Köksrenovering #1

45+ Enlightening Quotes and Pieces of Advice
 
Idag är en såndär ganska meningslös dag. Visst, ute har det gått från en grå och tris dag, till lättare moln, möjlighet till att se himmlen och lite ljus. Positivt trots allt. Jag har spenderat förmiddagen med att prata om livet tillsammans med Elina. Sådär onödigt djup som man bara måste ibland.
Sedan startade projektet - Tömma köket.
 
I helgen är det dags för det jag längtat och fasat efter sedan jag flyttade hem i Maj förra året. Projekt Köksrenovering. Kanske inte låter så hemskt? Eller? Jag vet inte vad det är - men att bo i på ett ställe som renoveras är ett av mina stora farhågor. Jag fixar inte röran det bär med sig. Kontrollbehov?! Haha... Sen är det ju det att jag bor 30 mil från resten av min familj, vilket gör att alltid när något ska göras i min lägenhet så är det ett stort projekt.
(Tro mig; vi är kungar på detta... eller nåja, Pappa är kung. Jag är en ättrig mygga som är alldeles för gnällig och med alldeles för orealistiska ideer och mamma är balansbollen som försöker tillgodose både pappa och mig. Men pappas tålamod borde prissättas med guldmedalj för att han orkar påbörja något nytt igen!) 
Hur som; Stora renoveringar ska avklaras på kort tid. Tex... i samband med att jag köpte lägenheten 2010 så pågick det en stooooooor renovering i badrummet. Till råga på allt så skulle vi, på fredag kväll, lördag och söndag dag hinna tömma mitt gamla boende, dra ner tapeter, spakla och allt det skitet, måla om väggar och tak, tapetsera med världens mest osammarbetsvilliga fondtapet, stoooooooorstäda (när jag skriver storstäda tror jag inte ni på fullaste allvar förstår vilket skick lägenheten var i när vi fick den), nya möbler skulle inhandlas, alla mina saker från Skåne skulle lastas in från släpet, alla mina saker från mitt gamla boende här i Göteborgskulle in, rensning bland allt skulle göras och allt annat smått och stort som tillkommer när man flyttar. Ja, ni förstår att vi hade att göra va? Tidiga mornar till sena nätter. Men jodå, vi lyckades, när mamma och pappa åkte hem på söndagen var lägenheten urmysig. Småsaker fanns klart kvar, men det var en helt ny lägenhet jag hade fått.
 
På fredag drar vi alltså igång nästa projekt på riktigt. Riva ut köket och sätta in ett nytt. Allt ska ut. ALLT. Golv, spis, hyllor, kakel.. ALLT. Jag har panik i kroppen bara jag tänker på renoveringen och det faktum att vi ska avklara detta på fredag, lördag, söndag och måndag förmiddag. Eller nu blev det fel. VI är det inte. Nej, för fröken Rebecca är äckligt uppbokad alla dagar och dessutom arbetar hon hela helgen. Mamma och pappa ska göra detta. Allt ska inhandlas, allt ska rivas ut och till tippen och allt nytt ska in på väldigt begränsad tid. Behöver jag ens berätta att mina föräldrar är bäst? Ändå har jag lite panik för det. Jag vill bara att det ska vara klart. När det är fixat blir det middagsbjudning!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh herregud, det var minst sagt fantastiska och framför allt ambitiösa föräldrar du har! :-) Guld värt. Du får lägga upp före och efter. När det är klart kommer du känna dig så lycklig. Jag är fortfarande nykär i mitt kök som renoverades för tre år sen nu! LYCKA TILL :D

2013-01-30 @ 14:39:42
URL: http://iamcharlotte.blogg.se
Postat av: amanda

röstar oxå för före och efter bilder!! hur ser din lya ut eg? ;)

Postat av: Fany

fin blogg! :)

2013-01-30 @ 18:31:07
URL: http://sennebyfanny.blogg.se
Postat av: Helena

Tänk vad roligt när köket är färdigt sen:)

2013-01-30 @ 18:38:01
URL: http://helenassota.se
Postat av: louise

SV: Ja precis! Härligt att höra men det är verkligen tungt som satan att ta sig upp och jobba.. Jobbigt!

2013-01-30 @ 20:45:34
URL: http://louisenordins.devote.se
Postat av: Noff Noff

yay finally! Jag ska absolut komma forbi och se resultatet sen! I sommar ska det våldgästas! <3

2013-01-31 @ 15:33:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0