Fysiken Crossfit and Performance Centre

 
 
I veckan gick det ut ytterliggare info gällande det nya Crossfit Fysiken. För er som inte riktigt hängt med i svängarna (can't blame you) så startade Fysiken i Februari förra året Crossfit på deras anläggning Kaserntorget. Sedan byggdes en minibox uppe på Gibraltargatan och väldigt mycket av Crossfiten flyttade över dit. Martin Rothwall togs in som coach i Olympiska Lyft (en av sveriges bästa) och allt gick väldgt bra, men "boxen" var alldeles för liten i förhållande till hus många som var intresserade av att deltaga.
 
Efter mycket om och men gick det ut att vi kom till att få en egen box på Andra Långgatan. I samband med detta som tog Q&A över all programering och under väldigt kort tid var det väldigt mycket som förändrades - vilket medlemmarna hade svårt att acceptera. Vår nya programmering skiljde sig grymt mycket från vad vi tidigare hade gjort och vi var i ett mellanläge utan någon riktigt plats att vara på. Byggnaden av Andra Lång drog ut på tiden och blev försenat över 1 månad. Men i början av Oktober slogs äntligen dörrarna upp - utan all ordinare utrustning men ändå så att vi kunde fungeraFysiken Andra Lång - Crossfit and Performance Centre. Lyckan var stor, vi hade en proffsgymnast som coachade Gymnastic Classes, En av sveriges bästa i Olympiska Lyft och en special-coach som körde skills-Classes med oss, samtidigt som Q&A höll i tuff styrka och en tuff programering.
 
Glädjen var dock kortvarig, redan efter de första dagrna tror jag alla började inse att det alldrig kom att hålla. Snabbt däreter åkte Crossfit Licensen pga. coach-strul och alla som någonsin sökt tillstånd om att använda Crossfit i namnet vet att det är en lång och dyr process. Namnet byttes ut till Fysiken Andra Lång och vi fortsatte köra i boxen på Andra Lång utan att kalla det crossfit, men det var trots detta allt annat än en dans på roser. I början på December kom dommen vi alla visste skulle komma, vi visste bara inte när. Vi skulle lämna och tömma lokalen på bara några dagar. All aktivitet flyttade över till Fysikens andra gym och vi gjorde en drastiskt och minde glamorös ansats att tömma Andra Lång lokalen. Det var allmänt kaos, men alla försökte hålla minen uppe. Här någonstan tappade jag mitt intresse för Crossfitbiten... Sedan dess har all Crossfit hållts i Fysikens gym, vilket har gjort att många tappat det. Istället har man gått över till att satsa på de klassiska Styrkelyften (bänk, böj, mark) eller Olympiska Lyft. Man har kört själv eller tagit privat coaching av Q&A-killarna och byggt upp sin egen grund. Det känns mer och mer som att folk kanske inte är intresserade av Crossfitbiten på samma sätt som när Andra Lång öppnade, utan nu är fokuset på att bli stark och få en grym teknik i baslyften elelr de olympiska lyften istället.
 
Fysiken har hittat en ny lokal i Gammelstan och där kommer i början av April Crossfit Fysiken att starta. Det kommer vara en box som inte bara har Crossfit - utan kommer vara ett Performance Centre med mycket styrkefokus och grym coaching. Dessutom är vi  också är registrerade som en Olympiska Lyft-klubb (Översättning??? "a Swedish Olympic Lifting club") vilket innebär att man även kan tävla i Olympiska Lyft hos oss utöver i Crossfit. Allt är inte på långa vägar klart... Men i början på April får vi förhoppningsvis äntligen en plats att vara på där vi kan droppa vikter och göra vår grej. Vägen hit har varit allt annat än enkel, men nu börjar vi se slutet på denna kampen och trots att jag inte längre är speciellt intresserad av Crossfitdelen så ser jag fram emot denna öppningen något enormt. Det kan bara bli bra.
 
Nu ska jag in och möta upp Q&A-Girls för Brunchmöte i stan - förhoppningsvis om allt går som vi vill och allt går igenom så får ni se resultatet av detta mötet inom en kortframtid. Efteråt blir det träning - i sann Q&A-anda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0