Ta hand om dig själv!

För att kunna bygga upp sitt självförtroende och/eller självkänsla är det viktigt att ta hand om sig själv och att unna sig saker. En hel dag eller en timme att ta hand om sig själva och unna sig något extra, helt enkelt.


(Ni ser att naglen på långfingret är lite annorlunda, liksom rundad istället för rak, det är den naglen jag smälte i helgen)


Jag gjorde ju en nagelpåbyggnad för ca 1½ vecka sedan (och sen smälte sedan en nagel i ugnen i helgen, men jag har försökt fixa det genom att fila naglen endel och nu ser det helt ok ut faktiskt). Att göra denna nagelpåbyggnad är ett bra exemple på en "onödig"  men underbar sak man kan göra för sig själv. Men vackra naglar känner man sig genast mycket vackrare och fräschare och det hjälper iallafall att bygga på min självkänsla. Att köpa riktigt fint och lite dyrare smink (istället för HM eller Åhlens-smink) är också en av de typiska små sakerna, som kan göra att man känner sig mycket bättre till mods och man känner sig vackrare! Att ta en timme till att göra ansiksmask, plocka ögonbrynen och smörja in ansiktet är också ett jättebra sätt att unna sig lite extra.

Har man inte råd att göra nagelpåbyggnad tex. så kan man istället fila naglarna, måla och lacka dem och sätta på stenar eller måla blommor osv. på sina egna naglar. Det är lite pilligt och tar lite tid, men det är tid som du kan behöva för att ta tand om dig själv och vi alla behöver sådan tid ibland för att må bra!

Vacker nagelpåbyggnad, nyfägat hår, en tripp till hårfrisören, fixade och utsmyckrade naglar, att skrubba ansiktet och använda ansiksmask eller att köpa finare och dyrare smink är bara en liten del av det du kan göra för att ta hand om sig själv och om du känner dig vacker, byggs självkänslan upp. Genom att sätta undan en timme om dagen eller ett par timmar i veckan och under denna tiden pyssla om sig själv, gör att du sedan känner dig vackrare och säkrare och en person som känner sig vacker och fräch, utstrålar självförtroende och säkerhet och det är ju det vi vill uppnå hellerhur!?

Idag har jag haft lite egentid till mig själv.
Jag har satt diamanter och blommor på mina påbyggda naglar och sedan har jag oljat in dem och smörjt in händerna. Denna lilla sak, gör att jag känner mig snyggare (helt ärligt, vackra naglar är viktigt för självkänslan och självförtroendet, vackra naglar FÅR DIG att känna dig vackrare, hur löjligt det än låter!) och känner man sig snygg, så utstrålar man självkänsla! (Sedan är jag kanske inte så supersnygg i min rosa lite halvskitiga Victoria's Secret-dress, but thats a other side of the story)

Så jag tycker alla borde ta lite tid för sig själv, fixa era naglar eller sätt i en ansiks- eller hårmask, färga håret på er eller unna er en klipptid. Känner du dig vacker, utstrålar du ett enormt självförtroende och det bygger upp din självkänsla!Naglarna ser fuktiga/bubbliga ute eftersom de är inoljade!

Kommentarer
Postat av: Anonym

så sant så sant!

jättefina naglar har du förresten :)

2009-01-05 @ 17:46:05
Postat av: Anonym

Helt rätt!

Snygg blomma du har på en nagel förresten! :)

2009-01-05 @ 18:26:13
URL: http://tjugosexnollnio.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Du har rätt. Själv har jag slutat bry mig i huvudtaget hur jag ser ut. Kammar inte ens håret alltid. Smink existerar knappt. Jag som var jättenoga med sånt förut. men visst mår jag extra

dåligt när jag skiter i mig själv totalt.

2009-01-05 @ 19:27:04
URL: http://ellinorss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0