BearComplex och Rodd

 
 
 
Första lediga dagen på sisådär två veckor. Ganska välförtjänt. Men imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Idag stod tvätt, matlagning, handling och en massa annat fruktansvärt tråkigt på schemat. Men när jag var klar fick jag bege mig till Göta för ett Crossfitpass. Idag var det dags för BearComplex. Team om två. Power Clean - Front Squat - Push Press - Back Squat - Push Press (bakom nacken) och sedan tillbaka till Power Clean. Medan den ena matade på med runder av komplexet så sprang den andra 400 m. Efteråt blev det team-Rodd på Fysiken. Båda ska ro: 1500 m. Båda ska ro 1000 m. Båda ska ro 500 m. Summa: 6000 m. Sluttid 25.02. Ganska bra!
 

Filthy Fifty

Vi kan om vi vill! 💪
 
 
Jodå, vi kan om vi vill!
Idag körde vi en riktig jävlig wod.
 
Filthy Fifthy.
50 box jumps
50 Jumping pull ups
50 American KBS (16 kg)
50 step walking lunges
50 k2e
50 push press (25 kg)
30 Hang clean (egentligen 50 back extentions, men vi fick tänka om lite där då vi saknar en GHD på Gibraltargatan)
50 Wall Balls (6 kg)
50 Burpees
50 DU (150 SU)
 
Tid: 41.41
 
Vi fick ett litet set back på Knee 2 Elbow då vi saknade krita och bokstavligt tald gled av pull up baren, vilket gjorde att vi fick göra dom i singlar innan vi lyckades hitta en lösning med tejp. Men allt går. Och trötta blev vi. Grym start på söndagen!

Tapas och Crossfit

Tapas mer bästa!
 
 
Lördagen var finfin. Först Fysikenjobb hela eftermiddagen och sedan gick Christina, Christina och jag ut och åt Tapas på El Corazon. Efteråt gick vi vidare till Locatelli och drack Irish Coffee på terrassen. En riktigt riktigt bra kväll med mycket skratt. Gott gäng detta.
Söndagen startar med ledighet (say what?!). Efter att ha jobbat 10 dagar i rad känner jag att det faktiskt är välförtjänt. Jag inleder dagen med kaffe och att titta på Crossfit Games, innan jag ska bege mig mot Gibraltarboxen för en fifthy fifthy-wod. Den kommer kännas, men det är bara att köra. 
Vad gör ni idag?

Att pressa sig själv!

 
 
Dagens spinningpass var verkligen inte att leka med! Dog lite lätt efter passet, men det är skönt att känna att man lever! Nu blir det receptionsjobb på Fysiken innan en kväll med Crossfit-tjejerna väntar! Jag gillar denna lördagen.

...

 

PB i Front Squat

 
 
Igår fick jag äntligen sätta ett efterlängtat PB i Front Squat. Fastnade totalt på 40 kg under flera månader, men igår fick jag äntligen upp 50 kg flertalet gånger. En liten extra push (okej, det var ingen push... det var do or die) från Coach Michael och det var bara att bita ihop och köra... och se, det gick. Här ska jag inte stanna lika länge!

Squat Clean

Idag var det dags för Olympiska Lyft class igen. Vi tränar varje lördag med två av SM-mästarna, men denna veckan slängde dom in lite extra-pass. LYX! Idag var det Full Squat Clean som stod på schemat. Riktigt roligt att se framgången. Dom känns riktigt bra nu. Fick upp 40kg flera gånger men sedan missade jag x antal försök på 42.5 kg. Eller jag gjorde allt det jobbiga men fick inte till det när jag väl kommit ner i en squat. Nya försök nästa gång! Det går framåt iallafall!

Olympiska lyft  at #crossfitfysiken
❤️
 
Christina och jag ha förövrigt lyckats matcha våra skor väldigt bra!

Spinning from hell

 
 
Innan jobb idag blev det ett riktigt tufft spinningpass. Helt klart bland det jobbigaste jag gjort i spinning-väg, men jag är riktigt nöjd med pulskurvan (vilket inte är ofta!)! Riktigt bra start på en lång kväll.

När verkligheten kommer ikapp

 
 
Godmorgon söndag!
Dagarna går verkligen i ett just nu. I fredags efter en lång arbetsdag stack jag direkt till Göta för ett Crossfitpass där Snatch-teknik stod på schemat och sedan en klassisk Girl, nämligen Nancy. Direkt efter passet mötte jag upp mamma och pappa för middag på Texas Longhorn i Linné innan jag åkte hem och däckade efter en väldigt intensiv dag. När klockan ringde på lördag morgon visste jag knappt var jag var. Tröttheten var alltså inte att leka med. Att snitta 5 timmars sömn per natt i kombination med långa intensiva dagar fungerar inte för mig. Tog mig med nöd och näppe igenom lördagens arbete, ställde in alla planer för kvällen och däckade i sängen 20.00. 12 h senare vaknade jag. Så lite sömn hade jag nog att hämta in.
 
Idag är det söndag och jag väntar på att mamma och pappa ska komma förbi. Sedan blir det en tur till Gibraltargatan för 60 minuters spinning innan jag åker vidare till jobb för ett kvällspass till 00 inatt. Lång dag även idag med andra ord. Är nu inne på dag 3 av 8...

Nancy

Idag var det dags för jobb igen... Alltid svårt att komma tillbaka efter några (två) dagars ledighet. Tröttheten var inte att leka med i morse när klockan ringde. När arbetsdagen slutar ska jag bege mig till Göta och där väntar en BenchmarkWOD vid namn Nancy.
5 varv av:
400 meter run
15 OH squats
Jo men man tackar... mer löpning. Precis vad jag längtar efter, eller kanske inte. Gårdagens brutala straff känns fortfarande i rumpan. Men dessa benchmark-wod's är alltid kul att göra och eftersom jag inte testat på denna förut är det ju bra att få en tid på den med! 
 
 

BBQ med Crossfit Fysiken

 
Kvällen har avslutats på bästa sätt tillsammans med Crossfit-gänget. Vi möttes upp i Slottsskogen och gjorde en helvetes WOD som bestod av:
 
Uppvärmning: 800 m löpning + burpee broad jump
Sedan skulle vi vara team av 4, där man arbetade två och två hela tiden.
2 stycken sprintade 800 m medan de andra två matade på med Burpee Broad Jump.
Sedan bytte vi.
Två varv blev det. Tjejer vs. Killar.
Fy fan vad jobbigt det var! Straffet för att vi valde en WOD istället för fotbollsmatch!
 
Efteråt blev det grillning och lite bollspel. En riktigt riktigt fin kväll helt enkelt. Crossfit Fysiken är ett grymt gäng!

Kill it och Burgersson

 
 
Igårkväll blev det ett tufft pass på CrossfitFysiken med järngänget.
Tunga Front squat och Cleans som styrka och sedan en Metcon bestående av 400 meter löpning 10 Thrusters och 40 Split Jumps - 2 runder med 1:1 vila mellan varven (alltså lika lång vila som första rundan tog). Jag skalade bort Split Jumps då alla övningarna påfrestade höften lite för mycket. Första rundan gick på 3.30 och andra klarade jag på 2.45. Känns mycket bra att jag lyckades korta ner tiden med 45 sekunder inför andra rundan och var därför klar på 9.45. Hela gruppen körde varkligen all in!
Eteråt gick vi på ett lugnt Body Balance-pass för att sträcka ut kroppen lite. Det behövdes.
 
Kvällen avslutades med en liten försenad födelsedagsmiddag på Burgersson. Hamburgarna var så goda. Dom ver verkligen vad dom gör där och det märks att dom specialliserar sig just på köttet. Saftiga och alldeles perfekta, med ett godumligt bröd. Helt enkelt en topp-burgare! Det var en riktigt bra dag igår som jag fick spendera med alla dom som betyder mest!
 
 
 
Mellanbilden är snodd från fina: Christina
 

Crossfit Fysiken

 
Igårkväll var jag tillbaka på Crossfit Fysiken igen. Efter en lång dag på jobb där jag inte lyckats sitta ner 5 sammanhängade minuter på hela dagen var jag verkligen trött i huvudet. Men med pepping från fina vänner så körde vi på riktigt bra under klassen.
 
Styrka;
4x5 Strikt Press (25-27,5 kg)
6x2 Deadlift (jobbade upp till 80 kg, sedan vände jag och gick neråt igen eftersom jag känner av det i benet direkt när det blir för mycket belastning)
Stort GRATTIS till Christina som satte PB med 85 kg!
 
Metcon;
3 rounds for time.
Rodd 500 m/sprint 400 m
20 jumping pull ups (kipping pullups för de som kan)
5 Burpee box jump
- vila 3 min mellan varven.
 
Helt klart jobbigare än vad det låter. Eftersom man har 3 minuters vila mellan varven så kan man verkligen gå all in på Rodden i början. Låg mellan 1.40-2.05min på 500 meter och hade som mål att vara under 1.55 hela tiden. Men det blev tungt i slutet. 500 meter kanske inte låter så långt, men det kan verkligen ta slut på en om man kör all in! Avslutade kvällen med en promenad tillsammans med Christina. Bra avslut påå en tung dag.
 
Idag är jag ledig... väldigt välförtjänt kan jag tycka efter 8 arbetsdagar i rad med mixade tider. Idag står det helt enkelt tvätt, städ, träning och födelsedagsmiddag med vännerna på schemat!

Pain Is Temporary

 
Idag invigdes mitt nya coola linne. Bästa texten ever. Det var så jag tog mig igenom Göteborgsvarvet!

Birthday!

Vissa känner mig för väl!
 
 
Vaknar halvdöd när klockan ringer. Det blir så när man stänger ena dagen och har mellanpass nästa. Eller ännu värre morgonpass. Tur att jag hade skrivit "Jobbdags" på alarmet, för jag hade ingen aning om varför telefonen ringde när ljudet började tjuta.
 
Idag fyller jag dessutom år! Och igår fick jag en finfin födelsedagspresent av en vän från gymmet!
"I don't have a problem with Caffeine. I have a problem without it".
Snyggaste koppen någonsin! Utan tvekan.

FRAN

Utslagna efter Fran! Grymt gäng!
Idag var det dags att möta FRAN igen!
 
Idag mötte detta (↑) gänget FRAN igen. En Benchmark WOD i Crossfit. 21-15-9 av Thrusters och Pull ups. Jodå, den känns!

LördagsWOD på GÖTA

Godmorgon Lördag. Sitter och laddar för en lördagswod på Crossfit Göta! Sedan blir det jobb till 01 inatt, alltså en väldigt lång dag. Jag har iallafall avverkat 2 av 6 dagar nu. 
Dagens WOD ser ut som följande:
 
 
 
  TEAM chipper 
Metcon  Fight gone Bad typ! 
  2 och 2 kör i 2min maxreps av: 
  Hang power snatch 40/25
  Toes to bar 
  Wallball 
  Ball slams 
  Boxjumps 
  1min vila mellan varven! 
 
 
 
 
Mycket möjligt det blir lite omändringar för mig. Toes to bar kan jag inte ännu, så där blir det troligen knee to elbow och jag vet inte riktigt hur det går med Box Jump, men det löser sig. Hang Power Snatch har jag aldrig gjort så det ska bli riktigt kul at testa på! Kommer bli kul detta!
 
Blir det någon träning för er idag?
 

Long, Long Day

 
 
Det blev sovmorgon idag.
Klockan sex ringde klockan och tanken var att jag skulle bege mig bort till Göta för en morgonklass, men när jag började röra armarna insåg jag vilket sjuk träningsvärk som hade kommit under natten. Det blir lätt så när man måste ta bort fokuset från benen. Det blir en helskottas massa push ups, burpees och pull ups vilket tog ut sin rätt inatt. Istället somnade jag om och vaknade inte förren telefonen ringde 8.30. Välbehövligt!
Idag blir det därför vilodag. Jag och Christina ska tappert försöka få upp en ny soffa i min lägenhet och sedan är det jobb fram till 00.30 som gäller för mig. Med andra ord - en lång dag iallafall!
 
Vad ska ni hitta på idag?

Fysiken och Göta

 
 
God förmiddag på er!
Jag hade världens bästa avslut på tisdagen igår med fika tillsammans med Emma i solen och sedan ett riktigt kul Crossfitpass. Lite skalningar för min del för att aktivera rumpa och lår för mycket, men istället blev det en väldig massa övning på pull ups och kipping pull ups. Att det ska vara så svårt. Jag förstår hur jag ska göra - men jag kan inte sätta det i praktiken. Det är bara att fortsätta nöta.nöta.NÖTA.
 
Precis lika bra avslut som jag igår hade på Fysiken hade jag på denna onsdagsmorgon, nämligen med ett Crossfitpass på Göta. Sådär äckligt tidigt att man när klockan ringer undrar om man är helt dum i huvudet som kvällen innan bestämde sig för detta.
Uppvärmningen var en härlig liten Kettlebellswod (jag älskar dessa kettlebells!) med American Swings, enhands-swingar, push press, cleans och goblet squats.
Styrkan var Deadlift. 5-5-5-3-3-3. Bara mesvikter för mig idag. Sakta men säkert accepterar jag att inte köra all in längre, utan sluta innan det gör ont. Så jag stannade redan vid 50 kg idag. Inte lika kul som att testa sina gränser, men roligare att kunna fortsätta köra. Ja jag måste intala mig detta flera gånger varje dag för att inte bli besviken på mig själv. Tillslut måste det ju gå in till 100 %.

Dagens Metcon var team. En arbetade och en vilade (vissa stationer körde vi dock samtidigt på).
2 min arbete - 30 sek vila (alltså byta station)
Stone Shouldering (askul! Första gången jag körde den. Det är alltså en tung kula/boll som du ska ta upp och kasta över axlen)
Rope Climbs (första gången här med och DET GICK. Nike free run är inte riktigt de perfekta skorna att klättra i rep med, men jag fick in tekniken och lyckades ändå. Så kul!)
Dubbla KB Rack Carry
Shuttle Run
 
Avslutningsvis lite ryggövningar med medboll. Helt enkelt en riktigt rolig Wod och grym start på onsdagen.
Hur har ni startat er ondag?

Sol, Crossfit, Grillning, Vänner.

 
 
Solen strålade och det var verkligen varmt igår, så dagen började med en tidigt med en tur till Delsjön för sol (och bad för folk som inte är badkrukor som jag). Efteråt åkte jag vidare för lunch och lite massage på Kaserntorget innan jag tog mig upp till Gibraltargatan för ett Crossfitpass. Min höft/rygg är inte helt 100, men kombinationen av att inte köra benstyrka, inte springa, inte göra tunga lyft och bara i allmänhet ta det försiktigt + massage + mycket rullande på Foarmroller har gjort att det nu faktiskt är hanterbart. Dessutom är våra coacher otrolig kunniga vilket gör att det är lätt att byta ut ävningar som irriterar.
 
Vi startade med Over Head Squat. Eller, de andra gjorde det - jag stannade med pinnen för att öva rörlighet i höftböjaren. Efteråt blev det Push Press. En övning som jag börjar gilla mer och mer (vilket kanske beror på att det är en av få övningar som jag kan gå tungt på utan att det påverkar höften eller ryggen).
 
Dagens Metcon kördes utomhus.
AMRAP 15 (as many rounds as possible på - i detta fallet: 15 minuter)
6 Push Ups
8 Sit Ups
10 American (över huvudet) KBS (jag använde 16 kg)
Varje minut var det dessutom 60 meter sprint (alltså totalt 15 gånger). Eftersom jag inte kan springa blev det därför Burpees för mig här. Mina armar fick alltså jobba rejält. 
Vi avslutade med 3 min AMRAP med att flytta däck. Sjukligt kul! Klart att det är frustrerande att inte kunna göra allt, men om jag får välja mellan att inte köra alls eller skala övningarna så att det går att utföra utan att förvärra situationen så väljar jag definitivt det sistnämda! Idag ska jag bara komma ihåg att rulla på Foarmrollern en bra stund innan jag gör något alls. Detta är verkligen en "Ge ooch Ta" situation. 
 
Efteråt mötte jag upp lite vänner, handlade massa mat och åkte tillbaka till Delsjön för att grilla och ha det gött på klipporna tills att mörkret kom. En bra Måndag helt enkelt!
 

Ett år av Magiskt Löpande

 
 
Sommaren och semestern betyder läsning. Jag som egentligen är världens största bokmal glömmer liksom det under resterande av året - men på sommaren kommer suget fram igen. Extra mycket läsningen blev det denna semester eftersom mitt ben var som det var (är som det är) och det inte var helt lätt att vara uppe och springa runt en massa. Jag började läsa "Ett år av Magiskt Löpande" utan några större förväntningar, men blev fast väldigt tidigt. Författaren Kenneth Gysing berättar om ett löparår han hade - med allt från lopp, arbetsliv, tävlingar, familjeliv, träningar, dippar, motivatin och familj. En riktigt bra blandning och det bästa är att han är fruktansvärt ärlig i boken. Flertalet gånger skrattade jag så att jag grät av hur han beskrev situationer. När jag väl hade startat läsa var det svårt att lägga ner den. Man behöver absolut inte gilla löpning för att gilla denna boken och jag rekommenderar er verkligen att ta en titt på den nästa gång ni ska starta på en ny bok. LÄS!

Saltholmen

 
 
Lördags-eftermiddagen och kvällen spenderades ute vid Saltholmen tillsammans med Christina och Christina. Bra lördag det!
 

The best Friends.

När livet inte går enligt planerna så inser jag iallafall att jag har funnit de mest fantastiska vännerna som finns! Sorry for being a mental breakdown today! #fml
 
 
Här var det tyst. Saker och ting har väl kanske inte gått helt enligt planerna sedan jag kom hel från resan. Förhoppningsvis reds lite klartecken ut idag (jag måste alltid får saker bevisat för mig 100 ggr innan jag tror på dom). Helgen gick i ett med grillfest och middagar med vänner. Måndagen betydde ny vecka och tillbaka på jobbet. Torsdag betyder att kvällsjobbet inleds. Helgen närmar sig vilket innebär jobb på Fysiken, utmaning och Tacokvällar. Somsagt, det går i ett... allt förutom träningen. Den går inte alls. Och det är inte frivilligt. Vad jag iallafall har insett dessa dagar är att jag har världens mest underbara vänner - även när jag är ett mentalt vrak!

RSS 2.0