Påsk

Nu är det snart påsk...

Fredag och Lördag innebär middag hos mormor och morfar samt farmor och farfar.... Men det är inte utan ångest måste jag säga! Av flera anledningar! Främst för att jag på både fredag och lördag vill äta massa godis... Gärna choklad eller skumgodis och bara kunna njuta. Tyvärr är det inte så i min värld. Jag har ND som ska intas och de gör inget bättre tyvärr. Jag vet att dom påverkar mitt ätande även om de inte borde göra det. Men de är så psykiskt jobbiga att ta + att de ger en äcklig mättnad vissa ggr. Sanningen är den att den veckan jag inte hade några näringdrycker hemma var en underbar vecka. Jag fikade flera gånger och hade ingen nämnvärd ångest. Det var så bra då för jag åt massa och bara njöt av att jag kunde leva! Tyvärr är inte läget så nu med ND och det ser dessvärre ut som om det inte kommer bli så mycket godis för min del, eftersom jag psykiskt inte känner att jag klarar det nu när näringsdryckerna hela tiden gnager i mitt huvud. Och det är inte bara det att de är jobbigt psykiskt.. Utan generellt blir jag otroligt illamående när jag tar dom och så äckligt full i magen att allt annat är omöjligt att inta. Flera gånger när jag har tagit min sista ND för dagen har jag fått gå och lägga mig i ca 30 minuter för att det känns som om allt ska komma upp igen. Magen kniper och jag får ont i huvudet.... Jag inser att det låter som om jag hittar på detta. Men om man inte har varit i situationen har man tyvärr inte något att säga till om i detta läget eftersom man då inte vet hur "mäktiga" dessa drycker är.

Hos mormor blir det efterrätt och hos farmor blir det tårta och kakor. Men saken är den att jag verkligen inte är en efterrätt och kakmänniska. Jag tycker helt enkelt inte att de är gott. Däremot är jag en riktig gottegris! Jag älskar godis (okej vissa sorter.. men de ÄLSKAR jag). MEN eftersom efterrätten och tårtan måste intas kommer detta att påverka mitt godis. Tårtan och efterrätten är jobbig redan innan just eftersom jag inte gillar det men ändå måste äta det... Men även för näringsdryckerna...

Jag vet inte riktigt vad jag vill få fram med detta inlägg, jag måste bara få skriva av mig för jag vill inte att helgen ska komma. Jag vill inte ta näringsdryckerna då för dom förstör. det är dom som gör att jag inte kommer sätta i mig en massa godis som jag älskar... det är dom som gör att ännu en påsk blir försrstörd. Fy fan vad jag hatar de jävla dryckerna... det funkar inte! jag mår inte bra av dom!

Nu sitter jag här och är påväg att gråta ännu en gång. Tårarna kommer eftersom jag inte vill att ännu en påsk (eller högtid) ska bli förstörd! Tårarna kommer eftersom jag också vi kunna äta en massa godis nu i helgen som resterande av sveriges befolken! (kom nu inte med något j*vla bullshit om att "du kan äta godis ändå fast att du tar ND" för det GÅR INTE! jag har försökt.. det är föööör jobbigt! INSE FAKTA!!!! :@) Jag pallar inte må skit för detta! helst vill jag bara slippa följa med! fast jag vet att det inte går... men det är det JAG vill. jag vill inte känna mig utanför på den fronten.. jag vill också kunna skratta och ha kul på fredag och lördag! jag vill inte vara den som försöker trycka fram ett leende för att andra ska bli glada! jag vill inte vara den som får ångest för att hon äter lite godis... Jag vill ha en ångestfri påsk!

JÄVLA ND!!!!!

(Jag antar att ingen har läst hit, men om någon skumma igenom så rsäkta för inlägget.. jag behöver bara få ut denna från hjärtat.. jag vill bara ha en bra påsk!)


image404

Kommentarer
Postat av: erica

okej! nej ND är aldrig kul.. vad har du för några? jag har fotrimel numera, dricker tre stycken på kvällen och två på förmiddan=(

2008-03-20 @ 09:24:54
URL: http://wiktorsson.blogg.se/
Postat av: S

Om du slutar med ND, eller trappar ner så kanske det får dig att må bättre?! Viktigast är ju att du ska må bra och trivas, tycka att det är okej att äta, så om ND stoppar dig, tänk över och gör det som känns bäst för dig, men samtidigt får det ju inte gå utför. Men kanske känns det naturligare att inte ta ND? Jag slutade med mina, och det fungerade/fungerar mycket bättre. SÅ fort jag får en sådan i min hand börjar jag tänka och kompensera, och det är inte rätt!

Lycka till!

KRAM S

2008-03-20 @ 09:48:34
Postat av: en mamma

Känner igen en del av dina tankar du skrivit här från min dotter. Det finns ju tyvärr inga genvägar tillbaka från denna sjukdom, det är en kamp varje dag och en dag är du fri från dessa ND så kämpa på med dom. Vet inte hur det ser ut för dig men har du frågat din behandlare om du kan byta ut dom mot något annat?
Önskar dig en skön påsk.
Kram

2008-03-20 @ 09:48:43
URL: http://enmamma.blogg.se
Postat av: stars in heaven

Åh vad jobbigt :/

Men om du känner att du kan äta mer fritt när du inte tar ND, skulle du inte kunna få slippa dom just den här helgen?

Många påskkramar

2008-03-20 @ 09:54:02
URL: http://tessiiie88.blogg.se/
Postat av: Gabriella Ivarsson

♥ God morgon! Ha en bra dag :) ♥

2008-03-20 @ 09:57:40
URL: http://gabbgabb.blogg.se
Postat av: Anonym

Usch det låter jobbigt, jag känner igen mig i det du skriver..

Kan du inte fråga din mamma om du kan strunta i näringsdryckerna under helgen o äta av allt annat istället?

Det skulle jag ha gjort:)

2008-03-20 @ 10:46:06
Postat av: Carro

Måste du äta tårtan och det då, kan du inte äta godis istället? Om det känns bättre för dig? :)

2008-03-20 @ 11:35:47
URL: http://carouline.blogg.se
Postat av: Camilla

Nä du har rätt jag vet inte hur det känns jag kan bara ge dig rådet att inte tänka på det än förrän du är där och försök njuta av påsken ändå.

2008-03-20 @ 11:37:24
URL: http://tungviktaren.blogg.se
Postat av: mamma

Men lilla gumman du vet att vi har sagt att du slipper dryckerna ta bara 2 varje dag under fre och lördag och kräng vad du vill under hela dagen vad säger du om det? :)

2008-03-20 @ 11:48:27
Postat av: sarah

På de flesta behandlingar jag har varit på har jag fått byta ut nd mot annat gott, OM jag verkligen äter det då. inte varje dag då, men just under helgerna. kan du inte höra med päronen om det är okej? att du tar de under veckorna och äter godis och sånt på helgen? saknar dig!!

2008-03-20 @ 13:03:37
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

är ganska säker på att det går bra att du byter ut nd mot mat och gottis i helgen. Sålänge du inte äter mindre kalorimässigt. Inte ska du behöva ta 4 nd + all påskmat.. det låter faktiskt helt galet om någon skulle tvinga dig till det.
Har du pratat med dina föräldrar?

2008-03-20 @ 16:08:30
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0