Brödbak

Jag behöver hjälp!

I morgon ska jag baka något gott bröd men jag vet inte vad!
har ni något förslag?

Skulle vara jättesnällt om ni ville hjälpa mig med detta!
Det får gärna vara lite grovt men det är inget måste (bara det inte är formfranska) och helst ska det inte vara inte så sött!

bara att posta länkar eller recept!
det uppskattas =)

image346

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gott morotsbröd (ca 20-25 st)

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahams mjöl
cirka 15 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
Tillsätt det övriga och till sist vetemjölet.
Degen ska vara något kladdig så ta inte i för mycket mjöl!
Jäs degen i bunken i cirka 30 min.
Sätt ungen på 225 ° .
Knåda degen och forma bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs i cirka 20 minuter.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt dem svalna på galler.

2008-03-01 @ 19:45:17
URL: http://kalorikamp.blogg.se
Postat av: Anonym

Olivbröd

Ingredienser:

50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 ? 3 tsk salt
250 g keso
5 dl grahamsmjöl
11 ? 12 dl bakvetemjöl
100 g svarta oliver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser.
Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
Arbeta degen kraftigt 5 min och jäs den i bunken i ca 30 min.
Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag.
Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta.
Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna.
Tryck ihop lätt på mitten. Pudra lite mjöl över och skåra ev. ett rutmönster med vass kniv.
Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt.
Jäs i ca 20 min på plåten.
Grädda strax under mitten i ugnen i 30 ? 35 min eller tills bröden känns klara.
Låt dem svalna på galler.

2008-03-01 @ 19:46:15
URL: http://kalorikamp.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag
vet inte ritkigt, men här är ett annat recept på Nyttigt morotsbröd (det här blir två stora limpor)

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 msk salt
4 msk linfrön
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk bikarbonat
2 dl mjölk
3 dl filmjölk eller naturell yogurth
1 dl flytande honung
3 dl rivna morötter

Tillagning
Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar. Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter. Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Voila!
Detta är mitt absoluta favorit-frukostbröd. Smakrikt och saftigt.

2008-03-01 @ 19:51:37
URL: http://kalorikamp.blogg.se
Postat av: astrid

hej! gå in på www.nlife.se Nina Ahlm har jätte många bröd recept! och massvis med andra gora rätter:P

2008-03-02 @ 12:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0