Take a deep breath 2.28

http://images.quickblogcast.com/3/6/9/3/9/302224-293963/inspirationalquoteschange.jpeg?a=87
 
Denna dagen har varit en psykisk & mental bergodalbana - milt sagt.
Avslutade dagen med ett 75 minuters Yogapass, vilket jag - för en gångs skull verkligen kunde se fram emot trots en väldig trötthet. Jag har slarvat väldigt mycket med Yogan på sista tiden och det kändes verkligen. Stel som en pinne (vilket jag iofs är i vanliga fall med, men det var värre idag).
Nu blir det sängen och imorgon har jag 12 h arbetsdag framför mig innan jag ÄNTLIGEN får ta helg och spendera kvällen med vännerna! Godnatt ♥

Torsdagsmorgon 2.28

 
 
Gooodmorgon torsdag!
Har öppning på Gibraltar idag. Höll på att missa vagnen utanför mig (fastnade i musikens värld... typ) och sedan glömde jag att hoppa av bussen utanför jobb. Bra start där Rebecca. Nu är standarden satt för dagen iallafall.
 
Dagen igår blev inte alls som planerad... Jag skulle varit ledig, städat, handlat, tvättat och gjort allt sådant som man inte hinner i vanliga fall. Det hände inte, utan istället blev jag inringd ett par timmar på Kaserntorget (väldigt roligt iallafall) och kom inte därifrån förren betydligt senare än planerat. Som det kan gå... Nu tar vi tag i torsdagen. Vad hittar ni på idag?
 
 

Crossfit-Tisdag

 
 
Gårdagens WOD
20 st crunches (hängande från TRX:n och dra upp benen till huvudet) - där är jag inte riktigt än.
20 Box Jump - Oh yes! Jag gjorde ALLA korrekt idag! Woooopa woopa, det går framåt
250 m rodd
20m x2 utfall med vikt (10 kg)
20 marklyft (33.5 kg) - okej jag mesar lite här...
400 m löpning
20 KBS (16 kg) - även här klarar jag mer, men det känns så säkert. Nästa gång får jag sluta mesa och öka
20 push up med knä mot mage i TRX
3 varv + box (50 slag x3) och brottning
 
Efteråt var vi ganska så slut. Inte ganska så - utan vi var slut. Att jag varit uppe sedan 5.20 (är inne i en period då jag bara inte kan sova) hade nog både för- och nackdelar (För: hunnit äta bra i lagom tid innan. Dåligt; eh ja, för lite sömn). Efteråt rusade jag till Gibraltar för att jobba då det kom in sjukanmälningar under dagen. När jag väl fick gå hem var jag mer än slutkörd.

New Week 2.25

 
 
Igår bosatte jag mig på gymmet, betydligt längre än vad som var planerat. 08.00-20.30... Vad hände där?! Inte var det pga. någon vidare träning iallafall (sämsta veckan ever, orkade inte ens försöka köra ett bra pass igår utan tyckte det var lika bra att hela veckan var en skitvecka). Jag behövde iallafall inte fundera på hur jag skulle sysselsätta mig den söndagen. Nu är min crazybananasjobbvecka över och denna veckan blir lite (läs: lite) lugnare. Därför tänkte jag också försöka få in någon form av vettig träning, bio och annat kul mellan alla jobbpass. Vi får se hur det går med den planen - jag startar iallafall måndagen med ett försök till att få till ett bra pass på Kaserntorget innan jag åker vidare till Gibraltar och jobbar.
Hur startar ni er vecka?

Söndag 2.24

 
 
 
Godmorgon söndag!
Klockan ringde tidigt och jag var (är) väl inte helt med på noterna där. Fredagen var grym (som vanligt) och det blev sent (som vanligt). Gårdagen rusade förbi i ett svep (vilket inte är så konstigt när klockan blir närmre 11 innan man vaknar) och hela dagen spenderades i receptionen på Kaserntorget. Denna söndag däremot kommer istället att spenderas i receptionen på Gibraltargatan. Omväxling förnöjer.
 
Jag har en riktigt slapp träningsvecka denna veckan med. Det behövs ibland (tydligen) och eftersom mina arbetstider varit allt annat än vad jag är van vid, så passade det bra att ha det denna vecka. Inte mycket vettigt har blivit gjort på träningsfronten helt enkelt. Bara att acceptera ... Dock har jag fått en hel del pikar (okej, inte ens pikar, coacherna har sagt det rakt ut) om att jag är väldigt slapp på att gå på Crossfit-pass (host), så jag får väl ta mig i kragen och klämma in något pass i veckan.
 
Innan sommaren ska jag vara grym på denna ↓ Nåja, grym kanske är en överdrift...
 

Don't ever give up


Fredag 2.22

Goooodmorgon ♥
Äntligen en ledig dag!
Woooopppa. Det var inte igår. Mysmorgon står på schemat (eller det låter bra i teorin, gissar på att rastlösheten kommer om en stund, tur jag har endel att fixa innan klockan slår 12). Gofrukost. Kaffe. Storstädning av lägenheten. Tandläkaren. Kanske lite träning (har latvecka nämligen, blir så när klockan ringer innan 05 varje dag) och sedan fredagskväll (aka. tacokväll) med mina bästa! Kan bara bli en bra dag (okej, just tandläkaren kan väl diskuteras, men resten iallafall)
Vad hittar ni på idag?

Mega.kaos.morgon 2.21

 
Denna dagen började i allmänt megakaos och jag har suttit i telefonen konstant sedan jag vaknade (blev väckt) klockan 7.något. Nu är de iallafall löst, ganska så bra... tror jag.. eller vi får väl helt enkelt se. Jag har fått styra om alla dagens planer (ALLA) och nu beger jag mig snart in till Kaserntorget för ännu en heldags arbete. Lite smått uppjagad, panikslagen men ändå nöjd. Eller jag vet inte ... hetsiga mornar är inte min grej, jag har liksom inte hunnit vakna upp ännu.

Bright and Early 2.20

0
Godmorgon!
Idag var det verkligen allt annat än lätt att komma upp när klockan ringde. Tror vardagen börjar ta ut sin rätt ganska rejält nu. 12 h arbetsdag har jag framför mig, sen är planen att parkera mig i soffan hela kvällen. Trots allt ganska välförtjänt. Ungefär lika välförtjänt som kaffet denna morgon... detta med att dra ner på koffeinet går, ehhh... inget vidare. Men det finns väl en anledning att det heter "utmaning"?

Work.Work.Work

 
 
Här händer det inte mycket. Detta beror till stor del på att jag bor på Fysiken just nu. Har jobbat sedan i mitten av förra veckan och denna veckan har jag Öppning på Gibraltargatan. Uppstidning 4.30 varje dag. Idag blev det ett Crossfitpass med Marcus efter jobb (tungt.. vi var inte riktigt i form).
 
20 reps * 5 varv
Burpees
Marklyft
Kettlebellsswing
 
15 reps * 5 varv
Mage (TRX - benlyft)
Box Jump
Rodd 200 m
 
sedan lite box på det. Eller slag. Vi hade nog båda lite frustration som skulle ut.
 
Sedan satt jag av några timmar och velade kring om jag skulle gå på Yogan 20.05. 20 minuter innan passet så går jag (inte helt frivilligt dock) hem. Produktiv eftermiddag - inte.
Nu ska jag ta mitt förnuft till fånga och inta sängen. Imorgon är det 12h pass på Gibraltar. En riktigt heldag med andra ord.
 
Godnatt ♥

Acceptans

Jag fick en fråga jag bara känner att jag måste försöka ge ett vettigt svar på - då jag vet hur fruktansvärt jobbigt och energikrävande det är att vara i den situationen.
 
Rebecka! Hoppas du har en härlig helg. Blir alltid så avundsjuk på ditt liv och dess möjlighet att få träna så mycket och så varierat. Du verkar ha hittat en så naturlig balans i hur du lever med din träning. Gick det smidigt för dig? Jag tycker själv det är så svårt att ställa om från att träna "ätstört" till att träna för att det är underbart. Och det är så energikrävande att behöva motivera för andra (och sig själv) varför träningen är så viktig, även för oss som varit sjuka och tränat av fel anledningar. Människor måste ju få en andra chans, i mina ögon, men just med träning är det svårt. Ja, inte för att jag har rätt att kräva någonting av dig, men ett inlägg med dina tankar om saken hade varit väldigt spännande.

Kram och tack för en fin blogg!
Katarina
 

Att få träningen accepterad när man varit i osunda banor är allt annan än lätt. Det ifrågasätts hit och dit och åsikterna från andra är många. I grund och botten är det bara ett tecken på att dom bryr sig, men det är otroligt jobbigt och ibland kanske oron går för långt. Ibland måste man våga släppa på spärrarna, även som anhörig (under förutsättning att man såklart kommit ur sjukdomen). Träning har alltid varit en stor del av mitt liv, innan var det dansen och nu är det gymmet. När jag fick sluta dansa i 14-årsåldern var det något av det hemskaste jag varit med om. Det var fruktansvärt. Dansen hade länge varit en del av mig och mitt liv och jag bodde istortsätt på dansskolan. Helt plötsligt var det borta. Den tryggheten fanns inte längre där. Den glädjen försvann.
 
Jag tränade inget på 4 år. I samband med att SATS öppnade ett nytt träningscenter i januari 2009, på Entré i Malmö var jag och min vän där på invigningen. Det var första gången jag rörde på mig sedan mitt träningförbud. Den känslan var bland det bästa jag upplevt. Sådana endorfiner. I samband med detta fick jag äntligen börja träna lite lungt igen. Men jag är och har alltid varit en "allt eller inget"-person. "Balans" finns inte i min värld. Bestämmer jag mig för något går jag in för det till 100 %. I början var mig träning grymt enformig, under lång tid faktiskt. Men jag nådde en punkt, i samband med NYC då jag verkligen ville förändra mitt liv. Det var första gången jag ville och vågade satsa 100 % och det var också då jag lyckades. Man kan gå i en bubbla och tro att man vill förändra sin situation - men det är inte förren man verkligen, innerst inne vill lyckas och är beredd att möta kampen, som man faktiskt kommer att göra det.
 
Jag tror jag har haft tur. Mina föräldrar vet hur otroligt viktig träningen är för mig och dom har alltid gjort sitt bästa för att det är dit jag ska komma och för att det är det jag ska kunna göra. Visst var det mycket kontroll från deras sida i starten (inte så konstigt), men jag var fortfarande väldigt tunn i kroppen när jag fick börja besöka gymmet. Tanken var att jag skulle gå på Yoga och Pilates och de lugnare träningsformerna - men alla som känner mig vet ju hur hispig och hyper jag är, det gick alltså inte sådär jättebra. Jag kan inte slappna av i kroppen på det sättet (just därför som jag jobbar så hårt med att få in det i min träningsrutin nu). Jag tror dom insåg ganska tidigt hur mycket positivt träningen gör för mig och sålänge jag inte gick ner i vikt var det okej.
 
Jag har under lång tid tränat väldigt mycket, min familj och mina vänner vet att det är en otroligt viktig del av min vardag. Jag lyckades, trots min träningsmängd ta mig upp en bra bit i vikt, ta mig förbi den kritiska normalvikts-gränsen och dessutom få marginal till den. Jag ändrade mitt tankesätt och insåg att det är en stark kropp jag vill ha. En kropp som orkar den träningsmängd jag vill ge den och som har energi genom passen. Pga. mitt jobb har det blivit väldigt natutrligt att jag testat många olika träningsformer och jag har insett att variation är det bästa för att stärka hela kroppen. Det tog lång tid innan jag lyckades började med detta, men idag blandar jag Crossfit, Yoga, Styrketräning, TRX, Core-pass, Kondition, Body Balance, Kettlebells, Funktionell träning, löparintervaller (tabatha) och Body Control i en härlig blandning, allt för att ge hela kroppen variation. Det enda jag saknar nu är långdistanslöpningen men den kommer förhoppningsvis.
 
Jag är otroligt lycklig över att jag idag inte måste försvara min träning och över att den accepteras. Det är en stor del av mig och så vill jag att det ska fortsätta att vara.
Mitt råd till dig är; Ge det tid. Det TAR tid. Men det är värt det. 

Sunday 2.17

Godmorgon Söndag!
Startar dagen med kaffekoppen och spotify, nytt bokköp och bara allmänt mys. Nu blir det frukost och sedan raka vägen till gymmet. Jobbar fram till 20.15 ikväll på Kasern. Blir bra det ♥
Trevlig söndag!
Vad gör ni idag?

#Breakfast

 
Det börjar bli dags att ta tag i dagen... Frukost iform av hallonomelett-ish, gröt och kaffe.
Gymmet nästa!

#Empire

 
 
Godmorgon lördag...
Jag har i ett par veckor dragits med ett helvetes New York sug. Vissa dagar mer - vissa mindre, men de finns där. Ingen vidare kul känsla. Så ikväll har jag äntligen bokat upp min gris för lite Skype. Jag måste lösa NYC i vår. Hur det ska gå till är ett annat problem. Men det måste gå. Jag håller på att krypa ur mitt skinn! Det finns så mycket som jag saknar - även om jag trivs väldigt bra var jag är nu. Känner att det knyter sig lite i magen när jag tänker på året där... vilken tid det var.
 
Klockan ringde 7.20 idag. Ingen aning om varför. Hej-bra-minne.... Så jag fortsatte att snooza en stund. Denna lördagen kommer spenderas i receptionen på Kaserntorget. Inte mig emot. Inte alls faktiskt ♥ Idag tänkte jag även köra lite pre-start på ett projekt som startar lite mer officielt på måndag. Det är dags att ta tag i lite saker nu.
 

På pluskontot: Träningen // Vännerna // Att Jillian's nya bok har släppts // Lördag // Finfin vecka hittills // Morgonkaffe
På minuskontot: NYC längtan // Malin-längtan // Att man inte kan se BL säsong 14 på internet

Some kind of ... heaven

 
 
Emma introducerade mig till 4 Gott idag. Har sett affären flera gånger men strategiskt undvikit att gå in (smart btw!), men inte idag. Kände mig som ett barn i en leksaksaffär som gick och tittade på allt och försiktigt fyllde godispåsen med noggrant utvalda bitar. Tur man just ätit kinamat - det är en farlig affär att gå in hungrig i. Är ingen lösgodis-fantast, men affären var ju inte att leka med.
Tummen upp för kvällens sockerkick.

Detta gick ju .... ehhh, mindre bra.

 
 
 
Efter en tidig morgon, ett kraftigt misslyckat spinningpass (ja, precis så dåligt var det.. eller rättaresagt JAG var så dålig) - där instruktören kommenterar att det var längesedan hon såg mig (host host) på Nordic Wellness (pinsamt att det kortet har utnyttjats 2 gånger detta år... det ger en kostnad på 300 spänn per gång. ILLA) och sedan storhandling (mycket jobb kommande tid) på ett förvånansvärt folktomt Willys (som ändå resulterade i en kötid på ca 30 minuter.. jag hatar WILLYS!) så förtjänar jag en lyxfrukost. Kaffe, blåbärsomelett(-ish) och gröt. Nu kan fredagen bara bli bättre eftersom jag ska spendera hela dagen med några av mina favoriter!

...


Alla hjärtans dag

Ta med din vän, (håll mig sällskap), träna och ät gelehallon på Fysiken idag den 14/2.


CROSSFIT

Klockan 12 idag mötte jag upp Elina på Fysiken för 45 minuters Crossfit. Jag är alltid lika löjligt, barnsligt nervös inför dessa passen. Man vet liksom aldrig vad man har att vänta sig.

Vi körde uppvärmning iform av 1000 m rodd, töjning och sedan som styrkedel blev det squats med bar.

Dagens WOD ser ni nedan:
60 split jumps
50 box jump
40 AMKBS (10 kg)
30 split jumps
30 air squats
50 situps

Sluttid: 13.06 min

Jag är fortfarande patetiskt rädd för lådan när vi gör Box Jump även om Micheal gjorde sitt bästa med att förklara att den inte kommer skada mig. HAHA, jag vet... Men ändå är det sådan panikångest innan jag ska hoppa upp på den. Jag bara står och stirrar helt apatiskt. Men det är bara att mata på - tillslut bör rädslan försvinna tycker man ju.

Split jumps är en annan hatisk övning. Har ungefär samma känsla inför dessa hopp som jag har inför plankan. Men med tanke på hur mycket tid plankan får under diverse pass, så kan jag ju bara gissa på att Split jumps kommer komma upp lika ofta.


Crossfit, Kickboxing & Yoga

 
 
Efter en natt med ganska dålig sömn så startade jag upp tisdagen med en stor frukost och mycket kaffe. 11.00 mötte jag upp Marcus på Fysiken för veckans träningspass. Vi inledde med uppvärmning, sedan 8 (??? det kan ha varit fler) övningar som skulle utföras i 26 repetitioner och mellan varje övning körde vi 200 meters löpning (i slutet byttes detta ut mot 200 m rodd då alla löpband var fulla...) Om det var jobbigt? JA!
 
Efter ca en timme var vi klara och då gav vi oss på kickboxning... Jävlans vad det tog. Benen skakade som aplöv men det var fruktansvärt roligt. Vi avslutade passet med en lång stretch (vilket behövdes!)
 
Spenderade ett par timmar i stan med Elina och avrundade sedan dagen med Ginos 75 minuters Yoga tillsammans med Lucie och Veronique. Efteråt promenerade Lucie och jag så långt vi kunde i snöovädret. Ett väldigt bra avslut på en väldigt fin dag!
 
Har ni tränat idag?
Vad isåfall?
 
Resultatet av dagens pass.... ↓
 

Crossfit Grundkurs Day 4 och Yoga

60 minuters Yoga (tema: monhälsning) och sedan dag 4 (dag tre för mig dock) i Crossfítgrundkursen. De första 50 minuterna gick åt till uppvärmning och teknikövningar och sedan var det dags för dagen WOD (↑).
Sluttid: 7.26 min
 
Fy sablans vad jobbigt det var. Men riktigt j*vla roligt.
Tur att det bara är smärta en kort kort stund.

 
 
 
Kettlebellsswing och Goblet Squat var med kettlebells på 12 kg.

GRATTIS!

Ett stort Grattis till min lille(?)bror som någonstanns på vägen lyckades bli väldigt stor...
20 år idag!
 
 

Live a life that you love 2.10

Jag blir så lycklig när jag tänker på livet jag har idag ... För ett par år sedan trodde jag aldrig att det skulle gå att må såhär bra.
Att vara så här lycklig.
Trivas så bra där jag bor.
Trivas så bra med alla runt omkring mig.
Ha så fina vänner.
Att ägna dagarna åt saker jag älskar - med personer jag älskar - och som delar samma intressen som jag - är lika korkade som jag - har samma dåliga humor - och som förstår en i alla situationer.
Jag har nog aldrig varit hemma/spenderat så lite tid i lägenheten jag gör i dagsläget. Jag har nog aldrig haft så intensiva dagar som nuförtiden ... Varit omringad av folk så mycket som nu. Trivts så bra med folket jag har runt mig. Och varit så full av energi från morgon till kväll.
 
Jag har alltid behövt väldigt mycket egentid, njutit av att vara själv och ta det lugnt - men det behovet har minskat något drastiskt. Jag njuter till 100 % av att umgås med mina vänner nuförtiden - det är så mycket mer värt än att sitta hemma själv. Jag njuter av fullspäckade dagar. Jag njuter av aktivitet. Jag har lärt mig bemöta vardagen på ett helt nytt sätt och när jag väl lärde mig det, då lärde jag mig också att leva fullt ut ♥
 
.... Därför ska jag nu åka till gymmet och spendera ett par timmar med kvalitetstid tillsammans med mina finna vänner!

Söndag 2.10

 
 
På pluskontot: Söndag // Ledig // En god natts sömn // En trevlig gårdagskväll med kollegorna på Laserdome // Har en dag framför mig som kan fyllas av träning med en massa härligt folk.
 
På minuskontot: Inget just nu... det skulle väl vara det kalla vädret då.
 

Laserdome


True #2

Dagens visdomsord
 
 
Never take a person for granted
Hold every person close to your heart
Cause you might wake up one day and realise
that you have lost a dimond, while your were too busy collecting stones

Lördag 2.9

På plussidan: Bästa kvällen igår // Vaknat idag (det tog tid... men tillslut så) // Ledig (dock personalträff ikväll)
På minussidan: Bakfyllan - hur mycket drack jag? // Varför ser min lägenhet ut som ett bombnedslag // Lyckats sova bort hela förmiddagen // Missade Crossfiten // måste städa // har ingen tid på mig

Crossfit Grundkurs Day 3

Dagens Crossfitpass på Kasern.
Dag tre (två för mig dock... illa) i grundkursen. Teknikträning - Deadlift. Glömde räkna antalet varv på WOD - som vanligt. Har inte lyckats en enda gång med det. Ett förvånansvärt enkelt pass (Push-Press var dock jobbigt, men det var den lilla delen - så man hade mycket tid att "återhämta" sig). Jag inser att detta är farligt att skriva att ett pass är "enkelt", lär väl få äta upp det på måndag då det är dags för dag 4! Men det accepterar jag.
 
Nu är det fredagskväll ♥

Lyckade Dagar 2.8

 
Igår var en lång dag. Jag befann mig på Gibraltargatan fram till halv tre (fick finbesök av Amanda ♥), åkte till Kaserntorget, lunchade och körde Body Balance samt Yoga. Efteråt var det kaffe-rep (som vi såfint kallar det när vi står i gymmet och snackar) vilket resulterade i att jag var hemma kring 22 på kvällen. Vad hände där? En lång dag. Jag behövde verkligen Yogan igår. Hade inte en gnutta lugn i kroppen, riktigt riktigt jobbigt. Det var mycket som talade för att jag skulle skippa passet - men det är då jag vet att jag behöver det mest, så det var bara att tvinga sig in i salen. Tur att det fanns ett härligt gäng där som hjälpte till att övertala mig. Det går framåt med yogan ... vissa dagar är svårare än andra men jag försöker få in mellan 2-3 yoga/body balance-pass varje vecka. Jag har fortfarande svårt att se det som träning - däremot kompliment. Jag har hittat en så skön balans i variationen på träning nu där det inte blir enformligt och där de olika passen gynnar varandra.
 
En god natts sömn fick jag sedan och denna förmiddagen ska gå åt till att städa (eftersom jag misslyckats vid alla andra försök denna veckan), handla och sedan systemet. Gärna ska jag hinna allt innan kl 13. Ikväll är det dag tre i Crossfit-grundkursen (jag skippade dag två i onsdags då det krockade med jobb) och sedan blir det pizza och vinkväll med vänner. Jag gillar denna fredagen (om man bortser från allt som ska göras fram till 13.00).
 
Jag är så fruktansvärt nöjd med livet just nu.
 
 
 
 
Förövrigt spenderade jag 1 h i morse med att försöka få igång ugnen.
Bra där Rebecca.
Sedan ringde jag pappa ... eller förresten, han ringde mig.
(efter att jag så taktiskt frågat honom på facebook hur lång tid det ska ta innan ugnen blir varm.
Vad är det för fråga liksom?!).
Pappas ord; Read the F**king Manual.
SLUTSATS:
Jag har inte i köket att göra.

Tur han har tålamod av sten.

Morgonstund på Gibraltargatan 2.7

 
 
Goooodmorgon!
Tidigt tidig morgon för mig idag. Öppnar på Gibraltargatan så det betydde uppstigning innan klockan fem. Men fördelen är att jag får sluta innan klockan 14. Perfekt! Startar upp dagen med Cappucino på jobb för att vakna till liv. En av de stora fördelarna med att öppna här (trots att det ligger mycket längre bort - Gott kaffe!). Trots att det inte är speciellt kul att gå upp PRECIS när klockan ringer, så är ändå morgonstunder guld värda. 
Har jag turen så tittar även Amanda förbi under förmiddagen och lyser upp dagen ännu lite mer ♥
 

Viktig

Varken städning eller handling fick jag till idag ... men tvätta det gjorde jag iallafall. STOLT. Storstädning av lägenheten får jag försöka få till på fredag innan jag får middagsbesök. Ett nytt bok-köp gjorde jag med denna morgon, nämligen VIKTIG - Från matmissbrukare till träningsförebild, skriven av bloggaren Terese Alven som driver blooggen "Spark i Baken". Ska bli riktigt spännande att läsa den!
 
Reste av dagen har spenderats på jobb... tiden gick i snigelfart hela passet trots att vi hade jobb upp över öronen under hela passet. Idag (okej, kväll.... närmre bestämt 20.50) var det egntligen dags för dag två i Crossfitkursen, men då jag lite hastigt fick hoppa in och ta öppningen på Gibraltargatan imorgon (som innebär uppstigning innan kl 05) så kändes det dumt att vara iväg fram till 23 på kvällen. Därför fick jag avstå det passet. Surt, men vissa saker får man bara acceptera. Nu väntar snart sängen .... Godnatt.

Onsdag 2.6

 
Godmorgon!
Sovit fruktansvärt dåligt inatt. Inte optimalt. Att komma upp ur sängen idag var en kamp. Om jag är stel i benen? Ja, så kan man ju också lägga fram det. Men det är härligt - då vet man att man har gått förbi sin comfortzoon! Idag är det tvätt-tid, städning av lägenheten och jobb som gäller. Riktigt tråkigt och segt. Men det är lika bra att ta tag i det med. Trevlig Onsdag alla ♥

Crossfit from hell

Jag lovar, att om jag säger att jag hade mitt livs jobbigaste träningspass idag - så är det inte en lögn. Mitt livs längsta timme helt klart..

Marcus hade lagt upp ett Crossfitpass med Burpees, kettlebellsswing, marklyft, utfall, magövningar i TRX, box jump, dips och 500m löparintervaller. Hela varvet gånger 3. Efter ett varv var jag såååå slut. Fruktansvärt jobbigt och skitkul.

Nu blir det jobb och sedan personalmöte. Lång, intensiv dag!


Tisdag 2.5

 
Gårdagen känns i kroppen ... inte så farligt som jag trodde, men det känns ungefär som om man har varit i slagsmål och är lite öm ifrån det. Tror det till stor del var alla Squats och Kettlebells-Swing som gör sig påminda. Precis som det ska vara. Det är inte ofta jag får den känslan så jag passar på att njuta lite extra.
 
Jag har en lång dag framför mig idag. Startar med träning tillsammans med Marcus på Kasern vid 11. Vet inte riktigt upplägget för det passet, men jag tror inte att han kommer spara på krutet. I eftermiddag och kväll är det jobb på Gibraltar och direkt efter det sås är det personalmöte. Lång dag med andra ord, men jag gillar det.
 
Vad gör ni idag?

Crossfit Grundkurs Day 1

 
Sjukaste. Bästa. Längsta - dagen på gymmet idag.
Jag har fått testa en massa nyheter på Fysiken och dessutom avslutades dagen med dag ett i Crossfit-grundkursen. Nu ärjag sådär härligt trött, mör och glad som man bara blir när man nått riktigt höga endorfin-nivåer. Jag njuter.
 
På Crossfiten idag hade vi först teknikövningar i Squats. Sedan var det uppvärmning och teknik i Kettlebells-swing. När det satt var det dags för dagens WOD.
 
AMRAP 15
21 Kettlebells Swing (Russian)
15 Air Squats
9 Pushups (med bröstet i golvet)
 
Det var jobbigt kan jag lova... Meningen var att vi skulle räkna repetitionerna, men efter två runder glömde jag det. Jag var för fokuserad på att räkna antalet reps och dessutom ha en korrekt teknik. Detta är så kul!

Monday ... New Week ... New Day

Måndag och ny vecka. En ny start. Spenderat morgonen med att bråka med iphone. Den har strulat ett bra tag och är så överfull att det är löjligt. Men när man nått denna gräns går det ju inte ens att säkerhetskopiera vilket resulterar i att jag får sitta och radera alla bilder. Mindre kul och väldigt frustrerande. Jag får seperationsångest från mina bilder.
Nu ska jag dock bege mig mot gymmet där dagen kommer spenderas. Har en massa kul inplanerat och ikväll börjar äntligen grundkursen i Crossfit! Taggad.

Köksrenovering #2

En helg utav massa jobb. Köksrenovering. Kaos. Och lite mer arbete på det. Jag åkte till jobbet vid 14 idag, mamma och pappa fortsatte att arbeta någon timme och när jag kom hem kring 21 ikväll möttes jag av en städad lägenhet och dom hade förberett med en flaska vin i mitt nya kök. Det är bra grejer det.

Smile ... It's Sunday

http://24.media.tumblr.com/852b2efd4163f0f7f044fbef7f2f37fb/tumblr_mfpipuydON1r1bbo9o1_500.png
Lite tänkvärda ord för att  starta upp söndagsmorgonen ...
 

 
Godmorgon!
Det är inte mycket som hinns med just nu. Igår jobbade jag hela dagen på Gibraltargatan, kom hem till renovering, fixade hämtmat, renovering igen och sedan lämnade mamma och pappa lägeneheten efter 22 någongång. Vaknade denna söndag och började lite smått diska och flytta mina saker från "vardagsrummet" in till köket igen. Det är ännu inte klart - men dom (jag tänkte skriva VI men det hade varit en lögn, för jag har faktiskt inte alls bidragit) har kommit lång väg. Idag startar mamma och jag dagen på Ikea för att byta felköp och handla saker som glömdes i fredags (okej, jag vet inte alls vad vi ska göra där - men jag gissar på att vi ska byta något. Hälsingar Fröken med dålig koll) sedan blir det jobb för min del på Fysiken Kaserntorget. En kort dag idag. Jag håller tummarna för att dom blir klara innan dom måste åka hem i eftermiddag!
 
 

Kaos?

Ehhh... kaos. Underbara (?) liv....
 
Godmorgon!
Småhuvudvärk mötte mig när klockan rinde denna morgon. Men sovit som en klubbad säl har jag iallafall gjort. Men det ska man göra när man varit uppe i 20 timmar. Jobbat, tränat och drukigt vin (okej, och drinkar).... Ja jag vet, där har vi väl förklaringen till huvudvärken med? Urgod pizza (sådan perfekt botten i en kombination mellan tunn och krispig och mjuk och degig men inte geggig... och förmodligen bara jag som fattar, god var den iallafall), en flaska vin, någon drink och härliga vänner sammanfattar gårdagskvällen väldigt bra.
Lägenheten är ett enda kaos... men jag har lyckats leta fram kaffekokaren. Morgonkaffe ska jag ha. Mamma och pappa arbetar på så bra så bra och själv ska jag in till Fysiken och jobba. Nä, jag är inte avis på dom. Jag jobbar hellre än behöver göra detta skitarbete. Men jag är glad för att mamma och pappa prioriterar annorlunda. Det ser väldigt bra ut hittils iallafall. Håller tummarna för en ännu bättre förändring tills att jag kommer hem idag!
 

Tabata-intervaller

 
Jag är helt slut ... Kanske så det ska vara när man varit igång sedan 05.25? Är hemma i kaoset och mellanlandar lite innan jag ska in till Fysiken igen och möta upp mina vänner. Ikväll blir det Pizza och vin. Låter bra det.
 
Jag har alltid varit väldigt negativ mot intervaller. Förmodligen för att jag inte vetat hur jag skulle lägga upp det, hur tankesättet skulle vara eller vilken strategi jag skulle ha. Det är alltid svårt att byta tankesätt innan man vet vad man har att vänta sig. Jag har inte sprungit speciellt mycket sedan oktober och att börja är riktigt tungt (och tråkigt). Därför har jag har börjat köra Tabata-intervaller. Tidigare bara kring 10 stycken (ca 5 minuter) som en liten extra pulshöjare, men idag körde jag 20 tuffa minuter. Jag började med uppvärmning på Crosstrainern (jag kan inte springa ouppvärmd!) för att sedan köra starta med att köra 20 sek på 13 km/h, vila 10 sek.
Ökade sedan till 13.5 och sprang 20 sek, vilade 10 sek. Fortsatte att öka med 0.5 km/h fram tills att jag var uppe på 17.5 km/h. Köttade där lite innan jag ökade upp ytterliggare. Körde ett par intervaller på 18.5 och gick sedan ner till 17.5 km/h igen. Samma princip - springa 20 sek, vila 10 sek.
Riktigt äckligt jobbigt. Kul. Inspirerande. Svettigt. Effektivt.
Man orkar betydligt mer än man tror, kan springa mycket fortare och pressa sig lite extra eftersom det bara är 20 sekunder innan man får vila. Dock vet jag att väldigt många tränare inte rekommenderar nybörjare att starta med detta, utan att köra lite längre intervaller och lite längre vila innan man har vanan inne. Jag kan kan förstå det. Det krävs att din kropp är snabb på att återhämta sig för att man ska vara redo och ha ny kraft till nästa intervall och du har bara 10 sekunde på dig. Ett alternativt om man inte är van vid högintensiv konditionsträning är att starta lite försiktigare de första gångerna, bara för att testa hur kroppen reagerar på det.

Friday 2.1

 
 
 
Gooodmorgon!
Sen kväll igår (var på gymmet hela dagen... Hade en lugn dag med balans/harmoni/rörelseträning á la Body Balance, Yoga & Body Control. Kom hem alldeles för sent. Hade en massa att göra och somnade sent. Inte det mest optimala)
 
Tidig morgon idag.. Redan innan halv sex ringde klockan och detta visade sig vara alldeles för sent. Har öppning på Fysiken Kaserntorget ♥ Morgonen började dock inte precis klockrent. Blev jättesen, glömde hälften av alla mina saker hemma, vagnen kom inte, hoppade på fel buss och kom helt åt skogen. Men jag kom fram tillslut iallafall och gymmet är helfyllt med pigga (?) morgontränare. Lite avis! Mamma och Pappa kommer upp idag och projekt köksrenovering startar (fortsätter?), för min del blir det dock jobb hela dagen och ikväll blir det middag och vin med två härliga vänner. En väldigt rolig dag med andra ord! 
 
Happy Friday ♥
Ta tillvara och njut av dagen!

RSS 2.0