Nyårslöften

Har du ofta höga förväntningar inför det nya året?
På tolvslaget ger du en massa löften om ändringar i ditt liv och din tillvaro som du sedan inte lyckas uppnå och då känner en ännu etörre besvikelse?

Jag vet att det är många som ser det så och även jag är delvis på det sättet, ser det som ett misslyckande när ännu ett år har gått och jag fortfarande inte är frisk från mina problem och jag fortfarande inte har MVG i alla ämnen osv. Men jag har en ny taktik... Iställen för att ge LÖFTEN inför det nya året så sätter jag upp mål. Mål som jag innan året är slut ska ha uppfyllt, kämpat för eller delvis klarat av. Eller mål som jag har förbättret iallafall!

Så istället för som så många andra år ge ett löfte om att tvåtusennio ska bli året som jag blir frisk från alla matproblem, så har jag nu satt upp ett mål. Innan tvåtusennio är över ska jag:
 - Må bättre på alla plan än idag (dvs. jag ska ha förbättrat min situation och kämpat för det. Allt kanske inte ännu är perfekt, även om det är drömmen, men jag ska iallafall kunna titta tillbaka på året och säga 'Jag har gjort ett jävligt bra jobb detta år' och ' Jag har kommit längre fram i livet än vid denna tid för ett år sedan')
-  Jag ska lära mig att acceptera mig själv som jag är (vi är alla olika och att ständigt jämföra sig med andra ger inget mer än ångest)
- Jag ska tillåta mig själv att "misslyckas" men jag ska kämpa för att lyckas. Med detta menar jag tex. att få MVG på alla prov och i alla ämnen hade varit underbart och självklart är det något jag ska kämpa för denna terminen, men jag ska inte bryta ihop om inte allt går som jag vill. Jag ska lära mig att acceptera att jag inte behöver vara bäst i allt alltid. (samma sak gäller med räningen som jag förhoppningsvis får börja med detta år, jag måste inte vara starkat, ha bäst kondition, träna mer och längre än alla andra. Det är förståligt att jag inte orkar lika mycket eftersom jag har haft över 3 års uppehåll från ALL träning!)
- Jag ska även försöka bli mer social och göra det jag vill!

Så ni som vet mer er att löften kan själpa mer än att sporra, Skit i löftena då och sätt upp mål och riktlinjer istället!
istället för att lova att ni ska börja träna 5 dagar i veckan, så sätt upp ett mål att ni ska träna varje vecka och ni ska göra det när ni känner för det, eller att ni ska försöka hålla igång på olika sätt. Det är mycket lättare än att lova något och sedan känna det som ett misslyckande när ni inte klarar det!


Kommentarer
Postat av: magda

många ahr kommit på det där med att ha mål istället för löften och det är så mkt bättre

kram

2009-01-01 @ 18:21:21
URL: http://killmissamerica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0