Stressig början på morgonen

Jag bor i utkanten av en by i skåne.
Att gå till bussstationen från mig tar ca 20-30 minuter beroende på hur fort man går, cykla däremot tar 7-15 minuter... med andra ord går det betydligt snabbare.

Min buss lämnar stationen 9.20... det betyder att om jag ska gå till busen vill jag lämna hemmet mellan 8.50 och 8.55... medan om jag bestämmer mig för att cykla räcker det med 9.00-9.05...

Idag var jag somsagt ute vid 9.05, öppnar garaget och hittar inte cyklen. Jag börjar panika lite och kollar på klockan. 9.06 visade den vilket betyder att Malmöbussen som passerar utanför mig nyss har gått och jag måste på ett annat sätt ta mig till stationen. Jag yrar runt en liten stund innan jag tillslut börjar panikspringa till bussen. 9.07 stack jag hemma ifrån och så sent lämnar jag inte ens när jag tar cyklen till stationen. Men jag hade inget val... nära till tårar var jag eftersom första lektionen var Svenska och där skulle jag hålla mitt muntliga nationella, jag kunde ju inte komma för sen då!
 
Så jag sprang, jag sneddade överallt jag bara kunde tänka mig, gick lite för att hämta andan och sprang sedan lite till. Upp för kullarna, ner för kullarna, över fotbollsplanen och förbi skolorna. 9.16 är jag nästan vid stationen... jag börjar här ta det lite lungt, hämta andan och knäppa upp min tjocka vinterjacka...Jag är varm, trött, irriterad, ja de flesta känslorna hade jag nog vid denna tid!

9.17 går jag på bussen, sätter mig på sätet och börjar ta av mig. Pälsmössan åker av, jackan åker av, tröjan åker av, halsduken packas ner... Ja, tillslut sitter jag i linne i bussen och försöker hämta andan. Bussen kör och jag har svårt att andas, jag är trött och jag är varm. Till råga på allt så sätter sig en sur kines bredvid mig också... Där fanns hur många lediga platser som helst i bussen, men hon envisas att sätta sig bredvis mig när alla mina ytterkläder ligger där på sätet. JÄVLA *****.
Ja jag blev en aning irriterad!


Halvvägs till Lund har jag återfått mitt normala tillstånd, eller iallafall börjat få det... nu kan jag äntligen sätta mig och gå igenom min redovisning till Svenskan....

Det var en kaotisk morgon, en morgon som jag INTE vill uppleva igen!
Det är kanske inte det bästa sättet att börja en morgon när man har ett viktigt framförande att göra första lektionen.... Men nu är det avklarat. Nu har jag gjort mitt nationella i svenska, iallafall muntliga delen. Det är en lättnad och på Måndag får jag reda på hur det gick!

Håll Tummarna!


Kommentarer
Postat av: SANNA

Usch! Det värsta som finns är att stressa på morgonen! Det känns som att hela dagen blir fel då. Tur att du hann med i alla fall:)

2008-11-03 @ 14:35:39
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Fanny

vad handlade ditt nationella svenska tal om?? :) lite nyfiken! hörde att amanda också hade sånt tal :D <3

2008-11-03 @ 16:50:45
URL: http://beautifulflower.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0