Ätstörning.

Ibland när jag tänker för mycket, så känns det som om jag ska börja gråta... VARFÖR? Jo, för jag inser hur jävligt nära jag var att förstöra mitt liv helt och hållet. Jag inser hur jävla blind jag var och jag inser att om inte jag hade haft världens bästa familj och vänner runt omkring mig så hade min framtid kunnat sluta så otroligt annerlunda. Visst, de har inte gjort allt rätt under min problemtid →Men vem kan förvänta sig det? Vem kan förvänta sig att personer som aldrig varit i situationen ska kunna hantera allting korrekt. Speciellt när inte ens sjukvården kan det!


Det är egentligen först det senaste året-halvåret som jag verkligen har tagit upp mitt liv igen. Den första tiden efter att jag började må bra handlade mycket för mig om att reparera alla relationer och alla underbara stunder hemma, men sedan min usa-resa i vintras - lite innan egentligen, så har jag istället börjat värdesätta alla runt omkring mig, som trots att jag under så många år var både osocial och tråkigt - ändå alltid funnits kvar. Och sanningen är den att jag i dagsläget har helt underbara relationer med de vännerna som betyder mest för mig, det är dessutom vänner som jag stöttat och alltid funnits där för mig - även när jag var en stängd bok som sprang på sjukhuset 24/7. Ibland slår det mig hur livet skulle kunnat vara, hur livet skulle kunnat sluta - men sedan tänker jag på hur jävla underbart livet faktiskt är just nu. Jag är otroligt besviken på den hjälpen jag fick som sjuk, men hade det inte varit för att jag hade världens bästa föräldrar att spy all galla över och för att jag ahde underbara vänner att kontakta, så vet jag inte var jag hade varit idag.

I dagsläget mår jag så jävla bra...
Jag gillar mitt jobb (eller ex.jobb? vem vet vad framtiden har för sig.... spännande, läskigt, häftigt, yes thats what it is!), jag har nära relationer till vännerna som jag älskar. En dålig dag för någon av parterna förstör inget, jag tränar, springer och utvecklas har har ett klart mål framförallt med löpningen som jag ska se till att nå, jag ha grill-/chill-/festkvällar med nära, dricker vin (lite för mycket ibland) och har sjukt kul och har inte det minsta ångest för att jag ligger bakis hela morgondagen. Jag träffar nya människor, reser - både själv och med familjen och upplever saker jag aldrig trodde jag skulle göra, jag vågar ta steget ut i det okännda, jag vågar testa på nya saker, jag kan (bättre iallafall) säga nej när det krävs och jag har lärt mig att inte bara ta emot skit. Jag vågar säga till och tiger inte alltid för att jag vill undvika att såra någon. Jag har utvecklas, jag har pluggat, jag kan säga stopp och jag kan spontangöra saker utan att världen rasar ihop. Jag kan ta "nederlag&problem" betydligt bättre, jag kan spendera kvällen på en brygga tillsammans med vänner, godis, kakor, frukt och mat för 100 gången i rad utan att bli uttråkad... Ja, det finns så mycket underbart i mitt liv just nu. Jag älskar allt vad det har att erbjuda. Jag kan ta dagen som den kommer (även om jag väldigt ofta har dagarna planerade ut i minsta detalj för att hinna med allt jag vill göra! Haha, det är inte alltid lätt att bolla heltidsjobb&fritid). Jag kan spendera dagarna med familjen, älska tiden och sedan åka hem till vänner på kvällen - fullt ös medvetslös helt enkelt, något jag aldrig hade pallat för ett par år sedan! Framstegen är många & jag njuter till fulla drag av varje sekund av livet.

ALDRIG MER tänker jag känna ångest inför resor, aldrig mer tänker jag tacka nej till fester och grillfester, middagar och annat för att jag "inte vågar", aldrig mer tänker jag förstöra mitt liv. Jag tänker leva fullt ut, precis som jag har gjort den senaste tiden. Det är skillnad mellan att vara FRISK och vara FRISK och fått livet tillbaka. Den första tiden var jag "bara" FRISK, men den senaste tiden har jag dessutom fått mitt liv tillbaka and I love it.


Oj, nu blev det ett långt inlägg...
Congrats. om ni orkade läsa...
Sorry annars, jag förstår det för jag orkar inte ens läsa igenom det igen.
Haha..

Kommentarer
Postat av: camilla

Härligt att läsa ditt inlägg!

kram

2010-08-07 @ 09:13:11
Postat av: livetoday - 52 kilo

nejmen gud va du är söt. åh TACK vilken fin kommentar

2010-08-07 @ 09:31:31
URL: http://livetoday.webblogg.se/
Postat av: isa

jag orkade läsa gumman o blir så himla, himla glad :D du är grym! <3

2010-08-07 @ 12:16:49
URL: http://isabylund.blogg.se/
Postat av: caroline

Underbart att läsa! Det gör mig glad att du fått livet tillbaka! Kramar!

2010-08-07 @ 13:59:29
URL: http://whatcanisaynow.blogg.se/
Postat av: M

:)

2010-08-07 @ 21:51:00
Postat av: Emma

grymt!:)

2010-08-08 @ 10:58:19
Postat av: Mia

Det var riktigt härligt att läsa det här. Du verkar vara en otroligt stark människa och jag hoppas att jag kan må lika fint inom en snar framtid :)

kram på dig

2010-08-09 @ 09:31:18
URL: http://metrobloggen.se/sweetpee
Postat av: Tea

I'm happy for you! :) För mig kommer det och går...

2010-08-10 @ 13:03:44
Postat av: Nathalie

Fick nästan tårar i ögonen när jag läste detta! Det är helt underbart att du nu kan njuta av livet. Och det känns även skönt för mig att veta att det verkligen går. För om du klarar det så kan jag också göra det. Visst? Du ska veta att du verkligen inspirerar mig. Tack!

2010-08-12 @ 11:02:03
URL: http://blodsvettochtarar.blogg.se/
Postat av: Tove

så himla starkt inlägg!

du äger! <3

2010-08-15 @ 21:11:09
URL: http://flavigry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0