Never give up on things that makes you smile

http://media4.onsugar.com/files/2012/01/03/3/192/1922729/quote-cover.xxxlarge/i/Motivational-Fitness-Quotes.jpg
 
Godmorgon
Väldigt vad tidigt man var uppe idag då. Nämare bestämt 6.30. Men jag vaknade upp vrålhungrig då (var händet där?!) och eftersom jag ska upp kl. 05.00 imorgon, så tyckte jag det var lika bra att gå upp. Så nu sitter jag med morgonkaffe och frukost och bara myser. Jag har fastnat för Magnus Ugglas variant av låten "Jag och min far". Den har spelats på repeat de senaste veckorna..
 
Igår var en såndär seg dag - när man inte kommer utanför dörren om man inte tvingar sig. Peppad till 1000 och full av energi, men bara att behöva klä på sig känns omotiverande. Lyckligt nog så lyckades jag haffa en plats till Funktionell Träning med en av favoriterna på Fysiken. Eftersom jag lovat att gå på hans pass senare i veckan, men väldigt plötsligt fick jobba då istället så hade jag lite dåligt samvete och såg här min chans att råda bort det. Blev peppad av Philippa att köra spinningen efteråt med, så det blev två sena träningspass igår. Funktionell Träning och Spinning 60 tillsammans med en av de bästa instruktörerna och härliga träningskompisar/kollegor. Om jag var trött här jag åkte dit - så var de inget emot vad jag var när jag åkte hem. Mjölksyran på spinningen kom redan vid 81 % så det var en evig kamp. Men i slutet fick jag upp maxpulsen till 89 % iallafall. Det var en kamp med trötta, smärtande ben (knä också, men det var nästan värre i låren) - fyllda av mjölksyra.
Det är i lägen som dessa som jag är glad att jag återhämtar mig sjukligt fort. För trots att jag trodde jag skulle dö under passet och var redo att leta upp skjuss hem för att slippa gå de 10 metrarna till bussen (oh ja, jag la t.o.m upp en plan i huvudet för hur jag skulle lösa detta....), så var jag back to normal redan innan stretchingen var över.
 

Ibland älskar jag bara envisheten.
Godmorgon på er
 
 
Förresten: Kul att så många är nyfikna på köket.
Självklart kommer före och efter-bilder!

Köksrenovering #1

45+ Enlightening Quotes and Pieces of Advice
 
Idag är en såndär ganska meningslös dag. Visst, ute har det gått från en grå och tris dag, till lättare moln, möjlighet till att se himmlen och lite ljus. Positivt trots allt. Jag har spenderat förmiddagen med att prata om livet tillsammans med Elina. Sådär onödigt djup som man bara måste ibland.
Sedan startade projektet - Tömma köket.
 
I helgen är det dags för det jag längtat och fasat efter sedan jag flyttade hem i Maj förra året. Projekt Köksrenovering. Kanske inte låter så hemskt? Eller? Jag vet inte vad det är - men att bo i på ett ställe som renoveras är ett av mina stora farhågor. Jag fixar inte röran det bär med sig. Kontrollbehov?! Haha... Sen är det ju det att jag bor 30 mil från resten av min familj, vilket gör att alltid när något ska göras i min lägenhet så är det ett stort projekt.
(Tro mig; vi är kungar på detta... eller nåja, Pappa är kung. Jag är en ättrig mygga som är alldeles för gnällig och med alldeles för orealistiska ideer och mamma är balansbollen som försöker tillgodose både pappa och mig. Men pappas tålamod borde prissättas med guldmedalj för att han orkar påbörja något nytt igen!) 
Hur som; Stora renoveringar ska avklaras på kort tid. Tex... i samband med att jag köpte lägenheten 2010 så pågick det en stooooooor renovering i badrummet. Till råga på allt så skulle vi, på fredag kväll, lördag och söndag dag hinna tömma mitt gamla boende, dra ner tapeter, spakla och allt det skitet, måla om väggar och tak, tapetsera med världens mest osammarbetsvilliga fondtapet, stoooooooorstäda (när jag skriver storstäda tror jag inte ni på fullaste allvar förstår vilket skick lägenheten var i när vi fick den), nya möbler skulle inhandlas, alla mina saker från Skåne skulle lastas in från släpet, alla mina saker från mitt gamla boende här i Göteborgskulle in, rensning bland allt skulle göras och allt annat smått och stort som tillkommer när man flyttar. Ja, ni förstår att vi hade att göra va? Tidiga mornar till sena nätter. Men jodå, vi lyckades, när mamma och pappa åkte hem på söndagen var lägenheten urmysig. Småsaker fanns klart kvar, men det var en helt ny lägenhet jag hade fått.
 
På fredag drar vi alltså igång nästa projekt på riktigt. Riva ut köket och sätta in ett nytt. Allt ska ut. ALLT. Golv, spis, hyllor, kakel.. ALLT. Jag har panik i kroppen bara jag tänker på renoveringen och det faktum att vi ska avklara detta på fredag, lördag, söndag och måndag förmiddag. Eller nu blev det fel. VI är det inte. Nej, för fröken Rebecca är äckligt uppbokad alla dagar och dessutom arbetar hon hela helgen. Mamma och pappa ska göra detta. Allt ska inhandlas, allt ska rivas ut och till tippen och allt nytt ska in på väldigt begränsad tid. Behöver jag ens berätta att mina föräldrar är bäst? Ändå har jag lite panik för det. Jag vill bara att det ska vara klart. När det är fixat blir det middagsbjudning!

#NYC #Pastis #BobHarper

 
Blir lika lycklig varje gång jag tänker på denna dagen ....
 
Att jag på den enda bilden jag har är; fruktansvärt bakis, allmänt dödad av New York-värmen, trött efter en sömnlös natt och en lång promenad i över 30 gradig värme och har stor ångest inför hemresan som nalkades bara 3 dagar senare stör mig inte ett dugg... För det är en av de bästa stunderna ändå ♥
 
 
 

07.27

 
Klockan 5.40 ... Regn, blåst och iskallt.
 
Frukost på jobb ...
 
 
Godmorgon!
Idag ringde klockan sådär äckligt tidigt.... innan klockan 5. Inte precis optimalt när man inte somnar förren långt efter midnatt. Men det gick förvånansvärt smärtfritt att komma upp ändå.
Möttes av ett regnigt, blött Göteborg ... Underbara (?) morgon. Jag har inte öppnat på Gibraltargatan sedan jag hade upplärning i Augusti.. det är över 5 månader sedan. Men hittils har det gått fint (lägg märke till HITTILS... Annars finns väl risken att allt börjar gå åt skogen nu...). Dessutom mötes jag av frukost i personalrummet. Helt enkelt en bra morgon!

Huvudstående

 
Dagens Huvudstående på Fysiken.
 

Monday

 
 
 
 
 

Crossfit

 
 
Utslagen efter passet ..... Crossfit gänget
 
 
 
 
Det är så det ska vara!

We either make ourselves miserable or we make ourselve strong. The amount of work is the same.

 
 
Vilken skillnad det är att jobba på Kaserntorget och Gibraltargatan. När man är inne i ruset tänker man inte på det, men sen när man går tillbaka till det lugna får man verkligen ett helt annat perspektiv på temport. Efter 3 dagar med väldigt strukturerat kaos så har jag haft en väldigt lugn dag idag på Kaserntorget.
När jag slutade 13.30 var det dags för dagens träning.... och ett hopp om att kunna boosta träningsmotivationen.
Om det gick?
....... JA!
 
Crossfit stod på schemat idag tillsammans Fysikens underbara Crossfit Team. Jävlar vad vi körde. Så jobbigt. Tungt. Och. Fruktansvärt. Kul.
Jag kan ha hittat min grej.... 
 
Vi startade med uppvärmning och teknik-genomgång och sedan började det riktiga passet.
5 stationer.
1 minuts arbete - 30 sekunders vila mellan varje *4 varv
Rodd
Canadian Burpees
Crossfit Crunches
Box Jump
Kettlebells swing
och sedan började vi om igen.
 
Tänk att så lite ... kan vara så jobbigt. Efter passet var man sådär härligt slut och full av endorfiner som man bara kan bli efter en riktigt bra workout! Det ska bli riktigt kul när grundkursen drar igen den 4 februari.

Öppet Hus

 
Sista dagen på Öppet Hus idag!
Kom och besök Fysiken och kör ett härligt träningspass (alt. håll mig sällskap!)

Tidig söndagsmorgon 1.27

 
 
Godmorgon söndag
Ännu en sömnlös natt. Tydligen är sömnen väldigt överskattad i mitt liv just nu. Hela gårdagen spenderades på Gibraltargatan med jobb tillsammans med härligt folk och på kvällen blev det storhandling, matlagning och sedan allmänt slappande. Innan sju ringde klockan denna söndag, men eftersom jag varit vaken en gång i timmen även inatt så kändes det inte ens jobbigt att gå upp. Lite trött är man (jag), men det går väl över. Hoppas jag. För idag har jag en heldag framför mig. Jag öppnar på Kaserntorget idag - Sista Öppet Hus dagen.  När jag slutar jobbar så är det Crossfitpass som står på schemat (Kul!  Kanske detta kan få igång min träningmotivation igen?!) och sedan ev. TRX om knäet pallar. Hur som - en lång dag men en massa kul saker att se fram emot!
Vad ska ni göra denna söndag?

Lördag 1.26

quotes, best life quotes, cute, boy
 
 
Goooodmorgon!
Tidigt lördagsmorgon och jag känner mig ganska död efter en natt utan vidare sömn. Har varit vaken ett par gånger varje timme hela natten och nu är det dags att kasta i sig lite frukost och sedan åka till jobb. Även idag blir det jobb på Gibraltargatan. Jag hoppas jag hinner piggna på mig lite innan jag kommer fram!

Vad ska ni hitta på idag?

Where did the motivation go?

http://xaxor.com/wp-content/uploads/2012/09/creative-inspirational-quotes-thoughts-part12-4.jpg
 
Jag kom iväg på veckans obligatoriska rörlighetsträning idag. Tyvärr fick jag avstå Funtionell Träning pga. knäet...FML. Det blev ett pass BodyBalance på Kaserntorget innan jag begav mig vidare till Gibraltargatan för att jobba fram till stängning. Hade ingen motivation alls att fortsätta träningen efter passet trots att jag hade gott om tid (vafan är det som händer?!) så jag fick nöja mig med det lilla. Men det är bättre än inget... Har jag hört... (????) Typ... Evelin är iallafall en grym instruktör med en massa energi och glädje, jag fick lite kvalitetstid med Elina och en inbokad träningstid med Marcus kommande vecka.
 
Så jag klagar inte.
....
....
....
Inte så mycket iallafall. 

Fredag 1.25

 
 
Gooooodmorgon Fredag.
Öppet hus på Fysiken, fullt ös med andra ord. But I like it. Samma historia fortsätter idag, så det blir nog en bra dag med mycket att göra. Personalen vs. Öppet Hus = 1-0. Organiserat kaos är bäst. Innan får vi se om jag får någon träning gjord. Är inne i en liten motivationssvacka så det gåt lite trögt på den fronten. Men det är bara att fortsätta se frammåt - motivationen kommer igen. Tillslut.
 
 
 
 
 
 

Torsdag 1.24

 
 
Godmorgon Torsdag!
Ny dag, som startas upp med kaffekoppen och Spotify såklart. Denna dagen är fylld av jobb från eftermiddag till kväll. Vi har Öppet Hus på Fysiken resten av veckan (både på Gibraltargatan och Kaserntorget). Kom förbi!

Kul träning 1.23

 
Det är inte världens absolut bästa dag idag. Jag hatar att vakna på morgonen och ha noll planer. När Marielle sedan meddelade att hon var sjuk sjönk motivationen ytterliggare. Hade det inte varit för att jag hade kvar träningsträffen med Elina hade det förmodligen blivit en sådan dag då jag inte kom ut ur sängen ens. Lite sen lyckades jag ändå (helt utan motivation) ta mig till Kaserntorget för dagens träningspass.
 
Vi inledde med 8 stycken Tabatha-intervallet på löpbandet. Jag han dock inte värma upp innan (eftersom jag var sen - illa!) så det blev bara på 13-14 km/h. 20 sek löpning, 10 sek ståvila.
Sedan köre vi vidare på cirkelträningen - 3 (eller om det var 4????) block med 3-4 övningar.
40 sek arbete, 20 sek vila - tre varv och 1 minuts vila mellan varje block.
Här fick vi även sällskap av Veronique så vi blev ett härligt lite gäng. Ibland är det så mycket enklare att träna med någon (dvs. om man har en bra plan och ett bra upplägg). Jobbigt, tungt och en riktig genomkörare för hela kroppen. Härligt!
 
Nu är det tvättid, matlådefix, mathandling och städning som står på schemat. Nöjd över att jag kom iväg idag!
Tränar ni idag?

Fysiken

 
Fysiken Gibraltargatan ↑
 
Heldag på jobb! Tur att man älskar det man gör!

Work all day 1.22

 
 ♥ Tidig morgonstund
 
 
God (väldigt tidig) morgon (för att vara mig)!
Klockan ringde sju och jag ville istortsätt dö då, nä okej, inte riktigt så drastisk var jag, men jag ville ju definitivt inte gå upp. Men efter lite snoozande lyckades jag ta mig i kragen och komma upp för att koka kaffe. Det är dags att ta tag i verkligenheten - jobb väntar fram till 20.00 på Fysiken Gibraltargatan. Bara att köra!
Vad gör ni idag?

Paleo Flowchart


Make your own life - your own dream

Vilken lång dag. Äntligen på vagnen påväg hem. Dock har detta varit en dag fylld med fantastisk (och jobbig) träning, en massa härliga vänner, kollegor och inspirerande instruktörer, kaffebreak med Alexandra, shopping (usch, där brände man för mycket pengar.. men det var nödvändiga saker) och sedan avslutades dagen med en grym Paleo-föreläsning av Fysikens fantastiska PT Marcus. Är otroligt trött i huvudet och trött i kroppen just nu, men på ett härligt sätt. Denna dagen har varit värt det till 100%. Vem vet - kanske drar jag och min kollega igång en 30-dagars challenge snart. Vi är taggade!


Måndag 1.21

 
Godmorgon!
Nu var det måndag igen - ny vecka, nya utmaningar och en väldig massa jobb. Torsdag-söndag är det Öppet Hus på Fysiken - Kom Kom Kom! Idag har jag en lång, lång dag framför mig fylld av träning med en massa goa människor och instruktörer, Fika med Alexandra, ytterliggare en tur till gymmet för att sedan gå på en föreläsning av vår PT Marcus gällande Paleo-kost sent ikväll. Han är otroligt duktig på vad han gör, så det ska bli riktigt intressant även om det inte är en kost-typ jag någonsin skulle få för mig att gå efter. En lång dag somsagt, men den är fylld av roligheter så det kan ju inte bli fel.
♥ Vad hittar ni på idag?
 

Godnatt


2 things


Fråga - Träning

 
Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration
 
FRÅGA:
Hur skiljer sig din träning nu från innan tycker du? 
 
Hej!
Min träning nu skiljer sig väldigt mycket från förr. Innan var jag väldigt fast på Crosstrainern och om jag hade "tur" så blev det lite styrka efteråt. Väldigt enformigt helt enkelt.
I december var jag med i en tävling på gymmet där det handlade om att träna så mycket som möjligt. Det fanns ett specifikt poängsystem och detta gjorde att man fick en väldig variation på passen. I dagsläget försöker jag kombinera spinning, konditionsträning, styrka och TRX med lugnare former som Yoga och Body Control. Det funkar väldigt bra och jag har fått en betydligt bättre bredd på min träning. Det nda jag saknar nu är löpningen ... men den kommer väl.
 
♥Rebecca
 

If you never try - you'll never know

20130105-204149.jpg

 

Godmorgon söndag (måndag tänkte dock jag skriva. Det känns som om veckan börjar nu). Idag är det jobb som gäller hela dagen. Jag kör stängningspasset på Kasern så hela dagen försvinner, men det gör inget. Jag är glad ändå! Trevlig söndag alla ♥


YOU HAD ME AT HELLO

 
 
 
Mitt projekt dessa dagar (när pappa har planerat köksrenovering) har varit att få upp lite tavlor på min ena vägg - som varit väldigt tom sedan jag flyttade hem från NYC. Av någon konstig anledning har två av mina favorittavlor nämligen försvunnit spårlöst. Jag har skrivit ut motivationstexter, ord och quotes som jag sedan ramat in och satt upp. Det står mycket sanna saker på den väggen nu ♥ Den är inte klar, men en bit på vägen har jag komit. Definitivt värt att tänka på!
 
 
 
Tavlorna sitter rakt,
det är bara jag som inte kan ta bilder normalt.

Lunch 1.19

 
 
Revovering.com ... Nä men lite iallafall. Pappa småfixar i köket och jag står för maten. Färdiggrillad kyckling, surdegsbröd, chilikeso, smör och grönsaker. Bästa snabbmaten. Helt klart underskattad.

Fråga - Puls

#BiggestLoser
 
Hej Rebecca!
Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på;

Finns det något samband mellan vilopuls och maxpuls, så tillvida att om man har låg vilopuls så har man även "låg" maxpuls? Kan du berätta lite om hur pulsen visar hur vältränad man är, eller i alla fall ger en fingervisning om det?

Tack på förhand!

Kram!
 
 
Hej!
Jag ska göra mitt bästa för att besvara din fråga. Vilopuls och Maxpuls är helt olika saker.
Maxpulsen är maxantall slag ditt hjärta kan slå per minut. Det är inte på något sätt reglerat av hur vältränad du är utan är baserad på ålder. Har man ingen aning om sin maxpuls kan man göra en generell beräkning som är 226 slag minus din ålder (för män) och 220 slag minus din ålder (för kvinnor). Denna siffran är dock bara en uppskattning och kan diffa flertalet slag både upp och ner.
 
Vilopulsen däremot är hur många slag ditt hjärta slår per minut i vila, dvs. hur bra ditt hjärta är på att transportera syre ut i kroppen. Vilopulsen mäter du bäst precis när du vaknat på morgonen och ännu inte gått upp ur sängen. Ju lägre vilopuls - ju mer vältränad är du. Du kan alltså sänka din vilopuls genom regelbunden träning och genom att få bättre kondition.
 
Hoppas du fick svar på din fråga.
♥ Rebecca

Coffe and Deli

 
 
Visst kom jag iväg till gymmet i förmiddags. 60 minuters Fuktionell Träning avverkades på Kasern. Ett riktigt tungt pass som tog på hela kroppen. Dock la mitt vänstra knä av (har haft mycket problem med det förr, men inte känt av det alls från i slutet av december, förmodligen pga. att jag ändrade om min träning så mycket). Inte precis en rolig känsla - även om jag haft de på känn att det skulle komma. Känner lite panik inför det... Efteråt mötte jag iallafall upp pappa på Coffee and Deli och åt kycklingsallad innan vi begav oss till IKEA. Kvällen spenderas med en flaska vin, god mat (tvätt-tid) och köksplanering.

Maybe I'm not always there, but It doesn't mean I don't care

 
 
 
 
 
 
 
Godmorgon fredag!
Bästa kvällen igår. Tacotorsdag och vin med underbara Emma. Riktigt mysigt och en perfekt avslutning på dagen. Idag kommer pappi upp, men innan dess är det Funktionell Träning som gäller för mig. Jag har lovat att gå på det så länge nu att det på riktigt är dags att jag tar mig själv i kragen och pushar iväg mig till gymmet lagom till 11.00 denna fredagsförmiddag. Kanske tur att man blev väckt av telefonen 07.15 idag? Vad ska ni hitta på idag?

Huvudstående

Det går framåt gällande huvudstående. Utan vägg - check!


Go to the gym


Torsdag 1.17

 
Godmorgon!
Ny dag. Nya tag. Typ... Dagens planer är träning med Marielle på Kasern, en ur i stan och sedan taco-torsdag med Emma. Gillar starkt planerna för denna dagen.
 
Imorgon kommer pappi upp. MYS! Äntligen ska vi börja fixa med köket. Det ska nämligen helrenoveras så nu ska vi kolla spis, kakel, golv, luckor och annat kul. Kan inte vänta tills jag har ett helnytt kök. (LÄS: tills renoveringen är klar. Ångest inför själva renoveringen dock! hahaha). Så underbart. Jag älskar min lägenhet, men det finns en sak jag avskyr och det är köket. Jag hatar det något så fruktansvärt och 90 % av tiden ignorerar jag det faktum att jag har köket helt. Så imorgon kör vi steg 1 i renoveringsprocessen. Förutom att jag är glad för att vi ska börja fixa till köket, så ska det bli mys att pappi kommer upp en tur. Blir två härliga dagar detta.

Kasern & Gibraltar 1.16

Godkväll!
Om man jämför med igår kan man säga att detta varit en ganska produktiv dag.

Startade dagen lugnt och sedan åkte jag in till Kasern och avverkade cardio och 45 minuters styrka (med inslag av huvudstående. Nu kan jag det i stortsätt utan vägg. Stolt!) efteråt blev det en tur till MM Sports och sedan raka vägen till Gibraltar för att jobba ett par timmar. Stannade kvar kring en timme efter och nu är jag äntligen påväg hem. Väldigt nöjd med dagen. Ibland krävs det inte mycket för att allt ska kännas toppen!


You can't get much done if you only work on the days you feel good.

 
 
 
 
 
Godmorgon!
Gårdagen blev inte alls som jag hade planerat. Istället låg jag i sängen till 17.00 innan jag tillslut tog tag i mig själv. Det hör inte till vanligheterna. Det blev en tur till Fysiken (Kasern) där inte mycket blev uträttat. Detta är faran när man har tränat väldigt mycket i grupp under en period; när man sen ska träna själv blir allt så svårt och tråkigt. Man måste lägga upp hela planeringen själv och igår var jag (tydligen) inte kapabel till det. Istället snackade jag med en massa härliga människor och fördrev några timmar (hej fröken produktiv?!) innan jag åkte hem och lagade middag. Det blev alltså ingen dans. Lite besviken. Jag måste komma igång på morgonen, annars blir hela dagen kaputt.
 
Idag är planen att inte vara lika seg. Jag ska träna (förhoppningsvis). Troligen styrka eftersom det inte finns något pass som lockar riiiktigt (bra för huvudet att få tänka lite själv med). Sedan ska jag försöka hinna in om MMsports och därefter blir det ett par timmars jobb på Gibraltar. Lite mer planer idag vilket känns bra!
Vad hittar ni på?

Tisdag 1.15

 

Tisdag. Ledig. Inga planer. Inte ens något lockande pass på gymmet. Jag haft en lugn morgon framför Biggest Loser, tänkte städa lägenheten när jag ändå har tid, ta mig bort till MMsports och sedan kanske en tur till Fysiken. Renodlat styrkepass kanske? Det var längesedan. Annars är det ju Malins Combat på Sportlife i eftermiddag och dessutom är det Öppet Hus på Hannas Dansklasser på Dansforum ikväll. Funderar på att gå på Hip Hopp Klassen 19.00. Jag har inte dansat sedan jag fick (tvingades) sluta kring 2005 (??? 2005 kanske?). Rädd för att inte gilla det. Rädd för att gilla det. Rädd för att testa. Kanske därför man ska gå?


True #1

Tumblr_m6u4b3kn3u1rus4iro1_500_large

Träningsdag 1.14

Mååååndag... Det är mycket som är lite upp och ner i vardagen just nu - men jag försöker hålla mig sysselsatt.

Jag har spenderat dagen på Fysiken med ett spinningpass och sedan ett kort Trx-pass, 5km löpning och huvudstående. Promenerat lite i stan och nu är det snart dags för Yoga. Det behövs!


#True


TRX.

Jag har fått en hel del frågor gällande vad TRX är för något.
Det är en gruppträningsform som varvar kondition och styrka (mest styrka dock - det beror lite på instruktörens upplägg). Man använder sig av tjocka band som hänger från en ställning och sin egen kroppsvikt. Det är verkligen är jobbig om man gör rätt och har tillräkligt med motstånd under övningarna - vilket man själv reglerar beroende på hur stor lutning på kroppen man har. På ett 55 minuterspass hinner man lätt arbeta genom hela kroppen med biceps-, triceps, axel-övningar, plankor, utfall, benböj, kickar, bröstpressar, armhävningar - det finns så otroligt många olika variationer. Ofta (dock även här med lite variation beroende på övning och instruktör) arbetar man i 40 sekunders-set för att sedan byta till nästa övning. Ofta är det också ett ganska högt tempo i olika "block" som fokuserar på olika muskelgrupper - vilket verkligen tröttar ut en. Får ni möjlighet så testa!
Några andra frågor?
TRX ↑
 
 

Öppning 1.13

 
Gooodmorgon!
Öppning på gymmet idag. Snoozade fram till 7.53 när vagnen gick 08.13... Lite lagom sådär. #dödstrött. Tur att det finns kaffe - tyvärr smakar det skit här, men det är bättre än inget så jag tackar och tar emot.
 
Idag väntar jobb hela dagen och sedan får vi se om det blir någon träning efter det. Just nu känner jag mig mest mörbultad och nyvaken (inte okej när man varit uppe i en timme!). Men jag har haft ett par toppendagar med vännerna så det är värt lite mindre sömn! Vad gör ni idag?

Girls 1.12

PhotoInformation
 
Lördagskväll.
En lugn, skön och bra dag på jobbet med mycket besök och sällskap och sedan Sex and the City-kväll med tjejerna.
Härlig dag ♥

Lördag 12.1

Godmorgon lördag.
Hade en väldigt härlig kväll igår. Lagade mat (kyckling, ungsrostade rotfrukter, fetaostgratinerade rödbetor (bästa!) och fetaostsås) och drack vin med en vän efter mina två pass på gymmet (som tyvärr inte alls gick bra. Vilodag idag. For sure. Mina knä har nog tagit en del stryk av alla bonböj, utfall och squats i TRX:en den senaste månaden...)
 
Imorse fick jag sova ut - utan klocka utan tid att passa. Skönt. Ska inte göra ett skit innan jag börjar jobba 13.15 på Kasern och ikväll är det filmkväll med Lisa och Carro. En bra lördag ♥ Vad gör ni idag?

#True

Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration  Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration  Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration  Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration Biggest Loser / #BiggestLoser
 
Och med dessa ord packar jag väskan och beger mig mot Fysiken!
 

New York 11.1

 
Godmorgon!
Idag har jag vaknat upp med en riktigt New York längtan. Måste. Lösa. En. Resa. Snart. Jag. går. bananas. Därför sitter jag och frester mig med bilder - så otroligt osmart.
 
I övrigt. Fredag. Middag och vinkväll med fina Elina ikväll. Träning på Kasern innan. Blir nog en bra dag. Vad gör ni idag? Förövrigt vill jag tacka för alla era fina ord i inlägget. Ni är underbara! ♥

The darker the night 10.1

 
Igår hade jag en väldigt tung dag mentalt. Ibland kommer bakslag. Väldigt sällan - men det händer.
Jag hoppas denna dagen blir betydligt bättre. Somnade om efter att klockan ringde 9.00... Vaknade 10.30. Förmodligen väldigt välbehövligt. Nu har jag startat dagen med en stor frukost och kaffe. Dags att göra denna dagen till något bra. Ny dag - nya tag.

Crossfit

Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration
Nu är jag äntligen hemma efter en groteskt lång dag. Uppe vid sex, Crossfit vi 7.30, jobb vill 11 och slutade vid 23.30... Väldigt lång dag. Har ätit så mycket godis idag att det är sjukt, men det blir lätt så att sötsuget smyger sig på vid förlite sömn, långa aktiva dagar och sena arbetstider.
 
Men i morse provade jag alltså äntligen på Crossfit för första gången. Det var något av det roligaste jag har gjort. Jobbigt - men roligt. Gruppen jag och Elina deltog i var ungefär 100 ggr bättre än oss, men coachen Marcus var/är verkligen grym och han la ner mycket tid och energi på att hjälpa oss utföra alla lyft korrekt. Dessutom var han otroligt peppande under de 50 minuterna vi höll på. Vi stod på händer (har försökt undvika detta i två månader - men det förföljer mig!), gjorde marklyft och gjorde sedan halva "Cindy" (ja jag fuskade när jag tog reda på namnet... HAHA).
10 minuter.
5 Pullups
10 Pushups
15 Squats.
Sedan allt igen.... Jobbigt? Ja! 7 varv tog vi oss runt. Tänka att 10 minuter kan vara så jobbigt. Kommande veckors projekt blir: lära man handstående korrekt. Dubbelhopp med hopprep. Arbeta på Pullups. Detta ska jag absolut fortsätta med.
 
Får ni chansen att testa... så gör det. Vänta inte 1,5 år som jag gjorde. Onödigt!

Lunch

Lunch på jobb.
Kycklingsallad och pizzabröd från Mossens pizzeria. Bra saker!

Kom och häng med mig på Gibraltargatan idag. Kan behöva sällskap!


Crossfit-time 9.1

PhotoInformation
PhotoInformation
 
Lite (alldeles) för tidigt (speciellt om man tänker på när jag somnade) men jag är uppe, har ätit frukost och är redo att bege mig mot Fysiken. It's Crossfit-time. Ganska nöjd över att vi fick komma den "sena" tiden och inte 6.40 då första passet är. Sedan väntar 12 h arbetsdag. Hur spenderar ni er Onsdag?

Imorgon

Godnatt.


Fråga - Anorexi

FRÅGA:
Hej!
Jag har följt dig ett tag, ända sen jag hittade dig när jag var sjuk i anorexi och jag tror du hade samma problem ungefär då.. Jag är nyfiken på hur du känner dig nu? och undrar om du skulle vilja /orka berätta lite om hur du har tillfrisknat och varför osv? Tycker det vore spännande att läsa om! Men jag förstår om ämnet är känsligt :)..
 
Jag antar att det är lika bra att ta upp detta, även om det verkligen tar emot av många anlednigar (dock är jag glad att ni frågar när ni undrar!). Det är alltid jobbigt att skriva om. Det som är absolut tråkigast när man en gång har varit sjuk (okej, absolut tråkigast är kanske en överdrift - inte så att det var guld och gröna skogar är man är sjuk heller, men efter tillfrisknandet) är den stämplen som lätt hänger kvar på en. Det har alltid varit en av mina största rädslor, att aldrig bli sedd för mig, utan att anorexi-stämplen alltid kom att ligga kvar, gömd där bakom allt - gömd bakom alla val, alla tankar, alla åsikter - vilket också är en av anledningarna till att jag i 99% av fallen, väljer att aldrig berätta om det som varit. Sen har jag ju fruktansvärt svårt att lita fullt ut på folk, vilket såklart också är en bidragande orsak (host host, det finns en anledning varför det aldrig fungerat med terapi för mig! HAHA)
 
Men okej, jag antar att ni är endel som redan vet om det och om det kan hjälpa någon så är det värt det 100%. Just nu mår jag bra - förmodligen (inte ens förmodligen, utan ABSOLUT) bättre än någonsin. Det känns bara så stört när jag tänker på hur långt nere i skiten jag var och hur många år jag lagt på det, lagt på att förstöra relationer, lagt på att såra mina nära och på att hata mig själv. Till vilken nytta liksom?
Anledningen till att jag mår så pass bra som jag gör idag tror att det är en kombination av att jag helt enkelt har mognat, lärt mig acceptera mig själv, att jag har märkt att jag inte blir värderad efter min vikt, lärt mig acceptera mitt kontrollbehov. Jag jobbar även på att acceptera att allt jag gör - inte måste vara perfekt. Det är OK att "misslyckas".  Det faktum att jag kan och orkar träna på som en galning utan att kroppen brakar ihop (vilket ju är det jag älskar att göra) och mitt jobb (gymmet) - där det är väldigt tydligt bland alla, att det inte är en smal kropp som eftersträvas, utan istället att det är en stark kropp som orkar mycket som ska uppmärksammas och detta har absolut hjälp till att boosta mig. Även det faktum att jag nu kan träna på sig jag vill - utan att bli ifrågasatt har varit en stor energiboost. Jag slipper känna ångesten för att folk ska lägga sig i min träning (vilket tog så otroligt mycket energi från mig) och jag får nu istället ofta höra om hur min träning inspirerar andra. Nu kan jag istället njuta fullt ut av timmarna på gymmet. Jag har hittat vänner med samma träningsintresse och som får samma kick som mig av gymmet. Träning för mig är inte bara träning - utan det är en möjlighet att dela ett intresse med mina vänner, träffa folk, ha kul, skratta, utmana sina begränsningar, testa på nya saker . . . .
 
Jag har under hela min tonårsperiod varit in och ut i behandlingar - utan någon vidare framgång. Livet har legat på is och dagarna var fyllda av ångest. Idag har jag insett att jag inte var redo för hjälpen och att det förmodligen var anledningen till att jag aldrig tog mig frammåt tillräkligt mycket. Är du inte redo att ändra något i ditt liv - så kommer du aldrig lyckas. Man måste vilja för att kunna - men vill du, då kan du bestiga berg. Även om jag sakta blev bättre var jag fortfarande långt ifrån frisk har jag nu insett. Min slutgiltiga vändning kan jag absolut tycka kom i samband med att jag flyttade till New York förra året. Det var då jag äntligen släppte det sista. Jag la allt det gamla på hyllan. Jag fick miljöombyte, kom bort från det vanliga livet, upplevde något jag aldrig kunnat drömma om - jag började helt enkelt leva ett helt annat liv.
 
Idag kretsar mycket i mitt liv kring träning - men för att jag fullkomligt älskar det. Jag är aldrig så lycklig som i samband med gymmet. Visst kan jag fortfarande blir skitsur om ett spinningpass (tex) går dåligt eller om jag inte får gjort det jag ska - men det är inte så långvarit. Min träning handlar inte bara om att mata på i samma gamla spår, utan att utmana och testa nya träningsformer. De senaste månaderna har jag testat träningsformer jag aldrig trodde jag ens skulle försöka mig på. Jag fortsätter att kämpa på med Yogan, trots att jag är ovig som en elefant. Jag kör på med Body Balance, trots att jag inte har någon ro i kroppen. Jag matar på med TRX - även om det ibland känns jobbigt för att det är styrka i grupp. Jag kör på med Core-träning, fast att det känns som en lek. Jag ska äntligen testa Crossfit - något jag velat i över ett år men aldrig vågat. Jag kör med andra ord på med träningsformer - som jag för ett år sedan, aldrig ens skulle acceptera som träning.
 
Jag är en helt annan person nu än vad jag var för något år sedan.
Jag har andra prioriteringar.
Ser på livet annorlunda.
Har andra mål.
Mår bra!
2005 - långt från lycklig. Laget på lager fick en ny betydelse...
 
image20
2008 - Lager på lager fortsatte. Lika så oversize.
 
2012-2013, Stark och lycklig.
 
Hoppas du fick svar på din fråga!
 

Anything You Want To Know?

Jag vaknade lite efter 10 efter ännu en trögsoven natt. Detta med att somna på kvällarna är verkligen inte mig grej. Oftast ligger jag vaken fram till 2-3 innan jag ens är i närheten av att kunna slappna av och somna. Börjar blir frustrerad. Idag hade jag iallafall turen att få sova lite längre på förmiddagen vilket behövdes så jag är nöjd. Startar sedan dagen med en oförskämt god kaffe. Har varit sugen på det sedan igår - så värt väntan!
Planerna för dagen är en lugn förmiddag (värt ett försök iallafall) sedan möta upp Elina för en fika och efter det träna. Blir en bra dag detta. Hemma alldeles för sent dock och ska upp alldeles för tidigt imorgon. Men det är livet. Tillbaka till mitt kaffe ♥
- Tänkte såhär; Har ni några frågor/önskemål om något specifikt jag ska ta upp eller svara på här?

Crossfit 7.1

Biggest Loser / #BiggestLoser / Motivation / Inspiration

 

Okej, ni som följt mig här vet att jag har velat testa Crossfit länge. Jag anmälde mig till det flertalet gånger när jag bodde i New York och när jag flyttade hem har jag tittat på det både i Malmö och här i Göteborg - men aldrig gått hela vägen. Varför? Jo, för att jag är så förbannat skräcklagen för det. Nu är det däremot slut på det. Jag har turen att jobba på ett gym med fantastiska kollegor och ett gäng grymma PT:ar som dessutom håller i Crossfit. Så på onsdag morgon (alldeles för tidigt om jag får säga det själv) innan mitt mördarpass på Gibraltar startar, så ska jag äntligen testa på det. Barnsligt lycklig (och löjligt nervös).


Week one

 
Måndag .... idag drar mitt 2013 igång (- en vecka sent men vad spelar det för roll??) med allt vad det har att innebära. Startar med spinning och TRX-pass fast att jag hellre hade sovit bort dagen (trött? JA! ... att sova på kvällarna är tydligen inte min grej!)
Har ni några mål/löften eller så inför 2013?

Think happy thoughts


Söndag 6.1

 
Jag lyckades med det fantastiska att snooza ofrivilligt 3 timmar i morse - vad hände där?! Långt ifrån ok. Denna söndagen har hittils spenderats på Fysiken (och det kommer den att fortsätta med). Jag jobbar fram till 20.15 ikväll, med andra ord en ganska härlig arbetsdag. Vissa dagar är helt enkelt väldigt bra, även om man bara hinner jobba. Vad gör ni idag?

Lördag 5.1

 

Bra lördag!
Började dagen med Spinning och TRX på Kasern tillsammans med ett härligt gäng. Spinningen slutade maxpulsen i 90 % - helt okej med andra ord. Efteråt mötte jag upp Lisa på Sweet Bakery för fika och skvaller. Längesedan nu så vi behövde verkligen en rejäl update. Passade på att handla på hemvägen, testade att baka en egen variation på proteinbröd, storstädade och bakade sedan omgång två av proteinbrödet när resultatet blev lyckat. Helt enkelt: En bra lördag hittils.

Imorgon väntar en heldag med jobb på Kaserntorget. 11.45-20.15 står det på schemat - men jag har trevligt sällskap i princip hela dagen så jag klagar inte.


Back at the gym 4.1

 

Tillbaka på gymmet idag efter ett par träningsfria dagar i London. Det var en sjukt underbar känsla att vara tillbaka och köra skiten ur sig. På sista TRX-paset gick verkligen all kraft ur. Då vet man att man kört på bra. Skönt att avsluta dagen med ett Yogapass med (jag fortsäter att kämpa. Pluspoäng till mig!). Huvudståendet utan vägg sitter också snart. Jag ska fixa det innan januari är över. Envis!  Har ni tränat idag?


A night in London - Nyårsaftonsresume

Kockar! #london #2012Happy new year! #london #2012 @emmalasson
Happy new year!!!!
 
 
Nyårsbilder ♥
 
 
Nyårsafton var dagen då Emma kom. Efter att killarna och jag hade landat efter 23 på söndagskvällen (den 30:de) och sedan åkt buss i närmre 1,5 timmar så blev vi uppmötta av Jerran på Baker Street ett stenkast från vår lägenhet. Hemma väntade Isabell med vin, öl, och lite tilltugg. Vilket bemötande!
Efter någon timme begav killarna och jag oss ut i Londonnatten - i ett tappert försök att hitta mat. Promenad längs Oxford Street klockan 02.00 natten innan nyår innebär att du i princip är ensam där. Att hitta mat tog sin lilla tid och det blev ett sunkigt kebabstånd som fick aggera käk innan vi, efter ytterliggare lite promenad tog taxi hem.
 
Nyårsafton startade sent. Klockan var närmre 12 innan vi vaknade och då begav vi oss ut för kaffe och sedan lunch på en Italiensk restaurang på en snedgata till Oxford Street. D, D och jag gick lite i affärer innan vi åkte och mötte upp Emma (förstår inte alls varför dom inte vågade lämna mig ensam - jag och mitt fantastiska lokalsinne). När Emma hade anlänt kring 16 så mötte vi upp I och J på Puben i närheten, drack vin och drinkar innan vi gick hem och fortsatte förfesten. Nyårsmiddagen blev en härlig kombination av Pizza, chips och Sushi. Öl, vin champagne, drinkar - allt i en härlig mix i vår lilla etta. Nyårsslaget spenderades inne på Pacha med champagne i handen där kvällen fortsatte och sedan av slutades nyårsnatten med en alldeles för lång promenad i alldeles för höga klackar genom Londonnatten, dagarnas enda Metro-färd och en pinsamt kort taxiresa. Väl hemma (och utelåsta) vid lägenheten var vi när klockan slog tidig nyårsdagsmorgon.

Back in Gothenburg 3.1

 
Fortsätter med bilder från London ♥ Jag landade i Göteborg i förmiddags - totalt död efter att inte ha sovit något alls under natten (inte lönt att försöka somna kring 01 när man ska upp kl: 03.00, så vi låg och snackade istället) vilket innebar att lagom tills att vi skulle åka var jag heldöd. Lyckades nog sova lite på bussen till flyget och sedan 30 minuter under flygresan, men det var allt. Jag har spenderat dagen med att äta godis (ingen sömn = sugen till 1000) och sedan sova bort eftermiddagen. Vaknade just och hoppas på att kunna somna inom en timme igen. Imorgon vill jag vara på banan igen.

Last night in London

Sista kvällen... Efter att Emma åkt blev det en tur till puben i närheten. Killarna fick äntligen sin Fish and chips och jag tog lite småtallrikar samt några glas vin. Sedan drog vi hem för att spela poker och chilla. Kl: 03.00 ringer klockan och hemresan väntar. Taggad? Nej!


Pacha party

Fortsätter med lite bilder från nyår! Gött gäng här asså!

Idag blev det shopping all day. Zara och Primark var precis vad vi hann med. Hata Primark. Emma och jag gav dock upp efter en stund och mötte upp killarna för käk och vin på Vapiano. Nu har Emma åkt och vi fortsätter att planera kvällen. Last night in London.


2.1

Igårkväll blev det bästa BLT-sandwitchen ever och ett par drinkar innan vi begav oss vidare ut i Londonnatten.

Att klockan är 12 nu och vi just vaknat känns ju mindre kul - men idag gör vi Primark! Emmas sista dag - saaaaad!


Frukost 1.1

Nu: Nyårsfrukost med bästa på Starbucks!


2013


RSS 2.0