Arbetsutbrott

Malin och jag igår...
Kommentar från mig när jag läste en slumpad blogg.

Jag: "Jag hatar människor som bara gnäller på att de inte orkar/vill/kan jobba"
Malin: "jag med"
Jag: "Ja, jag menar, vafan något kan man alltid jobba. Det är fan bara tramserier att man inte "kan jobba" det är väl klart att man kan. Man behöver ju inte gå ut på heltid - men något kan man fan göra och inte bara ta av våra skattepengar! Visst, det är kanske inte så kul alltid - det tycker nog ingen, men det hör fan till det är något vi behöver göra och att ha dåliga ursäkter på att man mår dåligt osv. och inte kan jobba är fan bara bullshit. Jag har mått sjukt dåligt under de senaste åren, men jag kunde jobba, plugga och dessutom få bra betyg och ändå ta mig ur ätstörningarna! USCH; nu blev jag arg. Fyfan vad jag tycker det är dåligt!"
Malin: "Du är knäpp! men du har fan rätt, de bara går hemma och gnäller... Det ska gå jävligt långt innan man är så sjuk att man inte kan arbeta något alls"
Jag: "Haha, fan vad sjuka vi är... Men jag behövde bara få ur mig detta. Sååå, nu är jag lugn igen ;-) haha.."

Ja, Malin och jag har starka åsikter ibland.. men tyvärr är de så mycket gnäll och lurendrejerier för att man inte vill arbeta i dagens samhälle. Detta är inte riktat mot människor (framförallt ungdomar) som ständigt söker jobb - för det är inte lätt att få, utan istället syftar det på människor som inte ens försöker skaffa arbete och som skyller på att man är "sjuk"...Edit: ja, jag vet att det finns de som är sjuka - men det är ju inte DOM jag syftar på utan de som utnyttjar systemet! VILKET ÄR VANLIGT!
Det trodde jag ni skulle förstå!
Sedan är det skrivit med endel ironi också!

Kommentarer
Postat av: Jenna

Receptet som jag använde till Tacopajen finner du här:

http://pampam.se/kramig-och-kryddig-tacopaj/Den var verkligen toppengod! :)

2010-02-27 @ 20:12:03
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Sofia Werlin - viktminsking

SV; jag gjorde på båda handlederna.. Båda två gick på 1000 kr och jag tyckte inte att det kändes men alla har ju olika smärtgränser..

2010-02-27 @ 20:13:07
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Karin O

öh skinka? lät sjukt äckligt i tacos:)

2010-02-27 @ 20:39:37
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Carro

Alla kanske inte orkar prestera när dom är sjuk ! Visst att det finns de som bara lever på våra skattepengar men jag tror de flesta som är sjukskrivna bra mycket hellre skulle vilja arbeta. Min mamma går med ständig värk och det är ingen dans på rosor ! Sen vaddå "lever på våra skattepengar". Ofta har ju även de betalat skatt innan. Skärpning med tankeverksamheten, du gjorde mig förbannad !

2010-02-27 @ 22:58:11
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag förstår vad du menar och respekterar din åsikt. Samtidigt kan man inte bara dömma människor så, för man kan aldrig veta precis hur en annan människa känner och mår.2010-02-28 @ 00:25:46
Postat av: Malin

Måste bara lämna en rad här då jag tycker att du är alldeles gör hård mot de som verkligen inte kan jobba.. Självklart finns det dem som utnyttjar systemet men det finns också dem som faktiskt ÄR sjuka! Jag har varit en av dem.. Tack vare min sjukskrivning i ett halvår är jag nu bättre och tillbaka i studier! (Sen att jag inte fick ett öre i sjukpenning från försäkringskassan trots att jag jobbat heltid i ett år innan var kanske mindre kul) Vad jag ville säga var, tänk en gång extra innan du uttalar dej! Tack för en i övrigt bra blogg :)

2010-02-28 @ 08:34:29
Postat av: Cornelia

Tog faktiskt illa upp av det du skriver här. Min mamma är heltidssjukskriven och hon går då fan inte bara hemma och lullar för att det är roligt. Hon lider av manodepressivitet och orkar knappt gå upp om mornarna.

Döm igen du inte vet något om!

2010-02-28 @ 09:12:12
URL: http://thingsyouremember.blogg.se/
Postat av: Martina

Det är tråkigt att du dömmer ut alla. Det finns folk, t.ex. jag, som är svårt sjuka och kämpar för att ens överleva dagen, där varje sekund är en kamp för överlevnad, och som inget hellre vill än att kunna jobba, men inte kan. Om du bara visste hur förjävligt det känns att veta att man är kroniskt sjuk, aldrig mer kommer att få må bra och att ens liv tog slut när man var 17 år, att man inte fick fler lyckliga år än så. Att man drog en nitlott helt enkelt och aldrig kommer att kunna göra alla de där vanliga sakerna andra människor gör. För mig skulle det vara lyx att göra sådant andra tar för givet, såsom att jobba, träffa vänner, plugga, gå och fika etc.

Du kan inte jämföra ditt tillstånd med andra, för trots allt har det för dig handlat om något som går att kämpa sig fri ifrån, där det handlar om din egen inställning och vilja att bli frisk. Du har inte en kropp som hindrar dig.

Det finns många människor i Sverige som är sjukskrivna utan att behöva det, som utnyttjar systemet. Men du ska fan veta att de flesta av oss sjukskrivna, har som sin högsta önskan att kunna jobba igen. Det är fan ingen dans på rosor att vakna upp varje morgon och veta att det är ännu en dag av smärtor och annat som förlamar ens liv. Tänk efter vad du skriver och om du syftar på en del människor så var tydlig med det, för när du skriver såhär drar du alla över samma kam och det är otroligt hänsynslöst.

2010-02-28 @ 09:18:25
Postat av: Rebecca

Det är ledsamt att ni tar så illa upp när det är skrivit med en del ironi vilket jag trodde att ni skulle förstår. Det är inte alls så att jag dömmer ut alla och det är klart att det finns MÅNGA MÅNGA undantag - men detta var de extrema fallen jag syftade på och somsagt - det vara bara ett "utbrott" eller vad man ska säga.. jag vet om att det kan vara riskabelt att skriva sådanthära - men det var så kul när det skedde att det kändes som en sak jag ville ta tillvara på. Jag kan ju meddela att jag inte alls syftar på någon alls här.

2010-02-28 @ 09:41:26
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Emma

jag förstår att folk tar illa upp av detta inlägget . och okej . du jobbar väl en del, men jag har nog aldrig hört dig vara positiv om ditt jobb eller över att jobba . allt är såå jobbigt, och du har ingen lust och du är så trött hela tiden . känns lite som sten i glashus .

2010-02-28 @ 15:12:05
Postat av: ellinor

detta inlägg gjorde mig lite arg. alla klarar inte

av att arbeta. jag har varit sjukskriven sedan 2003. visst är det kanske inte så bra att gå hemma på dagarna. men hade aldrig klarat av att jobba. hur ska man kunna jobba när man knappt vågar gå utanför dörren. sen är det ju inte så att man är sjukskriven för det är så himla kul. självklart skulle jag vilja må bra och klara av att jobba och plugga. och jag har försökt plugga och arbetsträna med har mått för dåligt för att klara det. jättebra att du har klarat det. jag är väl en dålig människa då....

2010-02-28 @ 19:42:15
URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Sandra

Visst finns det säkert personer som fejkar sjukdom för att utnyttja systemet. Kriminella kallas dom. Men ett större problem är alla sjuka som förlorar sin sjukersättning och tvingas arbeta trots att dom fortfarande är sjuka. Och alla kroniskt sjuka som inte får ersättning från försäkringskassan för att dom anses för friska. Istället hamnar dom kroniskt sjuka hos Socialen och kommunen får då ta över Försäkringskassans arbete och kostnader. Inte bra!

2010-03-01 @ 21:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0