Ångest & nedstämdhet

Hejsan, eller God kväll rättare sagt!
Nu är jag hemkommen efter en intensiv dag och har nyss ätit middag. Pannbiffar med (hemmagjort)potatismos, bönsallad och ketchup. Gott, men ganska jobbigt, speciellt eftersom jag var mätt efter halva tiden. Men mamma lyckades klämma i sig två biffar och det gjorde jag med, även om det gick tröjt på slutet. Jag vet inte om ni har märkt det - men den senaste tiden har jag inte mått på topp. Jag kan inte riktigt förklara VAD det är, utan det är bara den allmänna situationen som gör mig deppig just nu. Jag känner verkligen hur jobbigt det är att behöva gå upp i vikt lite till och jag känner att det påverkar mig en massa. Jag känner liksom en rädsla, för vad det än är jag äter egentligen... Allt är liksom jobbigt och motigt och jag måste verkligen peppa mig själv till tusan vid varje måltid. I samband med detta så tog mamma idag upp det hon och en dietist hade pratat om och hon påpekade även att hon tyckte vi stod still i vår/min situation nu. Detta gjorde det ännu jobbigare, just eftersom det är så påfrestande på alla fronter just nu. Jag kan inte njuta och jag kan inte känna någon glädje alls i samband med måltider. Iallafall, efter mammas och mitt lilla snack i bilen så bröt det riktigt för mig. Då vågade jag äntligen släppa på alla känslor vilket gjorde att jag blev ännu deppigare. Det är svårt att förklara - men sålänge jag inte behöver dela med mig av mina känslor, så klarar jag att hålla skenet uppe, men när det väl kommer ut, då brister allt och masken jag förut kunde hålla är som borta. Iallafall har mitt mående påverkat min bloggning här endel, så ifall det blir mindre updates eller så, då beror det troligen på att jag helt enkelt inte orkar med det längre...

Annars har dagen idag rullat på. Vaknade vid halv 6 av en hemsk mardröm som handlade om ett H&M som låg i ett höghus blev rånat och jag och mina vänner satt i huset mitt emot och såg allt. Seda började rånaren släppa en massa smädbarn från fönstret och ja. det var superhemskt. Iallafall så sa han att nästa rån skulle bli i det huset vi befan oss i så vi var tvugna att sticka där ifrån. Typ sedan vaknade, helt skräckslagen och eftersom det bara var 30 minuter kvar innan jag skulle upp, så tyckte jag inte det var lönt att gå och lägga mig. Dock lyckades jag somna iallafall om vaknar en timme senare. Det blev till att fixa sig snaaaabbt och sedan for jag in till solan - köpte en varm och nybakad thorbulle att ha innan träningen och gick sedan till turismlektionen. Jag han ändå inte redovisa så det var meningslöst att vara där (dessutom har jag bestämt mig för att gör aom presentationen). Men men, Sedan åkte jag in och tränade ett underbart pass på SATS. Riktigt härligt var det vill jag lova och sedan for jag tillbaka till skolan för att skriva prov i aktekunskap. Ja, det ska vi inte prata om hur det gick, fy f*n vad svårt! Sedan var det bara att sätta sig på busen igen och åka tillbaka till Malmö och mammas jobb där det blev att spendera lite tid innan vi stack ut och letade presenter till pappa.... En tur till burlöv blev det också och jag fick en BH och en tunika av mamma för att jag var så nere och ledsen idag. TACK♥ Vid lite över 18.00 var vi hemma och satte då igång med maten och städning och nu blir det lite slappande resterande av kvällen. Det förtjärnar man efter en lååång dag!

Har ni haft en bra dag idag?!

Kommentarer
Postat av: Linda

Men gumman! Kan du söka dig till nåt behandlingsställe på nytt. Låter verkligen som om du behöver det. Det är ju jättedumt om du backar en massa nu när det snart är sommar och allt... Kämpa vidare.

Kram

2009-05-06 @ 19:43:25
Postat av: Vilde

Jättedumt att det har blivit så, men jag förstår precis hur du har det. Det är svärt att valja gå upp i vikt när ingen tvingar dig. Man måste hitta motivationen nån annan plats, inte enkelt! Men snälla, ge inte upp! Då vet jag inte hür jag ska klara av med min kamp! Just nu är du min helt!

Kram<3

Postat av: Vilde

Jättedumt att det har blivit så, men jag förstår precis hur du har det. Det är svärt att valja gå upp i vikt när ingen tvingar dig. Man måste hitta motivationen nån annan plats, inte enkelt! Men snälla, ge inte upp! Då vet jag inte hür jag ska klara av med min kamp! Just nu är du min helt!

Kram<3

Postat av: Anonym

Jag tror att ditt okontrollerande ätande spelar in i ditt mående just nu. Du vill så gärna kunna äta "bra" och stå emot suget på kvällarna och överätningen. För varje gång du misslyckas blir du deppig. Jag tror att du måste börja lägga om din kost och äta riktigt mat under hela tiden så du slipper dessa jobbiga kvällar och nätter.

2009-05-06 @ 22:12:14
Postat av: ae

Jag instämmer med anonym (ovanstående). Ditt problem ligger förmodligen i att du har satt upp massa "förbjudet-lisor" på mat som du anser vara onyttigt. Det bidrar till att varje gång du "misslyckas" (i mina ögon går emot sjukdomen och vinner en liten del) så blir du deppig för att du känner dig kass eller liknande.Börja ät normalstora portioner och regelbundet under dagen så ska du se att suget försvinner och likaså överätningen. Lita på mig, jag vet att det fungerar eftersom jag är ett levande bevis.Du borde kanske inte träna så mycket heller för när du tränar och äter dåligt så gör det bara att kroppen skriker ännu mer efter snabba kolhydrater och suget blir bara större. Skippa barerna och ät ordentlig mat istället. För att orka träna samt att bli snyggt uppbyggd så kan man inte äta miniportioner med mat samt hetsäta glass.Den divisionen går inte riktigt ihop. Eller hur?

2009-05-07 @ 11:22:10
Postat av: Tea

jag förstår att det är jobbigt, men du kommer att klara det!jag mår super nu. åker som au pair till usa i juni. jag GÅR upp i vikt, men kan du förstå hur mycket snyggare man blir? man känner sig fasen sexig och man får uppmuntrande blickar av män. det är underbart.men tänker man "fan, vad tjock jagär" och "nej, ikväll ska jag inte äta NÅGONTING" så funkar det inte. man måste äta och må bra av det. det är underbart, jag hejar på dig.sätt upp ett mål: "så här vill jag att det ska vara". mitt mål var USA. nu är jag påväg. i just couldn't be happier!lycka till!

2009-05-07 @ 19:41:16
Postat av: s.j

ae: Rebecka har väl aldrig skrivit att hon överäter eller hetsäter glass?? Det e väl inget fel att äta glass på kvällen ibland eller fika några gånger i veckan. Det e normalt. Tycker iallafall jag. Sen tycker jag inte det verkar som Rebecka äter mini-portioner mat heller(utifrån vad man sett på mat-bilderna på bloggen.)Jag undrar: Rebecka, måste du gå upp mer i vikt? Jag menar... många är ju naturligt smala fastän de äter normalt. Du har kanske smal/spinkig kroppstyp.

2009-05-08 @ 04:50:13
Postat av: ae

s.j: Jag har i alla fall läst många, många gånger att Rebecca har överätit så att hon är spymätt. Det är inte friskt att göra det. Självklart är det normalt att äta glass/fika/godis och annat gott mitt i veckan, det är fullständigt normalt. Men att utesluta mat eller äta mindre för att kunna frossa i godsaker är INTE normalt. Det är inte friskt att svälta sig på mat och sedan överösa med t ex glass.För att få bukt med ätstörningar måste man äta riktig mat, gå upp i vikt och hitta en balans i livet. Mat ska vara en njutning i livet och något naturligt som man inte behöver ägna massa tankar åt.

2009-05-08 @ 14:57:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0