Budapest - del 1

Tänkte berätta lite om Budapestresan.
Det kommer att komma i etapper eftersom dte är så mycket att skriva om!


Söndagen den 18 maj
Första resedagen då. Allt bötjade med att när vi kom till Kastrup i DK så stod det redan då att planet var försenat två timmar. opch vi var där redan kl.12.00 eftersom vi var 33 pers som skulle cheka in. Så det var lika bra att vara där i tid tycket lärarna. Planet skulle avgå 14.45 men det var då uppskjutet till 16.45. Vi kom in på flygplatsen och där var det sedan dags att fördriva en väldig tid. Sofie, Eli och jag letade upp käk och sedan blev det många och långa runder i taxfree shopen. Planet blev ännu mer förskjutet och mellan 5-6 tiden på kvällen lyfte vi och sedan var det två timmar på planet vi skulle fördriva.
 

Väl framme i Budapest så tog vi (efter att ha sprungit i en j*vla massa trappor med allt bagage) tåget till den "närmaste" tågstationen.(kan ju även meddela att tåget var av usel standrad, usch riktigt äckligt var det). Vad vi inte viste var att sedan var det en j*vla gångväg också. Men humören var bra även om vi var trötta så promenaden gick förhållandevis snabbt.

Framme på vandrarhemmet fick vi våra rum och jag tänkte vara "snabb" och tog första rummet. inget smart drag ska jag medge eftersom vi fick rum på 4 våningen/ 5 beroende på hur man räknar och det var 10 låååånga trappor upp. Vårt rum var iallafall stort och bra så det var inget att klaga på. Vid halv 10 tiden drar vi ut för att käka eftersom vi då är sjukt hungriga och efter lite letande hittar vi ett ställe alla kan tänka sig. Middagen var underbar men vi har en teori om att det var så sjukt gott eftersom vi var så grymt hungriga ^^ haha. Men det spelar ingen roll för det tillfredställde iallafall våra smaklökar och våra magar. För att komma dit hade vi tagit en ganska stpr tur, sen visade det sig att vårt hotell låg precis bakom kanten på ena byggnaden. (Det är inte lätt att vara nybörjare i nya städer ^^ haha). Mätta och belåtna gick vi ifrån resturangen efter det att vi hade fixat notan som inte var enkel eftersom deras pengar är helt knasiga ^^haha... men Sofie visade prov på vilken duktig *ironi* mattelärare vi har och satt och ställde upp ekvationer på kvittot så allt löste sig.

Vid denna tiden var klockan ungfär 23.00 och vi kände att vi var tvugna att hitta något ställe som sålde vatten så efter att ha varit inne på en del resturanger och träfat några klasskamrater på en annan resturang så begav vi oss till "Non-stop" som var det ända stället som hade öppet och där köpte vi på oss dricka. Sej var det bara att traska hem eftersom vi hade en tid vi skulle vara hemma på.


Natten fördrevs sedan med snack och fnitter från ett gäng trötta tjejer ^^ haha.... jag somnade såklart först vid 2 tiden medan de andra satt uppe ett tag till och sedan fortsatte de andra att långsamt somna in efterhand.Detta var då första dagen och fortsättningen kommer innom kort det lovar jag!
men nu ska jag lägga upp bilder på facebook och lite sådant kul och poppa popcorn som jag är grymt sugen på och bara mysa för jag är sååååå trött :)

Kommentarer
Postat av: en mamma

Du verkar ha haft det bra på resan, kul!

"smulorna" jag nämt i ett inlägg är från smörgåsen som dottern tar bort så fint fint och det är så få men de är där ändå. Ha en bra kväll. Kram

2008-05-21 @ 19:26:27
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: sabine

Tack det samma ! :)

2008-05-21 @ 19:50:51
URL: http://saabinegustavsson.blogg.se/
Postat av: Magda

vad roligt du verkar haft det synd bara att planet blev så sent fat då passade man ju på på taxfreen så det kanske jämnade ut sig om du hittade något kul:)

2008-05-21 @ 19:51:44
URL: http://killmissamerica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0