Vänner <3

När jag hade släppt av Maria efter vår lunchdate (jag bor längre bort än henne) så började jag tänka lite och kom fram till att jag har underbara vänner!

I mellanstadiet var vi en grupp på 4 personer som hängde ihop. Men 4 är inte ett superbra tal att vara och ofta blev det någon som blev "ensam" eller vad man ska säga. Det var mycket bråk i denna gruppen + med hela klassen (även om jag höll mig utanför detta) men när det var dags att välja till högstadiet kom ångesten lite. Hur skulle man välja? M och L har alltid varit bästisar så de valde såklart varandra och och kom i samma klass. Sen var det jag och person X som tillsammans med några andra ifrån klassen kom tillsammans. Person X och L+M hade många fighter i slutet av mellanstadiet och skildes åt som ovänner.

Iallafall i 7:an kom det folk från andra skolor och tillsammans med några hjärupstjejer bildade jag, X, Emma, Matilda och J en grupp som höll ihop. En bit in i 7:an kom en ny tjej till klassen och hon började också vara med oss. Iallafall så var det såklart fighter i gruppen men även här lyckades jag och en annan tjej hålla oss utanför dessa. Vist var det tråkigt när dom bråkade men vi kunde ändå vara med alla, det var aldrig någon som brydde sig. (okej, lite... spec när det var bråk mellan X och E men skit samma...... Vi var iallafall med alla i gruppen osv)

När 8:an kom började jag strula med maten och sammtidigt som jag mådde sämre började jag även isolera mig lite. Jag orkade inte vara social eller ungås med folk och utanför skolan träffade jag knappt någon. Jag dansade på fritiden och tillsammans med Emma spenderade vi mycket mycket tid där. 3 ggr i veckan dansade jag och jag var där flera timmar varje gång, så det var väl mitt sätt att socialisera mig. Jag trivdes på dansen för det var nya personer som jag inte träffade varje dag och som inte viste någon om mig direkt. jag kunde välja vad jag ville berätta och eftersom dansen länge varit en stor del av mitt liv så levde jag verkligen när jag var där. Den absoluta ruschen kom när jag dansade i gruppen med favoritläraren och jag verkligen kände att jag var bland de bästa där... När jag fick bekräftelse på att jag var bland de bästa då jag på showen stod längst fram. Det var verkligen livet och jag hade superkul. Men jag hade fortfarande ingen ork att träffa vänner utanför skolan. Den ända innom "skolvärlden" jag verkligen träffade var nog Emma, just eftersom hon också dansade och vi jobbade tillsammans på många shower, och spenderade mycket tid där. Det var vi som råpluggade dagen innan ett superstor no-prov eftersom vi inte hade öppnat böckerna innan för att vi hade varit och dansat till 12 på natten varje dag i en vecka och det var hon som förstod ruset man fick i kroppen av dansen.

Vid denna tiden hade jag knappt någon kontakt med L och M eftersom personen X inte gillade dom. Iallafall så under 9:an var mitt sociala liv som bortblåst, jag hade inget ork eller vilja att träffa någon, här fick jag även ge upp dansen pga. träningsförbud och det var inte kul. Emma slutade i samma veva vilket såklart var skönt eftersom det under så lång tid hade varit våran grej. Men under denna tid hade mina klasskamrater all chans i världen att försvinna. För jag vet ju att det blir så när man inte orkar engagera sig i dom. Men jag måste nog ha haft de bästa vännerna i världen, för under hela högstadietiden var jag fortfarande med i gruppen.

När 9:an slutade gick alla åt olika håll och jag, Emma och Matilda kom på samma skola. Samtidigt som gymnasiet började fick jag åter tillbaka kontakten med L och M och nu är vi superbra vänner. Jag har fortfarande kontakten med Emma och Matilda, Personen X och jag snackar ibland på msn och pratar lite om att ses. M och J har jag dock ingen kontakt med, men det hade jag inte förväntat mig heller eftersom vi inte var sååå nära i högstadiet.

Men det jag är tacksam för är att framförallt Emma har orkat stanna som min vän. Vi har inte bråkat något, men vi är otroligt olika som personer (eller inte lika mycket nu, men förr var vi otroligt olika). Men under gymnasietiden då jag började jobba på dansskolan så var den hon som satt där med mig varje måndag, det var vi som skrattade, som spelade in dokumentärer på konum när vi skulle handla mjölk till chefen och det var vi som lyckades dansa gratist i typ 1-1½ år.  Vissa perioder har vi träffats massor och vissa perioder har vi knappt träffats alls. Men ändå har vi superbra kontakt, vi kan prata om det mesta och vi kan sitta och skratta åt en massa löjliga saker vi har gjort.

Matilda och jag ses kanske inte så mycket, men vi pratar mycket om att göra det och när vi väl ses så hat vi jättekul.
Jag är så tacksam och lycklig för att jag har lyckats fått de bästa vännerna ever <3 Vännerna som orkat stanna kvar när jag har mått kasst och vänner som jag idag har såååå mycket gemensamt med!
image455

image456

Nu blev det ett långt inlägg...
men så är dte ibland ;)

Kommentarer
Postat av: sarah

banan är så stoppande så det funkar inte för min idiotmage:( tyvärr. inte nyponsoppa heller, glass mår jag lätt illa av och jag har inget bröd hemma..toppen va?
föräldrarna mina kommer iaf hit med lite mat snart. är så jävla slut i hela kroppen:(
hur mår du vännen? kärlek!

2008-04-16 @ 16:41:44
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: sofia

väner är VERLIGEN värdefullt, härligt att du hittat några :)
Jaså, smarrigt! Vad åt du? =) jag åt 15 cmsub
+ en regnbågscookie där, den är så GOD! :P Blir inte helt mätt av 15-cm men 30 kändes för mycket..20 skulle vara lagom för mig men det finns ju inte.

2008-04-16 @ 17:43:21
URL: http://dagensmat.blogg.se
Postat av: nadja

mums med pizza

2008-04-16 @ 17:48:22
URL: http://rosalady.blogg.se
Postat av: Emma

Åhh gumman ja älskar dej meeed! guu va ja skrattade när ja läste detta, det är preciiis sant. älskar dej. pusspuss

2008-04-16 @ 18:42:49
Postat av: sophie

hejhej :) ha en skön kväll! kram S

2008-04-16 @ 20:17:28
URL: http://www.ilikesophie.blogg.se
Postat av: Ellinor

Visst är det bra att det finns sådana vänner som finns kvar i vårt och torrt!!

2008-04-16 @ 22:03:45
URL: http://www.ellinorss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera här!

Trackback
RSS 2.0