5 månader.....

Om 5 månader och 5 dagar tar jag studenten, då är dessa tre år i gymnasiet över och skolgången är över för gott. Vist att jag kanske läser vidare på universitet eller högskola, men det är inte skola i den bemärkelsen som gymnasie, hög-, mellan-, och lågstadie är... det är en annan form av skola, en annan studieteknik och ett annat liv.

Men om 5 månader och 5 dagar är min skolgång över förgott. Då har jag tagit mig igenom tre gymnasier med en utblidning jag inte trivts med alls, som jag har våndats över och flera gånger haft planer på att hoppa av. Då har jag tagit mig igenom de tre åren i skolan, jag aldrig trodde skulle ta slut.

Jag minns inte mycket från första skoldagarna, men vad jag minns är att det kändes som en evighet innan allt skulle vara slut, innan det var Vi om skulle ha planer inför balen och studenten... men nu är den tiden här, det är vår tur att fira, det är vår tur att lämna allt.

5 månader känns så långt bort, men sammtidigt så nära!
Hur ska man hinna med allt, hur ska man bestämma sig för vad man vill göra efter studenten?
Hur ska man veta vad som är rätt?

Mycket tankar och mycket funderingar, men jag antar att tiden får utvisa hur allt slutar!

Kommentarer
Postat av: Louise

Varför har du inte trivts i skolan?

2009-01-05 @ 22:07:17
URL: http://ettfrisktliv.blogg.se/
Postat av: juliasbullar

åååh, jag tar också studenten då! Helt udnerbart ska det bli, men precis som du säger, VAD SKA JAG GÖRA SEN?! Blite lite panikslagen, men de kommer nog gå bra!:*

2009-01-06 @ 00:40:48
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: Miste

Du behöver inte bestämam rätt än...man måste inte hitta dte rätta precis efetr gymnasiet! Du har lång tid på dej! Prova sig fram, byta, testa olika saker.kanske jobba lite, resa..sedan kanske du kommer på vad du verkligen vill bli, tror att dte komemr till en när man minst anar det! man kanske träffar en person med ett yrke man blir inspirerad av exempelvis.. En kompis till mig hade ingen aning om vad hon skulle göra, men så plötsligt en dag när ja träffade henne hade hon kommit på att hon ville bli kriminaltekniker.. Efter gymnasiet gick hon lite småkurser, jobbade lite..men nu har hon hoppat på en lång utbildning som hon verkligen trivs på!

2009-01-06 @ 08:18:15
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Anna

Mitt tips är att ta de som det kommer. Känn ingen press att du MÅSTE jag göra det eller det och att du enbart har ett år på dig. Dagen jag tog studenten hade jag ingen aning om vad jag ville göra, jag hade iof ett jobb så jag började jobba en del därefter. Efter att ha jobbat ett halvår insåg jag att detta vill jag inte längre så då sa jag upp mig och bestämmde mig för att åka till London som au pair så jag åker nu om 2 veckor, skönt! Hur länge jag stannar där eller vad som händer efter det är det bara framtiden som kan utvisa. Kanske stannar jag ett halvår, kanske 2 år. Kanske vill jag börja jobba igen, kanske vill jag börja plugga, kanske vill jag resa. Det löser sig säkert, man får inte glömma att man måste leva också och göra det man mår bäst av!

2009-01-06 @ 11:36:12
URL: http://thernan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0