Sol, Crossfit, Grillning, Vänner.

 
 
Solen strålade och det var verkligen varmt igår, så dagen började med en tidigt med en tur till Delsjön för sol (och bad för folk som inte är badkrukor som jag). Efteråt åkte jag vidare för lunch och lite massage på Kaserntorget innan jag tog mig upp till Gibraltargatan för ett Crossfitpass. Min höft/rygg är inte helt 100, men kombinationen av att inte köra benstyrka, inte springa, inte göra tunga lyft och bara i allmänhet ta det försiktigt + massage + mycket rullande på Foarmroller har gjort att det nu faktiskt är hanterbart. Dessutom är våra coacher otrolig kunniga vilket gör att det är lätt att byta ut ävningar som irriterar.
 
Vi startade med Over Head Squat. Eller, de andra gjorde det - jag stannade med pinnen för att öva rörlighet i höftböjaren. Efteråt blev det Push Press. En övning som jag börjar gilla mer och mer (vilket kanske beror på att det är en av få övningar som jag kan gå tungt på utan att det påverkar höften eller ryggen).
 
Dagens Metcon kördes utomhus.
AMRAP 15 (as many rounds as possible på - i detta fallet: 15 minuter)
6 Push Ups
8 Sit Ups
10 American (över huvudet) KBS (jag använde 16 kg)
Varje minut var det dessutom 60 meter sprint (alltså totalt 15 gånger). Eftersom jag inte kan springa blev det därför Burpees för mig här. Mina armar fick alltså jobba rejält. 
Vi avslutade med 3 min AMRAP med att flytta däck. Sjukligt kul! Klart att det är frustrerande att inte kunna göra allt, men om jag får välja mellan att inte köra alls eller skala övningarna så att det går att utföra utan att förvärra situationen så väljar jag definitivt det sistnämda! Idag ska jag bara komma ihåg att rulla på Foarmrollern en bra stund innan jag gör något alls. Detta är verkligen en "Ge ooch Ta" situation. 
 
Efteråt mötte jag upp lite vänner, handlade massa mat och åkte tillbaka till Delsjön för att grilla och ha det gött på klipporna tills att mörkret kom. En bra Måndag helt enkelt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0