Nu startar det...

 
En lång dag har passerat. Uppstigning 3.45. Instämpling på jobb 05.00. Arbete till 14.00. Möta upp Martina på gymmet för ett segt pass. Hänga med Christina och sen hem och totaldö. Sååå trött. Träningen gick inget vidare. Var trött och seg - som alltid när jag jobbat tidigt. Men fick gjort lite iallafall. Nu är jag bara tacksam över att kvällen närmar sig. Imorgon väntar upprepning av dagen.

Frivändningar

Efter min långa sovmorgon åkte jag in till gymmet för lite söndagsträning. Idag var det Mark som stod i fokus. Men det kändes i bakisan av låren att jag kört tungt i fredags, för det var mycket tyngre än vanligt. Avverkade dock mina set och körde sedan lite lätta 3or i Böjen innan jag bestämde mig för att det var dags att ge friväningar ett försök igen. Det var 6 månader sedan jag körde Olympiska Lyft senast, men jag har allt mer börjat få ett sug av att starta igen. 55 kg i vändning fick jag - till vilket jag ändå känner mig stolt över. På mitt sista pass den 29:de december så tog jag 50 kg, så det är ändå 5 kg ökning utan att ha utövat de alls. Nu ska jag bara se till att fixa och få bättre koll på tekniken - men det får bli när coach Marin är tillbaka igen från sin resa med Svenska Landslaget!
 
 

Lördag av klass!

 
Godmorgon!
eller ja, det är svårt att kalla det morgon kl 11 när man brukar bara uppe kl 6. Men idag fick det tydligen vara nog och jag behagade inte vakna förren telefonen vaknade till liv vid kvart i 11 tiden. Vet inte när det hände senaste... (aldrig?). Igår var en finfin dag som bestod av snortidig morgon, en bra arbetsdag, träning, en helkväll med Christina, drickar och en jävla massa skratt. Jag klagar inte. Lite småpanik över att ha vaknat så sent med tanke på att jag har två arbetsdagar som börjar 05.00 framför mig, men det kan jag inte göra något åt nu. En lördag av klass och bra avslut på juni månad!

111kg

I går mötte jag upp Björn för lite träning/coaching. Mark med fälld bröstrygg stod på schemat vilket gick väldigt bra. Nytt PB på 111kg - det känns gött. Lyftet börjar sätta sig allt mer, trots att detta med att fälla bröstryggen är väldigt nytt. Helt enkelt en lyckad timme. Eftermiddagen spenderades med Christina och sedan blev det en tidig kväll då det vankades jobb redan 05.00 imorse. Det blir sällan som man planerat när det kommer till mitt liv.
 
 
Ja.. det ser fel ut. Men det är precis så det ska se ut i detta fallet.
Skapa en högre startposition och korta dragvägen.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Nu kommer snart Christina och så ska vi dricka vin och bara ha det gött! En bra lördagskväll det även om tröttheten kommer. Inte så konstigt när klockan ringde 3.30 och sömnen innan dess var närmre obefintlig.

OHS

I veckan fick Christna mig äntligen att testa på Over Head Squats. Hon har väl tjatat i närmre ett år och jag har aldrig gjort med mer än 15 kg stången - för att jag inte kunnat hålla balansen och därför har jag undvikit det med världens sämsta argument "Jag kan inte" (sen när var det ett godkännt argument till att inte göra saker?!). Men i veckan var det ängtligen dags och det gick ju faktiskt helt okej. Nu blir det att ta tag i det på riktigt... eller ja. Lite oftare iallafall! 
 
 
 

#livetpålandet 2.0

 
 
 
 
 
Det var en bra Midsommarhelg... Men nu är man tillbaka i verkligheten igen.

#Livetpålandet

 
 
 

#Spring

#livetpålandet
#5km
#morgonstund
 
 
Inleder dagen med ännu en löptur medan de andra sover. Morgonstunden är fin den! Sedan långfrukost och promenad med familjen. Lördagen börjar fint!
 

#livetpålandet

 
Det blev en lugn, väldigt lugn midsommar för min del. Åkte ner till Skåne, låg totaldöd i soffan ett tag, hände med familjen, drack vin hos mormor och morfar och avslutade med lite sillmiddag tillsammans med familjen innan jag totaldäckade kring 22. En väldigt bra dag trots allt.
 
Nu är det såklart bara jag som är vaken, så jag har kokt kaffe och får väl spendera den närmaste tiden i soffan i väntan på att resten ska vakna. Men det gör inte mig ett dugg. Urmysigt! Hoppas ni alla hade en bra midsommar ♥

#5km

 
Goooodmorgon och Glad Midsommar på er alla ♥
Jag har precis kommit in från veckans tredje morgonlöptur. Benen var lite stummare idag men det gick ändå ganska fint. Härlig start på dagen. Nu blir det frukost och sedan tåget mot Skåne ♥ Ha nu en fantastisk dag!

Död på denna dag - men 110 lätta kg i marklyft!

Denna dagen asså!!!! MY GOOOD! Jag har härmed lovat mig själv att ALDRIG bli en sådan som storhandlar dagen  innan "högtider" och jag ska här efter se till att inte min mamma gör det heller (bara så att du vet!!!). Mitt psyke var nära totalutbrott både en och två och tjugofem gånger. När jag väl slutade var mitt humör ungefär nere i fotsulorna. Så trött var jag. Men jag hade ju trots allt bestämt mig för att gå på styrkeklassen - det är gibvande. Det är bra. Det är roligt. Jag behöver dessutom nöta teknik.
 
När jag kom fram till GS börjar jag med att välta en 20kg viktplatta över tårna och resultatet av detta blir att jag stortjuter och skrattar om vartannat. När jag är sådär riktigt trött kan jag storgråta i all oändlighet och det var precis vad jag gjorde - mitt på golvet i en välfylld box. När jag återhämtat mig från detta (vilket tog en evighet) började jag köra Mark vilket gick så in i helskottas bra. Coachen var nöjd och jag drog 110 kg väldigt enkelt. Woop Wooop. Mycket nöjd. Gick sedan ner och körde 5x5 innan jag var klar för dagen. Inte speciellt tungt, jobbigt eller effektivt pass - men jag fick upp och känna på tyngre vikter. Tagera mitt PB och nöta teknik. Precis vad jag behövde. Dessutom blev jag piggare och på asbra humör för att jag har helt störda vänner.
 
 
Nu ska jag försöka packa lite snabbt. Alltid denna gånget - vad ska man ha med sig?
Hoppas ni haft en fin dag!

5k

 
Godmorgon ♥
En sak är säker... man får lite rubbad dagsrytm när man jobbar som jag gör. Totaldäckar kring 20-21 (vid det senare är det fantastiskt... lyckats hålla mig vaken en stund extra) varje kväll och vaknar kring 05-06 varje morgon (om inte klockan ringt tidigare). Idag jobbar jag hela dagen - bokstavligt talat 9-18, men klockan 05.15 vaknade jag. Vad gör man då? Jo man kokar kaffe och sätter på pepp-musik och innan klockan 06 sticker man ut på en löptur. Har lite känningar i benhinnorna sedan löpturen i tisdags, men annars var jag oförskämt pigg. 5km på lite under 30 minuter... helt okej med andra ord. Det enda som var öppet vid denna tidiga morgonstund var begravningsbyrån en bit bort... Känns ju sådär bra.
 
Dusch, frukost, kaffe och nu är jag redo för heldag på jobb. Planen är att åka bort till GS efter jag slutat för att nöta lite teknik i Marklyft med fälld bröstrygg - men eftersom klassen hinner starta en stund innan jag kommer dit blir det nog bara väldigt lätt. Mest bara för att hålla uppe tänket och man får ju passa på när det är coachad klass. Sen blir det packning och imorgon bär det av söder ut!

.


18.06.14

 
 
Onsdag och det kan bara sammanfattas med "vilken jävla dag". Mixat kaos och lugn hela dagen på jobbet - men dessa människor - kollegor gör ändå varje dag extra bra. Sedan var det raka vägen till GS för träning med Christina, vilket va ett tag sedan så det var 95% snack. Vilket vi också fick höra av HeadCoach sen - med glimten i ögat förstås. Det finns få människor där så mycket interna skämt finns att dra...
Jag totaldog när jag kom hem så det blir förmodligen en tidig kväll. Imorgon är det dagen innan midsommar vilket betyder otroligt ös på jobbet och på fredag åker jag hem till mamma & pappa! Denna veckan känns som att den kan bli fortsatt bra.

Godmorgon onsdag!
2.0

 
 Bänkpass för någon vecka sedan... tekniken börjar sitta nu.
 
 
Denna dagen började väldigt bra men jag vet inte riktigt vad som hände sen... Deppmood 2.0. Eller kanske inte depp - utan mer "jag känner inget alls".
Åkte in och drack kaffe med Carro i förmiddags, sedan vidare till GS för lite Pressar, Bänk och Bänkdrag. Trots att hela Q&A var i gymmet och det var störtskön stämning så kändes allt tråkigt. Nu spenderar jag kvällen med tvätt istället och satsar på nya tag imorgon!

#vilasigiform

Trodde jag hade tvätt-tid kl 8... Det hade jag inte #bitter. Så jag kastade på mig de enda träningsskorna jag hade hemma (ajabaja inte optimalt alls för benhinnorna... men är man överkänslig så är man) och begav mig ut på en löptur. 5 km på just under 28 minuter. Känns helt okej. Okej det känns för jävla bra eftersom det inte ens löptränar längre eller har gjort det på typ 1.5 år. Tror det var oktober 2012 så sprang regelbundet senast - alltså ett tag sedan. Speciellt jobbigt eller krävande var det inte heller denna morgon. Ja, smått lycklig får man definitivt vara i dessa situationer. Är det såhär resultatet blir av att inte löpträna eller konditionsträna alls så kan jag tänka mig att fortsätta med min nuvarande stategi #vilasigiform. Är det något jag lärt mig så är det att min coach alltid har rätt - även om jag ifrågasätter en hel del av vad som sägs (egentligen mest för att jag måste säga emot...). Men vi får väl konstatera att han haft rätt ännu en gång. Tur att han är lika envis som jag. Jag är iallafall hög på endorfiner. Frukost, dusch, kaffe ... tacksam för denna morgon!
 
I eftermiddag möter jag upp brudarna på GS för lite Bänk och Böj (det senare kanske jag får tänka om lite gällande...) och sedan ska jag ta tag i tvätt-tiden. Helt okej ledig dag i min mening.
 
 

3a på 100

 
Jag har hängt på gymmet väldigt länge idag utan att göra något vettigt alls. Istället satt jag och snackade med Carro i en hel evighet. När jag väl tog tag i mig själv blev det lite marklyft. Satte ny PB3a på 100kg, men det var också dagens enda vettiga insats. Man kan inte ligga på topp alltid!

100 kg med fälld bröstrygg

 
#testaintedettahemma
 
I fredags körde jag Mark-teknik med fälld bröstrygg. Jag vill inte riktigt ge mig på att köra det utan uppsikt ännu eftersom det fortfarande känns lite obehagligt, så jag passar på när coach är i närheten. Men han var nöjd - mycket nöjd. Jag körde bara lätt, men lyckades ändå - utan större problem dra både 100 och 105 kg. Känns skönt när 100 kg nu är en vikt som "alltid går att få upp" och dessutom med god teknik - både i vanligt marklyft och med fälld rygg. Målet innan oktober någongång är 120 kg. Ska väl gå hoppas jag - iallafall så lägger vi i dagsläget upp en plan för att arbeta mot det!
 
 

Fysiken Crossfit Competition

Jag har spenderat hela dagen (bokstavligt talat) på Fysiken Crossfit. Tränat, kollat på Crossfit-tävlingen, haft BBQ och tränat lite till. Go dag alltså.
 

Söndag

Herrejävlar vad jag var trött igår. Jag ville typ slå ner varenda människa jag såg - vilket tyvärr inte fungerade i praktiken. Jag kunde iallafall underhålla mina stackars kollegor med mitt dåliga humör #alltidnågot. Dagen gick så otroligt grotiskt långsamt att det inte riktigt gick att förklara. När jag väl fick sluta jobbet åkte jag hem, handlade och fastnade i kö i närmre 30 minuter på Coop. Min frustration va inte att leka med. Den tröttheten. Men jag har sovit dåligt i flera nätter och det sätter sina spår. Klockan 20 totaldäckade jag och om man bortser från att jag varit vaken ett par gånger och spenderat 2/3 av natten på golvet så har jag ändå sovit förvånansvärt bra..

Förhoppningsvis är jag pigg och glad idag. På schemat står träningen, gårdagens totalvila borde ha gjort susen och sedan anordnar Fysiken Crossfit en "in house"-tävling idag som jag tänkte titta och heja på. Heldagsaktivitet helt enkelt! En ledig söndag av klass!
 
 
 

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Idag blev det visst jobb. Dom ringde igårkväll och undrade om jag ville hoppa in lite extra - så det va precis vad jag gjorde och 3.45 ringde klockan i morse, efter istortsätt ingen sömn... Jag trodde ju att jag skullle vara ledig, så jag va på gymmet sent och kom hem jättehypad och glad. Inte en chans att jag kunde komma till ro efter det. Men tack och lov är jag inte speciellt trött ännu. Det va otroligt mycket att göra på jobb, men trots detta tror jag att jag har skrattat 90% av tiden. Detta ställe... dessa människor. Underbara!
 
Jag är hemma och tvättar lite och sedan bär det av till Gamlestan för ett Crossfitpass. Repklättring står på menyn och det vill man ju inte missa! Imorgon är det tidig morgon på jobbet igen, men denna gången på min vanliga/"riktiga" avdelning och sen får vi se vad kvällen bär med sig.
 

Förmiddagshäng i Boxen

Det är lite mer lediga dagar nu än vad jag kanske hade önskat. Men det finns ungefär noll komma noll noll extra tider ute just nu. Får väl försöka se detta lite som min "semester" nu i sommar eftersom juli och augusti är fullsmockat!
 
Jag spenderade förmiddagen på Gamlestan med lite Mark och Böj (och en jävlans massa häng med grabbarna i loungen efteråt). Det är gött att få de tunga lyften avklarat tidigt på dagen, så kan jag bara köra lätt teknik på styrkan med Björn ikväll. Känner att det är dags att göra en uppföljning på både Bänken och Bänkdraget nämligen.
 
Jag avslutade passet med att springa 3 runder med Prowlern. Eller ja - springa är kanske en överdrigt. Att vara snabb och explosiv är inte min grej. Alls. Det har jag insett sedan långt tillbaka men det har aldrig blivit så tydligt som nu. Det lägger jag förresten på listan över saker att diskutera med coachen ikväll.
 
 
 

Balkonghäng!

 
♥ 
Spenderade morgonen i solen på balkongen med en kopp kaffe medan tvätten låg i maskinen.
Ibland har man det allt bra!
 

Sedan blev det en vända till Gamlestan för lite träning vilket inte alls gick. Kroppen och huvudet ville inte samma så jag packade ihop och åkte hemåt igen. Mathandlingen är gjord och nu har jag en oplanerad eftermiddag och kväll framför mig.

Q&A Girls in the Box

Igår blev det ett riktigt tjejpass på Gamlestan! När vi kom dit bortåt 16.30-tiden så var bara Coacherna Emil och Koffe där - som skulle jobba under kvällen. Men gymmet var tomt. Efter kvalitetshäng i loungen så sattes 90- och 2000-tals klassikerna på i högtalatna (Girl power musik på hög nivå) och vi drog igång ett gött pass. Kan det gå annat än bra när man har gymmet för sig själv?! Så jävla skön stämning!
 
 
 
Det finns en hel det tjejer som har medlemskap på gamlestan. Men 97.5 % av dessa är bara i gymmet när det är klasser eller coachade klasser. Tur vi finns och kan bryta normen lite!
#tjejersomlyfterochärawesome
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Nu sitter jag på balkongen och dricker kaffe. Håller på att dö av värmeslag trots att klockan bara är 7.40 och jag suttit här i sisådär 10 minuter. Men klockan 8 är det tvätt-tid och jag tänkte försöka få städat och handlat idag med. När man ändå inte har jobb får man passa på och förutom några matlådor är kylen visst väldigt tom. Annars hoppas jag kunna riva av ett bra Marklyftspass på Gamlestan under dagen med - bara för att det är så jädrans gött och jag älskar marklyft! Gamlestan har dock 500 grader i lokalen, så även om det går emot mina principer lite så måste jag rota fram ett par shorts att träna i. Om jag ens har några?
Trevlig tisdag på er!

HÅKAN HELLSTRÖM

 
 
Asså gårdagskvällen var fantastisk! Vilken jävla konsert asså. Svårt att sätta ord på precis hur bra den var och då är jag ändå inte ett inbitet Håkanfan... Fast där kanske jag får tänka om lite, nu efter att jag sett vilken jädrans show han kan lösa! Helt enkelt en sjukt grym kväll!
 
 
Man va ju inte ensam där..
Hela 69 349 st var på Ullevi.
Hur sjukt är inte det?!
Bruce Springsteen hade tidigare publikrekordet på 66 561 personer under hans spelning 2012.
Det kraschades kan man väl säga!

100x2

 
 
Idag slog jag till med en 2a på 100kg i Mark.
Känns bra!
 
Nu taggar vi till kvällen och Håkankonsert på Ullevi!

Hahaha...!

18


Marklyft med fälld Bröstrygg

Igår fick jag somsagt testa på en ny teknik i Marklyften. Jag och coach B har länge pratat om detta men det har helt enkelt inte blivit av och han har velat att jag verkligen sätter marklyften på riktigt innan jag får testa på denna teknik. Detta just för att det krävs att man kan hålla ryggens position genom hela lyftet. Sålänge man gör detta - så är det alltså inte "fel", "skadligt" eller "farligt" att böja bröstryggen i ett marklyft. Vad som är det viktiga - är att man behåller den kutade bröstryggspositionen genom hela lyftet, så att kotorna inte rör sig (det är då det bli fel och man kan skada ryggen - precis som om man lastar på för mycket vikt vid ett vanligt marklyft).
 
Det krävdes en hel del fokus och tankeverksamhet för att jag skulle få till det - att hålla svanken men ändå fälla bröstryggen. men efter att jag delat upp det i tre steg - svanka, hitta startposition, fälla bröstryggen gick det lite bättre. Iallafall tills att jag började tänka förmycket. Fördelen med detta är att man kommer "högre upp" och därmed inte behöver flytta skivstången lika långt = lättare. Det kändes faktiskt bra - gick upp och gjorde en etta på 100 kg utan störra problem.
 
 
Här ser vi 60 - 80 - 100kg
Och som ni märker så vill inte riktigt huvudet och kroppen göra samma sak ... men det var trots allt första gången. Förhoppningsvis blir det lättare med tiden!

Torsdagsträning!

 
 
 
Enkel etta på 100kg
 
 
Min torsdagskväll avslutades på GS med ett kanonpass. Det var inte mycket folk på styrkeklassen och jag körde på med mina ATGböj. Kändes bra och fick bra med feedback under setens gång. Sedan gick jag över till Marklyft och tänkte gå upp och göra en etta förhållandevis tungs och sedan köra mina set - men istället gick jag upp och gjorde min etta på 100 som jag tänkte och sedan introducertades jag för en ny teknik. Något som coach B har snackat om att jag ska testa länge, men det har inte blivit av. Det handlar helt enkelt om att man fäller bröstryggen i marklyftet istället för att hålla det rakt. Imorgon kommer det upp lite videos på det så att ni förstår principen. Det handlar helt enkelt om att göra precis tvärt emot vad man "lär sig" att göra i första skedet - för att minska vägen skivstången behöver förflytta sig. Det blev lite lätt kortslutning i mitt huvud, men gick upp och gjorde några ettor på 100 så nog fixade jag det. Lite mer övning bara!

Håkan Konsert

 
SJUKASTE ÖVERRASKNINGEN IDAG!
 
Blev inkallad på personalchefens kontor under förmiddagen. Efter lite snack och en väldig massa positiv feedback fick jag en present. Håkanbiljetter till konserten på lördag. Kan inte bli annat än väldigt glad! :)
 
Kändes extra bra efter att ha haft världens kaosmorgon där precis allt gick fel, kylarna hade lagt av under natten, alla leveramser som samtidigt och jag var själv - så hade behövt klona mig i minst 4 exemplar. Efter det kändes dagen lite enklare!

Bänk

 
 
 
Ny teknik i bänken kräven en väldig massa nötande.nötande.nötande. Så det får det bli. Pressar, bänkdrag och 6 rundor med prowlern och sen kändes det riktigt bra! Skönt att komma till gymmet och ha energi för en gångs skull :)

Coffee

#Picfx
 
 
Vaniljiskaffe med Cashewmjölk ♥

Godmorgon ♥

Godmorgon!
Hahaha, bruden utan liv vaknar upp igen. Igår stod jobb på schemat och sedan hängde jag på gymmet alldeles för länge. Inte för att träna - utan för att snacka skit med Carro. Underbara vänner alltså. Jag var så otroligt trött men bestämde mig för att köra lite Marklyft iallafall. Sänkte vikterna och ökade seten istället - det är lättare att ta sig igenom när man är helt slutkörd. Framåt slutet fick jag sälskap av ett gäng gamla kollegor (PT's) som också skulle börja träna och jag lämnade gymmet med mycket mer energi än när jag kom dit. Iallafall för ett tag. Åkte hem och käkade och innan klockan slog halv sju låg jag sovandes i sängen. Jomenvisst, så kan det gå. vaknade upp ganska pigg klockan fem i morse och då var det bara att koka kaffe och krypa ner i sängen igen. Man kan inte riktigt klaga på att man vaknar "tidigt" när man sovit sedan 18.30 dagen innan!
 
Men idag är jag ledig! Fantastiskt skönt efter väldigt många arbetsdagar i rad. Idag är min förhoppning att få till ett vettigt träningspass eftersom det var typ en vecka sedan sist och sedan ska jag bara ta det lugnt. Imorgon är jag tillbaka på jobbet igen, men jag kan iallafall passa på att njuta fullt ut av denna dagen!
Trevlig onsdag alla! ♥

Give it a try

 
 
Jag gjorde ett tappert försök att åka till gymmet igår igen efter jobbet. Det gick inget vidare och slutade med kafferep i receptionen med Carro innan jag åkte hem och totaldäckade. Nu kör vi på det igen - dags för jobb!

Lugn söndagsmorgon!

 
Känslan av att kunna sova ut (läs ligga totaldäckad 20.00 igårkväll - till 06.00 imorse) är fantastisk efter att varit uppe halv 4 i ytterliggare ett par dagar. Det fungerar för det mesta väldigt bra, men det räcker med att en kväll blir fel (som jag lyckades med både i torsdags + fredags) och man inte kommer i säng förren lite för "sent" - då kraschar man totalt nästa dag. Resultatet av både fredagen och lördagen. Det var inte förren efter frukostrasten vid 8.30 igår, där jag bokstavligt talat hällde i mig ett par Espresso som jag lyckades vakna till liv någorlunda. Resten av dagen flöt dock på fint. Jag bestämde mig för att skippa gymmet efteråt men fick ett rejält uppvaknande när en kollega talade om för mig precis varför jag tänkte skippa gymmet. Så klockrent. "Det är bara för att det är lördag. Hade det varit onsdag hade du aldrig skippat gymmet idag". Så sant. Det det var verkligen så jag tänkte just precis då. Så jag begav mig till gymmet och körde lite lätta pressar, chins, armar och latsdrag. Vilket vid närmre eftertanke såklart var det klockrena valet. Få igång lite cirkulation i kroppen och få huvudet att tänka på något annat. Lyckades pricka in och träffa tre fantastiskt fina människor samtidigt - vilket gjorde att jag inte ångrade mitt val att åka dit en sekund. Det blev ett snabbt, lätt och effektivt pass på ca 45 minuter. #jagkanvaraeffektivomjagvill. Hem för att duscha, äta och sedan sova.
Jag ser fram emot att vara ledig på onsdag! Idag blir det jobb hela långa dagen, men jag har åtminstånde möjligheten att ta morgonen med ro. Det ska inte underskattas!
 
 
 
Ha en grym söndag nu ♥

RSS 2.0