Jive

Ett annat pass som prövades på igår, var det passet som enligt min (och Elinors) mening var det roligaste på hela dagen och det var den "Dansinspereade klassen med Annika Sjöö från Lets Dance". Under detta passer fick vi lära oss Jive och det var så otroligt roligt. Annika kom in i salen glad och energirik vilket snabbt smittar av sig på alla andra och sedan har även Annika en otrolig förmåga att både lära ut och göra det på ett roligt sätt. Ett leende sätter sig snabbt på läpparna och sedan fortsätter man att le hela passet igenom, det finns liksom inget annat alternativ. Det märks att detta är något som Annika tycker är kul och den glädjen och insperationen förs snabbt över på alla andra. Sedan är hon ju faktiskt en exemplarisk dansare vilket också märks tydligt. Hon har även kvaliteerna som krävs för att bli en bra lärare/instruktör, just eftersom hon kan sin sak och hennes sprudlande och härliga personlighet gör att man bara kan älska hennes och dansen och man vill lära sig! (Sedan är jag en sådan person, så bara för att jag hade så otroligt kul på detta passet igår, så kommer jag inte kunna ta det fler gånger, just eftersom jag alltid kommer att förknippa detta passet men gårdagens lektionen, koregrafin och Annikas sätt att lära ut. Annika är sedan länge en stor insperationskälla och jag tycker hon har underbara koregrafier, detta i kombination med hennes glädje, energirika utlärningssätt och personlighet gör att man bara kan älska henne. Kommer jag att ta passet igen, så ver jag att det kommer bli en besvikelse, just eftersom gårdagen hade så hög standard!)

Jive är en dansform som är väldigt energirik. Man intar en annan roll, vilket kan kännas svårt i början, men det är mycket viktig att man vågar släppa loss och vara någon annan. Det ser mycket bättre ut då, trots att man själv känner sig lite smålöjlig. Men så är det med all dans, man måste våga släppa loss, inta en roll och ta i/ta ut rörelserna, för det är då det ser bra ut! Under gårdagen fick vi lära oss en ganska lång koregrafi under ca 40 minuter och sedan fick vi dansa till "finallåten" ett par gånger, en låt som faktiskt var med i finalen av Let's Dance det året Annika och Tobbe Trollkar dansade! Det är en snabb dansform, mycket fotrörelser och man rör sig hela tiden. När musiken inte är igång står man och småhoppar ändå för att vara redo. Pulsen höjs snabbt men sedan stannar den på en "behaglig" och jämn nivå uder hela passet, mycket pågrund av att man aldrig står still och detta gör att man orkar mycket mer. Man slipper nämligen "topparna och dalarna" som man annars får om man står still eller sätter sig ner under ett pass och det är dessa som gör att man bli trött och kanske inte orkar fortsätta. Jive är även en otroligt glad dansform och man ska le mycket, men det var inte svårt igår. Annika kom in med ett leende som snabbt smittade av sig på gruppen och sedan log man atomatiskt hela passet igenom.


Ett tips från Annika igår: Ha en BRA sportbh!

Bild

Kommentarer
Postat av: Alex

Är en bra sportBH viktig även om man inte har nått o stoppa i den? hihi för där vill mina kilon INTE sätta sig tydligen:S

Synd att man inte kan punkt-gå upp i vikt.

Hoppas du får en bra söndag!

Kram

2009-01-25 @ 10:05:49
URL: http://tindra85.blogspot.com
Postat av: elinor

haha, åh det va så kul! speciellt att göra det med dig :D

& hon är grym!

2009-01-25 @ 10:50:02
URL: http://undiscovered.devote.se
Postat av: Mamma Melissa

Låter verkligen kul! Synd bara att jag har typ 13 vänsterfötter och lär mig koreografi som en brödrost... annars hade detta helt klart varit min grej!;.)

2009-01-26 @ 13:28:52
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: My - miljöbloggen

verkar vara en rolig dansform!Läs gärna mitt senaste och viktiga inlägg!

2009-01-26 @ 13:50:14
URL: http://birch.webblogg.se/
Postat av: Emma Damm

hejsan, kika gärna in i min konstnärs blogg på olika porträtt som jag har och postar :-) Jag säljer även egen designade linnen. Lägg gärna till mig på bloglovin så lägger jag till dig :-) kram

2009-01-26 @ 13:50:35
URL: http://emmadamm.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Fy vad roligt!

2009-01-26 @ 14:24:42
URL: http://cleopatravii.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Jag satt och pratade med ett par kompisar idag om hur häftigt det skulle vara att lära sig dansa jive. Det ser så fruktansvärt kul ut!

2009-01-26 @ 17:59:40
URL: http://lozzan.blogg.se/
Postat av: Diiiilan Amin

bluuur fin blogg :D

Vad gör du ?Kram.

/ www.mramin.blogg.se

2009-01-26 @ 18:44:32
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: Camilla

Åh, jag vill börja dansa :D:D Spana gärna in min och Lisas dubbelblogg om du vill också! Hare bäst!!

2009-01-27 @ 10:43:00
URL: http://dubbelbloggen.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Dans är kul, men jag föredrar folkdans.

2009-01-27 @ 13:31:36
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Emma

Åhhhhh, nu blev jag riktigt avis! Jag skulle också vilja dansa och ha annika framför mig som instruktör. Hon är helt fantastisk.

2009-01-27 @ 13:46:10
URL: http://borjesbarnbarn.blogg.se/
Postat av: Linnéa och Jennifer

åh, jag vill OCKSÅ dansa Jive!:) Ser så himla roligt ut att dansa!:)

2009-01-27 @ 15:39:44
URL: http://sweetnothing.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad skoj... Skulle egentligen gå på det danspasset när annika skulle vara på sats i malmö. Men fick förhinder. Typiskt... kanske kommer andra chanser iallafall i framiden. Dock kanske inte samma dans då... jaja, thats life.. ha det fint!

2009-01-27 @ 16:15:53
URL: http://sandla.blogg.se/
Postat av: Sandra

Självklart är Annika en jätte bra tränare i sig, men jag tycker det är synd att hon åkte till stockholm och stannade där. Jag och min danspartner hade henne som huvudtränare och saknar henne gaaalet mycket. =( Men om ni gillar jive, så kommer ni antagligen gilla chacha också. Jive är ju från den gamla jitterbuggen med mindre swingrörelser, chacha är den mest rytmiska av latindanserna och det är sån speed på ett annat men otroligt roligt sätt :D Ha de fiint!

2009-01-27 @ 19:32:25
URL: http://highonliife.blogg.se/
Postat av: Elin

gick på jive hos henne en lektion i tullinge, tror att hon hade ngt emot mig:P

2009-01-27 @ 20:34:24
URL: http://minue.blogg.se/
Postat av: Elin

sv: för att hon var snäll mot alla andra men mot mig var hon ganska bitchig :/

2009-01-27 @ 20:43:02
URL: http://minue.blogg.se/
Postat av: Anna

ÅH jag bara älskar jive. Har dansat under ett år nu i skolan och vi provade på jiven och det är helt utan tvekan den roligaste dansen jag har provat på någonsin. Funderar starkt på att börja dansa den :) dansar du på fritiden? isåfall vilken eller vilka danser håller du på med? :)

2009-01-27 @ 20:54:53
URL: http://soockertoopp.blogg.se/
Postat av: Kakan

Jive som är så himla roligt!:D

2009-01-28 @ 08:35:59
URL: http://kakangoesweb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0