Budapest (del 3)

Okej, fortsättningen på Budapest-resan kommer här och nu är det Tisdagen jag tänkte berätta om. Har ni inte läst de föregående så finns de under kategorin Budapest 18-21 maj.

Tisdagen den 20 Maj

Denna dag började precis som den föregående med frukost på ett närliggande café. Efter gårdagens festande var det många som inte var på topp, men det fick inte visas för myckt för lärarna så alla höll masken och kom till frukosten. Vissa mer i tid än andra. Vid halv 9 skulle vi bli hämtade av två minibussar som skulle föra oss till Tetra Paks fabriker ca 30 minuters bussfärd bort. men pågrund av köer eller olycka kom bara dne ena och jag tillsammans med halva klassen fick vänta i ytterliggare 30-45 minuter på nästa buss.

Ganska mycket försenade så klampade även vi in på Tetra Pak och fick där lyssna på två talare som berättade om företaget. men de var inte speciellt bra på engelska, det var oljud i rummet och deras power point var full av förkortningar som vi inte kunde tyda, så det var inte helt lätt att hänga med men även här höll alla masken och lyssnade flitigt även om dte kändes som om man verkligen skulle somna. Sen fick vi se på tillverkningen av förpackningar men det var så mycket oljud att man inte hörde något. Men det är ändå kul att ha sätt det!

Sen bar det av till Terro House som var något museeum. det var enligt min mening inte speciellt kul, men allt var på ungerska och vi fattade inget. Så vi gick ganska snabbt igenom det och sen var det en lång väntan på lärarna som inte var fullt så snabba som vi. Vid denna tiden var vi också sjukt hungriga och allmänt kinkiga eftersom vi ville ha mat.
 
När alla hade samlats begav vi oss ut för at leta upp ett ställe att käka på. Vi hittade ett mysigt fik och beställde wraps, men när vi väntat i en 20 minuter så säger som att vi inte kan välja de rätter vi har valt utam måste välja baguetter för dessa var inte "fina". Vi blev kinkiga eftersom hon inte kunde kläckt ur sig detta innan och betalade för vår dricka och joinade sedan Sofie och Silvia på BK för att käka.

Sen var det bad på något av de kända underska baden som gällde. Men Sofie och Silvia hänkade inte på tyvärr. Eli, jag och Malin tillsammans med några andra ifrån klassen åkte dit och det var faktiskt en upplevelse även om jag inte är så förtjust vid badhus. Men folket där var verkligen en sort för sig, eller vad säger du Eli? Håriga och feta, så va det va? haha.

Vi skulle sedan ta oss hem med tunnelbanan själv och det var en upplevelse kan jag ju berätta ^^ haha. Väl på hotellet mötte vi upp Silvia och Sofie och sedan blev det shopping. Jeans och shorts inhandlades denna dag.

Vid 19 tiden staplar vi upp på rummet, helt slut i kroppen och inser att vi har en timme på oss innan vi ska ut och äta med hela klassen. Vid denna tiden får Sofie ångest för att hon inte köpte ett par jeans som hän sätt och springer tillsammans med Silvia när till affären. Det var dessa två som skulle duscha och som hade mest att göra, men ca 30-40 minuter senare är de tillbaka och sofie skiner eftersom hon fick sina byxor. Snabbfixning blev det och sedan begav vi oss till middagen på en resturang i närheten. ingen höjdarmiddag faktiskt men det var trevligt att ha hela klassen samlad.

Planen var sedan att vi tjejor skulle dra ut, men alla kunde ju inte gå tillsammans direkt eftersom vi skulle bli sååå upptäkta då så vi går åt olika håll dock så håller inte detta och någon minut sedare så råkar vi går ihopa mitt framför resturangen och vi går nästan hela klassen en runda då. jag, Elinor, Sofie, Silvia, Amanda, malin och sara går en egen tur till havana bar ochsätter oss där. sen. Sen fylls det på med utterliggare några tjejer och vi har en supertrevlig kväll med drinkar, prat, foton, kroppsskrivning (med spritpennor som FORTFARANDE inte har forsvunnit fast jag stått och skrubbat) och dans. Ubertrevligt var det och det är i dessa lägen jag förstår varför jag ÄLSKAR min klass♥

Eftersom gårdagens festande spårade ur för vissa fick vi nu en tidigare tid vi skulle vara inne och duktiga som vi är så passar vi den, men vi gick förbi lärarna ganska snabbt eftersom alla var lite småskrattiga av drickan. Alla går till sina rum och lärarna kommer och tar foto och kollar så alla är inne. Sen kommer några tjejer upp till vårt rum och vi snackar och har trevligt. Men lärarna har bestämmt att dubbelkolla alla rum så ingen går ut och kommer in på vårt rum igen och då är vi ganska många fler där. Men man fick sitta och prata på andra rum efter bedchek, men lärarna gör ändå klart för oss att det blir INGET "sticka ut efter sängdags" idag och de är inte helt glada. Men vi gjorde inget fel då så det hade egentligen inget att vara arga över. De hotade även med inställd Bryssel-resa i höst om någon stack ut och vi lovade alla att INTE göra det. (Dock var det två andra tjer som stack ut, och de får nu inte följa med. men men, de viste ju om det så..)
Sedan var det bara sängen som gällde och en god natts sömn väntade!

Kommentarer
Postat av: Miste

Svar från bloggen: Mja, laktosfri matlagningsgrädde. Ibland blir det sojagrädde. Mami är laktosintolerant, så vi har mest sånt hemma (av sånt man använder i matlagning.. äter vanlig fil å mjölk å så..)

2008-05-23 @ 22:08:26
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh skoj med resa! :)

2008-05-24 @ 08:28:42
URL: http://fabulousprincess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0