It's over...

Okej, tänkte ta och berätta lite vad som nu är bestämt med Idun. Jag har som ni vet i många omgångar varit besviken över deras hjälp. Det har helt enkelt inte fungerat fullt ut på mig och vi har haft mycket problem där. I förra veckan var jag på möte där, och ja, jag var ganska rejält besviken och ledsen när jag kom ut eftersom de sket i vad jag hade att säga och dom gav mig inget som helst stöd eller något när jag berättade hur dåligt jag hade mått den sista tiden. Att berätta fullt ut hur jag mår är ett stort steg, och det vet dom där. jag vill helst inte att någon ska få veta hur jag mår, det är nämligen något jag vill handskas med själv.

Mamma har haft mailkontakt med A sedan dess, hon sa vad hon tyckte och A gav väl någon form av svar på detta. Iallafall så kom det sista mailet idag... Jag är inte längre kvar. På tisdag har jag mitt sista "utskrivningsmöte" sedan är jag klar på Idun för denna gång. Vist kan jag komma tillbaka för fortsatt behandling om någon månad eller något år eller så,när jag känner att jag är redo för det, men då börjar hela behandlings-"processen" om igen. Precis som om jag var en "ny" pasient där.

Så på tisdag ska jag (tyvärr!) dit för sista samtalet och sedan är det bye-bye-idun.
Detta är inte precis en nyhet, de har under lång tid velat ha ut mig därifrån och både jag och mamma (ja, t.o.m min lillebror vet vad vi menar) Så detta kommer inte precis som någon chock. Vad som mest stör mig nu är att jag måste gå dit efter alla mammas och A's mail med varandra, det är alltid pinsamt. Men men, jag får tänka på att det är sista gången!

Nu är jag iallafall inte längre i behandling där, så vi får se vad som händer den närmsta tiden. Vi har lite funderinga på att försöka klara det själv med hjälp av KBT-böcker osv. Annars kanske det blir något ställe, men med tanke på att jag har varit på två stycken redan, så känns det väl.... inte helt bra. Men vi får se vad som sker. Jag tror inget komer hända innan jul iallafall.

Som läget är nu, så känner jag iallafall att detta var ett bra bestlut. Ett beslut vi viste skulle komma, så jag har länge varit förbered på detta. Jag har länge tyckt det var jobbigt att gå till Idun eftersom jag känner att de inte lyssnar, de vill inte förstå och trots att jag fortfarande har svackor, så vet jag att jag kan klara detta själv, med familjens stöd!

Så nu blir det en oviss framtid, men jag tror jag ska prata med mamma om att ta det lugnt under jul och inte stressa upp oss med att hitta ett snytt ställe ifall det är vad vi kommer fram till. Detta kommer gå! En bra jul ska det bli i detta hus!


Nu ska jag ta lite fun light och fortsätta att lyssna på julmusik!
Perfekt <3
Ikväll kommer troligen bilder på kläderna frå idag!

Kommentarer
Postat av: Caroline

va trist att höra, de gör inte sitt jobb med andra ord-trodde de var där för att lyssna osv. hoppas det löser sig och du har rätt med familjens stöd klarar man mycket. =)

ser fram emot bilderna.

2008-11-27 @ 16:09:14
URL: http://winneroth.blogg.se/
Postat av: enmamma

Du kommer att klara detta Rebecca, du har kommit långt det vet du och det är tråkigt att idun resonerar som de gör tycker jag.

Jag hoppas att ni kommer att hittar en lösning som passar er framöver men stressa inte fram det.

Vad är det som du mest själv känner att du skulle behöva ha hjälp med nu? maten? samtalskontakt för dina tankar? Kram!

2008-11-27 @ 16:47:13
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: Miste

Låter som ett genomtänkt beslut! Vet att jag tjatat om detta flera ggr;) Men...tror verkliegn någon typ av coaching skulle passa dej:) Kramar å sköt dej!

2008-11-27 @ 17:01:35
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Anna

Måste kännas skönt att sluta där även om det på ett sätt är lite tråkigt. Har du bara motivationen tror jag att du kommer klara detta galant med hjälp av din familj (familjen är såååå viktig) och en nån ny behandling. Jag klarade hela min tillfriskningsprocess utan läkarhjälp (eller gick på BUP men anser inte att de hjälpte mig nått). Hejjar på dig iallafall!

2008-11-27 @ 17:37:56
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: Anna

Idun hjälper inte alla som sagt... hrm...

Trist att det blev så här för dig.

Du är en fin tjej!! Och du har svar på BDB nu ;)

pussis <3

2008-11-27 @ 17:49:15
URL: http://theolinda.se
Postat av: Cornelia ♥

Jag tror det kommer bli bra ändå sötnos <3 Konstigt att din behandlare inte verkar lyssna på dig... det gör min nämligen.. aja, bara du inte blir sämre igen vännen, det vill vi inte! <3 Var stolt att du kommit så pass långt som du gjort!!Kram!

2008-11-27 @ 18:06:09
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Anonym

Tycker att det är bra att du kan se framåt och fokusera på nästa steg istället för att fastna på att du ska sluta där :) Lycka till och njut av din fun light, det är du verkligen värd tycker jag !

2008-11-27 @ 18:33:29
URL: http://tjugosexnollnio.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det kommer gå fint för dig oavsett vad framtiden utvisar, FÖR DU VILL BLI FRISK!! :)

2008-11-27 @ 18:35:09
URL: http://camillanowak.blogg.se/
Postat av: magda

du kommer klara allt själv!! kbt är skitbra och man kommer långt med det!!<33

2008-11-27 @ 19:28:54
Postat av: Cattis

Skickar massa styrkande kramar till dig!!!:) kanske var det ett bra beslut då trots allt, med tanke på att din behandlare inte verkade lyssna riktigt..att man har en behandlare som man trivs med, å där man känner att det går frammåt, det är ju jätteviktigt!:)

man jag är supersäker på att du kommer fixa det, hur det än blir! Du är verkligen duktig, å jag vet att du kan!:)

Kramar!

2008-11-27 @ 21:36:33
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tråkigt att det skulle behöva sluta så här för dig med idun, men om de inte lyssnar på dig så går det inte. Jag tycker du kämpat på jätte bra rebecca och jag är övertygad om att du kommer fixa detta, med eller utan hjälp. Ha en fin helg. kramar

2008-11-28 @ 10:24:57
Postat av: Anonym

lycka till lycka till.jag har ätit glass idag och det kändes jättebra :D

2008-11-28 @ 11:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0