SVAREN DEL 1

Här kommer del ett av svaren på era frågor!
Nu ska jag ta godis och sedan kommer resten!

Vad fick dig att vilja ta dig ur ätstörningen?

Till att början med så måste det finnas folk omkring en som är beredda att kämpa med dig, för även om det är en själv som gör huvudjobbet så behöver man känna att man har stöd runt omkring sig och människor man kan lita på. Jag var ju på BUP 2 två år innan jag i januari detta år bytade till Idunkliniken, och när jag fick press på mig insåg jag att jag var tvungen till att ta mig i kragen, för det är inget liv att leva som sjuk.

Hur mycket äter du ungefär på en dag?
Ja, 5 mål om dagen ungrfär...

Tar du fortfarande näringsdrycker varje dag? isåfall, hur många?
Nej, när jag åkte till USA i sommras slutade jag med dem eftersom jag vägrade ha Nd med mig till tre veckor på en semester, jag ville även kunna njuta så mycket som möjligt när jag var där, så nu har jag inga. Men det kan hända att jag tyvärr måste börja igen ett kort tag Jag ska dock försöka förhindra detta och kämpa mycket hemma!

vad vägde du som minst, hur lång är du och hur funkar allt för dig nu?
Den lägsta vikt som är tagen på mig är när jag började på Idun i jabuari och det är 47 kg på eftermiddagen. jag är 176 cm och nu fungerar allt mycket bättre. Men vist har jag fortfarande dåliga dagar eller rädslor innom mig.

Vad får dig så motiverad att du kan äta B&J samt chokladkaka osv i stort sätt varje dag? Vill ha tips på hur man blir så modig! KRAM
Just nu är jag på en tidspress då jag måste gå upp en viss mångd utan ND och det är mycket därför det blir glass osv varje dag. Men jag är även en otroligt godisgris och hade ätit choklad än mat vilket inte är bra. Men jag försöker se det så att just nu kan jag verkligen njuta hur mycket jag vill av godis och äta hur mycket som helst. Det kommer jag inte alltid att kunna så jag får passa på att njuta nu!

Hej Rebecca!
Jo jag undrar om du inte går upp ganska fort i vikt (med tanke på all B&J och godis höhö) Tycker att du fortfanande ser såå himla smal ut! Började själv återinföra sånt för ett tag sen och då drog vikten iväg vilket självklart gav en massa ångest (har samma ätstörning som du). Kanska bara är olika för olika människor?!

Nä, det går faktiskt inte så fort, men sedan hade jag ju ND innan och de gav säkert mer. Men sedan är det olika från olika människor också och vi äter säkert olika på dagarna!

En annan sak, jag har för mig att du inte gillade B&J förut=P? har du "lärt dig" nu?
Hehe, helt rätt, jag gillade inte det alls... och det är egentligen inte glassen jag är såå förtjust i utan kakdegsbitarna ^^ haha.. men jag somsagt en väldig "periodmänniska" och just nu är jag i en B&J-period. det kan vara så att om en månad hatar jag det igen!

Vad fick dig att "släppa spärren" eller vad man ska säga, när det gäller att äta onyttigheter?
Det gäller att börja försiktigt och sedan arbeta sig uppåt. Men jag insåg även att nu kan jag verkligen äta hur mkt jag vill och hur ofta jag vill. Det kommer inte alltid att gå, så jag får passa på att njuta riktigt nu och ta till vara på detta!

Tränar du någonting?
Nej, inte alls

Anser du att du har fått rätt behandling?
Rätt och rätt, det är alltid svårt att säga, men jag vet att mamma hade mycket svårt att få mig till BUP i början och jag vet att det var problem med komuner osv. första gången jag sökte till Idun... Men sen är det svårt att säga om jag har fått rätt hjälp eller inte så tyvärr kan jag inte riktigt svara på den frågan...

Har du missat mycket av skolan på grund av din ätstörning?
Jag har verkligen försökt att inte låta det gå ut över skolarbetet eller skolan...Tex. har jag försökrt att lägga läkartider efter eller innan skolan, men det är klart att det inte alltid går!

vad vore din absoluta drömresa?
Absoluta drömresa är svårt.. men en resa tillbaka till New York skulle jag sbolut inte tacka nej till och då hade jag gärna tagit en tur till kalifonien också och besökt de delarna!

Ärdet lång tid kvar tills du tar körkort?
Hehe, det får du fråga min körlärare^^ haha.. Det är väl en bit, men det går frammåt!

Jag undrar ungefär hur mycket glass/ hur många rutot choklad (älskar också marabou förrästen) du äter när du äter det. Kanske en konstig fråga men jag vill också kunna njuta av det igen. Du är så otrolig stark som kämpar fortsätt med det och jag får insperation från dig!
Jag äter väl kanske ½ liter glass eller 100-150 gram choklad skulle jag tro... kanske 200-250 gram naturgodis om jag tar det! Du kommer att klara äta godis igen, Men arbeta dig uppåt och sök stöd hemmaifrån!

Vad är ditt favoritrecept?
Jag är tyvärr riktigt usel på att följa recept... jag hittar alltid på eget så något favoritrecept har jag nog inte...

Favoritmat?
Tacos, SUSHI, Grillad kycklingfile med nypotatis, tzatsiki och en stor sallad med fetaost!

Har du någon "förbjuden mat" eller mat som du påriktigt inte tycker om?
"Förbjuden mat" och mat jag inte tycker om är ju inte samma sak... men förbjuden mat har jag inte utan det jag inte äter handlar mer om att jag inte tycker om det.
- bacon, ost, inälver, vilken mat som helst som innehåller ingefära, bakverk som innehåller citron, varma såser, grädde, rom, kaviar, bakelser (Jag är mer en godismänniska!), paj gillar jag inte heller.. detta är lite exempel på mat jag helst inte äter/undviker att behöva äta. Sedan finns det saker såsom ägg, lax, efterrätter, korv,  bullar osv. som jag inte heller tycker speciellt mycket om man som går att äta lite då och då när jag måste eller kommer i en sådan situation... Men inget av dessa exemplen är förbjuden mat även om jag undviket det!

hur mycket tränar du?
Inte alls!

Ditt drömresemål eller resa?
USA igen och Australien

Hur ser den "perfekta" dagen ut för dig?
Oj, vad svårt!
En varm sommardag då man kan njuta av livet!

Favorit film eller serie?
Jag är inte så bra på filmer ^hehe, orkar aldrig se klart dem utan tröttnar direkt. Men kanske.....nej jag vet inte. Favoritserie är GILMORE GIRLS och GOSSIP GIRL!! Men även Cityakuten har jag börjat följa igen och seda är "Du är vad du äter" kul och top model ser jag ibland... det finns säkert fler!


Kommentarer
Postat av: h

Det finns en del bloggar som verkligen ger en inspiration att bli frisk och fri från sin ätstörning, och som ger en vetenskapen om att det faktiskt blir lättare med tiden. Din blogg är absolut en av dem. Jag tycker du är stark. :)

2008-10-18 @ 23:06:50
URL: http://dammpulver.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0