Chili con chicken med chockladhint

Middagen idag blev supergod och uppskattades av alla utom min bror (som aldrig uppskattar något om det inte är köpepizza).
INGREDIENSER:
4-5 personer

800 gram-1 kg kycklingfile
2 burkar stora vita bönor
2 morötter
purjolök alt. gul lök
vitlök
2 burkar krossade tomater
Chilipeppar
2-4 msk Kycklingfond
Salt
ca 30 g mörk choklad


Stek kycklingfilererna, löken och vitlöken. Blanda i chilipeppar och häll på tomaterna. Skiva i morötterna, häll i kycklingfond och tillsätt sedan bönorna. Lått puttra ett tag och tillsätt sedan choklad. Låt den smälta, rör runt och krydda ev. mer. Servera sedan med ris eller bröd.

Som ni serverade vi denna rätten med nybakade minibaguetter med smör på.
Mums <3

Jag gjorde grytan redan vid 1 tiden i eftermiddags, så den har fått stå och puttra på låg värme i ganska många timmar och fördelen med detta är att rätten då inte blir så rinnig som det lätt blir när man använder krossade tomater i vanliga fall. Men det är en snabblagad rätt som blir mycket god. kul med lite variation till dne vanliga chili con carnen. Man kan såklart tillsätta ketchup eller tomatpure om man vill ha mer "tomataktig" smak på rätten. Det är bara att smaka sig fram helt enkelt.

Receptet är tagit härifrån men jag har omändrat lite i det.


Och för er som har tänkt ge någon elak kommentar eller så ang. portionen, ja jag tog mer av grytan. Dessutom ser det mindre ut på denna bilden än vad det är, just eftersom det är en stor djup tallrik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0