Skummet på latten/chaien

Jag fick en del kommentarer i gårdagens inlägg där jag berättade att jag gjort chailatte som handlade om hur jag kunde få så pass bra skum när jag gjorde Chai-latte och vanlig latte som på bilderna nedan...


För det första så blir skummet betydligt bättre om man använder mjölk istället för havremjölk. havremjölk är nämligen supersvårt att skumma så första saken är att använda mjölk. Själv använder jag mellanmjölk och det funkar supersuperbra!

Sedan häller jag upp mjölken i en lagom stor bägare. Jag använder en rund som vi brukar hälla upp mjölk i när det serveras kaffe och man har gäster... Med andra ord är det inte en jättestor bringare med den rummer väl några dl skulle jag tro.

Sedan skummar jag det i en skummare som till hör en esspresso maskin (med andra ord den maniken som båser ut varmt vatten ^^ haha).... När skålen är "full av skum"  så dunkar jag den i diskbänken lite snabbt och sedan häller jag på en del av skummet i min kaffe/chai-mugg och sedan fortsätter jag skumma resterande av mjölken... när mjölken tillslut börjar koka (om man kommer så lång) så går det inte att skumma längre. Sedan häller jag på all mjölk i glaset och lägger på det sista skummet överst...

Det är svårt att förklara men jag hoppas ni förstår lite iallafall ^^

Kommentarer
Postat av: Camilla

Du får mer än gärna komma hem till mig och göra NÅGRA STYCKEN haha. MUMS!! :)

2008-11-06 @ 16:08:20
URL: http://camillanowak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0