The week is going by.

Weekplan...

TISDAG [idag]
Tentaplugga
Handla
Laga matlådor
skriva seminariet
Fixa brev.
nästan klart!

ONSDAG
TENTA Dietetik 9-13
Jobba --> 14-00,30

TORSDAG
Tentaplugga Näringslära
Jobba --> 14-00,30
Fixa brev - Lärare.

FREDAG
Tentaplugga
gymmet

LÖRDAG
Jobba 8-16,30
Tentaplugga

SÖNDAG
Jobba 8-16,30
Tentaplugga

Next Week

MÅNDAG
Jobba 8-16,30
Tentaplugga

TISDAG
Jobba 8-16,30
Tentaplugga

ONSDAG:
TENTA Näringslära 2
Gymma

Ohhh... Jag vill ha sommarlov och bara jobb nu!
Att kombinera jobb á la 30-40 h i veckan + heltidstudier med mycket tentor, arbeten, seminarium och annat är inte min drömkombination. I need my life back. Nä men såfort skolan är ur vägen kommer det kännas awsome. Önskar och hoppas verkligen att vi kan dra upp till stockholm den 9:de juni för att se Bryan Adams på Grönan DET hade varit underbart, det hade varit härligt! Jag hade älskat det. Men annars så kommer Emma ev. upp den dagen för att gå på intervju så att spendera den dagen med henne hade ju inte varit fel heller. Det kommer bli awsome vad det än blir
Nä, tillbaka till tentplugget!

Vad ska ni ha för er i veckan?

Multitasking.

Det är verkligen kaosmycket nu.
Dessutom ringde chefen och frågade om jag kunde jobba ytterliggare 4 h denna vecka = flera 10h pass. Såklart sa jag ja. jag gillar ju mitt jobb och jag vet att det kommer vara kaos så man får ju hjälpa till. MEN jag kan ju erkänna att det inte var lämpligt. Jag har redan sjukt mycket men det är bara att bita ihop!

IDAG:
TENTAPLUGG - Dietetik.
SEMINARIUM - undernäring i äldrevården.


Det är vad jag ägnar min dag till.
Soooolen skiner men jag ska plugga. Suttit och skrivit seminariet nu och det blev kaos innan så jag brände min mat jag hade på spisen.. haha, som det kan gå när man ska multitaska [????]. Haha. Låt det bli onsdag eftermiddag näääääästa vecka NU tack.

Left in school.
Imorgon: Tenta Dietetik.
Fredag: Seminarium inne. Biokemilabb inne.
Onsdag nästa vecka: tenta Näringslära 2.

Do more.


not all perfect.

Allt är egentligen bra.... men allt är inte okej.
Om jag bara visste varför?!
Okej, I think I know...
Skolan dödar mig med massa skit kvar - när ska jag hinna när jag ska jobba fulltid med alla dagar fram till nästa tenta?
Jag är less på att sitta inne och plugga själv - jag vill träffa vänner och ha kul!
Snälla, låt allt med skolan bli klart NU!

Sunny day.


Godmorgon vackra tisdagsmorgon!
Yes, I'm allready up... blööööh. Why? Well, I wounder that to. har inte sovit något vidare inatt ledsamt nog. Varför är det alltid så att när man TROR att man kommer sova som en stock så sover man uselt? Jaja, inget att gnälla om. Solen skiner från en klarblå himmel och det är vaaaarmt ute. Jag sitter på balkongen med soyakaffe och tänkte sitta och chilla lite innan jag drar igång med dagens tentaplugg. Tentan är imorgon = ångest! Försöker dock ta mig ut på en promenad elelr något idag trots allt för att njuta av solen och värmen lite :-) Förutom tentaplugg måste jag verkligen försöka ta mig i kragen och börja på ett brev som ska in till en gammal lärare... But I need help!
Hur är allt med er idag?
Vad ha ni för planer för dagen?

Fullständig njutning [nästan] i löparspåret.


Sooool, dock lite blåst, men soool och underbart väder. Gymmet blev det inte utan jag bestämde mig för en mysjogg i solen. LOVELY. Eftersom jag jobbat mycket den senaste veckan och haft en väldigt slapp träningsvecka med mycket vila och mat så var kroppen i topp. Energin sprudlade och tanken var milen, dock gick jag ut med inställningen att om det inte funkar så skiter jag i det.

Första stegen kändes jättelätta. Vilken nderbar känsla... Över Götaälvsbron och lååångt där borta såg jag Älvsbron. drömmar... jag fortsatte länge med vattnet - förbi operan och vidare längre hamnen, båtarna. Vilken underbar utsikt. Älvsbron lockade... men jag visste ju att det var långt. Men hur långt, det var fråga... Jag fotsatte, njöt av utsikten och av att springa på områden jag aldrig förr varit på. Där på andra sidan såg jag Lindholmen och Eriksberg. Vackert.. jag ville dit. Jag minns inte mycket av Göreborgsvarvet, där var allt fokus på att lyckas, men jag mindes att det var fint. Jag ville dit. Fortsatte springa... farten var inte hög men det var inte meningen.. jag ville bara fram - jag ville upp på bron så var det bara. Sprang lite fel och bestämde mig för jag skulle jävlar i det upp där. Upp på bron kom jag - känslan påväg upp var lika underbar som jag mindes den. Frihetskänslan uppe på bron var enorm. Jag älskar det, att springa över vattnet, högt uppe över vattenytan - det är kärlek det. Efter bron kom jag in i vackra Eriksberg, det gick lätt, utsiken var underbar, sprang vid vattnet och njöt av varje sekund. Tittade på människorna som promenerade på bryggan med en glass i handen, såg mysiga café och förundrades över att jag har denna vackra natur så nära mig men att jag ändå inte varit där. det slog mig även att jag måste ha varit sjukt fokuserad under varver, för jag kände inte igen mycket... Men jag följde delvis den blå markeringen på gatorna för att komma rätt.

Det gick lätt, fram till ca 11-12 km, sedan blev det jobbigt. Benen blev tunga och då vill jag bara hem. Jag mindes hur lång Lindholmen var... efter mycket spring inne bland husen och känslan av att jag aldrig skulle komma fram såg jag Ramberget. Jag var rätt, enda problemet, jag var på ena sidan och berget på andra. Där emellan gick motervägen med 100 filer... Bara att fortätta fram. När jag kom till frihamnen och insåg att det var nära nu kände jag samma lättnad som vid varvet när jag insåg att jag skulle lyckas passera innan "repet" drogs. Benen blev ganska lätta igen och jag tog mig hem utan större problem trots att det enbart var uppför. 16-16,5 km blev det. Inte snabbt - men med njutning till 100.
Jag behövde den friska luften.
Jag behövde min egentid.
Jag behövde få springa.
Jag behövde njuta.
Jag behövde känna känslan av att jag kan.
Jag behövde rundan.
Nu är jag tillfredsställd - glad - lycklig - lite trött - men jag mår så jävla bra!


Har ni tränat idag?
Eller ska ni och vad isåfall?

Dream It.

http://3.bp.blogspot.com/-SpPLJcC0Yfo/TdaWajMoxRI/AAAAAAAAEow/aYJJJo0j9Cs/s1600/4224016580.png


Måndag - I think

Nu har jag jobbat sådär konsigt igen och har noll koll på dagarna... haha, ovanligt?! No, but I kind of like it.
Antal timmars sömn idag = fler än på länge.
VÄLBEHÖVLIGT!
Även om det kanske blev liiite länge med tanke på vad jag ska plugga idag.
Idag: tentaplugga... jävla sjukhuskoster, magsäcksoperationer och allergier, intollernaser och diabetes-sjukdomar, NU SKA NI IN I MITT HUVUD!
Men först är det ett par stora koppar soyakaffe framför Rachel Ray som gäller, sedan får vi se om jag tar mig till gymmet eller om jag tar en promenad ute i solen [som kommer och går varje sekund!] vad ska ni göra idag?

BTW: Som ni ser har jag mixtrat lite i designen.. vet inte precis om jag är nöjd, men jag bahövde variation. Vad tycker ni? Förslag på annan bakgrund?


Shopping.

Sex and the City:
"Shopping is my cardio"

29 maj och Mors dag.Godmorgon lovley!
Först och främst -  GRATTIS PÅ MORS DAG ÄLSKADE MAMMA! I love you.
För det andra... att gå ut och dricka champagne och cider till efter midnatt med vännerna när man ska upp innan klockan sex anden efter för att åka till jobb är långt ifrån optimalt. Men få fan vilken nice kväll jag hade igår. Vi lagade pizza, stekt kyckling, pastasallad och annat gott, drack champagne, cider, hade snacks, spelade kort och ett gäng av hennes polare kom över. Inte precis så att jag ville åka hem vilket också resulterade i att jag inte riktigt gjorde det och har man dessutom en timmes pendelväg hem så ja, då blir det lite sent. När jag sedan kom hem mitt i natten käkade jag rostade mackor med smör och sylt [tyå barndomsnostalgi - mormor åt alltid det till frukost förr närmligen och till det blev det chokladflingor... haha..

Idag blåser det halvt [helt] storm ute... jag är tröööt, ska jobba fram till halv fem/fem-tiden och sdan var det egentligen tanken att jag skulle göra något vettigt - men det har jag insett nu att det blir nog inte av och istället ska jag tentaplugga vilket behövs kan jag lova! Vad ska ni hitta på idag?


Jag och världens bästa mamma - Nice, 2010.

Lördagskväll på ingång.


Tidsinställt inlägg.
Hallå!
Har ni haft en bra lördag so far? Förhoppningsvis har jag nu slutat och är påväg mot Silvia för en trevlig kväll med god mat och vin i mängder, eller ja, jag ska ju jobba imorgon så sååååå stora mängder är det väl inte, men i lite lagom stora mängder! Hoppas ni får en fin lördagskväll full av äventyr! Ska ni hitta på något speciellt? Eller ha en chillkväll hemma?

Diabetes.

Diabetes blir allt vanligare... Men typ ett är faktiskt ingen sjukdom som vi kan påverka eller minska risken för att drabbas av utan det uppkommer ofta av en infektion vid låg ålder och betyder inte felaktig kost eller felaktigt levnadssätt. Typ ett-diabetes innebär insulinbrist vilket gör att personen i fråga inte kan producera eget insulin utan denna typen måste alltid behandlas med insulinsprutor. Typ två-diabetes däremot, det är den diabetes-sjukdomen som vi kan påverka. Det är en ärftlig sjukdom och ifall ens föräldrar eller mor/farföräldrar lider av det är risken extra stor att man själv drabbas ifall man miss-sköter kosten, dras med övervikt, är inaktiv och äter helt fel. Denna diabetes behandlas dock inte främst med insulin - utan det gäller istället att ändra personens levandsvanor.

Förtom diabetes typ ett och två finns det LADA, MODY och Graviditetsdiabetes.
LADA har drag av både typ ett och två diabetes. Den är autoimmun och skillnaden mot typ 1 diabetes är att man ofta är äldre när man insjuknar. I längden krävs det insulinsprutor för personer som drabbas och ofta diagnostiseras det som typ 2 diabetes innan man upptäcker felet.
MODY är ett samlingsnamn för flera typer av ärftlig diabetes. Den har stark ärftlighet och förekommer ofta i flera generationer efter varandra. Skillnaden mot typ 2 diabetes som den liknar är att man ofta är väldigt ung när man insjuknar.
Graviddiabetes drabbarförst och främst kvinnor som under graviditeten går upp mycket i vikt. Efter graviditeten försvinner sedan diabetesen, dock kommer man alltid ha ökad rik för att drabbas av typ 2 diabetes.


Insulinets uppgift är att sända signaler till muskelcellerna som säger till dem att göra sig redo för att ta emot glukos.
Fysisk aktivitet sänder samma signal till muskelcellen som insulin. Det finns två typer av insulin. BASINSULIN reglerar lekaget av glukos från levern och MÅLTIDSINSULIN vilket tar hand om måltidens kolhydrater.

Om man löper risk för att drabbas av diabetes [typ 2] kan man minska risken med över 50 % genom att gå ner i vikt, lägga om kosten och öka motionen.

När blodsockret går över njurtrösklen filtreras glukos bort med urinen. Mat med högt GI ger ökad risk för att drabbas av typ 2 diabetes samt hjärt och kärlsjukdomar vid övervikt.

Det finns diverse faktorer som påverkar hur snabbt blodsockret höjs av kolhydrater. Dessa är bl.a. magsäckstömningen samt spjälkningshastigheten i tarmen. Hur snabbt vi tillgodoser oss maten i tarmen beror bl.a. på mängden fett och protein eftersom dessa har hämmande effekt på precis samma sätt som syror och vinäger har. Vit ris, pasta, vitt bröd, socker, vitt ris osv. höjer blodsockret snabbt medan det sedan sjunker lika fort igen, fullkornsprodukter med hela korn, fiber och surdeg drar ut på spiralen och höjer långsamt blodsockret och håller det stabilare vilket gör att vi inte får blodsockerdippar.

För att förhindra lindrigare insulindippar:
Drick 1 dl söt dryck som saft, juice, läsk alternativt ett glas med mjölk.
För att förhindra kraftigare insulindippar:
Drick 1,5 dl söt saftm juive eller läsk alt. 3 dl mjölk.
Druvsocker + vatten fungerar också.
Kom ihåg att vid sjukdom ökar insulinbehovet hos insulinbehandlade personer!


Workiliwork.


Godmorgon!
Jävligt [ursäkt] tidig morgon denna lördag. 5.50 ringde klockan efter väldigt få timmars sömn och jag gör nu allt i min makt för att försöka vakna till liv! Jag ska in på jobb och köra dagspasset idag nämligen och när jag slutar 16.30 så ska jag illa kvikt bege mig hem till Silvia för att hänga med henne och hennes syster hela kvällen, äta middag och dricka vin. Love it.
Hoppas ni få en fin lördag!
Ska ni hitta på något roligt?

Koncistensanpassad kost och kostkompliment.


För personer som gått igenom stora operationer behövs ibland konstensanpassad kost.. de vanligaste är:
Hel & delad kost → används vid lindrigare ätsvårigheter.
Grov paté & Timbal → lämplig för personer med stora tugg och sväljmöjligheter som tex. föträgning i strupen.
Gelékost → Används för personer med nedsatt rörlighet eller känsel i munnhåla och svalg.
Flytande & Trögflytande →Används vid nedsatt rörlighet i munnhåla och svalg alt förträgningar eller skadade slemhinnor i munnhåla, svalg eller matstrupe.
Smarr... inte sant... nej usch vad tråkigt, men dock väbehövligt för vissa.
bild: +

Kosttillägg används för att förbättra energi och eller näringsupptaget hos patienter som inte äter tillräkligt för att täcka näringsbehovet och det är då framförallt personer som varit sjuka under lång tid, är undernärda eller i riskzonen för undernäring, lider av stor aptitlöshet och till patienter som inte kan äta själv. Dessa kostillägg finns både som kompletta och icke-kompletta varianter samt berikningsprodukter. De kompletta innehåller alla viktiga viaminer och mineraler samt bra energifördelning och tillräckligt med näring för att man ska kolla livnära sig på dessa. De icke kompletta saknar vissa näringämnen och dessa kan man inte enbart livsnära sig på utan att riskera brist för div. näringsämnen och sedan finns det berikningsprodukter som inte kan användas istället för mat utan som istället ska användas för att berika annan kost med utan att förändra smak och konstiens samt volym för mycket. Kosttilläggen finns i båda klara, mjölkiga och pulverform beroende på variant, sort, funktion och märke.E-kost.

Sen sista av de "vanliga" kosterna som förekommer på sjukhus är såkallad E-kost/Energi och proteinrik-kost. Denna kosten är anpassad till personer med undervikt/påväg mot undervikt, svåra ätproblem, aptitlöshet eller sjukdomar som påverkar aptiten mer drastiskt vilket gör det svårt för personen att klara sig på A-kosten. E-kosten bygger på energität mat i små portioner. Portionerna är hälften av vad SNR-kosten är men har samma energiinnehåll. Måltiderna är små och sprids istället ut över dygnet med många små energitäta måltider och kosttillägg är ganska vanligt. Kosten är uppbyggd på 40-50 E% Fett, 25-45 E% kolhydrater och 15-25 E% protein. Det är här viktigt att tänka på fettkvaliten eftersom det är ganska höga fettnivåer, merparten ska vara "bra fett" och det är ävne viktigt att ha koll på det renframställda sockret. Vitaminer och mineraler ska följa SNR's rekommendationer.

Eftersom patienter som får E-kost ofta ha grova ätproblem kan det vara smart att dela upp måltiderna i förrätt, huvudrätt och efterätt, så in många små energitäta mellanmål och berika maten. Mat som är lätt att berika extra är potatismos, soppor, grytor. Servera måltidsdryck och "uppmana till småätande". Ibland kan det vara så att personen tex. har väldigt lätt att äta nötter eller kräm, uppmunta då detta ätandet. Ofta är det lättare att äta om maten är kall och miljön påverkar mycket. genom att vädra och lufta ur rummet kan aptiten stimuleras och även syra ger en viss stimulans till maten.

Gällande E-kosten ligger det inget fokus på nyckelhålsmärkt mat, utan istället handlar det om att se till att patienten får i sig den näringen som hon eller han behöver för att reparera kroppen och unvika risken för undernäring. Därför är det standardprodukter som är att föredra, välj de "fetare påläggen", berika gröt, soppa, mos, grytor, välling, såser om det behövs - antingen med olja/margarin alternativt berikningsprodukter som finns på sjukhusen. servera gärna energigivande drycker till maten och mellan måltidernma. Även E-kosten är energimässigt individuellt anpassad.

Med andra ord:
På sjukhus är det SNR-kost som används för alla "friska" dvs. personer som inte har någon sjukdom som påverkar aptiten. Man ska satsa på mat som är nyckelhålsmärkt, har låg fetthalt, bra fett, lågt GI, fullkorn framför vitt och håller blodsockret jämt. A-kost är allmänkost för sjuka och används för de som har lättare ätsvårigheter. Portionerna är mindre och mer näringstäta och lättprodukter undviks till viss del. E-kost används för personer som lider av undernäring eller riskerar att drabbas av undernäing och som har allvarligare sjukdomar som påverkar aptiten kraftigt. Denna kosten bygger på så energität mat som möjligt i halva portioner volymmässigt jämförelsevis med SNR. Fokuset ligger på att få så neergirik mat som möjligt för patientens skull. Magra produkter undviks och många livsmedel berikas med både margarin, smör, olja eller diverse berikningsprodukter. Man uppmanar till många små måltider och många energitäta mellanmål.


A-kost.

DÅ är det dagt att ta tag i lite pluggande innan jag beger mig till affären vilket jag inte alls är pepp på! Tänkte nu gå igenom en annan specialkost på sjukhus, närmare bestämt A-kost. Tidigare har jag ju beskrivit en vanligaste kosten som används för "friska" personer på sjukhus, det vill säga, personer som inte har en sjukdom som påverkar aptiten. SNR-kosten bygger ju på det vi alla ska få i oss varje dag, sen har samma sammansättning och är individuellt anpassad energimässigt. Men sedan finns det ju sjuka personer som av olika anledningar har dämpad aptit, har svårt för att äta, har diverse intolleranser eler på annat sätt behöver specialkost. Några av specialkosterna som finns på sjukhus är:
Proteinreducerad kost
Fettreducerad kost
Vegetarisk
Glutenfri
Laktosreducerad
Dialyskost
och sedan de vanliga SNR-kost, A-kost och E-kost.

A-kost står för såkallad "allmänkost för sjuka". Deta är denna kosten som ges till personer som av olika anledingar har ätsvårigheter eller aptitproblem i samband med sjukdomen och därför inte kan äta riktigt de mängderna som SNR-kosten består av. Denna kost ges även till personer som har ökat näringbehov i samband med minskad nerbrytningsförmåga eller försämrad upptagningförmåga samt till personer som har stora förluster via tarm, njurar och hud. Portionerna är alltså lite mindre än i SNR-kosten men innehåller samma energi och näring och följer även SNR's riktlinjer gällande vitaminer och mineraler.

Även här är energinivån individuellt anpassad och kosten ska bestå av 15-20 E% Protein, 35-40 E% fett och 40-50 E% kolhydrater, med andra od mer fett och mindre kolhydrater än i SNR-kosten. Detta bidrar även med minskat fiberintag och vis de riktig låga energibehoven kan man behöva komplettera med vitamin och mineraltilskott.

Run.


Gymmet lockade inte.. eller jo, det gjorde det, men det var NÅGOT [som jag inte kan sätta ord på] som inte lockade... istället fanns det ett liiiitet sug av en utomhusjogg och man ska ju lyssna på kroppen - så en lugn och skönt utomhusjogg blev det istället. Fick se lite nya platser, njöt och bara arbetade mentalt [= precis vad jag behöver!]. Käkade lunch hemma, slängde i en hårfärg [I really needed that... utväxten var heeemsk], dammsög och tog en lång varm dusch. Nu har jag hoppat i min jumpsuite och slökollar på GG [som jag inte sett på 1 miljon år!] och tänkte plugga lite innan jag springer ner och postar brev, småhandlar och bkar tvätt-tid. Bra dag hittills! Det är en bra fredag

Har ni tränat något idag?
Eller ska ni?

today.

Idag är en sådan dag som jag helst av allt skulle vilja spendera med mamma på ett köpcentra/ikea/något annat random ställe.
Fika, dricka kaffe i mängder och snacka skit i all oändlighet - sådär som bara vi kan.

Istället ska jag nu läsa in SNR-kost, A-kost & E-kost och sedan äta frukost!

NightDream.


Många timmars sömn inatt = underbart!
Det behövdes.. JAG fastnade framför Big Brither igår, JAG. Why? ja, det är en jävligt bra fråga... Sedan lyckades jag sömna med balkongdörren vidöppen [inget jag gillar, rädd för att folk ska kunna komma in - haha, japp på tredje våningen!] och sedan drömde mardrömmar om att någon kom in och förstörde hela lägenheten medan jag (i drömmen) var ute en stund.. Iiiiiih. DOCK hade jag, såklart precis som i verkligheten en mormor och morfar som medan jag (fortfarande i drömmen var nere och gnällde i receptionen - japp, mitt lägenhetshus hade egen reception, egna städare osv. just like in a hotel) storstäda hela lägenheten och reparerade allt det förstörda så när jag kom tillbaka hade jag världens finaste lägenhet... haha, vilken dröm. Mixad mardröm och dröm → vaknade iallafall med ett ryck och insåg att balkongdörren var öppen och sedan somnade jag om och fick en fortsatt god natts sömn. Jag hade bara sovit 1,5 timmar natte innan, jag jag behövde lite sömn!

Har iallafall diskat upp från igår och nu dricker jag kaffe och kollar på Rachel Ray. Mysig start... idag är enda lediga dagen denna helgen, för jag jobbar både imorgon och i övermorgon så det blir bara mys och "nyttighetsgöra" idag. Tänkte ev. ta en tur till gymmet för veckans sista pass - vädret suger ändå, sedan ska jag plugga en massa och handla lite småskit. Tvätt-tid ska bokas och dessutom ska jag hinna städa & dammsuga. Ikväll blir det bara chill, ska baka äpplekaka tror jag och gosa ner mig under en filt - låter som en bra fredagskväll tycker jag!

Vad ska ni göra denna fredag?

SNR-KOST.

Nu fortsätter jag framför SEX AND THE CITY.... yeeeeh! Men plugga måste man visst?!


På sjukhusen finns det diverse olika koster - allt för att kunna tillfredsställa de olika behoven hos människor med olika sjukdomar. Den vanligaste kosten är såkallad SNR-KOST vilket innebär "allmänkost för "friska"" - dvs. de som inte har någon sjukdom som påverkar aptiten. Denna kosten följer SNR's rekommendationer med 10-20 E% protein, 25-35 E% fett och 50-60 E% kolhydrater. Denna kosten ska även vara fiberrik, ha lågt GI, vara rik på frukt och grönt (både råa och koka grönsker till maten), lättprodukter/nyckelhålsmärkt, fullkonsbröd ska serveras. Energiintaget ska vara anpassat till individen, mjuka matfetter ska väljas, alkohol ska vara sparsamt - speciellt bland de med övervikt och sötningsmedel ska användas sparsamt. Kaffe, te och vatten får drickas obegränsat.

Det finns många krav på maten, bl.a. är det viktigt att den SER trevlig ut, luktar gott och har bra koncistens - sensoriken är viktig. Ekonomin är en annan viktig asspekt som måste tänkas på och även näringen/näringssammanstättningen i maten.

Gällande vitaminer och mineraler behöver dessa inte komma upp på rekomenderat intag vid varje måltid - men på ett par måltider ska det gå jämt ut. Däremot är det alltid viktigt att energin och de viktiga energigivarna är tillräcklig vid varje enstaka måltid. Detta för att personer som inte är intalgda på sjukhuset särskillt länge inte ska riskera att få brist på något.

Maten på sjukhus har som uppgift att:

Förbättra eller bibehålla kroppen energidepåer.
Bidra med optimala glukosvärden dygnet runt.
Minska risken för komplikationer.
Normalisera eller bibehålla bra blodfetter.
Förbättra sårläkningen.


Kostens inverkan på hälsan.

Jag får ofta frågan om att skriva om min utbildning osv. Men jag har för de mesta inte tid alls till det eftersom det allti är en miljon saker som ska göras till skolan + att jag kombinerar jobb med det och dessutom vill ha ett liv och träffa vänner, träna och bara njuta. MEN nu tänkte jag att jag skulle skriva lite om mat, sjukdom och sen även sjukhuskoster - jag börjar nämligen få lite ont i fingrarna av allt antecknande, så det blir helt enkelt en övning för mig med jag tittar på Anna skipper och "Du är vad du äter".

Visste ni att DIETETIK betyder "Läran om maten och dryckens betydelse för hälsan"?
Visste ni att DIET betyder "Levnadsbetydelse beträffande mat och dryck".
Visste ni att DIETTERAPI syftar på "Sjukdomsbehandling med särskilld kost" vilket menar att man pga. sjukdomen kräver specialkost.
Visste ni att NUTRITIONSTERAPI står för "Andväning av mat och näring för behandling av sjukdom" vilket syftar främst på sjukdomar som kan behandlas med kosten.

Det serveras över 5,6 miljoner måltider per dag och innom BARNOMSORG, SJUKHUD; SÄRSKILLT BOENDE OCH SKOLOR finns det speciella regler beträffande maten och dess sammansättning.

Det finns en hel del sjukdomar som är kostrelaterade, bla. CANCER, FÖRSTOPPNING, FETMA & DIABETES (typ2) men maten kan också behandla redan uppkomna sjukdomar, som bl.a. DIABETES (typ2) FETMA/OBESITY, HÖGA BLODFETTER, IBS, DIARRE/FÖRSTOPPNING, LIVSMEDELSINTOLLERANS, BENSKÖRHET, GALLBESVÄR, MAGSÅR, NJURSTEN och många fler... Med andra ord, kosten har stor påverkan på hur vi mår och hur vi har förmågan att "reparera" oss vid sjukdom.

Sömntips.

Sömntips á la Anna Skipper: "Fokusera på vad du KAN istället för allt negativt"


Life.

Jag lever livet i 190 nu.. Vet ni, det är underbart! Skola, föreläsningar, tenor avlöses med jobb, jobb, jobb... I kombination med planering inför framtiden, hänga med vännor, träna och plugga lite till så finns det inte många timmar kvar på dygnet men det är underbart ändå! Jag mår så otroligt bra och jag älskar livet verkligen [jag kommer förmodligen älska det ännu mer när sista tentan är skriven! hahaha]. Spontanitet is the thing, jag orkar inte ha minsta lilla detalj inplanerad konstant, jag orkar och vill inte planera varje handling, varje gång något ska ske... ibland är det skönt att bara ta saker som om kommer, något jag är otroligt glad att jag lärt mig, även om jag uppskattar att ha en struktur på dagen så jag vet vad som ska komma. Men att inte behöva planera minsta lilla detalj av livet är så otroligt skönt. Vid denna tiden för ett par år sedan mådde jag så fruktansvärt dåligt och jag inser nu hur otroligt långt ifrån detta mitt liv idag är. Jag är så glad att jag tagit mig hit, jag har hittat nya utmaningar och jag möter mina helt obefogade rädslor, finner nya lyckoämnen i vardagen och bara njuter av att få må bra. I LIKE IT... Hösten kommer tvinga mig att gå emot mina rädslor ännu mer, but it will be good. Slutresultatet kommer bli fabulous... i love my life. Det är lycka att känna frihet, att få må bra, att få tycka livet är underbart och att inte spendra vardagen med att trycka ner & tycka synd om sig själv. Jag är glad, lycklig, tacksam och stolt över att jag i augusti tog beslutet om att flytta till Göteborg [och möta ännu en rädsla!]. För det var början på det riktiga livet, det livet jag idag älskar. Eller så var det fortsättningen på det jag redan hade byggt upp året innan sedan studenten [eller ja, sedan usa-resan vintern 09 egentligen], men det var vid flytten som allt verkligen blev toppen [även om det inte alltid var lätt, tex. med boendet i början] men flytten was the start of somthing new, something good, somthing large, somthing better... Just what I needed!


Love life.
Love life.
Love life.
[live life even more after i'm done in school! Tentorna tar kååååååål på mig! Även om det är intressant till tusen!]
Nu ska jag äta min äpplekaka som jag just bakat... Äpplekaka/äpplesmulpaj fick jag nämligen ett sjukt sug för innan idag och med tanke på hur mycket äpplen jag har hemma så är det en goood ide! Sedan ska jag plugga fetma [kul att jag just kollat generation fett... jag vet hur man sätter sig i "pluggstatus". Yeeeeh!

STUDY.


Redovisning av 24 h recall är done... yeeeh! Det blev segt efter att par timmar att sitta och lyssna, men annars var det intressant att se hur matdagarna som alla arbetat med såg ut. Detta betyder att antalet redovisingar som är kvar i kursen är 0. Härligt... Nu är det "bara" 2 tentor, ett seminarium och en labbrapport kvar. Vi närmar oss slutet.

Jag kollar på "Världens strängaste föräldrar" nu och sedan ska jag börja plugga Dietetik. Sjukhuskoster, obesitas och något till ska jag försöka ta mig igenom... jag menar, hur svårt ska det vara att lära sig de olika operationerna som används vid extrem fetma och kostråden gällande dessa samt diverse sjukhuskoster. Det räker ju om jag lär mig A-kost, E-kost, allmänkost och lite om närings-kompliment, kost vid undervikt och kost för äldre med div. sjukdomar. Det räcker för idag tror jag... Tummen upp.

Har ni haft en bra dag?

I have a long day infront of me.

Goodmorgon!
När klockan ringer 6.00 och man har sovit 1,5 h är man inte pigg kan jag lova... Jag vill bara krypa ner i sängen igen och mysa under täcket. MEN nu kan man inte göra det, för idag är det "the large" 24 h recall-redovising. Detta innebär att klockan nio så ska vi ha vars en matdag från personen vi har arbetat med uppdukat i rätt mängder på brickor och vara redo att redovisa vilket vi kommer hålla på med fram till hlav 4-4 i eftermiddag. Innan dess måste ag till biblioteket och skriva ut en massa papper (som såklart inte öppnar förren 8.30) och dessutom ska jag hinna duka upp allt. Fullt ös idag med andra ord.
Nu blir det kaffe-kaffe-kaffe och sedan skooolan.
Vad ska ni ha för er denna torsdag?

Not to my self: Posta CSN-papper.

När jag kommer hem blir det till att tentaplugga riktigt hårt... gick igenom sjukhuskoster och obesitas igår, så idag är tanken att gå på ett nytt ämne och sedan repetera de olika sjukhuskosterna och fetmaoperationerna... Sound like a good plan.. Nä nu får jag faktiskt at och peppa på mig lite. Dags att vakna till liv!

...

Skojar CSN med oss denna månad?!

A lot of things.


Work, work, work... jobba över fick jag också gjort, MEN jag fick klart det jag skulle och jag fick stöd i uppgiften som jag verkligen har fasat för [haha, med tanke på att det ska göras en gång i veckan så är det lika bra att jag vänjer mig] men resultatet gick jämt ut med vad det var för ett par veckor sedan! I like it.. så skön känsla ♥
Stack till gymmet sen och kämpade mig igenom 5 km på löpbandet. Gick sådär... var två blyklumpar jag hade till ben så sedan PW jag 2,5 km istället framför Hells Kitchen och sedan stretchade jag för en gångs skull för att mjuka upp benen. I love it, skönt att hänga på gymmet lite... love the feeling

In om Willy på hemvägen för att köpa mat till morgondagens redovisning, en snabb dusch, middag och nu är matlagningen inför imorgon i full gång. Köttfärs + pasta och ketchup [middagen], kyckling i kokosmjölk med broccoli&blåmkål + bambuskott och ris [lunch], yoghurt och musli + kaffe med mjölk [frukost], knäcke med ost och kaffe [fika], kaffe med mjölk [fika], frukt + te [kvällsmål]. Tack för denna underbara matdag mammi... haha... japp, det är mammas matdag jag ska ha med imorgon... ska bli intressant. Men i alla fall, denna mat ska jag asa med mig till skolan imorgon för redovisning av. Haha... ska bli intressant att se hur jag ska kunna frakta allt detta!

Om en stund ska jag dra igång med lite tentaplugg och sedan blir det chill framför BL.
Vad har ni haft för er idag?

25 maj.


GODMORGON!
Ibland känns det som om hur mycket jag än sover så är kah ändå trött... Fast så är det såklart inte, men att behöva sätta klockan för att gå upp is not my thing. Närmare klockan 8 så ringde den idag och det var inte lätt att ta sig upp kan jag lova. Men kaffe kaffe kaffe... min räddare i nöden.

Vädret är lika pissigt som igår. Igår regnade det, blåste och var sol om vartannat hela dagen. Hela natten har det varit stooooorm ute och det ser ut att fortsätta dag. Blöööh.

Idag är det jobb som gäller, efteråt måste jag till polisen för att hämta ut mitt pass och kvällen ska spenderas med att laga mat till morgondagens redovising av 24 h recall och tentaplugga. Full dag med andra ord.

Vad ska ni ha för er denna onsdagen?

A smile.

Spenderat kvällen med tédrickande och snack med Linnea. I like it.. den tjejen sänder ut så grymt mycket glädje Inte många som har den förmågan...
Vad gör ni ikväll?

Tisdagsplaner.

Alltid har man en miljon saker att göra... kind of nice.

TISDAG
Prata med skolan
Kontakta en andra lärare → uppskattar om första svarar! Tack.
Påminna mamma om att posta viktiga brev.
Promenad för att mjuka upp benen + stretcha.
Plugga dietetik - idag ska sjukhuskoster komma in, så är det bara
Handla/Planera/laga mat inför torsdagen 24 h recall - varför åt du sådan skitmat Cilla, inser du vilket jobb jag får?!
Planera redovisningen → 24 h recall
Dammsuga
Fika-date med Linnea 18.00

"Hard Rock Cafe"


bloglovin
Efter  varvet i lördags for vi hem illa kvikt och sedan mötte M, L och jag upp mamma och pappa som redan börjat festa till det på Hard rock café på Avenyn. Där blev det fet natco-tallrik till förrätt och sedan grymma burgare och vi åt till vi sprack, men jag lovar, fy fan vad gott det var

Efteråt drog vi till liseberg och promenerade där innan kvällen avslutades hemma med en skål popcorn och läsk kring 01.00. I like it


1. Mamma missuppfattade detta med att titta in i kameran (det var INTE första gången!)
2. trött
3. me
4. Foood
5. Någon var skakig på handen visst!?

left.

Left to do in school!

Skicka in reviderad 24 h recall
Skicka in reviderad broschyr - kostinfo för lågenergiförbrukande studerande kvinnor
Redovisning - kostdag med matlagning
Tenta dietetik
Tenta Näringslära 2
Seminarium - i grupp
Biokemilabbrationsrapport - vitaminer, fetter, protein, aminosyror, kolgydrater, järn, aska and so on.Förhoppningsvis
ger hösten mig mer
variation. I like it!
Sarah: Det kommer blir verklighet och jag är glaaaad! tack för att du peppar♥

Two days.

Todays.
You can sleep when you'r old.
Måndag
Redovisning - kostråd för lågenergiförbrukande studerande kvinnor.
Mjuka upp kroppen + stretch.
Maila C.
Kontakta csn.
Maila om översättning.
rätta 24 h recall.
Posta paket
Skriva klart broschyren
Handla.
Dammsuga.
Börja plugga dietetik
Kontakta mamma för att fixa med utskrifter.
Försöka få tag på ytterliggare en lärare.
Diska.
Börja planera inför 24 h recallen på torsdag.

TISDAG
Promenad för att mjuka upp benen + stretcha.
Plugga dietetik
Planera/laga mat inför torsdagen 24 h recall
Planera redovisningen
Hämta pass (??)
Fika-date med Linnea 18.00

Jeans.

Acne  Flex Pants Panel på Bubbleroom.se
Hur coola är inte dessa jeans?
I love them... från Bubbelroom.se

Måndag.


Godmorgon!
Jag är så otroligt trött denna morgon... men det är redovising i skolan så det är bara att pallra sig upp, bita i det sura äpplet och gå och redovisa speciallkost för lågenergiförbrukande studenter med dålig ekonomi. Blööööh. Om vi är oförberedda inför detta? Oh ja! Som det kan gå..
Solen skiner iallafall och det är riktigt fint väder.

Upplopp.


Göteborgsvarvet 2011, run,run,run.

STARTEN gick för oss. Samma sekund kom pappa in i mål efter att ha sprungit hela varvet [GRATTIS till tiden], men jag hade 2,1 mil framför mig och jag skulle förbi dem. Jag skulle igenom, så var det bara. Dock började det kännas jobbigt ganska snabbt. Jag är inte van att springa på asfalt. Jag är inte van att sova så lite som jag gjort den senaste tiden. Jag är inte van vid att skulla springa så långt, att ta tidspress.. det var mycket som var ovant.

Jag har på något sätt lyckats stänga av det mesta runt om mig. När pappa frågar mig vad jag tyckte om vägen i majorna, efter slottskogen precis är det blankt, jag minns inget. Jag hade mitt fokus. Upp på första bron och jag fick en rejäl pulshöjade, kom in fel med andningen och tänkte helt ärligt - "f*i*t*t*a nu är det kört" Men jag lyckades trots allt få ner pulsen igen, lycka på det och kunde fortsätta springa.

Lindholmen på Hisingen var som Västra hamnen i Malmö, asfint... men långt. Jag bara längtade efter att få kmma yill Frihamnen, det var de enda som stod i mitt huvud. Hela rundan på Lindholmen var sicksack och blåst men ändå mycket fint, dock längre än jag trodde.... det tog aldrig slut!

Efter en lång runda, då jag börjat inse att jag skulle fixa Frihamnen innan repet drogs blev jag lugnare men samtidigt helt  extas.. var det kanske tröttheten istället som skulle sätta stopp? Eller vänta, så trött var jag ju inte. jag var mest trött med att pappa mig mentalt och visst var benen stumma och hårda, men det kändes inte omöjligt.

Bron kom jag var överlycklig, fick en massa ny energi upp på Götaälvsbron, trots att det var uppför, sen gick det ännu lättare nerför... in förbi nordstan, det fortsatte lätt... upp kring kungsportsplatsen och avenyn. Slutet av avenyn var hårt, men efter att vi hade vänt och sedan kunde springa nerför avenyn igen lättade det. Nu var det inte så långt kvar till Slottskogen. 5-6 km, det skulle jag klara. Jag kopplade än en gång på aotupiloten när jag sprang... Kring Linne blev det jobbigt igen, eller nej, kring övre husaregatan blev det jobbigt igen, men det var inte långt kvar och jag var stenbestämd om att jag INTE skulle börja gå. Kilometrarna passerade. 19 km skylten kom, likaså 20 och sedan blev det en jävla backe. Jag svor lite för mig själv. Det var trångt och olika kompisgäng gick i rad och tog upp hela vägen... efter bron var man inne i slottskogen och då var energin där. jag var glaaaad. jag skulle klara det.

In på arenan hade jag oförskämt med energi!
Såg mamma och pappa, spurtade in  mål och jag lovar, jag var så lycklig när jag insåg att jag klarade på en tid jag var nöjd med. Det var't inte alls tre timmar och sista personen in som jafe hade trott. Nej, ostället var den en tid jag absolut kan känna mig nöjd med under omständigheterna. Jag behövde nästan gråta lite. nästan.. Jag var sååå glad, så glad, så glad! Trött, hade ont i kroppen (mina ben är inte vana vid att springa på asfalt kan jag lova) men lyckligare än någonsin! JAG hade just - helt oförberedd sprungit imål på Göteborgvarvet på en helt ok tid, "bara sådär. IBLAND ÄR LIVET FAN UNDERBART

Start.


Nervös, peppad & laddad till tusen...♛

Göteborgsvarvet 2011 - del 2.

Kring 11 möte jag upp mamma och pappa på Drottningtorget. Vi tog vagnen till slottis där pappa fick sitt startbevis [han startade redan omkring 15-20 minuter efter "elitgruppen", nämligen i team Guld, så vi behövde vara där tidigt. Vi tog en runda på messan, shoppade lite bars och annat och la oss i gräset och snackade. Vi har trots allt inte sets på över en månad, så det var lite mysigt att få träffas, prata och bara ha det mysigt tillsammans. Iallafall, pappa började förbereda sig och jag var där asnervös. Vi såg starten och herre min jävel vad de sprang. "De är inte människor, de är kenyaner" var det klockrenaste på hela dagen. En timme efter start kom dom imål. Snacka om fort. Ångest ja, för det var ju fortfarande ett tag tills att det var min tur att starta.
Första starten gick 13.30
Pappa startade 13.53
Min start var 15.53

Ja, ni förstår vilken ångest när man ser folk komma i mål och man vet att man har ett par timmar innan man själv får starta. Iallafall, M kom med våra startbevis, vi började ladda och gick till vårt startplats. NERVÖS? Oh ja, det kan ni ge er fan på att jag var. Jag hade en miljon ursäkter till att inte springa, amtidigt som jag bara ville ta mig i mål, no matter what. Mitt stora problem var fortfarande Frihamnen. jag var så rädd att inte lyckas passera där innan dom drog repet. DET var min storsta rädsla. ALLT fokus låg på att passera Frihamnen. I bakhuvudet hade jag att jag faktiskt lyckades "bara sådär" på måndagen... Men det hjälpte inte mycket. JAG VAR NERVÖS. RÄDD. OROLIG. FOKUSERAD. Bara jag kom förbi Frihamnen. DET VAR MÅLET.

Uppladdning.


Göteborgsvarvet 2011

GODMORGON SÖNDAG!
Igår gjortde jag något jag länge pratat om att jag VILLE göra efter att år efter år sett pappa göra det, men som alltid varit långt borta från då jag varken kunnat springa eller något. Då jag missade anmälningstiden inför detta år så la jag därför drömmen på hyllan och satsade på milenrundan när det gällde löpning. I söndags kom ämnet "Göteborgsvarvet 2011" upp på jobb och efter en lååååång crazy dags arbete så utbriset en av mina kollegor på vägen hem att hon faktiskt har en biljett över som hon fått av en kompis som inte kunnat delta. Jag tackade ja till biljetten och gick hem med ne blandad känsla av oro, ånget och glädje.

Måndagen kom och jag som absolut inte alls var förberedd inför att springa 2,1 mil på lördagen stack till gymmet och där avverkade jag 2,1 mils löpning på bandet. Lite sådär oförskämt lätt trots allt och nu fick jag ännu mer ånget - tänk om det är såååå mycket lättare att springa på bandet än i verkligheten. Vi skulle nämligen starta i näst sista startggruppen och min rädlsa var att inte nå fram till Frihamnen innan "repet" drogs och alla bakom detta rep fick bryta.

Oron fortsatte att prägla veckan tillsammans med skola och jogg. SÄMSTA UPPLADDNINGEN VERKLIGEN. Hela veckan arbetade jag stägningspassen på jobb, så jag var hemma kring 01.00 varje kväll och då skulle det käkas innan jag gick och la mig, samma sak på fredagskvällen, dagen innan loppet. Dessutom har jag inneboende. Någon som sa att sömn var viktigt?

Närmare tre-fyra somnade jag natten till lördagen. Jag var helt uppspelt fårn jobb då det varit kaos, semma efter ett, skulle äta och sedan snarkade Marcus som f*a*n, så sömnen var bristfällig. 9.30 får jag sms från pappa [jag fortfarande sovandes - jag som aldrig sover länge] och då kastade jag mig upp ur sängen. Drack många många stora koppar kaffe & energidryck, tryckte ner frukost och begav mig till Drottningstorget för att möta upp mamma och pappa klockan 11. Om jag kände mig oförberedd? OH JA. Det kan ni ge er på!

forts. följer

Run bitch run.

Jag är så stolt över mig själv!

Hela historien kommer sen ♥


❥FUCKING DAMN PROUD!

Friday, saturday, sunday - all of the day's is passing by.

Godmorgon fredag!
Förlåt, här är det inte mycket aktivitet.. I know. Men sanningen är den att jag jobbar ihjäl mig lite - kring 01-02 är jag hemma varje natt efter långa arbetsdagar. Då är det mat och sedan sängen som väntar. Vet ni en sak till, jag kan inte ens glädja er med att det bli bättre uppdatering i helgen. För vet ni, ikväll får jag besök - ja inatt kanske, eller ja, i kväll egentligen, men jag kommer inte att infinna mig hemma förren kring 02.00 inatt, så jag får officiellt besök inatt ju. Inneboende dessutom - nämligen Marcus och Louise. Dessutom är mamma och pappa också här uppe i helgen

Jag ska försöka sova så bra edt går natten till lördag för då ska jag utmana en av mina rädslor. Det vänder sig i magen bara jag tänker på det. Men jag ska se det som en kul grej, nervös som fan är jag iallafall. HUR ska detta gå. Mest oförberedd av alla kan jag lova att jag är också. Jag hoppas för allt i världen att det kommer ett brev hem till mig med posten idag. Lova att hålla tummarna för det, även om ni inte vet vad jag snackar om. Hur som, detta innebär att imorgon blir det mental förberedelse hela morgonen innan det är dags att gå mot rädslan. Kvällen kommer spenderas på resturang med en fet burgare och en-två-tre-drinkar tillsammans med familjen och sedan en sväng in om Liseberg. Hur länge jag har inneboende på söndag har jag ingen aning om, men det blir förmodligen ingen update förren söndag's kväll tidigas. Som det kan gå.

Mitt liv far i 180. Söndag kväll innebär råplugg eftersom jag haft noll tid för det tidigare i veckan. Kommande vecka är skola → stooora köksredovisningar and so on i kombination med lika aktivt arbete och tentaplugg delux. Up's. Bara att bita ihop!

Men först är det fredagen vi ska ta oss igenom. Strålande sol från en molnfri himmel (håll tummarna för att det är lika underbart väder imorgon!) och jag ska käka frukost, handla lite och städa innan jag packar och fixar matlåda till ikväll/natt och sedan beger mig till jobb.

HOPPAS NI FÅR EN UNDERBAR FREDAG OCH HELG! Ska ni hitta på något kul kanske?
Hug's and Kissesbloglovin

Marabou Cookies.

Marabou

 

Nyhet i kexhyllan från Marabou.
Cookies.
Min åsikt är att cookies ska vara seeeeeeeeeeega, mycket sega. Smuliga och torra kakor är bland det värsta som finns. Så ovärt det. Blir lika besviken varje gång man får en sådan kaka... Det är iNTE så det ska vara!
Jag har inte smakat dessa, men det kanske ni har?
Hur var dem?
Sega?
Torra?
Värda att testa?

Tell me.

Free.

Trötta på att inte kunna lyssna obegränsat på Spotify?
Klicka då HÄR, följ instruktionerna och få gratis Spotify Premium! GRYMT
[FÖR JA, DET SUGER ATT SPOTIFY ÄR BEGRÄNSAT NU!!!!]

Emotions.

Känslomässig berg&dalbana denna morgon...
Som det kan gå... Löst är det nu, men ibland måste man få ur sig allt❥Nu ska jag fortsätta titta på tv, mysa och bara at det lugnt för en gångs skull innan jag fixar till mig och beger mig till jobb för ännu en jobbdag. Är hemma kring ett inatt så hoppas ni får en bra dag.
Förövrigt är huvudet förnuftigare
än kroppen denna torsdag.
I like it.
Helgen kommer bli awsome.

home.

Just hemkommen från jobb. Det har varit en låååång dag. 6.00 steg jag upp i morse efter en natt med orolig sömn. Nu, halv ett är jag hmma igen. Jag har jobbat i över 10 timmar, varit i skolan och fixat andra saker... OMG, tierd! D och jag fkippade en del på slutet - men det gör man när man har jobbat med matte i 10 h och bara haft en kort rast! Nu är det käk och sedan sängen som väntar! Hoppas ni haft en nice dag

Mousse au Chocolate.

 

Mousse Blanc

Ännu en spännande chokladsmak...

Någon som har gett den ett försök? God? Antar att den är mycket söt, men det är ju smarr!


No sleep.

Detta är fan inte kul!
Jag har varit vaken minst en gång i timmen sedan jag gick och la mig igår.
SUCK.
Idag är det fullt ös tills att jag stänger på jobbet klockan 00.00 inatt och sedan ska jag ta mig hem också... inte precis den mest optimala dagen att inte sova på. But hey, thats life. Hoppas ni får enfin dag! Vad ska ni hitta på?

Imorgon.


❤Kväll... todsgskväll (??? det är tisdag va?)

Morgondagen innebär fullt ös.

Skola hela förmiddagen fram till 12.00, någon form av seminarium tydligen.
Snabb-snabb-snabb lunch.
Sedan börjar jag jobba klockan 13.00 och jobbar fram till 00.00.
Dessutom är det första ensamma dagen utan stöd på jobb... Scary!


Fashion.


Rut m.fl. Zimba Zip Skirt Creme på Bubbleroom.se
Gestuz Loof Skirt Black på Bubbleroom.se

VILA Liverpool Shorts Black på Bubbleroom.se


Stress Got Your Metabolism Down?

Today's Jillian Michaels tip
STRESSAD? READ THIS❥

"I'm sure you've heard of the fight-or-flight response, and you probably know that it's the way your body reacts to danger or stress. But do you know what the fight-or-flight response is? You guessed it: It has to do with hormones.

When you're faced with a danger, your adrenal glands release three hormones: norepinephrine, epinephrine (also known as adrenaline), and cortisol. Norepinephrine and epinephrine cause several changes to help you survive the danger, including a pause in insulin release so you have lots of blood sugar available for energy, an increase in heart rate and blood pressure, and a suspension of your appetite. After the danger has passed, cortisol tells the body to stop producing norepinephrine and epinephrine and stimulates your appetite again.

This response evolved to help people deal with short-term survival situations, like an attack by a predator. The trouble is, it occurs in response to all stressors, including the deadlines pummeling you at work and the traffic that drives you crazy. When stress is always present, your body can't get rid of the excess cortisol built up in the blood. That cortisol just hangs around, causing lots of trouble: It turns young fat cells into mature fat cells that stick with you forever, and increases your cravings for high-fat, high-carb foods.

When you give in to those cravings, your body releases a cascade of rewarding brain chemicals that can set up an addictive relationship with food — you stress, you eat. If you don't consciously control the pattern, you can become physically and psychologically dependent on that release to manage stress. In fact, people who self-medicate with food tend have hair-trigger epinephrine reactions and chronic high levels of cortisol."

KÄLLA: Jillian Michaels WebbPage

Creme Brulee.

 

Crème Brûlée

Jag vet att det inte är en nyhet... men har ni smakat den? Vad tycker ni? Värd att testa? Låter trots allt som en spännande kombination.


17 maj.

Namnsdag: REBECKA.

Nationaldag: NORGE.

GRATTIS TILL OSS!


Tisdag.

❥Godmorgon Cupcakes!
Börjar dagen med kaffe och tv-mys. Har sovit som en stock hela natten lång (ja, när jag väl kunde somna vilket tog ett tag, men efter att jag var't uppe och ätit lite efter att jag legat och segat ett tag somnade jag som en stock och har sovit hela natten lång) Djupt, djupt, djupt. Mycket skönt.

Regn och grått väder även idag. Som det kan gå, men även om det hade varit mysigare med sol gör det inte så mycket. Kan vara lite skönt också, fast sedan räcker det tycker jag! Haha... Jag ska ha en chill morgon här innan jag beslutar mig om resterande av dagen - låter som en bra plan. Men en sak är säker - mataffären måste besökas! Haha.. Nä, lite mer kaffe sound good to me.
Vad ska ni göra idag?


Stracciatella.

Excellence Stracciatella

Nyhet från Lindt. Vit choklad med bitar av mörk choklad med vete&rice-krisp i. Kan nog vara en riktig hitt om man gillar vit choklad [vilket jag gör!]


yes.

♡OOOOOH, MY GOOD!
I know it... Jag visste att jag kunde. Jag är stolt över mig själv. Ett steg i rätt riktning att övervinna rädslor.
GOOD WORK.


Nu blir det välförtjänt snabbmat á la ravioli bolognese.

Fruit & Fruit.

En annan nyhet från Wasa... Nämligen smoothie's. Suprise, suprise... Inga tillsatser, inga konserveringsmedel och inga färgämnen. De behöver inte förvaras i kylen - men smakar såklart bäst iskalla.

Personligen tycker jag att utbudet av smoothies och drickyoggi på marknaden är ganska stort och ofta väldigt överprisat. Men visst, det låter ju bra och är man en juice-älskare kanske det är något som faller en i smaken. Lätt är det iallafall att springa in om och köpa i farten när hungern slår på - men personligen tycker jag ofta inte att det mättar alls. Sedan gillar jag inte fruktdrycker/pureer osv heller, men det är ju en smaksak.


One step.


YOU must try to overcome you'r fear!


It's not the end of the world if it dosen't work out ♕

Crisp & Cereals.

Wasa slår på stort... ännu en nyhet, nämligen Crisp & Cereals-bars. Fri från artificiella smakämnen, konserverings- och sötningsmedel.

 

Förmodligen mer godis än ett toppenmellanmål, men jag kan nog tänka mig att köpa dem ändå - bara för att jag älskar bar's av alla dess slag. Dessutom är de lätta att ta med, förvara i väskan och slänga i sig i all hast när blodsockeret sjunker. Men somsagt, förmodligen mer godis än "hälsosamt mellanmål" men vad gör det? Gott är det säkert.


Rädsla.

❖Att gå emot våra rädslor är det starkaste vi kan göra. Om jag går emot en av mina, det får vi se nästa helg

Not.

Var't inte alls lika trött när jag kom hem idag.... Skönt. Det var en lång dag och fick jobba över en stund med, men sådant är livet. kul var't det även om det var en väldig massa att redovisa, inventera, bokföra osv. Tror att det kommer blir lättare och lättare med tiden. Även om mina nästkommande pass nu är kvällspass och inte innebär samma arbete. Men det kommer - sakta men säkert. Trivs iallafall ❥ Kvällen har bara varit chilll.
Lite snack med mammi och pappi


Fått möjlighet till att göra en kul sak i helgen men vet inte om jag vågar! Får se, ska ge svar ikväll eller imorgon. För överigt är jag helt wacko gällande veckodagarna. Det blir lätt så när skola & jobb går om varandra... Men det gör inget just nu. När jag jobbade helg sist - på mina tidigare jobb när jag bodde hemma var det en pain in the ass att behöva jobba när ingen annan gjorde det (så kändes det) men nu när jag bor själv gör det inget. Inte än iallafall. Det är en härlig känsla


Imorgon börjar en ny vecka... Ny vecka igen... skola, skola, skola, seminarie, seminarie, seminarie... skola, arbeten&uppgifter och sedan jobb på det. På fredag får jag inneboden fram till söndag och dessutom kommer mammi & pappi upp. Men innan dess är det dagar som ska fyllas med skola och jobb. Hoppas ni haft en fin söndag! Åter till "Mästarnas Mästare" på SVT1 och lite smörgåsrån. Mums.

Wasa Crisp & Fruit.

Nyhet från Wasa. Vad jag uppfattar det som är det någon typ av fruktpure med flingor... vet inte om jag tycket att det låter sådär jättetoppen dock. Men det kanske det är? Dom behöver iallafall inte stå i kylskåp så det är lättare att ha med i väskan om man är på språng. Någon som testat?


Dress.


❤Lovley dressen from H&M

Hur kan man INTE älska dessa?!

Tidsinställt inlägg.
♣ Är på jobb sedan flera timmar tillbaka
och har ett par timmar kvar innan jag får sluta.
Hoppas ni har en fin söndag!
Hittar ni på något kul idag?

New Workday.Godmorgon söndag!
Ramlade isäng redan vid 22.15 igår så ingen eruvisionsfestval för mig, men läste att saade blev tre. Det är ju sjukt bra med tanke på vilka fruktansvärda placeringar svierige haft de senate hundra åren typ. 5.40 ringde klockan idag och nu är det kaffe och gröt som gäller... Jag är trött, men förhoppningsvis piggnar jag på mig lite. Inte lika farligt denna morgonen som igår [det jobbiga är sen att jag jobbar stägning hela veckan vilket innebär att man måste vända på dygnet åt andra hållet → då är jag nämligen hemma kring 01.30 istället för att gå upp 05.30] Men det ska nog gå bra. Ska göra samma arbete som igår och det är ganska kul [men svårt svårt svårt] så dagen ska nog rulla på. Efteråt ska jag bara hem och mysa! ❥Vad ska ni göra denna söndag?!

Remind me.♡STOP LETTING FEAR RULE YOUR LIFE!Swim.

bild: H&M

Wounderful

❥Hur vacker är inte denna baddräckt från H&M? I love it!


Long day at work.

Just hemkommen från jobb
Det har varit en lång dag och antalet kaffekoppar som intagits för att vara vid mänskligt liv under dagen är många. Men det har varit en bra dag, jag har läsrt mig mycket nytt och det har varit kul. Första gången jag körde dagspass så det var nästan nya saker att lära sig idag och mycket matte & huvudräkning. Men somsagt, det har varit kul. Lite övertid fick jag jobba också och när jag skulle hem ösregnade det såklart. Suck. Egentligen skulle jag tittat förbi på Saras inflyttningsfest, men jag är verkligen SÅ trött och ska upp lika tidigt imorgon → så istället ska jag lägga mig under en filt raklång på soffan, kolla film, äta popcorn och sedan sova tidigt! Önskar att jag kunde gått på festen och har lite dåligt samvete för att jag inte tittar förbi, men att inte kunna dricka, redan vara trött så att ögonen går i kors och dessutom behöva gå och lägga sig tidigt och knappt hinna vara där + att komma hem sent från jobb, kasta i sig mat och sedan behöva stressa iväg nu igen är ingen bra kombo. Tyvärr.
♡Vad ska ni göra ikväll?


WorkTime.

5.30 rinder klockan..
Trött-tröttare-tröttast.
NU: KAFFE
SNART: FRUKOST
SENARE: Fixa matlåda och annan mat till jobbdagen
OM EN TIMME: Mot jobb.
Sa jag att jag var trött?
Let's do this thing
Vad ska ni hitta på denna lördag?I have a dream...


Låt inte rädslan för att misslyckas hindra dig från att gå hela vägen


Dinner.

Idag är en sådan dag... en sådan dag då magen skriker efter mat hela tiden. Spelar ingen roll vad man än äter, men är hungrig ändå. Som det kan gå ibland. Nu ska jag snart ta tag i mig själv efter att ha spenderat eftermiddagen i soffan med tv-tittande. 18.30 ska jag möta upp Alexandra och sen blir det middag på Jensens Böfhus. Dock ingen sen kväll, imorgon 8.00 ska jag infinna mig på jobb och med tanke på att jag måste åka alldeles alldeles för tidigt blir det tidig uppstigning och jag behöver sömn. Jag är så trött nämligen! Dessutom har jag lite hemlängtan - men det är bara en vecka tills mammi & pappi kommer upp LÄNGTAR!

Vad ska ni ha för fredagsmiddag denna kväll?Truth.


Done.

Tentan skriven!
Passet fixat.
Snabbis på Gymmet check.
Hängt i Nordstan med Carro och Sara
Systemet besökt.
Lunchdags.
I like it...

Lämnade tentasalen efter 45 minuter och då hade jag redan varit klar en stund! Det har nog aldrig skett för. Ca 70 frågor på mindre än 45 min. Dessutom gick det bra! Haha... Nice.


when.


Sjukdomslära.

TODAY... TONIGHT... SOMETHIMES...

STEG1.
Läsa igenom alla anteckningar
STEG2.
Fokusera på orden/latinska sjukdomsnamnen
STEG3.
Förklara de olika stegen i varje mer specifikt
STEG4.
Fokusera på orden
STEG5.
Göra alla 4 övningstentorna


Svampsoppa.

Jag är inte den som brukar köpa helfabrikat. Men jag är inne i en period, då inget är kul, motivationen är borta, energin finns inte och inget är kul eller intressant. Suck. Skola, träning, matlagning, bakning, shopping... allt är i botten. Efter att ha haft kycklingfärs i kylen i flera dagar som nu var påväg att gå ut var jag kring lunch tvungen att ställa mig och laga matlådor, dessutom behövs det till helgen då jag jobbar också. Därför blev det till att rida in på en räkmacka till middagen. Färdig champinjonsoppa. Bara att värma (tillsammans med lite lök och mycket mycket mer svamp) och äta - gärna tillsammans med nybakat baguette-liknande bröd. Snabbt och enkelt Dagens lilla middagstips från mig när ork, motivation och inspirationen är borta-borta-borta. Vad hade ni för gott till middag? Eller vad ska ni ha?


quit.


Idag är bara en "sådan" dag.
Dessutom är tankarna & funderingarna överallt förutom i sjukdomsläran.

Fear.

http://1.bp.blogspot.com/-ZSi-zwWy3lQ/Tb3I7qNHP9I/AAAAAAAAGpA/N9mQ-d59__k/s1600/tumblr_lgfgnghw711qb725jo1_500.jpg

Men när ska jag lära mig det själv?


Kaffe.

Igår hörde jag på nyheterna att studier har visats [och bekräftats] att om man dricker över 5 koppar kaffe om dagen, så minskar riskerna för de alvarligaste bröstcancersjukdomarna kraftigt. Awsome... girls, drink coffee´

Say what?!

"Att ha tre barn gör de så lätt att åka och köpa hämtmat varje dag"
Ursäkta men va?!
Att ha tre barn innebär ansvar lilla vän.
Visst kan man göra det ibland, men kom igen... nog för att du vann första säsongen, men du är också den ända som har "misslyckats" sedan dess. Lilla vän, nu vet hela världen varför. Med den attityden är det inte konstigt.

Oh yes, Jag kollar BL.

White Dress.


110511.
Todays look, tillsammans med vita converse
I like it.


Snart börjar Biggest Loser.
Jag ska sitta bänkad framför tv:n såklart! Drömma mig bort i framtida arbeten... En dag ska jag lyckas.
Förövrigt strular min mage, den gör ont och är uppblåst. Inget kul alls... tredje dagen den håller på nu. Suck.

Kaffe.


Dom skrattar åt mig på Espresso House i stan när jag beställer.. men dom vet precis vad det är jag ska ha!
RebeccaSpecial.
Nä, dags att få lite plugg gjort.

Styrka.


Just hemkommen från gymmet. Har bara hunnit ta en snabb dusch, springa ner och boka tvätt-tid och fixat lite mat. tanken var att jag skulle köra 5 km löpning och sedan styra idag, men i samma sekund som jag ställde mig på bandet kände jag hur tunga benen kändet och psyket var inte tillräkligt starkt för att motivera benen till att springa, så det blev uppvärmning iform av PW och Crosstrainer och sedan 30 minuters grymt styrkepass. Jag gissar på träningsvärk i biceps imorgon... Nog för att det inte blev löpning, med styrkan gick super! Om en stund ska jag bege mig in till stan för att sätta mig och plugga på något café. Miljöombyte is the shiiit!
Har ni fått till någon träning idag? Eller ska ni?

Tentaplugg alla day long.


Godmorgon!
Klockan ringde sju och jag har sedan pluggat lite latinska/grekiska [??] namn på sjukdomar samt tredjedagenprov på BB, chillat och nu blir det frukost. Sedan ska jag dra iväg till gymmet och försöka få till ett hyfsat pass och tanken är sedan att jag ska sätta mig i stan och plugga. Skippar dagens föreläsning om diabetes i eftermiddag, för det känns som en tredje föreläsning kring detta ämne [även om det är i olika kurser] är lite att ta i när man har en tenta i Sjukdomslära på fredag. Vad ska ni hitta på idag?

No game.


Belive me... I'm trying.
But why dosen't it work?

DreamWork.

Sitter och tittar på Biggest Loser.
I love that show, lätt bästa bästa bästa - tv:programmet som sänds, speciellt när man ser vad det också är för tv:program som sänds. Plastikoperationer hit och operationer dit - som om det är lösningen. Idag får man se hur det har gått för alla som deltagit i de tidigare säsongerna [final tomorrow].
Det får mig att inse... min dröm är verkligen att få arbeta med överviktiga barn och få dom att ändra sin livsstil. Lära dem om träning, hälsa och en aktiv livsstil. Vilken dröm. Vilken känsla.
Jag har funnit ett nytt mål. En dag... en dag... en dag... en dag ska det bli verklighet!

Har ni något jobb ni känner verkligen är rätt för er?


Study.

Nä nu får jag se till att få in lite struktur...
STEG 1.
Sammanfatta de viktigaste orden.
STEG 2.
Läsa igenom alla antckningar.
STEG 3.
Titta igenom alla gamla tentor
STEG 4.
Leta upp det jag inte kan/förstår.
Steg 5.
Gör alla gamsla tentor.

Målet för idag är iallafall steg tre... WTF, nu kör vi [ja, från klocna 19.00 blir de lite i kombination med Biggest Loser, but WTF, thats life]

Fine.

Photobucket


Keep a smile.


Föreläsning kring övervikt och fetma i skolan. Intressant även om solen lockade en massa. NewYork-prat med Carro och ännu lite föreläsning. Ingen styrketräning idag heller. BodyPump-passet ställde jag in i morse. Men istället så promenerade jag de 4 km jag har till skolan. Underbart i solen. Dessutom fick jag bevittna en lååång lastbil som mitt uppe på Göteälvsbron får för sig att göra en U-sväng. Say what?! Jag antar att han såg att det det var 3,5 tons-gräns, men borde han inte upptäckt det innan?! Läskigt nära både en och två olyckor kan jag erkänna. Promenaden i solen var underbar. EgentidKvalitetstid. Efter skolan shoppade jag typ världens tråkigaste sak.. en ryggsäck. Ja, ska jag promenixa lite måste jag ha en bättre väska än "en-axels-väskor" för det får man bara ont i ryggen av. Storhandling har jag även hunnit med och sedan en vaaarm svettig vagn hem, dusch och lunch. Nu ska jag alldeles snart ta tag i sjukdomsläran igen. Suck.
Vad gör ni idag?

10:de Maj.


GODMORGON!
Ännu en vacker och solid dag vaknar vi upp till idag... Kännde mig en aning opepp igår kväll. Gör det kanske delvis fortfarande men jag har ändå hunnit sova av mig lite.Jag skulle på Bodypump i morse, men igår avbokade jag det. Kanske dumt, hade behövt få ur mig lite och det var en miljon år sedan jag körde morgonträning, men nu är det inget att göra något åt, får se om jag kör någon träning efter skolan eller inte. Känner mig slipttrad ang. det även om jag vet att det hade gjort gott. Eftermiddagen och kvällen blir plugg-plugg-plugg.. men först väntar föreläsning om Övervikt och Fetma.
Vad ska ni hitta på idag?

No words.


Jag känner mig lite nere, ledsen & deppig ikväll...
Allmänt opepp på allt.
Skolans Stress.Press.Ångest.
Allt känns jobbigt och tråkigt.
Spenderat kvällen med att plugga.
Känner mig värdelös för att jag inte får in skiten.
Orkar&vill inte mer.
Det är inte kul.
Nu ska jag gå och gråta lite, bara precis för att det känns som om det behövs och sedan ska jag sova. Försöka iallafall.
Godnatt.

not fun.

Nä vet ni... Det är inte kul att plugga längre!
Fy fan.. intressant ämnen, men helt ärligt. Det är ett helvete inför varje tenta. Dessutom, varför ska jag kunna en miljon sjukdomar på latinska/grekiska när det inte ens är något om vi kommer att arbeta med liksom? Vi kommer inte att jobba med att diagnosera personer med både det ena och andra [icke kostrelaterade sjukdomar]. Jag hatar tentaperiod! Nä ärligt talat... jag vill faktiskt inte mer, inte alls. Det är inte kul.

Nu: biggest Loser-final

Look.Precis som jag antog... så blev det klädbyte innan jag stack till skolan.
Ovanligt liksom ;-)

F*u*c*k

Skojar ni med mig?!
1 poäng.
ETT poäng... helt ärligt.
Ge dig!
Ett j-ä-v-l-a poäng.
Give me a break... now please!

Look.Todays  outfit... Iallafall som det ser ut just nu klockan 7.30 på morgonen [tidsinställt inlägg]
I LOVE THE SUMMER HEAT.
Skola idag iallafall.. ända fram till 16-tiden något. Men jag får unna mig ett par iskaffe [hittat min nya älskling på Espresso House på NK] så får väl testa om jag kan få dem någon annan stanns med, annars kommer NK bli mitt stammis ställe. För jag tyckte de var riktigt schyssta där och hjälpsamma och det påminner om mina älskade USA-kaffe Ohh, kärlek till en dryck. Den kommer drickas mycket mycket i sommar.

Happy girls.

http://1.bp.blogspot.com/-LVWxLKDEMxI/TbLMm-TFYiI/AAAAAAAAGjw/U1QmkzGVpy0/s1600/14441740_zEa0gx3B_c_large.jpg


Monday.


Godmorgon!
Uppe långt innan jag behöver, men vaknar man så gör man. Inget att göra något åt och istället får jag en chill morgon innan en lång dag i skolan och sedan en massa tentaplugg. Kaffet idag blev 100 gånger bättre än tidigare. men andra ord, det var kaffet jag använde det var fel på. Idag blir det affären för att bunkra upp med Zoega-kaffebloglovinDet ser ut att bli en riktigt riktigt vacker dag idag också, så nu ska jag sätta mig på balkongen och bara chilla. Skola fram till 16 och sedan ska jag hem kvickt [in om och handla] och sedan hem för tentaplugg. Idag SKA jag få en massa gjort. Jag måste.
Planerna för dagen är att gå igenom & lära mig så bra som möjligt:
Sjukdom/sjukdom över tid inkl. hur det förändras, vanligaste dödsorsak, skillnad över tid.
Hjärt & kärlsjukdomar inkl. orsaker, behandling, riskfaktorer, symptom, defination.
Diabetes inkl. skillnader Typ 1&2, behandling, orsak, symptom osv.
Mjölkallergi inkl. typer, skillnader, orsak, behandling, symptom osv.
celiaki inkl. samma som de andra.
Kolesterol inkl. var't det finns, varför, tillverkning, respiration osv.
Blodtryck inkl. samma som ovanstående.
Sköldkörtel inkl. var den sitter, vad den gör, aktiva hormon, sjukdomar, behandling, riskfaktorer osv.
Stuma inkl. Vad det är, varför man får det, sorter, behandling
Paratyridea inkl. hormon, uppgift.

Jag har med andra ord fullt ös idag!
Vad ska ni hitta på?

Sun.

Mängden tentaplugg idag är väldigt låg...
Istället har jag hängt på Espresso House uteservering med en iskaffe i handen tillsammans med Alexandra... TUMMEN UPP PÅ DET! Underbar söndagbloglovin

Spinning.


Hemma från spinningen med Alexandra på City. Nyduschad och nu sitter jag och äter en stor god lunch som satt bra i min kurrande mage. Träningen gick helt okej, även om jag somvanligt blir irriterad på min puls som inte sammarbetar med mig. Haha...Nä det är inte så allvarligt, bara att jag inte får upp den så som jag vill och sedan sjuker den snabbt såfort jag minskar motståndet på cyklen det miiinsta lilla! I-landproblem delux.

Om en stund ska jag bege mig in till city igen med datorn, anteckningsblock, papper och pennor och sätta mig i solen med en kaffe och glass och plugga. MYCKET MYSIGARE än att sitta hemma i lägenheten när solen skiner och vädret är underbart Förhoppningsvis har Alexandra lust att joina med en stund!

Har ni tränat något idag?
Eller ska ni?
I vilket fall som helst, passa på att njuta av sooolen och värmen!

Change.

http://4.bp.blogspot.com/-j-CYmREahJQ/TbUeoRKPadI/AAAAAAAAGkQ/UaDESCZQcOE/s1600/tumblr_ljo8ctYIHu1qzx2p7o1_500.jpg


080511.

Jag inleder denna dagen med att säga:

CONGRATZ PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!
Jag älskar dig!
Gooodmorgon solstrålar!
Vilket väder vi möts av idag! Strålande sol, värme och blå himmel. SÅKLART när jag har tentaplugg upp över öronen.
Igår hängde Alexandra och jag på Liseberg hela kvällenbloglovin Lite berg&dalbane-åkning, käk, shopping och allmänt chill. Hur toppen var inte det?! Dessutom visade vädret sig fårn sin bästa sida! I LIKE IT

Kvällen spenderades sedan framför "Djävulen bär prada" och när det var slut blev det snacka med Sarah [hehe, inte för at hon är världens bästa uppdaterare, men jag älskar henne ändå!] alldeles för länge. Men det var mysigt och dessa tider måste man ta till vara på, speciellt när vi alltid har fullt upp på vars ett håll och sedan desutom har sex timmar's förflyttning mellan oss [åt plus-sidan för min del]. Sen kväll blev det iallafall, fast det var så bärt det!

Idag har jag även kommit fram till att jag måste, måste, måste skaffa mig en kaffekokare. Presskaffe är INTE lika gott [sedan kan det kanke bero lite på kaffet jag har nu, det är nog inte det godaste heller]. Nu har det gått flera flera dagar då jag knappt dricker kaffe alls och det är INTE normalt. Nä, idag blir det att köpa nytt Zoega kaffe
Hur är det med er idag?
Vad ska ni ha för er en söndag som denna?


Worst.

Min värsta fiende just nu är pollen...
Idag är det riktigt riktigt hemskt dessutom och jag är helr fustrerad och har totalt sönderkliade ögon och kittlig näsa... Blööööh.

Varmt är det iallafall.
Jag har just ätit lunch och nu ska jag plugga ännu lite sjukdomslära.
Hoppas ni har en fin dag!update:
Helt seriöst, jag är helt däckad. Om det inte slutar snart så kommer jag att klia isönder hela ansiktet. Apoteket nästa, fast inte just nu för jag orkar inte röra mig & jag vill inte gå ut. Gräner ner mig i sjukdomar istället.

Fuck.

http://3.bp.blogspot.com/-RmXcjTTLBoU/TbbdW8wfGcI/AAAAAAAAGlQ/Yf4VLjYXXF4/s1600/tumblr_lji0x9ju2e1qzh5j8o1_500.jpg


2.

http://4.bp.blogspot.com/-6ntzzLKEwts/Tbw0Xci4H0I/AAAAAAAAGnI/lZjOdbBBzSM/s1600/tumblr_lkcsgpXunU1qblymvo1_400.jpg

 

Förövrigt pluggar jag ihjäl mig!


GU.

Redovisning atkins
24h Recall - rapport inkl. menyer och arbete i dietist XP - typ klar. Kommer nog gå igenom det igen.
Kostrådgivningsbroschyr - friska första upplagan inkl. meny från Dietist XP.
Tenta sjukdomslära
Dietetik seminarium - patientfall
Kostrådgivningsbroschyr klar upplaga
Kostrådgivning friska redovisning
24h recall redovisning inkl. matlagning [/extrauppgift skriftlig?!?!]
Tenta Dietetik


Ja jag kommer vara sysselsatt fram till 1 juni kan jag lova... Ganska löjligt, det är mindre än en månad kvar i skolan och våra lärare tror tydligen att vi älskar sitta fram till 23.00 på kvällen och plugga konstant, för i kombination med detta är det en miljon föreläsningar också under dagarna. Men det är bara att bita ihop antar jag. Idag har jag, Carro och Sara fixat kostrådsbroschyr för friska första upplagan + näringsberäkning i dietist XP. Jag har suttit och fått klart 24 h recallen, men jag ska nog läsa igeneom arbetet ett par gånger till samt kolla in alla näringsberäkningar i Dietist XP så allt stämmer innan jag vågar skicka in den. Tentapluggandet inför Sjukdomsläran pågår i för fullt och kommer fortsätta stora delar av kvällen tror jag.

Jag har just ätit pannkaka och tror jag ska springa ner och köpa lite popcorn till ikväll. Om jag ska sitta stora delar av fredagskvällen med en massa sjukdomar, så ska jag ha något gott med, så enkelt är det. 21.00 börjar dock TWILIGHT på tv1. Känner dock redan hur sömning jag är, det tar på krafterna att plugga intensivt från 7.30 på morgonen...
Vad gör ni ikväll?

Effektiv.


Jag har varit väääääldigt effektiv idag känner jag [nöjd!]. Men jag kände verkligen hur tröttheten slog på just nu. But thats life... får chilla lite och sedan sätta igång med plugget igen. Broschyren är klar och inskickad! Skönt och idag ska 24h-recall bli klart och sjukdomsläran ska börja tentapluggas inför. bara en månad kvar... kom ihåg det. Bara en månad kvar! [Fördelen är att det ändå är tråkväder ut!]

Study.

Godmorgon!
Jag har spenderat morgonen [sedan halv 8 iallafall] med 24h-recallen så nu är den på slutspurten! Asnice. Menyförslag och lite fixande på rapporten, sedan är det check på den. Nu kastar jag i mig frukost och ska sedan bege mig till skolan för att möta Carro och Sara och börja på broschyr-arbetet [kostråd för friska] och eftermiddagen kommer att bestå av tentapluggande [såfort 24h recallen är klar!]. Pluggfredag med andra ord. Hoppas ni får en toppendagbloglovinVad ska ni hitta på?

Stop.

http://1.bp.blogspot.com/-ZSi-zwWy3lQ/Tb3I7qNHP9I/AAAAAAAAGpA/N9mQ-d59__k/s1600/tumblr_lgfgnghw711qb725jo1_500.jpg


7 km.


7 km löpning avklarat!
[dock var det inte såhär varmt och fint väder idag utan det är riktigt ruggit ute... vilket tur då att jag sprang inne]
Jag är inte ute ur träningssvackan, men efter gårdagens fail att ta mig till gymmet så gjorde jag ett nytt försök idag och det gick lite bättre. Dock krävdes det en del mentalt kan jag erkänna... Jag längtar tills jag är tillbaka i mina vanliga vanor igen, men fram tills det är det väl bara att acceptera det faktum att träning inte är lika kul just nu och inte blir av i lika stor utsträckning. But thats life, finns mycket annat kul att hitta på, tex. hänga med vänner och det är precis vad jag ska göra ikväll! AW med Silvia väntar och inleds med lite drinkar på Hard Rock Café.

Aktins-redovisningen idag gick fint. Skönt att kunna bocka av det och när jag kom hem från gymmet käkade jag och dammsugade så nu ska jag röja undan lite till och sedan plugga. En sak av skolans alla uppgifter avbockades idag, men jag har 100 saker kvar. Suck.
Blev det någon träning för er idag?

If.


Time for school.
Gooodmorgon denna torsdag! [för det är torsdag va? jag och min otroliga förmmåga att veta vilken dag det är! hahaha]
New day! Soyakaffe & gröt startar morgonen tillsammans med lite tv-chill. Idag är det skolan som gäller. Redovisning av Atkinsarbetet närmare bestämt. Usch, jag är så trött på alla desa redovisningar och matdemonstrationer vi ska ha hela tiden. Men men.. I eftermiddag/kväll är det After Work med Silvia som väntar → gud vad jag längtar. Har inte träffat henne på så länge! Så det är fullt ös hela denna dagen med! Men det är precis så jag älskar att ha det [om vi bortser från det faktum att jag har ett 24h-recall arbete att skriva, en broschyr med kostråd samt arbete att göra och en tenta i sjukdomslära nästa vecka] Men man kan förtränga sådana saker va?!
Vad ska ni göra idag?

Life thoughts.

Jag må vara äckligt trött på skolan just nu.
Jag må vara äckligt trött på skolans oförmåga att planera, på deras förhållningssätt, på de extra kostnaderna som vi ständigt tvingas på för att "visa upp mat" i skolan och på labrationerna.
Jag må vara trött på att läsa inrelevanta saker.
Jag må vara trött på lärare som inte gillar sitt jobb.
Jag må vara trött på att behöva ta första steget.
Jag må vara trött på att aldrig ha fritid.
Jag må vara trött på uppläggen.
Jag må vara trött på att ingen lyssnar.
Jag har upp över öronen med plugg, jag känner en inre stress som håller på att ta kål på mig, jag vill bara att skolan ska ta slut men jag inser att jag har 100 uppgifter kvar.
Jag kommer börja jobba allt mer och mer och i början av juni är jag uppe i heltid, jag inser att jag måste hitta ett sätt att kombinera skola och jobb + livet och pluggandet.
Jag inser att hela sommaren kommer att spenderas innomhus.
Jag inser att jag inte kommer åka hem på länge länge länge.
Jag inser att kemin kommer att hänga mig i hälen i augusti.
Jag inser att hur mycket jag än förtränger det så kommer inte de resterande två tentorna och de resterande typ 5-6-7-8 [??] arbetena som är kvar att försvinna.
MEN JAG ÄR ÄNDÅ SÅ GLAD NUbloglovin Om jag bara kunde bli av med skolan nu nu nu så hade allt varit awsome. Jag älskar min lägenhet. Jag älskar Göteborg och jag älskar att mitt liv nu är här. Men jag saknar min bäbis, jag saknar min familj, jag saknar mina vänner, jag saknar lund. Men jag älskar livet ändå

Maybe.Maybe I Have found different prioritires in my life?!Som det kan bli..


GOOOD EFTERMIDDAG!
Om jag har varit trött idag? Oh ja, shit pommesfrittes alltså. Nog för att jag var medveten om att jag inte sov något vidare i natt, men jag har knappt kunnat hålla ögonen öppna under dagen ju! Som det kan gå. Jobbat har jag gjort iallafall, växelövning idag. Nice att få genomgång på det. Trots allt mycket viktiga saker, men det var mycket information och den snurrar nu i ett enda kaos i huvudet. Men det fixar sig säkert! Träningen då? Näni, det blev inget vettit gjort där... Trötthet + träningssvacka = inget alls. Haha, som det kan gå. Haha, men man ska vara flexibel med väl? Det suger dock för jag älskar ju det egentligen... bara inte nu antar jag.
Köpt baguetter till ikväll [I'm hocked on them] och kvällen spenderas med plugg! Som det kan bli.. fritiden i mitt liv är mycket begränsad ju nu som ni kan förstå. Vad ska ni hitta på ikväll?

040511GODMORGON!
SKOJADE klockan med mig när den ringde 6.15? ja jag trodde det och inte kom jag upp heller! Men nu är jag uppe och ska äta frukost, dricka lite för mycket kaffe så jag håller mig vaken och sedan bege mig mot jobb. Efter jobb drar jag mig ev. mot Almedal för att gymma ifall jag känner mig pepp på det [har ju bara varit där en gång sedan jag flyttade i november!] och sedan blir det hem för att plugga. Fullt ös med andra ord! Men först måste jag vakna till liv för jag har tydligen vant mig av vid att kunna gå upp tidigt-tidigt-tidigt!
vad ska ni hitta på idag?

Popp.


NOW: Popconbloglovin

Baguette.

Just hemkommen från skolan...
Plugg, Plugg, Plugg....
NO LIFE!

The positiv thing.. är att alla är lika förbannade över upplägget.

Drabbades av akut baguettesug när jag för ett par minuter sedan var påväg hem från skolan. Så det blev en tur in om Konsum för att köpa en stor nybakad baguette som fick aggera foody idag, åt ändå värsta satsiga lunchen. haha... Baguette med smör och skinka och till det té.
MUMS!

Efterrätt blir popcorn framför Biggest Loser. Lite mer plugg ska också hinnas med!
Vad har ni ätit för gott ikväll?

Remember.

KOM IHÅG:
Vill du får något gjort så måste du ta tag i det själv. Ingen annan gör det åt dig. Aldrig-Aldrig och i slutändan är det du som drabbas och får dra's med skiten.


Jag är för övrigt i desperat behov av att färga håret!

Om ett par minuter bär det av in till skolan för plugg plugg plugg...
Ha en fortsatt bra eftermiddagbloglovin

STUDY.

 

Idag är det plugg-plugg-plugg.
OMG. Jag har så sjukligt mycket i skolan just nu att jag inte vet var jag ska ta vägen. Men det är bara att bita ihop. DAGENS AGENDA är med andra ord:
PLUGG
PLUGG
PLUGG

 

Vi ska ses och fixa inför redovisningen av Atkins dieten.
Börja på Kosthjälp för en frisk person.
och jag har tagit tag i 24h-recall och den får jag in ikväll, så då ska jag förhoppningsvis lyckas börja med den också. Fullt ös med andra ord. Dessutom är det tenta i sjukdomslära nästa vecka... jag behöver nog gå och gräva ner mig nu. Suck.

VAD SKA NI HA FÖR ER IDAG?

Förövrigt har det snöat hela morgon..
Vaddå, är detta ett skömt eller?!


A day just like any others.

Nu börjar klockan bli "sen" eftermiddag och jag ska bege mig till skolan. Jag har föreläsningar i sjukdomslära fram till 20.00 ikväll → men det ska nog gå bra även om jag är otroligt omotiverad till skolan just nu. I just have to keep a smile on my face, det är bara en månad kvar! Fast innan jag sticker iväg ska jag gå igenom Atkinsredovisningen till torsdag och se om jag hittar ett PowerPoint på denna datorn så att jag kan fixa med presentationen.. Har ni haft en bra dag? Vad gör ni denna måndag? Det är måndag idag va? jag är helt off gällande dagarna, men för första gången gör det mig inget-inget alls. UNDERBART! Och eftersom jag är "ledig" imorgon [plugg plugg plugg dock] så kan det lika väl vara fredag idag. Vem bryr sig?!

Ha en fortsatt bra måndag-tisdag-onsdag-torsdag-fredag-lördag-söndag-vilken dag de nu än är idag!
Nu ska jag sätta mig med Atkins-dieten.
I'm in it to win it
[eh what the heck - det lät bra! haha]

Just kommit ut ur duschen... dags att fixa ihop en nödlösning på håret nu innan jag drar iväg!
NÄ DIETEN KALLAR... Dags att fixa till redovisningen.
Bye.

I want to.

Lovely


Summer of 69.

You got to love itbloglovin


I got my first real six-string
Bought it at the five-and-dime
Played 'til my fingers bled
It was summer of '69

Me and some guys from school
Had a Band and we tried real hard
Jimmy quit and Jody got married
I shualda known we'd never get far

Oh when I lock back now
That was seemes to last forever
And if I had the choice
Ya - I'd always wanna be there
Those were the best days of my life

(CHORUS)

Ain't no use in complainin'
When you got a job to do

Spent my evenin's down at the drive in
And that's when I met you

Standin on a mama's porch
You told me that you'd wait forever
Oh and when you held my hand
I knew that it was no or never
Those were the best days of my life

(Chorus) Back in Summer of '69

Man we were killin' time
We were young and restless
We needed to unwind
I guess nothin' can last forever, no

And now the times are changin'
Look at everything that's come and gone
Somethimes when I play that old six-string
I think about ya wonder what went wrong

Standin' on a mama's porch
You told me it would last forever
Oh the way you held my hand
I knew that it was now or never
Those were the best days of my life

(Chorus) Back in summer of '69

If you really.

http://zandrasblogg.files.wordpress.com/2011/05/tumblr_kooj4swl6c1qzjor8o1_500.jpg


Work Baby Work.

Toppennöjd med jobbdagen!
1. promenad till jobb i solen
2. bra jobbdag.
3. skoj & mobbing.
4. Chill och hard work.
5. Skjuss hem.
6. Tunnbrödsmackor med smör.
Goood day!
bloglovin
Jag tror det blir en bra sommar...
(dock har jag på två dagar lyckas med att "tjäna in" 45 minuters övertid redan.. hur ska detta sluta? Sen vet jag iofs inte hur dom räknar med övertiden, men ändå)

1 maj.


GOOODMORGON!

Söndag och FÖRSTA MAJ. Var tog April vägen?
Hade ni det nice igår? Firade ni valborg något?
Tell me tell me så jag får gotta mig i era smaskigheter eftersom mina inte existerar! Hahahaha...
Det gjorde inte jag som ni förmodligen vet... hehe. Jag jobbade och dessutom fick vi jobba över lite så ett par minuter innan 00.00 slutade jag och sedan bar det av hemmåt. Stamplade in här hemma kring halv ett och då blev det nattkäk á la massa "rullemackor" framför Sex and the City. MYSIGT! Lite efter ett kom jag i säng och inatt har jag drömt om åkband, åkpass, biljetter och siffror hela natten lång. Haha. Vaknade halv åtta och efter att jag segat en stund begav jag mig till Willy för att handla lite och sedan till McDonalds för att köpa kaffe som jag nu sitter och avnjuter tillsammans med frukosten på balkongen mitt i solen. UNDERBAR START!
Idag väntar jobb igen. 13-21.30 närmare bestämt. Men det är ju dock demonstrationer så såklart är alla busslinjer dit jag ska stängda eller tar andra vägar, så jag funderar på att promenixa en bit av vägen. Sol är det ju och den får man ju utnyttja eftersom jag jobba inomhus hela dagen sedan! Vad passar då bättre än att köpa sig en kaffe eller en glass och promenera genom stan... Sound like a good plan to me!
Vad ska ni ha för er idag?

RSS 2.0