, bara för att verkligen jobba teknikmässigt. Det är alltid svårt när man ska lära om/ändra saker. Avslutningsvis efter passet körde jag ett gäng step ups på box med höger ben. Rehabträna - check. En fredagskväll i min smak!
 
 
BTW: Gå in och kolla på DENNA filmen. Hjälp gärna till!
Tack!

Fredag.

 
 
♥ Godmorgon ♥
Fredagsmotivation när den är som bäst
 
En god natts sömn.
Nybryggt rykande hett kaffe.
En maskin tvätt på rullning.
En bra dag framför mig.
En helt okej fredag med andra ord. Idag är det en hel del pappersarbete som ska fixas och postas, tvätten ska tvättas och lättare städning måste göras. Jag har kommit in i någon sjuk perfektionsbubbla som innebär att lägenheten alltid måste vara kliniskt ren, allt måste vara på sin plats, sängen måste vara bäddad, ljusen måste vara nya och allt måste vara i ordning. Det blir mycket städande kan jag meddela.
Lättare träningsvärk i låren har jag också kan jag meddela. Kanske inte så konstigt om man ser till gårdagen. Ganska skön känsla - som jag dock hoppas kunna mota bort inte för kvällen då styrka med Q&A-coacherna står på schemat.
 
Ha en fantastisk Fredag!
Vad gör ni idag?

I clean, I Jerk & I have a Nice Snatch

Kvällens pass på Andra Lång blev en lätt rörig variant. Styrkan betades av med 3x7 Snatch Deadlift och 3x7 Pull Ups innan Metconen drog igång. Det blev att mixra om och göra alternativa runder - men slutligen avverkades 1000 m rodd, 50 Ball Slams (30-35 kg), 30 Thrusters och 15 pull ups - allt går. När det var klart drog Olympiska Lyft igång. Idag med fokus på Squat Clean + Split Jerk. Tjohej vad kul det var! Och bra gick det. Jag tycker Split Jerken är lite jobbig mentalt - men den flöt på förvånansvärt bra (med tanke på hur få gånger jag gjort den) och matade mig upp till 37,5 kg. Högre hade det nog gått att komma - men jag hade ju en hel del i benen redan så jag stannde där.
Avslutningsvis blev det 5-4-3-2-1-1 stege av Front Squat med 3 sek i bottenläget. Gick upp till 50 kg men nöjde mig där för tröttheten i benen började göra sig riktigt påminnd efter allt annat. Mycket bra pass idag helt enkelt.
 
HÄR har ni förresten en film på När vår Olympiska Lyft Coach Martin kör Back Squat - 3:or på 190 kg. Ser Galet lätt ut.

KAREN

 
Christina - nöjd efter 150 wall balls
 
 
Så, onsdagkvällen spenderades på Andra Lång. Dagens pass bestod av 5x5 Front Squat och 5x5 Push Press för att sedan gå över till dagens Metcon som var "Karen". Karen är en "girl", precis som Fran, Cindy, Angie och Linda tex. Alltså en Bechmark-workout vilket är ett standardsatt pass som man gör med jämna mellanrum för att se sin utveckling. Detta var första gången jag körde Karen, men har haft ögonen på den länge. Dock är det svårt att köra "Girls" ensam, man behöver köra de i grupp så man känner pressen och peppen.
Karen består iallafall av 150 wall balls 9/6 kg. Ja precis - 150 stycken.
Enformigt? Lite. Jobbig? Jotack. Kul? Självklart!
SLUTTID: 7.00 min vilket jag kan känna mig mycket nöjd med.
 
Jag och Christina fastnade sedan och titta (heja på) på när gänget efter oss körde Gymnastik-klass. Onsdagskul på Andra Lång helt enkelt!
 

Best Friends

 
 
Vaknade upp inatt av ett sms från mina fina tjejer i New York. Det kan verkligen göra min dag. Så otroligt fina människor att det inte går att beskriva. Jag saknar dom något otroligt och dör lite varje gång jag ser bilderna. Ge mig en resa dit - typ NU ♥

Lift.Lift.Lift.

HÄR hittar ni lite godbitar från vår 1RM-session på Andra Lång i fredags!
 
 
 
För min del är det vilodag idag. Trååååååkigt. men istället ska jag försöka passa på att städa lägenheten, ta en promenad (om det kan sluta regna) med en gammal vän och sedan åka in till Gibraltargatan och jobba. Ganska ok dag ändå.

Squat Snatch

 
 
 
Squat Snatch från i lördags. Inte min starkaste gren, men Snatchen känns bra iallafall, det är bara Over Head Squaten som gör mig osäker. Jag vågar inte riktigt falla under stången - för att jag vet att jag inte riktigt har stabiliteten. Men sakta men säkert ska det nog komma.

Morgonklass med nya PB:n

Klockan 6.05 i morse ringde klockan. Jag skulle bara blunda en liten sekund men vaknar ännu en gång upp av att klockan ringer, denna gången närmre halv 7. Kastar på mig träningskläder - kollar på världens mest klockrena klipp HÄR (jag skrattar så jag dör... detta är då Björn, vår coach och en grymt duktig PT som tydligen har många dolda talanger) och beger mig till vagnen. Inser att det ösregnar och är snorkallt och att vagnen dessutom är sen. Standard när det verkligen inte passar.
 
Framme på Andra Lång möter jag upp Christina, Christina och Björn för dagen pass. Ett riktigt bra sådant som började med att jag fick en kopp nybryggt kaffe i samma sekund som jag steg innan för dörren. Hur kan man inte älska dessa människor?! Fick mycket bra coaching genom hela passet, mycket bra tekniktips och dessutom sattes ännu ett nytt PB (för alla tre dessutom) i Press. Idag gick äntligen 35 kg upp. Dessutom körde vi 3x7 Pressar, 5x5 Back Squat och sedan 8 min AMRAP med Ballslams 30 kg (skulle varit wallballs men de var nerpackade) och boxjump (vilket blev step ups på hög box för mig - med "fel" aka. höger fot först). Jag är betydligt svagare i högerbenet än vad jag är i vänster - vilket troligen beror på att jag försöker avbelasta det så mycket som möjligt i alla rörelser då det är där alla mina skador har suttit. Fot, Knä, Höft - allt på höger sida. Så idag blev det en utmaning att lägga all belastning på höger ben istället för att ta den lätta vägen med vänster. Det krävdes mycket fokus för att få vikten på rätt ben, trycka ifrån med hälen och dessutom trycka ut knäet, men det gick. Nu är målet att 2-4 ggr i veckan träna högerbenet i belastningsrörelser för att få bort ojämnheten och stärka upp det. Så med andra ord; om jag nu inte göra mina övningar som jag ska så har ni rätten att skälla på mig!
 
Björn som coachade passet denna tidiga morgon är en del av Q&A Performance - teamet som jobbar som PT på Fysiken. Grymt kunniga och duktiga killar. Varje pass med dessa är en nyttig lektion som gör att man går där ifrån med så mycket mer kunskap och förståelse kring varför vi gör som vi gör och hur små detaljer kan förbättra prestationen. Det ger så otroligt mycket.
 
Jag kan bara sammanfatta denna morgon som riktigt bra!
 
Måndags morgon 7.20 på @fysikenandralang med @christina_hamberg och @erikssonc. Grym coachning av Björn från @qaperformance resulterade i PB för alla tre 💪 helt ok start på veckan!

NYC

 
Idag saknar jag NYC och alla fina extra mycket!
Det känns som om det var alldeles alldeles för längesedan jag var där nu. Så långt ifrån okej det bara går att komma!

Backintervaller i regnet

Söndag förmiddag, 5 grader och regn ... då beger jag mig ut på en löprunda. Backintervaller och backlöpning 7,5 km. Kändes ruskigt bra. Hemma blev det en snabb och lättlagad lunch och en varm varm dusch för att åkerkomma till normal kroppstemperatur igen. En stund på Foam-rollern och painballen med för att mjuka upp ryggen.
 
5 grader och regn… Då sticker vi ut och kör backintervaller! 🏃👍
 
 
Eftermiddagen spenderades sedan i stan med Elina. Fika och en riktigt catch-up och efter det blev det storhandling. Kvällen spenderas med levande ljus i hela lägenheten och ryggläge i soffan (och en hel del på Foam rollern på golvet) framför dåliga serier. Ganska fin kväll med andra ord. 
 

PB-regn

Sååå lördagen inleddes med ytterliggare lite maxningar. På Göta var det 1PM som gällde i Front Squat, Press och Power Clean. PB i alla tre. Katching. Rusade över till Andra Lång sedan för lite teknikråd och sedan sattes PB i Full Snatch och Snatch + Over Head Squat. Nöjd! Nöjd! Nöjd! Men det tycker jag men får vara efter PB i 6 lyft på 2 dagar!
 
 
 
 
 

PB i Deadlift

 
Förutom en heldags arbete igår med avlastning, upp-packning och ihopbyggning av utrustningen på Andra Lång (äntligen, jag är så glad!!!) så lyckades jag smita in (precis i slutet av sista klassen för dagen) och sätta nytt PB i Deadlift. Landade på 95 kg (stege upp på 55-75-80-85-90-95 kg) och lyftet kändes väldigt enkelt, där finns nog mer att hämta. Så nu är målet satt på 100 kg innan mitten av november. Tänker man på gårdagens lyft så borde det målet vara avklarat bra mycket tidigare! Nog för att jag var glad igår för mitt nya PB, men jag komer INTE vara heeelglad förren 100 är satt. Punkt Slut. Bitterhet.
 
 
 
Idag har jag vaknat upp med sjuklig träningsvärk i överkroppen. Efter nästan 11 h sömn (här har vi tjejen som somnar 21.30 en fredagskväll!) är jag dock redo för en ny dag och nya dag. Jag är inte van att arbeta som byggare - so don't blame me.

Andra Lång - Ett skepp kommer lastat

Efter en hel dags arbete i detta kaos avslutar jag dagen med PB i marklyft 💪

#fysiken #deadlift #pb @fysikenandralang
 
 
Såååå.. idag kom äntligen vårt lass med utrustning till Andra Lång. Skivstänger, riggar, Kettlebells, GHD, bänkar, kedjor, bälten och allt annat du kan tänka dig behöva i en box. Lite lätt oförberedda på detta var vi men eftersom lunchklassen just avslutats kunde vi tillsammans teama ihop oss och lasta av allt från bilen. Sedan stannade jag, Michael, Emil och Axel kvar och packade upp allt. Lite lätt tidspress då kvällens första klass skulle starta 17.30. Christina kom och hjälpte till i slutet och vi lyckades få bort de mesta av lådorna. Fullt ös idag. Inte riktigt så min plan för dagen var - men vad gör det, nu har vi en full-laddad box!

Toughest

Med oss till Toughest i Köpenhamn hade vi en liten mästerfotograf, nämligen Jenny. Nästa år hoppas vi ha med oss henne i tävlingsgänget - men för iår aggerade hon Maskot och Fotograf, vilket vi är tacksamma för. Här kommer lite bilder från race-dagen. Nu börjar vi tagga inför nästa år. Förhoppningsvik kan vi bocka av både Malmö och Göteborg då!
 
 
 

Torsdag

daily quotes (4)

 

 

Godkväll!
Total vilodag idag. Istället har jag tvättat, städat, handlat, varit borta på Fysiken Andra Lång på invigning och sedan jobbat på Gibraltargatan. Dagarna lyckas passera i illfart ändå. En kväll med god mat, levande ljus och musik får avsluta torsdagen. Godnatt.


Morning Motivation

 

90 min spinning

 
 
90 minuters spinning är inte att leka med. Inte alls, men jag och Christina bet ihop och tog oss igenom passet. Fördelen är att det inte är intervaller, utan mer ett distanspass. Bra omväxling och härligt med vänner som kör på med en. Efteråt kändes Front Squatsen mer än utmanande. 4 set i reps om (4+2+1) blev en riktigt fight men vi stegrade uppåt och slutade på 47,5 kg. Ganska okej med tanke på vad jag hade gjort innan. Nu tänker jag inte röra mig en millimeter till idag!

Burpees

 
 
Kvällsmys på Andra Lång. 4x6 Snatch Deadlift (gick upp till 70kg vilket var nytt PB med 20 kg). Skillnaden mot ett vanligt deadlift är att du håller betydligt bredare (alltså snatch-grepp). Betydligt tyngre att utföra än ett vanligt deadlift - så jag är nöjd! Efteråt blev det 4x6 pull ups (assisterande).
Dagens Metcon var 100 Burpees For Time. Visst älskar vi buprees?! Oklart svar där... Sluttiden blev 8.31 vilket är en förbättring med 3 min och 19 sekunder sedan den 6/7. Gooodie!
Vad tränar ni idag?

Crossfit Göta Masthugget

 
 
GÖTA öppnar idag nya lokaler i Mashugget, närmare bestämt Stigbergsliden 5. Stor box, rymliga lokaler utanför, väldigt fräscht. Gänget har gjort ett grymt arbete!

Read

 
// Måndagsinspiration //

Crossfit Malmö

 
 
Idag startade vi dagen med mysfrukost. Efteråt tog vi en promenix ner till hamnen i Smyge och gick längs med vattnet tillbaka hem. Efter att vi halvdött i soffan ytterliggare en stund packade vi ihop oss och begav oss till Malmö för att hämta upp min bror och sedan fortsatte vi till Crossfit Malmö's Box. Där blev det ett intropass bestående av teknik på de mest basic övningarna - Air Squats, Kettlebellsswingar, Box Jump och Burpees. Sedan en 7 min AMRAP bestående av 5 Burpees, 10 KBS (16 kg) och 15 Air Squats. 6+2 blev slutresultatet där vilket jag är ganska nöjd med.
 
Crossfit Malmö's box var grymt stor och riktigt fin. Högt till tak och bra utrustning - ett mycket trevlig besök helt enkelt. Nu är vi hemma igen efter en mindre trevlig hemresa dock. Smockfullt öresundståg resulterade i ståplats första 1,5 timmen vilket kanske inte är optimalt. Shiiit Happens. Helt klart en bra helg!

Toughest 2013


 
 
Godmorgon söndag!
Jag är kvar i Skåne, tillsammans med Christina x2 men framtåt kvällen tar vi oss hem till Göteborg igen. Gårdagen spenderades i Köpenhamn och Toughest. Så Kul. Vi sprang som ett team och hade verkligen superkul tillsammans. Vädret kunde varit bättre, det ska vi inte sticka under stolen med, men det regnade inte iallafall. Dock stark vind, sådär 10 grader och mulet. Det hela var en upplevelse, helt klart!
 
 

Toughest 2013

 
 
 
Idag kör vi!

Toughest: The day before the race

 
logo1
 
 
Team; Ms. Crossfit Fysiken
 
Även kallat - världens mest underbara och fantastiska tjejer!
 
 
I eftermiddag packar vi ihop oss och beger oss ner till Skåne. Imorgon är det äntligen dags för Toughest i Köpenhamn. Jag vet inte riktigt om jag känner att det är "äntligen" för att jag längtar efter tävlingen, utan mer för att "sen är det över". Vi håller tummarna för bra väder, en fantastisk upplevelse och en grym dag tillsammans med några av de mest undrbara människorna i världen! Men ni kan väl lova att hålla en extra tumme för oss imorgon?!

Torsdagspepp

inspiring, live, quote, text
 
 
 

Rise and Shine

 

Killer!

 
 
90 minuters spinning och 60 minuters Crossfit. Summan av kardemumman; totaldöd.
 
Efter en riktigt slapp förmiddag så inledde jag eftermiddagen med kaffe tillsammans med Jenny. En sådandär härlig tjej som man inte kan bli annat än glad av att hänga med. Vi taggade till spinning och jag bestämde mig för att ge mig på 90 minuterspasset (med vetskapen om att det gick att gå efter 30 minuter om det var så). Passet började sådär, det var svårt att komma upp i puls och jag vågade väl inte riktigt ta i fullt ut eftersom jag aldrig kört ett pass längre än 60 minuter. Träningsvärken från gårdagens Crossfitpass gjorde sig påminnd och när 30 minuter hade passerat ville jag egentligen bara lämna spinningsalen. Men in strömmar fullt av vänner och kollegor - vilket gör att jag bestämmer mig för att sitta kvar.
Denna typen av träning, som gäller att hålla en puls som man kan köra på med länge är egentligen min starka sida, problemet är mitt psyke. Efter sisådär 62 minuter sa mina ben stopp. Det kändes som om de var medvetna om att  60 minuter hade passerat och att det var dag att sluta. Men då gäller det att koppa in autopiloten. Sista 25 minutrarna var riktigt jobbiga. Men se, det gick. Allt går.
 
Hade sedan lite drygt 30 minuter att ladda om, ladda med lite energi och sedan köra igång kvällens Crossfitpass. Lite lätt ur form första tiden, men jag kom på banan där med. Dagens pass bestod av 5x5 Romanien Deadlift. Blev nytt PB och kände att jag skulle kunna ta mer. Riktigt go känsla. Var tillbaka i team med Christina vilket alltid är en extra boost. Hon tvingar liksom mig att utmana mig själv. Sedan blev dett strikta Pull Ups. Dessa Pull ups asså, hur svårt ska et vara. Jo tydligen väldigt.
 
Dagens Metcon var EMOM 12 (every minute on the minute)
5 (7) Gorillas - vilket pretty much var toes to bar, kunde man inte det så knäna upp över 90 grader och UTAN kipping. Vi startade med 5 st, men var klara för snabbt så vi fick gå upp till sju istället.
10 Fulla KBS (16 kg)
 
Jobbigt, Tungt, Kul. Än en gång var peppen av att köra med Christina tillbaka. Ett riktigt bra pass fick vi till. team spirit for sure.
 
Nu är jag lagom mör i kropp och huvud. Full-laddad med käk och hoppas på en tidig kväll. Helt enkelt, en riktigt bra tisdag!

Beauty

 

Fysiken Andra Lång - First Wod Done

 
 
And we are open!
 
Dagen inleddes med frukost på Liseberg. Sedan en ganska lugn och härlig dag. Nu kan jag konstatera att säsongen sista dag är avklarad. Katching på den!
Begav mig sedan bort till Andra Lång. Fick plats på 17-passet och körde första wodden i nya boxen. Vilket grymt jobb dom har gjort! Styrkan var Back Squat (3x 5+2+2) och Pressar (5x5). Körde på lite lätt med 45 kg på Back Squat. Har så svårt att utmana mig själv om det inte är någon som tvingar mig typ. Pressarna är jag dock väldigt nöjd med, för där körde jag alla på 30 kg! Kändes bra. Strikta pressar är alltid lite lurigt.  Efteråt hängde jag kvar alldeles för länge för mitt eget bästa men kan iallafall konstatera att det varit en finfin dag!

Fysiken Andra Lång

Först av allt - idag är det absolut sista arbetsdagen för mig på sommarsäsongen på Liseberg. Igår stängde dagen och dagen kommer bestå av att mata av allt ifrån igårdagen. Håller tummarna för att det går smärtfritt. Sjukt att sommaren är över, men det är bara lite över en månad kvar, sedan drar julsäsongen igång igen.
 
Sen är det 7 oktober idag, vilket betyder att vi äntligen slåt upp poprtarna till vår nya Crossfitbox. Fysiken Andra Lång, Crossfit & Performance Centre. Äntligen!! Jag hoppas hinna bort där en tur efter dagens jobb för att ta en titt. Att få plats på en klass en dag som denna är väl ungefär lika stor risk som ja... jag vet inte, men något med väldigt liten risk iallafall. Extrainsatta klasser gör att det inte är speciellt stor möjlighet för någon form av Open Gym heller.
Idag släpptes även äntligen första bilden från boxen och det ser grymt ut! Michael och Ricardo har gjort ett hästjobb med att få den klar i tid (efter förseningen) och dessutom hålla allt hemligt för alla. Dom är vi glada att vi har! Vad tycker ni? Hur snyggt är det inte på en skala?!
Idag öppnar vi! Crossfit Fysiken Andra Lång! 💪👊💪 #fysiken #crossfitfysiken #crossfit #fysikenandralång @fysikenandralang @fysikengbg

Säsongsavslutning på Liseberg


 
 
När klockan ringer 06.00 en söndag är man inte speciellt pigg. Men idag är det upp tidig för att åka till Liseberg. Sista dagen på säsongen, vilket för min del betyder näst sista arbetsdagen. Det är en stor skillnad på att börja jobba 08.00 under sommaren när det är ljust och varmt ute - om man jämför med en oktoberdag som idag. Det är mörkt, kallt och riskigt ruskigt ute. Genast blir det ännu svårare att komma upp och motivera sig att åka iväg. Hoppas ni alla får en fin söndag!

The Seven

 
 
Så.. Äntligen lördag. Efter en god natts sömn (vilket behövdes), frukost och kaffe begav jag mig (måttligt stressad eftersom jag sov förlänge) iväg till Göta för deras Lördagswod. Där möttes jag av en fullsmockad box - alla jäkligt taggade. På tavlan stod "The Seven" en wod jag varit taggad på att göra ett bra tag. Vi teamade ihop oss två och två och hade uppvärmning tillsammans innan vi drog igång förmiddagens riktiga arbete.
 
"The Seven - Team"
Seven rounds for time of:

7 Handstand push-ups

7 Thrusters 60/40
7 Knees to elbows

7 Deadlift 110/70

7 Burpees

7 Kettlebell swings 32/24
7 Pull-ups
 
RX vikterna är vad som står bakom, men vi valde att gå ner och köra Thruster på 30 kg (vi insåg senare att vi borde tagit 35 där för att få en riktig utmaning. Även om mitt psyke tyckte vi skulle ta 25 kg), Deadlift blev 60 kg och swingarna på 16 (vilket vi också borde gått upp till 18 eller 20 kg på). Men man lär sig. I vanliga fall kör man ju denna själv, men vi teamade ju vilket gjorde att vi körde varannan övning.
Sluttid: 21.18.
Jävligt nöjda ska jag meddela!
 
Efteråt mötte jag upp Christina ute i regnet för att deltaga i Kari Traa Urban Training. Vi hade väl inte riktigt tur med vädret där, men det blev en riktig lerträning mitt i stan som avslutning på denna dagen.
 
Tränar ni något idag?

Too Fit 2 Quit

 
 
Så jävla bra asså!
 

Not on track ...

 
 
Jag har kanske inte haft världens absolut mest givande dag.
Dagen började med ett ruskigt långt personalmöte imorse vilket gjorde att alla förmiddagens planer gick åt skogen. Åkte hem och var som i en dimma. Så trött. Helt slut på energi och kraft. Precis som igår. Därför fick jag absolut inget gjort under eftermiddagen heller och var deppigare än deppigast. Jag hatar att inte ha någon energi. Efter mycket funderande lyckades jag iallafall ta mig utanför dörren och begav mig bort till gymmet för att träffa lite vänner. Deltog i crossfitpasset, utan någon vidare energi - men bara för att göra något. Och så fick jag träffa alla fina iallafall. Älskar att Crossfitgänget består av världens mest underbara människor!
 
Avslutningsvis satte vi ihop en liten present till Coach Björn.
14 Suger... eller hur va det?

BANFF

 
 
Denna onsdagskväll har spenderats på biografen Draken hör i Göteborg, på BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL. 3,5 timmar av riktigt häftiga äventyrsfilmer anser jag är en kväll av hög klass. Om ni har möjlighet så besök den!

iHerb

 
Förra vecka både beställe och fick jag min beställning från iHerb. Det var bland det smidigaste jag gjort. Beställning skickades samma dag och två dagar senare plingade det på dörren. Det enda som är lite jobbigt är att man måste vara hemma och ta emot paketet - vilket gör att budet kan komma när som under "kontorstider", aka. hela dagen. Väldigt segt. Men annars gick allt väldigt snabbt och smidigt!
 
Questbars är inte det lättaste att få tag i här i Sverige. Jag tycker alltid det är slut på de få ställen som faktiskt är återförsäljare, vilket kan inte är så konstigt med tanke på hur goda dom faktiskt är. Men med tanke på hur smidigt det var att beställa från iherb så känns det problemet löst nu.
 
Om ni är sugna på att beställa därifrån och inte har gjort det förut, använd koden; DPZ805 så får ni $10 rabatt på beställningar över $40 och $5 off på mindre beställningar.
 

11 dagar

 
11 dagar!
 
 
11 dagar till Toughest i Köpenhamn. Min kropp är lite skadad efter i söndags. Full av svarta svarta blåmärken, min högra arm, axel och rygg har fått sig ett par smällar och är inte riktigt på banan, precis som mina anklar/fötter och smalben. Så just nu går det lite halvdant - men man får se det från den ljusa sidan. Det kunde varit värre... typ.

RSS 2.0