Listen to yourself

De senaste åren har ganska mycket varit en otrolig kamp för mig - men jag har lärt mig mycket, både om mig själv och andra. Jag har lärt mig att acceptera att ingen är perfekt och bäst på allt - något jag verkligen inte kunde innan. Jag har lärt mig att det är JAG som har för höga krav på mig, inte andra och jag här även lärt mig att det bara är jag som kan ändra detta...

För att du ska må bra, trivas med din vardag, orka leva och orka ha kul - så krävs det mycket. Jag antar att det finns en hel del av er där ute, spm precis som jag verkligen vill prestera perfekt, tillfredsställa alla och vara perfekt och aldrig till bekymmer. Har jag rätt? Ja, jag antog det... Men det går inte att ständigt vara den där perfekta, vännen, dottern, flickvännen, barnbarnet - det kommer bara resultera i att DU innerst INNE inte mår bra och känner dig misslyckad. Vi måste våga släppa på alla våra krav - för det är ingen annan än du själv som kräver att du ska vara felfri! INTE FÖRREN DU STANNAR UPP OCH LYSSNAR PÅ DIG SJÄLV - SÅ KUMMER DU ATT MÅ HELT BRA OCH BLI TILLFREDSSTÄLLD MED DITT LIV! Att vara perfekt är ett ord som inte extsterar. Att tillfredsställa andra kan inte vara ens högsta prioritet. Att sätta sig själv i första rummet är viktigast - för det är vad alla andra gör, varför skulle inte du göra det? Att lyssna på dig själv, på sin kropp, på din vilja - det är den viktigaste läxan du någonsin kan lära dig. Livet ska inte falla ihop för att du inte orkar att åka och träna, för att du inte fick högsta betyg på provet (det kan vara svårt att inse - tro mig), för att du inte han med allt du hade planerat, för att du inte åt supernyttigt och exemplariskt denna vecka, eller för att du inte orkade träffa vänner och festa en lördagskväll... Det är inga livsavgörande saker - även om många ibland tror det... Det finns så mycket viktigare saker i livet än att klanka ner på sig själv, det finns så mycket bättre saker att lägga energin på - som gör att du inners inne mår bättre!


Jag här under de senaste åren lärt  mig att lyssna på mig själv. Jag har lärt mig att vi alla är olika och att tro att bara för att något är rätt för en person - familjemedlem, vän eller kollega, så betyder det inte att det är rätt för mig också. Jag har lärt mig att vara öppen för nya saker, att inte vara fast i ett strikt schema, att säga nej (okej, detta jobbar jag fortfarande på - men det är betydligt lättare nu) och att slätta på kontrollen om vardagen - men kommer ihåg: KONTROLL ÄR INTE SAMMA SAK SOM PLANERING! Jag har lärt mig att göra saker för mig själv och njuta när jag gör det, att unna mig saker - fast att jag inte gjort något speciellt, att inte bryta ihop om det inte går efter planerna. Jag har lärt mig att sätta upp mål för att ta mig igenom tråkiga och jobbiga saker, att sätta upp framtida mål, att se ljust på framtiden och jag har lärt mig vad "ta det lugnt" betyder.


Man blir dock aldrig färdiglärd - utan hela tiden kommer du att lära dig nya saker som gör att du trivs bättre med dig. Men kom ihåg - du måste jobba på din självkänsla, på ditt självförtoende och på din förmåga att lyssna på dig och din kropp... Men när du väl har tagit dig igenom början, så kommer det smälta in i vardagen. Men detta är något som borde uppmärksammas och som fler borde använda sig av och tänka på - för hur vi trivs i oss själv, har en stor betydelse inför hur vi mår omkring andra och vilken energi vi utstrålar. Det kommer alltid att vara viktigt att göra saker för dig själv och lyssna på din egen vilja och din egen kropp - det är det som gör att du kommer må bra i dig själv! Det är okej att tacka nej till något en kväll, kura upp sig i sängen med en stor påse godis eller en stor glassförpakning, komma på film och bara mysa!

Kommentarer
Postat av: Good girl

Att lyssna på sig själv är det viktigaste av allt. Så fortsätt med det :)

2009-07-19 @ 17:20:51
URL: http://goodgonebad.wordpress.com
Postat av: Billy

Verkligen bra skrivet och tänkvärt.sv: Skriver för en lokal tidning i en kommun i stockholmsområdet.

2009-07-19 @ 17:26:37
URL: http://rubyred.blogg.se/
Postat av: malinm.se - en smart brunett!

Men om du inte tycker om det andra så kan du väl bara slänga det? :)

2009-07-19 @ 17:43:22
URL: http://malinm.se
Postat av: Anonym

GALET bra skrivet. tack.

2009-07-19 @ 18:46:41
Postat av: Cilla

Det var klokt och bra skrivet!Och visst är det så, när vi tycker om oss själva, syns det utåt och andra tycker också om en:) Men allt börjar hos dig själv.

2009-07-19 @ 19:15:22
URL: http://ijastrong.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker att du verkar vara otroligt bra på att hitta små stunder i vardagen att njuta av. En god måltid eller en kväll i soffan med en bra film., Det har jag väldigt svårt för och jag blir peppad när jag läser om dig som faktiskt är nöjd med tillvaron på många sätt en sådan dag. Keep on fighting

2009-07-19 @ 20:17:43
URL: http://ttoove.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Mycket bra skrivet, känner igen mig så väl!

2009-07-19 @ 21:18:23
URL: http://finest.se/NathalieOlsson
Postat av: Carro.

Jättebra skrivet!

2009-07-19 @ 22:23:27
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0