Påsktankar


Påsken är snart förbi och någon som har slått mig flera gånger är att detta året var jag inte orolig för maten och godiset alls. Innan påskdagarna hade jag inte ägnat det en tanke alls och ingen oro eller ångest har det medfört att veta att påskens alla frestelser närmade sig. Första gången det ens slog mig var när mormor frågade om vi åt marsipan som hon hade köpt till påskäggen, men tanken försvann lika snabbt igen och inte ens när strömmen gick i fredags och vi åkte hem till mormor&morfar för att spendera lite tid, då vi fick se en massa mat och allt godis hon hade till middagen på lördagen, så reflekterade jag över det. Istället satt jag lugnt vid hennes dator och proppade i mig (hmm - fööööör mycket choklad ^^ haha), jag åt lite av lösgodiset dom hade vid tv:n och morgondagen fanns liksom inte alls i tankarna. Hade detta varit förra, eller förförra året eller året där innan, så hade tankarna bestått av oro och ångest, men nu - inget alls. Inte under själva gårdagen heller - det kändes inte alls konsigt att vi skulle bort och jag såg inte maten och godiset där alls som ett problem utan det bara flöt på som något fullständigt normalt, vilket det ju är.... Men så har det inte varit de senaste åren utan istället har dessa högtider lätt sammanhängt med ångest. Om ni bara vist hur härligt detta har varit detta år - att inte behöva bry sig, att inte engagera sig i maten och godiset. Utan istället har jag ätit och njutit som man ska!

Det visar hur långt jag har kommit - jag är påväg och detta ska få ett sluuuut! Jag ser frammåt och jag vet att detta kommer gå hela vägen!
Hur har ni kännt det kring påsken?
Förstår ni min känsla?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kommentarer
Postat av: stars in heaven

Åh vad härligt att läsa! <3

2009-04-12 @ 14:34:31
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: k

åh vad glad jag blev av att läsa det där!

så galet skönt för dig måste det vara! njuuuut :D

2009-04-12 @ 20:42:54
Postat av: emma

Gud, vad glad jag blir när jag läser din blogg. Du ger verkligen en bra bild om hur det är att bli kvitt något som man har kämpat med såååå länge. Du utstrålar viljan och du är otroligt stark. Jag har själv varit sjuk i anorexi, pendlade fram och tillbaka i nästan åtta år. Nu har jag varit frisk i nästan tre år. Ibland kan jag slås av att det finns en massa bloggar där ute som istället för att peppa ätstörda tjejet till övermmod, snarare vill tipsa om hur man blir så sjuk som möjligt. Tack, för att du skriver om det viktigaste av allt när det gäller ätstörningar. Att det går att bli frisk.

2009-04-13 @ 12:58:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0