Julskinka

Idag jobbar vi för att få in julen i vårt hus...
Granen är köpt och klädd och julskinkan är gjord och julklapparna slås in för fullt.

Julskinkan är det alltid något speciellt över tycker jag. Vi köper den från ett riktigt slakteri/styckeri så det är riktigt bra och gott kött också. Inte en massa konstigheter som det man kan hitta i vanliga affärer utan detta är riktiga grejor  med enbart lätt-rökt kött. Man har INTE ätit julskinka förrens man har ätit en "icke-affärsköpt" skinka. Så enkelt är det!

Vad som kan kännas lite jobbigt med denna skinkor är ju att det tar ett tag att tillaga... Ca 1 timme per kg brukar man räkna och ja, med en skinka på 7½ kg så har det tagit sin lilla tid. Vid 11 tiden i förmiddags åkte skinkan in i ugnen och den var klar lagom till 18.00 då vi satte oss ner för att äta den.... Så ja, det tar ett tag att tillaga, men det är lite charm i det också. Det luktar gott och skinkan sköter sig ju praktiskt taget själv i ugnen.

När "inner-temperaturen" är på 70 grader är det dags att ta ut skinkan, skära bort svålet och sedan glasera den med senap-ägg blandning och på med ströbröd för att sedan åka in i ugnen igen för att få lite färg. Efter det är bara att njuta av en god nylagad skinka utan konstigheter!
Låter inte helt fel va?!

Har ni gjort er julskinka detta året?
Eller gör ni dne precis innan julafton/inte alls?
Är det skinka från affären ni använder eller "riktig"?

Kommentarer
Postat av: Karin

ÄLSKAR julskinka! godast på julbordet med senap!:) ha en finfin kväll!:)

2008-12-20 @ 19:28:36
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Louise

haha, ingen dålig skinka du ;)

2008-12-21 @ 02:57:18
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: Stefan

Såg att du var medlem på Blog.lovin och jag tänkte att vi kanske kunde hjälpa varandra genom att prenumerera på varandras bloggar. Jag har lagt till till dig nu och skulle uppskatta om du ville göra samma sak.omdigitalkameror.se

Stefan

2008-12-22 @ 03:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0