You are ....


Kommentarer
Postat av: Lotta

Bra ord, tack! :-)

Kan inte du berätta lite om hur du kom igång med löpningen och fick det som din passion? Hur ofta springer du? Hur skulle du rekommendera mig som total nybörjare att finna kicken i att springa och komma över den där magiska gränsen. Har astma som kan stoppa mig emellanåt men just därför behöver jag verkligen komma igång med träningen!

Svar: Jag har egentligen aldrig varit en löpartjej... Jag har hatat, och jag menar verkligen HATAT att springa. Men så krig mars 2010 hade jag en riktig jobbig arbetsdag och efteråt begav jag mig ut och jogga (vet inte var jag fick det infallet ifrån)- Jag tog en runda som vi hade behövt springa varje veckan under hela gymnasiet. Jag hade aldrig klart det... Denna gången lyckades jag. Känslan när jag kom hem var helt sjuk. Det var "bara 4,2 km" men jag var så otroligt stolt. Jag bestämde mig för att nu jääääävlar asså ... Jag stack ut och sprang ett par gånger i veckan och när sommaren kom hade jag sakta men säkert utökat rundan till iallafall 5 km. Sen flyttade jag till Göteborg, löpningen trubbades av för att jag hade en boendesituation jag inte trivdes med. Någon enstaka runda blev det men det var mest a pain in the but då...Vintern 2010 lyckades jag springa min första mil ... någonsin på löpbandet på gymmet. Fick ett nytt "infall" och skulle bara klara det... så efter det blev det lite mer jogg på löpbandet men det var en kall vinter så ute var inte att tänka på. Våren 2011 kom och jag sprang fortfarande mest på band (gillade att se hastigheten och veta hur jag skulle pressa mig för att klara vissa tider). Runderna låg mest på 5 km men jag var lika nöjd varje gång jag klarade det. Våren 2011 fick jag även, 5 dagar innan Göteborgsvarvet skulle gå av staplen en startplats av en vän.... som jag bestämde mig för att ta. Rev av 2,1 mil på bandet samma dag bara för att se om jag kunde och 5 dagar senare sprang jag varvet på en tid jag var helt okej med. När sommaren sedan kom började jag springa ute lite mer, men jag jobbade mycket och efter varvet så kom jag in i en inte-springa-fas... suget kom dock tillbaka (okej jag tvingade fram det) och det blev en hel dle löpning tills att jag flyttade till NYC. Sträckorna var fortfarande mellan 5-10 km...
Första tiden i USA blev det ingen träning alls... sen började jag springa i Central Park men när vintern kom lades all löpning på hyllan. När jag kom hem i slutet av mars hade jag väl lyckats avverka sisådär 5 runder på löpbandet på mellan 5-15 km. Jaf hade tvingat fram suget igen, men det var mentalt jobbigt. När jag kom hem bestämde jag mig för att ta tag i det på riktigt igen och på den vägen är det =)

Oj, detta blev långt, men hoppas du är nöjd med svaret!
Som nybörjare så börja med att springa korta sträckor åt gången. Kör kombination med promenad. spring en lyckstolpe, gå en eller jogga två min och gå en... öka sedan detta sakta men säkert :)
rebeccacecilia.blogg.se

2012-10-05 @ 17:54:33
Postat av: Elin

Hej hur mår du idag?<3

2012-10-05 @ 19:16:31
URL: http://motfriheten.webblogg.se
Postat av: Elin

Sv: skönt att höra. Jag mår sådär..

2012-10-05 @ 19:37:21
URL: http://motfriheten.webblogg.se
Postat av: Jennie

=)

2012-10-06 @ 13:50:21
URL: http://www.misshart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0