Grillmiddag i värmen


Ikväll grillades det somsagt här hemma och på menyn stod Kalvkotlett med grillolja á la pappa (dvs. en väldig blandning av vad som fanns hemma blandat med amerikansk HP-sås, honung och en massa massa kryddor), bakade potatishalvor med flingsalt, minibaguetter, en fetaost och aberginröra och sist en härlig sallad som toppades med den obligatoriska balsamvinägern och flingsalt.

Fetaost och abourginröra:
1 abergin
olja
flingsalt
150-200 g fetaost
1 rödlök
1-2 dl fin hackad persilia
1 msk flingsalt
svartpeppar

(perssad citron och vitlök la jag till för jag tyckte det blev godare då)

Börja med att dela aberginen på mitten och pensla med olja och strö på flingsalt. Grilla sedan i ca 10 minuter så att den blir genom-tillagad. Låt svalna lite. Smula fetaosten och blanda med finhackad rödlök och finhackad persilia. Gröp ur aberginen och blanda med fetaoströrarn. Tillsätt salt och svarpeppar samt citron och vitlök om ni väljer att ha det i. Servera på ciabatta eller annat gott bröd.

Till "efterrätt" blev det sedan en massa massa choklad - mumsegott med andra ord!♥

Vad hade ni till middag denna fredagen?

Kommentarer
Postat av: sara

Såg att jag hade glömt svara på en kommentar du hade skrivit, så svarar nu .

Du undrade vad det var för möte ja går på.

Det är Bup, Går där för min anorexia. Men hatar stället & de hjälper inte för fem öre !:/

2009-04-24 @ 22:38:09
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: Anonym

åh va gott!:) hoppas du får en fin lördag:)

2009-04-25 @ 08:43:11
URL: http://karinolofsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0