Mörka chokladsorter!

Eftersom jag (som ni som följer bloggen vet) är en riktigt chokladälskare tänkte jag nu ge en liten recension på de choklad jag har testat den senaste tiden. Detta är del ett och här kommer ni hitta mörka chokladsorter.


70% mörk choklad från Lindt.
Jag testade den för första gången idag och jag trodde verkligen inte att jag skule gilla den, jag var säker på att dne skulle vara väldigt besk och inte alls i min smak, men så fel man kan ha. Chokladen var mycket len i smaken och jättegod verkligen.
Betyg: 3,5 av 5

image436 
40% Mörk choklad från Marabou.

Detta var dne första mörka chokladen jag fastnade för. Mycket pågrund av att den inte är JÄTTEmörk, utan en bra "nybörjarchoklad" eller en choklad för sådana som mig som hatar vanlig mjölkchoklad. Men just eftersom detta var första mörka choklad jag fastnade för, så har den ju en lite speciell plats i migg choklahjärta!
Betyg: 3,5 av 5


70 (eller om det var 40?) % mörk mintchoklad från Lindt

En mycket god choklad. Minten gör att det lite beska från chokladen försvinner och istället får man en frisk smak i munnen. Stora och platta, förhållandevis tunna och perfekta bitar. En riktig höjdare!
Betyg: 4 av 5


40% mörk choklad från Lindt, med smak av Sea Salt


Den bästa chokladen som finns, en perfekt bandning av mörk choklad och sea salt. kanske inte låter som en hjödare med samt i choklad, det tyckte inte jag heller, tills att pappa lyckades övertala mig att smak och efter det var jag fast! Sea salt innebär inte att chokladen är salt, utan istället bidrar saltflingorna med sötma till den mörka chokladen. Bitarna är stora, spröda och tunna, perfekta helt enkelt!
Betyg: 7 av 5 (med andra ord BÄST!)


70 % mörk choklad med smak av caramell och fikon.


Ska jag vara heeelt ärlig så har jag bara smakat ett par rutor av denna en gång, men vad jag minns så fick den absolut godkännt. Jag verkligen älskar caramell-smaken så jag gissar på att det var därför, men såklart hade jag velat ha mer Caramell och mindre fikon. Jag tycker egentligen inte om när det är fyllning i choklad, men denna var helt okej ändå. Ganska så söt tycker jag även att jag jag minns att jag "klagade" på när jag smakade denna. Sedan gillar jag inte att bitarna är så pass tjocka som dom faktiskt är här.
Betyg: 2,5 av 5


66% cacao från VALRHONA - Caraibe

Har inte ätit så mycket av denna utan bara en bit, men vad jag minns så är smaken bra och rik. Len är det också och chokladen passar den som vill njuta av lite finare choklad.
Betyg: 3-4 av 5 (just eftersom jag inte riktigt minns huuur den smakade)resterande smaker kommer när jag har funnit bild på dem!

Kommentarer
Postat av: carolina

älskar också touch of seasalt! fig & caramel tycker jag också är blä.. :P

2009-01-09 @ 23:00:44
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Anastasia

Lindt Sea Salt är en självklar favorit! =D Supergod!

Ha det bra!

2009-01-10 @ 19:35:28
URL: http://stasie.blogg.se/
Postat av: bella

nu har jag äntligen testat a touch of sea salt efter att ha läst så mycket om den i din blogg, verkligen hur god som helst! :)

2009-01-10 @ 23:32:27
Postat av: sandra

jag gillar inte mörk choklad. tycker det smakar beskt. smakar bara kakao. men den där marabou 40% såg ju god ut. den ska jag nog testa. för den är ju inte jätte mörk.

2009-01-11 @ 01:45:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0