Crossfit again

 
 
Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag blev meddragen på ett Crossfitpass igårkväll. Görsta gången sedan Andra Lång stängde. Om jag var nervös innan? Jo men så skulle man nog kunna sammanfatta det... På tavlan stod (4x8) Pull Ups och sedan tunga Marklyft (8x2).
 
Pullupsen gick ju bra mycket bättre än sist vi körde assisterande... Där ser man att all tid jag lagt ner på dom har gett resultat - men jag längtar fortfarande efter att sätta min första riktiga! Marklyften var dock det absolut bästa för dagen... jag startade med att göra en 2a på 90kg för att sedan köra de efterkommande 4a 2orna på 95 kg. Det kändes bra rakt igenom... men sen kom jag till en vägg där benen tog totalslut. Efter lite diskussion med coachen bestämdes det att jag fick nöja mig med 5 tunga set 2or istället för 8, men lika nöjd för det var jag. Nästa veckas mål blir att öka 2orna till 100 kg!
 
 
Metconen bestod av:
On The Minute
2 Power Cleans (100/70kg)
6 Box jump
10 air squats
 
 
70 kg för tjejer på Power Cleans kändes som ett skämt... jag körde på 40. Kunde säkert ökat iallafall 5 kg till för det var bra mycket lättare än jag hade tänkt, men 70 kg är lååångt bort. Box Jumpen blev step ups på hög box istället. Efter min lilla missär med att missa boxen i höstas och slå upp benet så har jag nu en stor mental block (= skräck) som gör att jag inte för mitt liv skulle hoppa upp på en box. Inte i något läge. Alls. Vilket dom flesta coacher verkar vara nöjda med. Frågan är om det säger mer om mig eller om dom? Hur som... här hoppas det inte, så enkelt är det bara. Air Squats är Air Squats... gick bra och smidigt. Det är en sådan övning som man bara gör helt enkelt. Efter 11 minuter fick vi bryta då tiden rann iväg och nästa klass skulle starta. Ganska skönt, för de absolut flesta hade fortfarande 10-20 sekunder tillgodo på varje varv, vilket hade gjort att vi kunde matat på ett bra tag till.
 
Efter passet var jag sådär överdrivet lycklig. Vet inte riktigt vad som hände där... Lätt oklart om jag var mest nöjd över mina marklyft eller passet i allmänhet. Men när jag inte gör saker på väldigt lång tid är jag fruktansvärt bra (på gott och ont) att förtränga vad jag egentligen tycke rom det. Men detta var ju kuuuuul och härligt att få upp pulsen lite igen. Det känns i benen idag.... vilket jag troligen får äta upp på dagens PT-timme. Men den smällen får jag ta för nu är det gjort.

Kommentarer
Postat av: fight4fit

Rolig läsning du :) Låter som att du riktigt fick till den där känslan. Och din mark är sjuka :) Och lyckoruset man kan få efteråt är ju guld värd, bästa drogen!!

Lycka till på PT-passet idag. Hur ofta har du det?

Svar: Jag har PT-pass lite när jag känner för det. Ibland 3 ggr i veckan, ibland varanan vecka. Det beror på hur vi kan få ihop det med vårat schema :P
Haha.. tack, men jag har jobbat sååå mycket med min mark, så det är skönt att den har släppt nu!
rebeccacecilia.blogg.se

2014-01-21 @ 08:13:37
URL: http://www.fight4fit.se
Postat av: Linn

Klockren bild ;)

Sv: Under 2015, låter som grymma mål!! 140kg mark, daaaaaamn girl!!

2014-01-21 @ 11:40:58
URL: http://list.blogg.se
Postat av: Sofia

Men va?! 100/70 på cleansen? Helt galet juh! Haha. Men det låter som mycket per minut, men det kanske inte tar så långt tid? Bra jobbat iallafall. Och adrenalinkicken? That's crossfit baby. ;)

Svar: Jag vet..galet tungt. Nu var det ju vara 2 st, men asså... Ja. Det var nog bara 1 kille i hela klassen som körde på det! :P
rebeccacecilia.blogg.se

2014-01-21 @ 22:40:45
URL: http://borninmay.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0