Liseberg

 
 
Fullt ös på Fysiken hela dagen. Vi har öppet hus och det har strömmat in folk hela dagen lång uppe på Gibraltargatan. Efter en sådan dag är man ganska matt och imorgon är en ny, ännu längre dag. Efter stägning mötte jag upp Emma och Lucie för en kväll på Liseberg. Men lördag, fint väder och efter löning betyder 1 miljon människor. Köerna var inte att leka med så det blev inte mycket åkt, men ack en fin kväll ändå.
 

G1

 
 
Idag tog jag mig en fin (??) liten joggingtur med slutmål - Göta. Ungefär halvvägs öppnade sig himmlen och sådär 1,5 sek senare var jag genomblöt. Fortsatte ändå en bit men när jag passerat 5 km beslutade jag mig för att det fick vara nog. Härlig start på dagens träning iallafall. Väl på Göta får jag världens finaste välkomnande (underbart stället detdär alltså!) och minuterna senare drog dagens klass igång. Uppvärmning, sedan skills vilket var Benchpress, Styrkedel som var 5x5 Benchpress och sedan en riktigt rolig Metcon.
Team - båda köra hela tiden. Starta efter varandra (när första är klar på övning ett så startar person två på den övningen) och ni får inte passera de andra i teamet men alla jobbar smatidigt.
AMPRP 12 (As many rounds as possible)
15 KBS (16 kg)
10 Box Jump
1 Rope Climb
Vi avslutade med tabataplankor i olika varianter.
Rikitgt bra pass helt enkelt. Resten av dagen har spenderats i receptionen på Fysiken. Helt ok fredag!

Headstand and Handstand

 
 
Mötte upp Sofia, en nyfunnen vän från Crossfit Göta idag på Fysiken för att rulla på Foarm Roller (bästa massagen för stela muskler), stretcha och öva teknik på Handstående. Huvudståendet känns stabilt - ofta går det smidigt både att gå upp och gå ner, men handståendet sitter inte lika bra (när vi inte använder oss av vägg då). Jag fick iallafall många bra tips och vi har en deadline - den 4 november ska det sitta. Så nu är det bara att öva på!
 
Nu är det lunch och sedan tillbaka till Fysiken för ett par timmars jobb. Öppet hus inleds idag - nu glämmer inte titta förbi va?!

Spelhuskväll

 
 
Ikväll var CK, Ekonomi och IT inbjudna till Spelhuskväll på Liseberg.
Tävlingar, utmaningar och dolda talanger visades under kvällen. När CK går in för att tävla - då tävlar vi på riktigt med. Nä jag jag nog färdigspelad i det huset för resten av året.
 

Löpning och GÖTA

 
 
Efter mycket velande denna morgon snörade jag på mig löpardojjorna och bestämde mig för att testa benen lite. Jag har som bekant inte direkt sprungit det senaste året om man bortser från två gånger innan Göteborgsvarvet (då jag skadade foten) och sedan själva varvet. Gett mig ut en kanske en liten lugn runda efter det utan vidare tur, but thats it. Alltså inte speciellt mycket löpning sedan oktober. Det ligger ett Stockholm Halvmarathon alldeles runt hörnet där jag har en startplats och jag är fortfrande väldig splittrad gällande hur jag ska göra där. Därför har jag nu bestämt mig för att ge det ett försök (med förhoppningen att komma ut iallafall någon mer gång innan jag behöver ta ett beslut). Jag sprang över bron, genom stan bort till Göta, en runda som landade på just under 7 km och kom dessutom alldeles i perfekt tid för dagens lunchpass. Där rev vi av skill-träning i de olika snach-varianterna och sedan en Team Wod av Cindy. Körde på väldigt lugnt och försiktigt och la mycket energi på att sporra min team-mate istället som hade det lite kämpigt.
Cindy består av: 5 pull ups, 10 push ups och 15 Air squats. Dagens variant hade däremot en liten twist med löpning inlagt. Tre runder var (en vilar - en jobbar) och sedan 400 m löpning, sedan börjar man om igen. Idag var det en AMRAP på 20 min. Kändes väldigt bra, men eftra nöjd är jag helt klart över att jag kom ut och fick sprungit! Pluspoäng!

Göteborg

 

Bakiskänslan

 
 
Morgonstund med kaffe, frukost och Youtube-klipp. Det är tur man är lättroad på morgonkvisten. Vaknar upp och känner mig bakis, tung i huvudet och slö - detta trots att ingen alkohol intogs igår. Istället var vi ett gäng som hade middag och filkväll, precis lagom avancerat. Hoppas komma tillbaka på banan innom kort.

Kipping HSPU

Kippade Hand Stand Push ups - ✔ (at CrossFit Göta)
 
 
Jag är sådär löjligt glad just nu.
Hade ett grymt pass på Göta idag. Satte mina första Hand Stand Kipping Push Ups. Känns så jävla bra och är så grymt grymt nöjd just nu! Detta är tjejen som fram till (ja idag faktiskt) inte ens kunde sparka upp sig i Hand Stand själv. Klapp på axlen!
 

 
 

Obalans

 
 
Måndagsmorgon och ny vecka. Även ledig dag efter 6 dagars arbete. Jag startade dagen (efter en orolig natt) med tvätt-tid och frukostlugn innan jag nu ska packa väskan och bege mig mot Göta för ett Crossfitpass. Hoppas komma tillbaka i ett något mer balanserat tillstånd.
 

New York City

 
Vackra vackra stad ♥

Headstand and Deadlift

 
 
Ännu en lördag på Liseberg har passerat. En dag som kunde slutat i kaos, men löste sig väldigt smidigt. Tackar vi för! Efteråt mötte jag upp Emma på Fysiken för att köra teknikträning med henne på lyft och squats (jag var millimeter från att sätta PB i Deadlift. Tangerade mina 90 kg och hade en millimeter kvar att ställa mig upp på/räta ut kroppen på i toppenläget för att klara 92,5 kg. Dock hade jag psykat ut mig totalt innan jag väl lyckades rubba vikten så det var bara att ge upp för idag. Nya tag nästa gång.)
En fin eftermiddag helt enkelt. Nu blir det myskväll för hela slanten.

Bara bestäm dig

 
 
Vi var lätt underbemannade på jobb idag, men det löste sig förvånansvärt smärtfritt och dagen flöt på bra. Ändå sköljde en våg av trötthet över mig under eftermiddagen. Att stänga på Klätterlabbet igår och Öppna på Liseberg idag är kanske inte världens bästa plan, men skamden som ger sig! 17.00 hade jag pass bokat på Göta, men jag kände mig verkligen seg. Tillslut kom jag fram till att jag behövde ta ett beslut, antingen går jag eller så går jag inte på passet. Det är bara att bestämma sig för att hålla på att vela fram och tillbaka - timme efter timme ger inget. Jag tog beslutet att gå på passet. Vilket var 100 % det rätta. Blir alltid så glad av att komma till Göta.
 
Uppvärmningen: 400 m jogg, hopp, kullerbytter, broad jump och en uppsjö av andra rörelsemoment.
Styrkan: Klokov Complex vilket är en serie av deadlift, power clean, front squat, push press och push jerk som man gör i flöjd och inte slätter ner stången mellan. Vi korde 2 runder One the minute i 6 minuter.
Metconen: AMRAP 20 (as many rounds as possible på 20 min)
400 m run
15 HR Push Ups (hand release push ups)
20 Alternerande swingar
25 DU eller 75 SU
 
Avslutningen blev statisk hållning då vi skulle stå så länge som möjligt med en viktplatta över huvudet. Tjejer hade 15 kg och killar 25. 4 min och 31 sek stod jag och kunde nog fortsatt ett tag till, men det var bara jag som var kvar i hela gruppen och dessutom hade vi slått gruppen innan med över 1,5 minuter. Helt enkelt en grym avslutning. Det blev mycket positiva peppningar efter det avslutet. Nu är jag redo för en lugn härlig fredagskväll!
 
Vad gör ni idag?

Godmorgon Fredag

 
Jomen visst, Godmorgon Fredag. Inte för att Fredag, Måndag eller Onsdag just nu spelar så stor roll, jag jobbar ju ändå helger, men det är trots allt Fredag ändå. Idag är det Lisebergsjobb som gäller, precis som kommande dagar och nästa vecka är det istället Fysiken som vi lägger allt fokus på. Härlig mix det.
 
Jag blev inspirerad av all klättring jag såg igår, så nästa vecka är det dags för mig att ge mig på det. Kan både bära eller brista, men det är värt ett försök. Trots vilodag igår har jag fortfarande grotesk träningsvärk i baksidan av låren. Vad hände där är min fråga? Jag försöker desperad försöka få klarhet i vilken övning som kan ha bidragit till detta och jag har väl egentligen tre bovar. Thrusters, Goblet Squat eller Wall Balls. Troligast något av de två sistnämnda. Vilket också är anledningen till att jag behöver köra dom så mycket oftare.
Vad ska ni göra idag?

Klätterlabbet

Idag jobbar vi på Klätterlabbet!
 
// Klätterlabbet //

Breakfast

 
 
//Frukoststund innan en heldag på Klätterlabbet väntar!//

♥ ♥

 http://distilleryimage7.instagram.com/00bad6f4e6f511e1a8d122000a1e9e4c_7.jpg

Sommaren 2013

 
 
//Lite bilder från sommaren 2013//
 
 
Det börjar sakna närma sig hösten. Skolorna drar igång, folk är tillbaka på jobben, Högsäsongen skriftar från Liseberg till Fysiken och arbetsbelastningen skiftar kraftigt. Shorts byts ut mot stickade tröjor, neonfärgerna byts ut mot neutrala och den kvava sommarhettan skitftar till en friskare kallare variant. Sommaren börjar gå mot sitt slut och istället börjara en ny säsong. Ovan är en liten sammanfattning av min sommar 2013. Det har varit mycket Crossfitt (mindre löpning) och jag har hängt både på Fysiken och Göta en hel del och jag haft fått en massa nya vänner som betyder fruktansvärt mycket för mig. Vi har haft grillkvällar och utomhusträning, jag har jobbat på Liseberg och försökt hoppa in på Fysiken så gott det går. Vi har varit vid havet, grillat vid delsjön, badat (nåja, inte jag men alla andra), solat, haft filmkvällar, middagsbjudningar, utgångar, drinkkvällar, jag har varit i Malmö hos Emma, Smygehamn hos mamma och pappa, i Danmark med Emma och på semester i Andorra, Spanien och Frankrike med släkten. Vad jag inte har haft mycket denna sommaren är egentid, men det har ändå varit en av de bästa sommrarna på länge! Jag håller tummarna för att hösten fortsätter i samma spår!
 
 
 

You never regret a workout

 
 
Hela förmiddagen spenderades på Kaserntorget i möte gällande hösten och allt som kommer inträffa då. Efteråt gick Christina, Carro, Annelie, Robert och jag till Kosmos för att äta lunch, när resterande sedan återgick till jobb så tog carro och jag en tur i stan. Resterande av eftermiddagen spenderades med fixande i lägenheten och när kvällen kom bar det av tillbaka till kasern igen för ett Crossfit-pass. Jag var ganska trött när jag begav mig tillbaka till gymmet, men det är bara att bita ihop.
 
Styrka:
Front Squat 5x8 (set x reps)
Pull Ups 5x3
Natural grip Pull ups 5x3
 
Metcon:
500 m rodd
12 Thrusters (20 kg)
5 Ground to overhead (16 kg)
två varv med två minuters vila mellan varven.
 
Sluttid: 8.40
 
AfterBash: Hollow rock och Broad Jump 5 min
 
Det kändes riktigt bra idag. Härlig känsla såhär efter ett skönt pass!

This is how we do it

 
Mackan visar var skåpet ska stå!
#Crossfit Göta

Tillbaka i Göteborg

 
 
Hemma i Göteborg igen efter en helg i Malmö, Köpenhamn och Smygehamn. Helt klart ett par riktigt bra dagar!

Köpenhamn

 
 
Lördagen spenderades i Köpenhamn tillsammans med Emma som anlände från Göteborg under förmiddagen. Promenad längs med ströget, ner i Nyhamn, lunch på utserveringen och en promenad tillbaka sammanfattar en väldigt lyckad Köpenhamnsdag. Efteråt åkte vi nertill mamma och pappa i Smygehamn, grillade och åt middag ute på altanen. Det blev en riktig fin kväll och vi kunde sitta ute fram till halv 12 utan att frysa. Helt klart en riktigt bra återhämtningsdag.

Malmö

 
 
Igårkväll landade jag hemma i Malmö hos fina Emma. Det blev middag och skvaller på Chill Out's uteservering - allt i ett desperat försöka att undvika Malmöfestivalen som drog igång samtidigt. Regnet höll sig borta, raketerna smällde och vi försökte desperat sammanfatta de senaste månaderna på ett par timmar. Inte det lättaste men vi börjar bli vana så det går. Efteråt gick vi hem till hennes fina lägenhet igen och fick oss en god natts sömn. Nu är bruden på jobb och jag ska bege mig ner till Caféet under och köpa kaffe. Tjejen har ju inte kaffefiler hemma, men hon har en kyl full av redbull...Prioriteringar. Med andra ord: topp 1 sak att handla hem till henne är filter!
Idag kommer nästa Emma ner från Göteborg och troligen väntar Köpenhamn. När vi har spenderat dagen där blir det raka vägen till Smygehamn och mamma och pappa ♥

Squat Clean to you die

 
 
Jag inledde min lediga fredag (och helg för den delen) med ett riktigt tufft pass på Göta. Jag älsar detta stället alltså! Dagens Wod låter inte speciellt avancerad, men jag var nog lite för naiv när jag valde vikter på stången och fick kämpa på ganska bra. Stege: 10-1 av Squat Cleans och Lateral Burpee-jump over bar. Alltså 10 Squat Clean sedan burpee-jämfotahopp över skivstången, burpee-jämfotahopp över stången 10 gånger. Sedan 9 Squat Clean och 9 Burpee-jämfotahopp över stången, sedan 8-8 osv. Dock han jag inte färdigt innan time capen och fick stå över de sista 2 Squat Cleanen och burpee-hoppen. Men jag fick till 52 riktigt snygga lyft på bra vikt (förutom alla vi gjorde på uppvärmningen och teknikdelen vilket också var tvåsiffrigt) och fick väldigt positiv feedback på min prestation. Känns mycket bra! Vi avslutade med en riktigt tung AfterBash full av  magövningar som brände rejält!
 
Nu bär det av mot Malmö!
 

Panncake

 
Dag 16 med Paleo.
Det går bra nu!

Nu är det över...

 
Såja, sista dagen i detta jobb-marathon är avklarat. Jag lyckades byta bort morgondagens pass och det tackar jag för! Är helt helt slut i både kropp och huvud. När dagens pass var avklarat begav jag mog mot Kaserntorget för en Yoga-klass tillsammans med Christina. Det känns bra trots att det var månader sedan jag gjorde det regelbundet. Visst, jag tycker inte det är speciellt kul, men jag hoppas de positiva effekterna ska vara värt det. En sak hatr jag dock märkt och det är att jag fokuserar mycket bättre om jag är trött i kroppen, altså optimalt att köra tex. Crossfit-Yoga eller Spinning-Yoga. Inte tvärt om.
Hängde sedan kvar på gymmet och körde ett halvdant Crossfitpass. Kroppen (huvudet?) ville inte riktigt men jag körde på så gott det kändes bra. Styrkan blev: Pull Ups och Natrural Grip Pull Ups samt Deadlift. Dagens Metcon var 3 rundor av 500 m rodd, 20 sit ups och 10 Hand release Push Ups. 1.30 minuters vila mellan varje varv. En väldigt enkel men rolig workout. Om man bara hade varit lite piggare.
 

Do the wok

 
 
Klockan 6.15 igår morse staplade jag in på Crossfit Göta. Lite mindre vaken än vad jag borde vara... Vad som väntade mig och ett gäng andra morgon-tränare var Wodden ovan (↑). "The Reuben". Ingen lätt match en att ta sig igenom innan kroppen riktigt vaknat till liv men innan klockan var 7.15 hade vi tagit oss igenom 50 Thrusters (på 25 kg), 50 T2B (alt. K2E) och 25 Box Jups var. Helt klart en topp 10 start på dagen. Precis vad jag behövde. Jag har tappat räkningen på hur många dagar i rad jag jobbat men det är tvåsiffrigt och jag går på sparlåga nu, eller det stämmer inte riktigt, jag har kopplat bort att och går bara upp ur sängen på morgonen och kör. Att tänka eller känna är det inte riktigt läge för just nu, utan istället lever jag på energin från alla runt om mig. Även om det är svårt att ta sig till träningen (både på morgonen eller efter jobbet) så är det precis vad jag behöver göra i dessa lägen för att orka med och få extra energi. På kvällen åkte jag och Christina upp till Gibraltargatan och flyttade däck tillsammans med ett gäng andra från Crossfit Fysiken och Coach M. Efteråt såg vi ut som vi varit ute och lekt i leran och var smutsiga från topp till tår, men det var så fruktansvärt kul!
 
Idag ställde jag in morgonpasset på Göta och tog igen 90 minuters extra sömn. Det var vad som behövdes idag. Snart bär det av till jobbet ännu en gång och för sista gången i detta racet. Jag lyckades byta bort min fredagstid så istället ska jag ta mitt pick och pack och åka hem till Skåne under några dagar. Men det är imorgon - först har jag en torsdag att ta mig igenom.

Miss them!

 
Idag saknar jag dessa tjejerna extra mycket!

Crossfit Fysiken och Arbete

 
 
 
 
Mitt sista riktigta riktiga jobb-marathon gick av staplen igår. 9 dagar i rad. Mellan 8-10h pass och dessutom en go (ironi!!!!) mix mellan kvällar, mellanpass och dagspass (vilekt gör det omöjligt att få in en rutin). Idag är det ett riktigt långt pass som väntar. 13-00. Försöker desperat tagga mig till att det kommer gå bra men jag känner att det är lätt oklart.
 
Igår var jag faktiskt på Fysiken och körde Crossfit. Riktigt längesedan. Jag har hängt en hel del på Göta den senaste tiden och man kan inte hinna med allt, så tyvärr har jag fått prioritera lite där. Både Christina och Christina var med på samma pass så vi var ett riktigt härligt gäng. Deadlift och pullups stod på schemat som styrka och sedan en Wod med Tabatarodd. 30 sek max och 15 sek vila x10. I slutet så vann Christina med 2 (jävla) meter. haha. Grymt kört! Vila 3 minuter och sedan 750 m sprint + 35 sit ups.
Gick riktigt bra, min typ av Wod helt klart. Efteråt blev det jobb fram till 00. Det är långa dagar nu så jag gör ett desperat försök att koppla bort allt och bara köra.

Hinderbana

 
 
Ledig idag efter att istortsätt ha bott på jobbet den senaste tiden. Mötte upp Christina och åkte ut till Borås för att testa på deras Hinderbana och ta en skogspromenad. Riktigt trevligt och energigivande, ett perfekt sätt att spendera sin lediga dag för att återhämta ny energi. Kvällen kommer spenderas med städning och att laga matlådor. Sådant onödigt ont som man också måste göra.
 

Lördagsmorgon på Göta

Pass 2: betade av 7000m på rodden (31,03) frivilligt(!)
(21 km bör inte vara omöjligt, bara jävligt tråkigt) och sedan ett gäng power cleans. Det går bra nu.True!
 
Jag jobbar mer eller mindre konstant i dagsläget. Lite för mycket egentligen för vad som ska kännas ok. Väldigt mycket kväll/natt med små inslag av dagspass med vilket gör att all form av rutin i vardagen sätts ur spel och att man (jag) i stortsätt alltid går småseg och trött. Igår låg jag i sängen fram till 15 (!!!!! Det var detta med "allt eller inget". Tur det inte händer så ofta) då jag åkte in till jobb för avdelningsmöte och sedan jobb fram till 01. När jag satt på vagnen påväg hem bestämde jag mig för att denna dagen inte skulle bli likadan.
 
Så klockan 8 imorse var jag uppe och innan klockan 10 satte jag min fot inne på Göta för en LördagsWod tillsammans med ett stort härligt gäng. Att jag var trött var nog inget som jag ens med all min kraft skulle kunna dölja, men det var bara att bita ihop. Coacherna var tillbaka (äntligen!), klassen var full och metconen var hämtad från Crossfit Santa Barbara. Teamwod stod på schemat. Två lag som tävlade mot varandra och i laget var vi två och två som sammarbetade. Burpees, Power Snach, Box Jump, Thrusters, C2B/Pull Ups. Maxreps under en minut och sedan vila medan den andra köttade nästa gren.
Avslutningen blev sprint.
En mot en.
5 reps per "station".
Kom i mål så snabbt du kan.
 
Betydligt bättre start på dagen än igår om jag får säga det själv. Nu är det bara jobb som väntar resten av denna lördag.

RSS 2.0