Back to running 9.15

Semester + matförgiftning gör inte precis under för konditionen. Tacka vet jag autopiloten för dessa smärtsamma 9 km.  (Taken with Instagram)
↑ Jag missade att ta med mig mina träningsskor ner till Rom
(okej, det var väl kanske tur med tanke på doften dom har).
Men att promenera runt timme efter timme i Converse går inte vägen för mina benhinnor och min rygg. Det var dock inte bara jag som hade detta dilemmat, så vi startade dag ett med att plöja igenom Addidas, Nike, Foot Locker och alla andra sportbutiker vi kunde hitta längs Rom's gator. Behöver jag säga att jag var i heaven?! Jag fick hålla i plånboken för att inte köpa upp varje träningsplagg jag hittade! Tillslut kom vi alla tre ut med nya träningsskor. Mina kommer från Nike och har en något rundad sula, bra dämpning och är väldigt lätta vilket ger en härlig känsla när man går och springer. Dock får man nog ett något annorlunda löpsteg med dem (nu har jag bara sprungit med dom en gång så jag ska kolla närmre på detta), förmodligen beror det på den rundade sulan.
(Nej, dom är såklart inte rundade i stil med easytone-skorna ← som man verkligen inte ska springa i! Men i jämförelse med vanliga löparskor är där en skillnad)
 
 
 
 
Semesterresa + matförgiftning gör inte precis under för konditionen. Det fick jag smaka på idag. Efter tre dagars sängliggande var kroppen stel, gjorde ont lite varstanns och benen var tunga. Men huvudet var piggt och och i övrigt var energin där - så en löptur var det som gällde. En ganska trög sådan. Det blir lätt så när man springer med betongklumpar till ben. Men det är det man har autopiloten till. 9 km avverkades i höstsolen (jag har svårt att acceptera att det är höst, det är ju nästan bättre väder än i sommras ju!) och nu känns det riktigt bra! Jag började försiktigt idag, kändes som ett smart drag efter 9 träningsfria dagar.
 
SUMMA
Medelpuls: 148 bpm
Maxpuls: 174 bpm
Distans: 9.04 km
 
Idag går Stockholm halvmara av staplen. Lycka till alla som ska springa. Jag önskar självklart att jag med skulle göra det, samtidigt som jag är tacksam för att jag missade anmälan med tanke på att jag blev sjuk. Tur i oturen med andra ord!
 

Kommentarer
Postat av: jennie

svar:

Jaha, ja men det låter ju verkligen inte alls helt fel!
Då får du se till i att jobba stenhårt då, eller jaa...SPARA
det du jobbar ihop ;)

Vilken typ av Nike-modell va det du köpte?
Jag köpte mina Nike free run 3 i London nu i juni.
MYCKET bra köp! De e så lätta att de knappt känns på! =)

2012-09-15 @ 20:32:18
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: sara

åh springa, så härligt!! behöver också ett bar nya dojjor ;D

Svar: Ja bra skor är A och O. Att ge sig ut och springa i gamla eller på annat sätt "dåliga" skor är som att be om skador!
rebeccacecilia.blogg.se

2012-09-16 @ 05:06:55
URL: http://misssteinholtz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0