En del av svaren

Nu har jag kollat på 90210 med mammi, ätit torkade fikon och smaksatta riskakor och druktigt fun light. Mysigt som bara den och även Blondinbellad tv-dagbok han jag få kolla lite på. Sedan blev det till att svara lite på era frågor och det har kommit in många. Därför har jag valt att dela upp svaren i olika inlägg och här är iallafall första omgången!
(det går fortfarande att ställa frågor m ni undrar något)

När fick du din äs och hur har den påverkat ditt liv?
Det är svårt att säga precis när.. Men någong gång i slutet på 8:an eller mellan 8:an och 9:an skulle jag tro (2004 eller så skulle jag tro)

Hvordan klarte du å bestemme deg for å spise masse god, vanlig mat istedenfor bare junk?
Jag äter nog tyvärr mer 'skräpmat' än vad jag gör med vanlig mat. Jag älskar 'frukostmat' och äter heller det än lagad mat och sedan äter jag gärna något gott på kvällen.

Hvor ofte spiser du dessert og godterier nå? (til vanlig, ikke sånn nå i julen, da spiser vel alle masse:P)
Det varierar mycket. Vissa perioder blir det godis varje dag och vissa perioder blir det ett par gånger i veckan. Efterrätter är dock inget jag gillar speciellt mycket och försöker undvika det. likadant med bakverk & bullar. Jag sitter hellre och myser med choklad eller skumgodis!

Hvordan ser en typisk matdag ut for deg? Du poster jo mye av det du spiser, men jeg tenker på sånn måltidsrytme og sånn. Har du noe fast frokost, mellommåltid, lunsj, mellommåltid, middag, kvelds for eksempel? Eller spiser du bare når du er sulten?
matdagarna är väl lite olika beroende på om det är helg, lov, skola och när jag vaknar osv. men det blir väl frukost mellan 8 och 10, lunch mellan 12-14, ev. mellanmål/fika mellan 15-16, middag vid 18 och sedan kvällsmål mellan 21.23. mellan middag och kvällsmål blir det ofta lite småätande (typ lite glass, torkad frukot, riskakor eller så)

Hvor lang tid pleier det å gå mellom måltidene dine? Hvis du spiser to brødskiver (mackor) til frokost, hvor lang tid tar det da før du blir skikkelig sulten igjen og har lyst på lunsj?
Det varierar också mycket beroende på vad jag gör under dagen, men det går väl ungefär 2-4 eller 5 timmar mellan mina måltider.

Var det sånn for deg også i starten, når du begynte å spise normalt etter å ha spist lite vanlig mat, at du ble veldig fort mett og ikke orker så mye? Tror du magesekken utvider seg til å klare å spise normalt etter hvert?
Ibörjan blev jag abslut mättare snabbare, så jag är säger på att magsäcken utvidgas, bara man ser till att äta tills man är mätt i början och sedan lite till. Tillslut kommer det lilla extra du tog i början att behövas för att du ska bli mätt,.

Hvor høy er du og hvor mye veier du i dag?
Jag är 176 cm och min vikt nu vill jag inte skriva men.

Hvor mye veide du FØR spiseforstyrrelsen (på det meste) og hvor mye veide du som minst?
Som mest var det lite över 70 och som minst 47.

Hva var det som utløste spiseforstyrrelsen hos deg? Hvorfor kom du inn i alt det, hva var det som gjorde at du ønsket å spise mindre?
Det började som en tävling mellan mig och en vän. Vi utmanade varandra till att sluta med godis, och sedan slutade jag med läsk, kakor osv. tillslut gick 'nyttighetsfasen' jag var inne i för långt.

Hur länge har du varit sjuk? 
Svårt att säga exakt när det blev en 'sjukdom' men i ca 4 år kanske.

Hur lång är du och vad väger du nu?
176 cm och vikten har jag dock valt att inte tala om just nu.

Vad har du vägt som minst när du varit sjuk?
47 kg är den minsta vikten som är skriven på mig på idun.

Hur gammal är du?
18 år

Hur många mål äter du per dag?
Varierar lite. men frukost, lunch eventuellt ett mellis/fika, middag och sedan kvällsmål + småätande på kvällen

Har du någon gång varit inlagd på ÄS center?
Nopp, dock var det tal om det ett tag men jag slutade på det stället då och började på idun

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0